незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
На головну
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти

Газета «Київський форум»

№5, липень 2012
У столиці відбувся Відкритий Експертний Форум. Актуальні проблеми столиці - план дій нової Київради. Київ без Черновецького: радіти ще рано.

№4, травень 2012
Сімейна медицина: 100 млн. грн. киян - в нікуди! Чи потрібні киянам сімейні лікарі? Андреевский без ГМО.

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи можуть мешканці Києва контролювати дії столичної влади?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Важливо

 «Київська фортеця» залишилася без директора

Передача

29.06.2010
друкувати надіслати
 

Чому столицю позбавляють візитівки або що відбувається з Музеєм історії Києва?

Відеозапис

118 переглядів відео 118   



Цитати учасників ефіру

Катерина Романова – директор Музею історії Києва: «…Я задала питання Миколі Азарову, коли він ще не був прем’єр-міністром, про Музей історії Києва і його долю. Микола Янович сказав, що це дійсно їх провина, і пообіцяв, що вони допоможуть вирішити це питання…»

Олександр Биструшкін - народний артист України: «…З приводу Інститутської, 3 хочу сказати, що це грубе порушення Київською міською державною адміністрацією Указу Президента України №157 від 25.02.2008 року… Музей задихався в своїх площах, в своєму палаці… Леонід Данилович чомусь змінює свою позицію (мабуть, Верховний суд його переконав), і нам йде вказівка передати Музей історії Києва Верховному суду… Але нам запропонували непогану альтернативу… Раптом – зміна влади, і те, що нам було обіцяне, залишилося в повітрі… В іншої влади бачення на Український дім вже інше… Олександр Омельченко звернувся до Президента і сказав, що треба вирішувати це питання. Я ніколи не бачив і не чув, щоб така інтелігентна людина, як Віктор Андрійович Ющенко, так різко і категорично відповіла меру міста, що цього не буде і припиніть балачки… Два мистецьких заклади зіштовхнулися лобами: Музей історії Києва і Національний художній музей… Цією ситуацією скористалися чиновники з КМДА…»

Валерій Карпунцов – депутат Київради, Блок В.Кличка: «…Можна констатувати – було вчинено злочин проти Музею історії Києва… Як могла Київрада, не маючи актів прийому-передачі іншого приміщення, віддати Кловський палац?.. Та команда, яка прийшла для власного збагачення і висмоктування з Києва усіх соків, вирішила нажитися і на історії міста і в прямому, і в переносному значенні…»

Олександр Бригинець – депутат Київради, голова Постійної комісії з питань культури та туризму: «…Наша комісії ніколи не підтримувала такого рішення… Створення музею на сьогоднішній день – дуже вигідна тема для нового керівництва міста і нової влади… Зараз тільки ледачий з керівників не зможе поправити все на краще…»

В’ячеслав Кулінич – директор музею «Київська фортеця»: «…Такі у нас депутати, які стоять на службі тих самих чиновників… На нас зараз обрушилась величезна лавина перевірок, і всі види прокуратури, які є в державі, займаються «Київською фортецею»…»

Віталій Капранов – письменник, видавець: «…Мені видається, що саме Музей історії Києва став мішенню так чи інакше через те, що він дуже шкодить теперішній владі… Будь-який прояв культури, будь-який прояв свідомості людей стримує їх так чи інакше. Тому сьогодні ми можемо сказати, що Музей історії Києва знаходиться в стані коми абсолютно невипадково… Це типовий випадок окупаційної влади… Все йде від безвідповідальності… Головним чинником є створення умов абсолютної влади окупаційного типу через бюрократичну безвідповідальність…»

Сергій Новгородський – заступник начальника ГУ охорони культурної спадщини КМДА: «…Багато було зроблено помилок… Була слушна пропозиція щодо розташування Музею на Подолі в комплексі Гесте. Розглядалася концепція, зараз приступають до детального планування…»

Сергій Кролевець - генеральний директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника: «…Хто винуватий – ми поговорили і з’ясували, що винних немає… Сьогодні наше суспільство привчили, що є віртуальний музей… Український дім – дуже погане місце для музею, оскільки це найбільш розкішна будівля, найбільш ласий шматок… Подивилися, що в ситуації, яка була відпрацьована на Музеї історії Києва, ніхто не обурився, ніхто не вийшов на вулиці. Можна повторювати цей прецедент… Йде зачистка культурного простору…»

Марина Скирда – заступник генерального директора Національного художнього музею України: «…Коли йдеться про суперечку між музеями, то хочу сказати, що її насправді не існує… Музейні працівники затуркані, занедбані і ніколи не піднімуть голос… Коли порушується Закон України «Про музеї та музейну справу», коли музею, який висиляють, не надають адекватного приміщення, і музей не підписує цього акту прийняття – це порушення, це кримінальна справа… Ми розуміємо, що потерпають всі, що задихаються в місті практично всі музеї…»

Олександр Сергієнко – директор Інституту міста: «…Будь-якій владі невигідно, щоб народ знав історію… Ми практично до сих пір не маємо Магдебурзького права, тобто права на самоуправління в Києві…»

Інна Совсун – член громадянської ініціативи «Збережи старий Київ»: «…Відбудова чи нове будівництво комплексу Гесте є дуже великою псевдоісторичною аферою само по собі… Він існував завжди тільки в проекті… Чому ми замість того, щоб розвивати щось нове, намагаємось знайти щось в минулому?..»

Віталій Черняховський – головний координатор Форуму порятунку Києва: «…Виноваты те депутаты, которые голосовали за незаконное решение по отводу земли липовому обществу с ограниченной ответственностью «История города»… Подписали это решение Черновецкий и Довгий…»

Леся Домащенко – кореспондент, інтернет-холдинг «Обоз.ua»: «…Сьогоднішня тема демонструє проблему духовності, яка зависла в суспільстві…»

Максим Маньківський – перший заступник голови правління ГО «Кияни об’єднуємось»: «…То, что сотворили с Киевом чинуши, – Батый отдыхает… Меня как киевлянина обижает позиция – Попов если соизволит, то разрешит, если не соизволит, то нет…»

 

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

работа ландшафтным дизайнером Днепропетровск, бесплатные тесты для девочек, телепрограмма на завтра, мультфильмы онлайн в хорошем качестве, подробнее

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.