Коментарі до ОСББ як вихід із комунальної кризи, або Допоможи собі сам: що перешкоджає реформі ЖКГ у столиці? http://kiev-forum.org/2011-09-13-osbb/ Соціальне ток-НЕшоу з Реною Назаровою Fri, 11 May 2012 11:46:46 +0000 hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.3.1 Від: Олег Петрович http://kiev-forum.org/2011-09-13-osbb/#comment-6458 Олег Петрович Mon, 10 Oct 2011 19:16:34 +0000 http://kiev-forum.org/?p=14239#comment-6458 Політикани свідомо загнали комунальну систему в той стан, в якому вона знаходиться. Україна постійно перебуває у виборчому процесі: то вибираємо мера міста, то президента. А депутати завжди за рахунок ЖЕКів робили вибори, тому їм вигідно «тримати» дома у комунальній власності. І в той час поки колишні країни СРСР, наприклад, прибалтійські республіки приводили комунальні тарифи у відповідність з ринковими цінами, то у нас цю різницю намагалися дотувати з бюджетів різних рівнів. Це призвело до того, що ні іноземні, ні вітчизняні компанії не хотіли виходити на комунальний ринок. На даний час немає ні ринку, ні законодавства, яке б його регулювало. Необхідно усвідомити той факт, що у держави немає і ніколи не буде грошей, щоб вирішити проблеми комунальних будинків. Немає цих грошей і в міському бюджеті, тому київська влада займається тільки латанням дірок в авральному режимі. Та чим раніше сформується ринок, і ціни будуть відповідати дійсності, і чим раніше жителі заберуть будинки у ЖЕКів, тим краще. Наші будинки вже давно сироти — про них ніхто не піклується. Політикани свідомо загнали комунальну систему в той стан, в якому вона знаходиться. Україна постійно перебуває у виборчому процесі: то вибираємо мера міста, то президента. А депутати завжди за рахунок ЖЕКів робили вибори, тому їм вигідно «тримати» дома у комунальній власності.
І в той час поки колишні країни СРСР, наприклад, прибалтійські республіки приводили комунальні тарифи у відповідність з ринковими цінами, то у нас цю різницю намагалися дотувати з бюджетів різних рівнів. Це призвело до того, що ні іноземні, ні вітчизняні компанії не хотіли виходити на комунальний ринок. На даний час немає ні ринку, ні законодавства, яке б його регулювало.
Необхідно усвідомити той факт, що у держави немає і ніколи не буде грошей, щоб вирішити проблеми комунальних будинків. Немає цих грошей і в міському бюджеті, тому київська влада займається тільки латанням дірок в авральному режимі.
Та чим раніше сформується ринок, і ціни будуть відповідати дійсності, і чим раніше жителі заберуть будинки у ЖЕКів, тим краще. Наші будинки вже давно сироти — про них ніхто не піклується.

]]>