незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
На головну

Шановні виборці, якщо ви стали свідком порушень виборчого законодавства – телефонуйте за номером: (099) 224-76-41 або повідомляйте електронною адресою: [email protected]
Екзит-поли. Результати

ВИБОРИ 2012


Ексклюзив! Дані з виборчих дільниць
Дані ЦВК

Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти

Газета «Київський форум»

 
  

Опитування

Чи можуть мешканці Києва контролювати дії столичної влади?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Важливо

 ВИБОРИ-2012. Відео. Оновлюється

Передача

04.09.2012
друкувати надіслати
 

Битва за мови: чи стане російська мова регіональною у столиці?

Відеозапис

237 переглядів відео 237   



Цитати учасників ефіру

Володимир Зубанов, заступник голови фракції ПР у ВР України, голова підкомітету Комітету ВР України з питань культури і духовності: «… Цей Закон вирішує багато мовних питань, доволі складних. Він об’єднує суспільство… Держава повинна усе зробити, щоб кожна людина в Україні спілкувалася і знала більше мов…Ми повинні виконувати Закон таким, який він прийнятий».

Анатолій Толстоухов, перший заступник голови Київської міської організації ПР, почесний президент Фонду сприяння розвитку мистецтв: «… Немає ніякої лихоманки, немає ніякої битви, немає боїв  і немає, навіть, боксерських поєдинків. Є різне сприйняття того, що стало Законом… Ми маємо всі підстави, через рік, через два, стати країною нової мовної культури, нової мовної політики».

Євген Сверстюк, доктор філософії, головний редактор газети «Наша віра», президент Українського пен-клубу: «… Хотів би вибачитися перед усіма хто нас слухає, що ми дійшли до того, що в Україні обговорюємо питання української мови і її престижу…Маємо ситуацію… ми на палубі піратського корабля і міркуємо про те, що з нами далі зроблять… Цей Закон полягає в тому, щоб використовуючи фразеологію правову, яка виробилася на Заході, утвердити повернення до колоніального статусу української мови».

Марія Іонова, депутат Київради, фракція «УДАР», член Постiйної комiсiї з питань гуманітарної політики: «…Це абсолютно проти Конституції. Закон прийнято з порушенням регламенту… Призупинення українізації – це значить, призупинення, взагалі, європейського вибору українців…Ми живемо в країні – Україна, там де візитна картка – українська мова. А виходить, що зараз, ми, після 21 року незалежності, ми продовжуємо боротися за незалежність України.  Українська мова – це головне для єдності держави».

Олексій Омельяненко, голова фракції ПР у Київраді: «…На сегодняшний день, в городе Киеве, такой проблемы украинского -русского языков не существует. Ситуация абсолютно нормальная у нас. Инсинуаций по этому поводу делать не надо…».

Євген Копатько, соціолог: «…Мы после подписания Закона делали социологию по стране…Как Вы считаете Закон об основах языковой политики не несет ли угрозу украинскому языку? Так вот, 46% опрошенных сказали – не несет угрозу…  Проблема заключается в том, что она не решалась 20 лет, мы делали вид, что у нас этой проблемы нет…Победа настоящая, это когда не будет побежденного, когда люди поймут, что это своевременный Закон, что он должен был решаться значительно раньше».

Руслан Бортнік, член Робочої групи при КМУ щодо удосконалення ЗУ «Про засади державної мовної політики»: «…Більшість конфліктних ситуацій цього Закону, вони є наслідком складності цього Закону».

Олексій Толкачов, голова Громадського комітету національної безпеки України: «…Соромно, що належу до цієї країни, яка на 20 році своєї незалежності державотворення, не може абсолютно визначитися, якою мовою вона хоче розмовляти, яку виборчу систему вона хоче мати – це абсолютний колапс нашої державотворчості».

Анатолій Толстоухов, перший заступник голови Київської міської організації ПР, почесний президент Фонду сприяння розвитку мистецтв: «…Как много политической халтуры, когда танцуют на паркете конъюнктуры».

Геннадій Балашов, політичний психолог, теле-радіоведучий: «… у украинского и русского языка нет будущего, потому, что это язык бедняков…Никто не будет пользоваться языком бедных людей. Политики внесли Закон, но потом журналисты разносят по всем каналам…все время проблема языка. Журналисты, больше, вообще ни о чем не могут говорить… Они сами думают о том…чтобы заработать денег. Это все журналисты раздувают потому, что вам удобно прятаться за собственную некомпетентность».

Володимир Цибулько, політолог:  «… Закони пишуть юристи-правники, а життя формує зовсім інші умови побутування мов».

Юрій Соловей, депутат Івано-Франківської міської ради: «…Подібного роду законопроектами ми вносимо такий дисбаланс в українське суспільство…ми граємося на тому, на чому не можна гратися».

Денис Писаний, адвокат:  «…Закон… повністю не відповідає Хартії регіональних мов та мовам меншин».

Сергій Толстов, директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень: «…Закони в цій країні здебільшого виконуються лише тоді, коли є дуже велике бажання ними скористатися».

Юрій Андрєєв, громадський діяч: «…Питання мовного законопроекту, воно направлене, в першу чергу, - на знищення української державності, а його реалізація в місті Києві, вона – є ще одним кроком до розколу країни».

Андрій Дуда, експерт: «…У цьому законі закладений принцип «або-або», замість «і-і», саме тому він звужує позиції застосування українській мови, а саме в діловодстві…  Після тотальної русифікації України… говорити про рівні можливості – це абсолютно не європейський підхід».

 

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

ищу работу каменщика в Харькове, тесты бесплатно и без регистрации, телепрограмма на сегодня канал украина, альбоми океан ельзи, авто сэйл

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.