незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
На головну
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти

Газета «Київський форум»

№5, липень 2012
У столиці відбувся Відкритий Експертний Форум. Актуальні проблеми столиці - план дій нової Київради. Київ без Черновецького: радіти ще рано.

№4, травень 2012
Сімейна медицина: 100 млн. грн. киян - в нікуди! Чи потрібні киянам сімейні лікарі? Андреевский без ГМО.

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи можуть мешканці Києва контролювати дії столичної влади?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Важливо

 «Київська фортеця» залишилася без директора

Передача

10.11.2009
друкувати надіслати
 

Чи готова столиця до епідемії гриппу?

Відеозапис

30 переглядів відео 30   



Цитати учасників ефіру

Олександр Гриневич – директор Українського центру грипу і респіраторних інфекцій МОЗ України: «Даний сезон ускладнився тим, що в нас є і сезонний грип, є і пандемічний грип. Ми бачимо збільшення захворюваності, яка досягла на 09.11.2009 більш як мільйон захворівших».

Ірена Кільчицька – перший заступник Голови КМДА: «Відповідати мусять політики, чиновники, тому що, коли встановлюють мінімальну заробітну платню, медиків ставлять в останню чергу. Саме на плечі медиків лягла вся важкість цієї ситуації. Ситуація спала тому, що були запроваджені заходи, які зупинили колективні масові зібрання, об’явили карантин в школах, дитячих садочках, інститутах, вагітні жінки пішли на лікарняні. Немає статистики, в нас немає достатньої кількості лабораторій, ми не можемо сьогодні сказати, яка кількість людей перехворіла саме на цей грип».

Микола Поліщук – Голова Нацради з питань охорони здоров’я при Президентові України, професор: «Хотів би підкреслити, що в Україні епідемія звичайного сезонного грипу. На фоні гострих респіраторних вірусних інфекцій, які, як правило, бувають, коли різко змінюється погода… Дії уряду були обґрунтовані, правильні, вогнище виявлене, локалізоване, обмежувальні заходи зроблені, мобілізовані медичні сили, і ми сьогодні маємо зменшення захворюваності… Паніка посилилась тому, що ми бачимо заклики ЗМІ і політиків… Кількість померлих від гострих респіраторних вірусних інфекцій, в тому числі від грипу, значно менше ніж в минулому році… Для людей немає ніякого значення, чи то каліфорнійський грип, чи то звичайний. Це має значення для медиків для моніторингу ситуації…».

Олег Назар – головний імунолог м. Києва: «Я виступаю за вакцинацію, але згідно з наказом… Якщо ми поєднаємо вакцинацію і специфічну імунопрофілактику на порядок відсоток захищеності зростає…  Для посилення імунного захисту паралельно з вакцинацією призначаються імунностимулюючі препарати…».

Юрій Субботін – генеральний директор ВГО «Український медичний союз»: «Вакцинація взагалі є корисною, але в епідемічний період вакцинація повинна проводитися особливо уважно. Треба ще враховувати, що під час епідемії імунізація інколи може навіть бути шкідливою… Якщо людина хворіє або перехворіла на грип, в неї вже сформований імунітет само від того вірусу…».

Олександр Гриневич – директор Українського центру грипу і респіраторних інфекцій МОЗ України: «Сьогодні у нас в України зареєстровано 5 вакцин для профілактики сезонного грипу,..  вони всі безпечні для людини… В Європі перші вакцини проти цього штаму були зареєстровані 29 вересня, Франція починає вакцинацію 12 листопада… Міністерство охорони здоров’я сприяє тому, щоб вакцина була вивчена на безпеку, ефективність використання – тільки після цього ця вакцина буде зареєстрована в Україні… Зараз вирішується питання щодо поставок цієї вакцини в Україну за гуманітарним напрямком або частину цієї вакцину буде закуплено у тих виробників, які пройдуть реєстрацію в Україні… Питання поставки вакцини  Всесвітньою організацією охорони здоров’я може буде вирішено в січні місяці. Тому уряд їде на те, щоб частину вакцини для особливо важливих груп ризику закупити в першу чергу…».

Олег Нікішов – головний редактор бізнес-холдинг UBR: «Зараз багато говорять про цей грип, і мені особисто це набридло… Давайте поговоримо про причини і про наслідки того, що зараз говорять про грип. Хто заважав пану Поліщуку, який був свого часу Міністром охорони здоров’я заборонити рекламу препаратів на телебаченні?  Влада у нас злочинна, так само і професіонали, які тут зібрані. Чи гарантує ця держава миску свіжого супу щоденно людині, яка б нормально харчувалася і мала б природний захист? Натомість, коли виникає такий стан, йдемо в магазин, і часник стає 37-50 гривень».

Олександр Гриневич – директор Українського центру грипу і респіраторних інфекцій МОЗ України: «На сьогоднішній день Україна не має можливості виробляти свою вакцину… Державна установа «Український центр грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій Міністерства охорони здоров’я» одержав фінансування тільки в липні цього року».

Віктор Сердюк – віце-президент Всеукраїнської ради захисту прав і безпеки пацієнтів: «Ми точно знаємо, хто помре – десятки тисяч людей помруть тому, що не мають доступу до, наприклад, до апарату штучної нирки, і це держава знає, і це вирок, написаний на завтра та післязавтра. Чому ці гроші не потратити на тих дітей, які помруть браком коштів від онкозахворювань?»

Віктор Терновий – учасник громадського руху «Справжні кияни»: «Ми тут зібралися із-за біди… І ця біда набагато страшніша… і засідає в будівлі Хрещатик 36 – це київська влада. Хто може сказати, що в нас є якась доступна медицина в Києві?»

Олександр Сергієнко – директор інституту міста: «Є звичайний сезонний грип, суміш різновідних штамів… Статистику ми отримуємо викривлену…».

Віктор Марієвський – головний державний санітарний лікар Південно-Західної залізниці: «Кожний провідник, якщо в вагоні є хворий, повідомляє начальнику поїзду, той по радіозв’язку передає на найближчу станцію».

Світлана Доан – заступник директора інституту епідеміології та інфекційних хвороб: «Сьогоднішня епідемічна ситуація  виникла раніше тих часів, які ми спостиригали попередні роки. Це новий збудник, ми до кінця не знаємо його, потрібно його вивчати. Говорити, що ситуація стандартна і не приділяти їй уваги – недоцільно…».

Олексій Шнеєр – психолог: «Паника и повышенная тревожность в обществе вредят здоровью граждан. И если мы нагнетаем эту тревожность в людях, то мы это делаем зачем-то…».

Станіслав Нечаєв – голова правління Всеукраїнського лікарського товариства: «Менше 200 випадків – це не статистика… Лікары, яким платять по 100 доларів, не мають мотивації крім клятви, крім сумління».

 
10 коментарів 10

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

  • Roland коментує:

    Все зависит от того какой вид гриппа будет, будем надеяться что на пронесет в этот раз. Ибо надеятся на власть и медиков дело гиблое.

  • Лорд коментує:

    Киевские власти вели себя во время эпидемии совершенно неадекватно. И если будет вторая волна то нам придется несладко.

  • Анонімний коментує:

    боюсь, что с такой “подготовкой”, последствия второй волны эпидемии гриппа будут намного хуже, чем первой

  • Анонімний коментує:

    Когда по Киеву прокатилось первая волна гриппа то лёнина команда спохватилась и заговорила о гриппе только дней через пять после того, как эпидемия уже свирепствовала во всю. Половина мелких чиновников мэрии слегло с гриппом и некому кильчицкой кофей было подать – тогда только они спохватились.

  • Анонімний коментує:

    Киевская власть только руки нагревает на эпидемии.А прикрывается благими намерениями.Очень подло, но что еще ждать от этой космической команды

  • Анонімний коментує:

    Кильчицкой плевать на киевлян.Эпидемия гриппа рассматривается ею только в ракурсе того, сколько денег можно положить к себе в карман “под шумок”

  • Анонімний коментує:

    Та київські чиновники тільки і чекають другої хвилі грипу. Це ж ще скільки можна вкрасти з казни – продавати маски, ціни на ліки завищувати. А на людей, які помирають від хвороби, їм плювати((((

  • Анонімний коментує:

    в общем в очередной раз убеждаюсь, что киевской власти абсолютно плевать на здоровье собственных граждан, что неудивительно, ведь мы для них – быдло, рабы и скот, а где это видано, чтоб хозяин беспокоился о здоровье холопа?

  • Анонімний коментує:

    не знаю как там насчёт готовности к первой волне, о которой тут в передаче “говорили-балакали”, но то что Кильчицкая умудрилась на ней 70 млн. грн. “оприходовать”, как говорится медицинский факт

  • Анонімний коментує:

    конечно же, наш город не готов ко второй волне эпидемии гриппа, а чего вы хотели, чтоб те люди, которые к первой волне никак не подготовились были во всеоружии ко второй. Чудес не бывает, дорогие мои

бильд-редактор вакансии Днепропетровск, х фактор революция, Бред Питт, Madonna Sorry, Днепропетровск цены Fiat

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.