Відкритість та прозорість дій міської влади

Цитати учасників ефіру

Дмитро Андрієвський – депутат Київради, блок Кличка:
«Черновецький неодноразово …  видавав розпорядження щодо заборони коментарів з боку своєї фракції,  з боку чиновників КМДА,  відзначающих коло людей, які можуть щось там коментувати,  заборона перевірки підрозділів Київської міської державної адміністрації (були такі розпорядження, коли підрозділам КРУ судом заборонялося перевіряти), и остання річ, це розпорядження, яке було видане 23 числа (листопада), яке фактично позбавило можливості киян, навіть маючі посвідчення помічників народних депутатів, потрапити до кулуарів Київради. Фактично, сьогодні ми бачимо ситуацію, коли весь будинок Хрещатик 36 – він є залою засідання Київради».

Тетяна Меліхова – лідер фракції БЮТ в Київраді:
«Блок Юлії Тимошенко вважає, що головною проблемою в місті києві це є мер діючий і його найближче оточення. Кияни, якщо обирали на виборах ще у 2006 році міську владу, то сподівалися, що заможній, потужний бізнесмен створив такий потужний «Правекс-банк» може зробити, покращити життя для киян, створити нормальні умови, прозорі, і соціальне захищене життя для незахищених верст населення. Насправді вийшло зовсім інше – це влада належить однієї сім’ї,  наближеному оточенню і працівникам, які раніше працювали в «Правекс-банку». Також маємо непрозорі проведення тендерів, конкурсів, земельні ділянки, які роздавались без конкурентних підстав, знищення парків, скверів, забудова хаотична стародавнього Києва – цей перелік можна перелічувати».

Юрій Кармазін – народний депутат України, перший заступник Голови комітету ВР України з питань правосуддя:
«В Києві введений неосвідчений абсолютизм… – це чисте порушення закону».

Василь Жук – голова Всеукраїнської спілки автомобілістів:
«Столична влада відгороджується від людей».

Наталія Данько – начальник служби допомоги Київського міського голови киянам:
«Это единственная служба, куда могут обратиться все киевляне со своими проблемами, со своими претензиями, со своими жалобами и т.д. Мы на сегодняшний день принимаем около 7 тысяч звонков… Ежедневно мы даем информацию мэру и его заместителям о всем, что происходит в городе, какие есть проблемы»

Дмитро Андрієвський – депутат Київради, блок Кличка:
«Планується зменшити майже на 10 тисяч працівників – вихователів дитячих садків і вчителів, зниження вартості харчування в школі до 1 гривні, у двічі зменшується норма фінансування на ліки у лікарнях, майже у двічі зменшується норма фінансування на утримання і харчування людини в лікарні. Ці питання відбуваються непрозоро… Треба обов’язково проводити громадські слухання»

Юрій Кармазін – народний депутат України, перший заступник Голови комітету ВР України з питань правосуддя:
«В Києві ліквідовано декілька трамвайних депо в центрі міста, приватизовано ремонтний завод, позбавивши комунальне підприємство «Київпастранс» ремонтної бази, знищено цілі трамвайні маршрути. В результаті в місті Києві за рік потрапляє в атмосферу 227 тисяч тон шкідливих речовин… У нас їде суцільне знищення генофонду українського».
«Ті кошти, які громада сплачує на телебачення, на газети, на радіо – куди вони використовуються? Для восхваляння…»

Михайло Чечетов – народний депутат України, фракція ПР:
«Если первый раз господина Черновецкого избрала киевская громада, то второй раз, в большей степени, Черновецкого избрала демократическая общественность Киева, которая не смогла выставить одного кандидата, поскольку каждый преследует интересы своего кармана».

Любов Федорова – головний редактор сайту «Столиця», «Главред-Медиа»:
«Яка може бути відкритість влади, якщо я можу взяти інтерв’ю у Черновецького, і не тільки у Черновецького, тільки схопивши його за рукав. І на сесію, на ці громадські слухання довелося пройти потрійний кордон».

Володимир Лупацій –  виконавчий директор Центру соціальних досліджень «Софія»:
«Розклад політичних сил у Верховній Раді пофракційно и по політичним партіям і розклад на рівні місцевого самоврядування на сьогодні в Україні – це трошки різні речі».
«Провідні політики, які представлені в парламенті, … зробили можливим те, що влада на місцях починає жити як окремі князівства».

Олексій Голобуцький – заступник директора Агентства моделювання ситуацій:
«Черновецький абсолютно правильно все робить з точки зору бізнесмена, який має корпорацію. Він є хозяїном корпорації під назвою «Місто Київ». Яка головна мета будь-якого бізнесу? Це прибуток будь-яким чином. Якщо це не обмежується законодавством, якщо це не обмежується громадськістю, то головне – це прибуток. Він робить все, щоб мати найбільший прибуток… Будь-який бізнесмен, який має свій бізнес – на що йому відкритість?»

Олександр Сергієнко – директор інституту міста:
«За 10 місяців бюджет цього року виконаний на 50%. Такого в історії Києва ніколи не було».



 

01.12.2009

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Голосування

Хто в умовах політичної кризи відповідає за безпеку українського народу?

View Results

Загрузка ... Загрузка ...
Пишіть нам за адресою: [email protected]