Майбутні вибори в Києві: панацея чи біг по колу?

Цитати учасників ефіру

Рена Назарова, ведуча телециклу «Київський форум»: “… звісно, ми планували тему передачі, але пропоную Вам почати з екстреного повідомлення, що трапилося цієї ночі – йдеться про рейдерське захоплення в центрі столиці книгарні “Сяйво” – чому ці люди у чорних масках, у камуфляжі, у чому завгодно – це вже не вперше, ми вже колись відбивали книгарню знання і нам це вдалося. Але, чому вони вломилися до книгарні, розкидали книжки, чому залізними щитами заварили вікна, виносили працівників… у нас є відеоматеріал –  почнемо обговорення…

Костянтин Клімашенко, представник книгарні “Сяйво” : “… дійсно – вибито цю рейдерську групу… ми їх виносили – їх було 15 осіб, і начебто новий директор книгарні “Сяйво”, який по підробних документах, неправосудних рішеннях окремих судів столиці все ж таки отримав печатку, певні папери. Ми подали апеляційну скаргу. Сьогодні під вечір знову збираються люди в “Метрограді” – ці хлопчики з чорними шапочками, з чорними шарфами. Ми з ним розмовляли – вони кажуть – якщо ти мені заплатиш – я піду за тебе. За цим всім стоїть безпосередньо міська влада – безпосередньо блок нашого мера – молода команда…”

Віталій Капранов, письменник: “… Як відстояти книгарню? – Крім утворення загонів самооборони від влади, я не бачу як інакших варіантів!… люди мають  зрозуміти, що треба братися за руки, як мінімум, як максимум – за вила, й оборонятися від влади… влада абсолютно знахабніла, вона думає що ми ніхто, що ми бидло й вона може забирати все що їй завгодно. От! Не встиг Янукович ще оголосити команду, і почалося … Розумієте? … Ви уявляєте, що буде далі?…”

Ярослав Биструшкін, Голова ГО “Лівий берег – наш дім”: “… було б півбіди, якщо це була б тільки проблема одного “Сяйва”. Дійсно, піднялись окремі НДУ, піднялась громадськість, і ми зараз знаємо про цю проблему. Але ж протягом останніх 4-5 років це є постійна системна проблема. Кожного місяця ми й журналісти знаємо про рейдерські захоплення. Те що каже пан Капранов, – це дійсно буде громадська непокора. До цього ця влада нас і доводить.

Леонід Ємець депутат Печерської райради: “… громадська непокора це звичайно добре, але є дієве рішення, яке ми апробували свого часу в Печерському районі, коли спасали перший дитячий садок “Орлятко”. І, власне кажучи, депутати Печерської райради, які своєю сесією прийняли рішення про приватизацію дитсадка шляхом аукціону, можуть скасувати своє рішення і звернутись до прокуратури, яка підтвердила б законність такого їх рішення…”

Кирило Куликов, народний депутат України, керівник ТСК ВР України з питань розслідування діяльності влади Києва: “…ми маємо право адекватно реагувати на окупантів. Це не влада – це окупанти …”

Олексій Гриценко заступник голови Київської міської організації ВГО “Громадянська позиція”,: “… в цьому питанні ми будемо підтримувати всіма доступними засобами. Будемо підтримувати людей, які будуть боронити цю книгарню …”

Олексій Самохін, депутат Київради, Блок Л.Черновецького: “… Київська міська рада не надавала це приміщення, продала його Шевченківська районна рада. Хто є головою Шевченківської ради ви всі прекрасно знаєте …”

Анатолій Семинога, голова Київської міської організації партії ВО «Батьківщина»: “… це політика нинішньої влади Києва – це політика команди Черновецького … Давайте говорити правду. На це приміщення положив око син Черновецького, і вся проблема полягає саме в цьому. З цією книгарнею борються як мінімум декілька років. Чому сьогодні це питання стало? Почули підтримку нової влади – влади Януковича…”

Іван Плачков, депутат Київради, Блок В.Кличка: “… если кого-то удивляет ситуация возле этого книжного магазина, то меня абсолютно не удивляет, потому что это продолжение логического ряда действий работы команды Черновецкого …”

Валерій Карпунцов, депутат Київради, Блок В.Кличка: “… до мене приходять судді, керівники судів, і говорять, що нас збирає Черновецький й каже, – дивіться, я Вам дав це, це й це. Дам ще це, це й це. Але! Щоб жодного рішення не було! …”

Костянтин Клімашенко, представник книгарні “Сяйво”: “… скажу чому київська влада причетна до цього. Справа в тім, що всі документи до підпільної приватизації книгарні, з порушенням всіх вимог законодавства, з підробками документів готував Євген Євгенович Шевчук, лідер фракції Блоку Черновецького в Шевченківській райраді…”

Кирило Куліков – народний депутат України: «…звіт тимчасової слідчої комісії – це як вирок Єжова… Там, починаючі з Закону «Про тварин» і закінчуючи Конституцією України, – все порушено… Влада ця не безвідповідальна – вона відповідає за кожну вкрадену земельну ділянку, за кожен вкрадений комунальний засіб масової інформації… Кияни не повинні втрачати віру – перевибори відбудуться…  І два тури виборів, це обов’язково. Повинно змінювати Закон про Київ, про столицю України. І це теж буде в четвер обговорюватись».

Володимир Цибулько – політолог: «Місто Київ треба рятувати, але рятувати треба чесно… Треба прийняти виборчий кодекс, щоб виборча модель поширювалась на всю Україну…».

Олександр Черненко – голова правління Комітету виборців України: «Вибори і є панацеєю, як би вони не проходили… Проблема, власне, щодо призначення чергових чи позачергових виборів в Києві – … якщо в четвер Партія регіонів проголосує за цю Постанову, в неї е шанси бути прийнятою, якщо ні – то ні… Навіть, якщо ця Постанова буде прийнята, є гарантія, що вона буде оскаржена в Конституційному суді. Рішення до виборів… навряд чи буде».

Олексій Гриценко – заступник голови Київської міської організації ВГО «Громадянська позиція»: «Партія регіонів та Блок Литвина дуже тісно пов’язані з діючим мером і від їх позиції буде залежите, які будуть внесені зміни до законодавства…».

Олексій Самохін – депутат Київради, Блок Л.Черновецького: «Конституція містить вичерпний перелік тих підстав, відповідно до яких можна проводити дострокові вибори. На даний момент немає таких законних підстав… Звіт цієї (слідчої) комісії є повною профанацією, тому що ці докази – вони як НЛО, про які всі говорять, але ніхто не бачив… Думаю, що люди стомилися від цих постійних виборів-перевиборів, які вам нічого кращого не дадуть… Ситуацію в Києві треба змінювати не виборами».

Анатолій Семинога – голова Київської міської організації партії ВО «Батьківщина»: «Слідча комісія відпрацювала дуже фахове, і тих епізодів порушень чинного законодавства, які зафіксовано комісією, як мінімум вистачить на десяток довічних ув’язнень і меру, і всій його молодій команді… Перевибори обов’язково будуть…».

Євген Копатько – соціолог: «После этой избирательной кампании будет очень серьёзная демобилизация. Когда схлынет первая волна выборов, мы посмотрим на экономическую ситуацию в стране, а потом начнем входить в избирательную кампанию с весны, с 1 марта. И моё предположение – явка будет существенно ниже…».

Валерій Бебик – глава Всеукраїнської асоціації  політичних наук: «Що краще – один раз розстріляти парламент, як Єльцин в 93-му році, чи, як в України, двічі провести позачергові вибори? Я схиляюся до демократичного варіанту розвитку… Є варіант: зараз буде новообраний Президент Віктор Янукович, який своїм наказом може зняти з посади мера…».

Олексій Голобуцький – заступник директора Агентства моделювання ситуацій: «Ми занадто перебільшуємо роль Черновецького… До тих пір, поки ми не поміняємо сам принцип побудови: як влада повинна діяти, відповідати перед громадою, до тих пір будь хто прийде – він буде… красти. Принцип, що ми повинні залежати від порядності конкретного політика – треба від нього позбуватися будь-яким чином…».

Олексій Самохін – депутат Київради, Блок Л.Черновецького: «Думаю, що пан Черновецький має всі підстави йти на посаду Київського міського голови. Він неодноразово довів, що люди йому вірять, і те, що він може перемогти і може працювати…».

Євген Копатько – соціолог: «Я постараюсь дать информацию «на стол», которая позволит принимать  управленческие решения…».

Олексій Гриценко – заступник голови Київської міської організації ВГО «Громадянська позиція»: «Три причини, чому треба міняти команду Черновецького… Команда Черновецького підмінила поняття державного управління на імітацію державного управління… Тотальна корупція у всіх сферах місцевої влади… Цинізм і аморальність цієї команди, яка спаплюжила такі слова, як «молода» та «перспективна»…».

Іван Плачков – депутат Київради, Блок В.Кличка: «Вопрос о выборах мэра и перевыборах в Киевсовет в мае месяце для киевлян не является дискуссионным. Это осознанная необходимость… Сейчас город доведен до состояния, когда возможны необратимые процессы… Киевляне видят, что на сегодня только единственная фракция Киевсовета – это фракция Виталия Кличко – которая занимает принципиальную бескомпромиссную позицию  по защите интересов киевлян».

Ярослав Биструшкін – голова ГО «Лівий берег – наш дім»: «… люди кожного дня опікують ноги, кожного дня їх ламають… Просто скоротиться кількість киян, якщо не будуть терміново проведені вибори…».

Євген Копатько – соціолог: «В Киеве наивысшая социальная усталость… – за пять лет столько избирательных кампаний. Делайте поправки на этот фактор».

 

09.02.2010

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Голосування

Хто в умовах політичної кризи відповідає за безпеку українського народу?

View Results

Загрузка ... Загрузка ...
Про нас
Пишіть нам за адресою: [email protected]