Бездомні тварини у столиці: як вирішити проблему?

Цитати учасників ефіру

Тамара Тарнавська – президент Міжнародної громадської організації захисту тварин «SOS»: «…Ситуація з безпритульними тваринами в Україні сьогодні не гірша, ніж вона була три, п’ять і десять років тому. Вона більш-менш є на тому самому рівні, а, може, навіть і кращою… Залежно від того, хто хоче на цьому виграти бали і кошти, той і подає відповідну цифру, щоб залякувати населення й вибити кошти з бюджету… Чому впродовж дев’ятнадцяти років незалежності Україна не спромоглася вирішити цю проблему гуманним шляхом і забути про неї?.. Влада зацікавлена в тому, щоб ця проблема існувала якнайдовше…»

Андрій Капустін – журналіст: «…Все упирается в деньги, которые за этим стоят. Если проблема бездомных животных будет решена, тогда будет произведено сокращение бюджета. Сокращение бюджета – это сокращение «сладких», непыльных рабочих мест, где сидят чиновники, которые «пилят» эти деньги из года в год…»

Ігор Басюк – заступник начальника Головного управління ветеринарної медицини в м. Києві: «…Така ситуація виникла від того, що зменшився катастрофічно відлов безпритульних тварин. Те, що говорять люди, що збільшилися укуси саме безпритульними тваринами, – це правда… Що стосується питання відловлювання, то створена організація – комунальне підприємство, яке підпорядковується КМДА, яке фінансується від КМДА і повинне виконувати своє завдання… Але є брак фінансування…»

Ігор Приставський – адвокат: «…У Києві й в Україні щодо тварин порушуються закони – закон Божий і закон людський. Виникає питання: хто зацікавлений у тому, щоб ці закони порушувалися?.. Якщо ця проблема буде вирішена по закону, то нікого кусати не будуть…»

Роксолана Козій – ветеринарний лікар: «Кастрована тварина стає доброю, ніжнішою, якщо вона знаходиться з людиною, яка за неї відповідає…»

Інна Григор’єва – оглядач «Газети по-київськи»: «…Нам надо изменить наше ментальное отношение к этим животным. Победить эту проблему в течение десятка лет едва ли удастся…»

Ася Серпінська – президент Київського міського товариства захисту тварин: «Ця проблема – багатогранна, і вирішуватися вона повинна багатогранно. Одного рецепта тут немає… Найголовніше – це виховання населення. Тому що все зло йде від людей…»

Андрій Капустін – журналіст: «…Сейчас надо принимать больше законов, ужесточающих ответственность чиновников, ужесточающих ответственность за жестокое обращение с животными, чтобы можно было с нормальным пакетом идти в суд и начинать этих чиновников судить, увольнять, сажать в тюрьмы… Законодательный аспект обязателен и важен…»

Тамара Тарнавська – президент Міжнародної громадської організації захисту тварин «SOS»: «…У 2006 році я, втомившись від безглуздих зустрічей із владою, порушила питання перед Європарламентом у Брюсселі: показала фільм, показала правдиву статистику, показала свідчення. Я досить часто всі ці документи показувала і тут, в Україні, в Києві, але реакції не було…»

Ігор Басюк – заступник начальника Головного управління ветеринарної медицини в м. Києві: «Наше управління, перш за все, відповідає за безпеку і здоров’я тварин і людей. Тому це не наше питання – вирішувати проблему з безпритульними тваринами… Не думаю, що якийсь чиновник міг поставити підпис під тим, щоб дати команду труїти чи стріляти тварин… Детелін – це отрута. І препарат цей не продається у вільному продажу… Неодноразово на засіданнях у КМДА порушувалось питання про виділення землі для будівництва нових притулків. Але на сьогоднішній день землі цієї немає…»

Наталія Мохнєва – директор притулку для тварин у Пирогові Київської області: «…Ми знаходимо можливість утримувати півтори тисячі тварин…»

Олександра Мезінова – президент Благодійного фонду «Сіріус», власник притулку для тварин: «…У нас сейчас 1111 животных… Абсолютная безответственность людей, абсолютная безграмотность по отношению к животным приводят к тому, что животные сдаются просто «пачками», как уже говорилось…»

Володимир Коваленко – волонтер: «Приюты должны быть в каждом районе. И люди, которые не могут решать подобные вопросы, не должны этим заниматься… А у нас дальше разговоров ничего не идет…»

Тамара Тарнавська – президент Міжнародної громадської організації захисту тварин «SOS»: «…У жодній країні світу немає такого підходу, що комунальні підприємства займаються вирішенням проблеми безпритульних тварин… Комунальні підприємства – це є бізнес… Навіщо їм вирішувати проблему і позбавляти себе зарплати і роботи?.. У таких підприємствах працюють люди, далекі від милосердя і понять гуманізму та нормального підходу до тварин… Треба йти західним шляхом… Наш бюджет річний у Пирогові десь 350 тисяч гривень. Бюджет Бородянського притулку на 350 собак – 4 мільйони 200 тисяч гривень. Є різниця? Хіба вони будуть вирішувати проблему? Хіба вони зацікавлені в цьому?..»

Роман Головня – учасник громадянського руху «Справжні кияни»: «…На ті «страшилки», які пишуть, що собаки кусають людей, пропонувати в пресі альтернативу, яка б закликала до гуманності, яка б вчила дітей… Цього не видно».

 

09.03.2010

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Голосування

Хто в умовах політичної кризи відповідає за безпеку українського народу?

View Results

Загрузка ... Загрузка ...
Про нас
Пишіть нам за адресою: [email protected]