незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
На головну
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти

Газета «Київський форум»

№5, липень 2012
У столиці відбувся Відкритий Експертний Форум. Актуальні проблеми столиці - план дій нової Київради. Київ без Черновецького: радіти ще рано.

№4, травень 2012
Сімейна медицина: 100 млн. грн. киян - в нікуди! Чи потрібні киянам сімейні лікарі? Андреевский без ГМО.

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи можуть мешканці Києва контролювати дії столичної влади?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Важливо

 «Київська фортеця» залишилася без директора

Передача

16.03.2010
друкувати надіслати
 

Весняна повінь 2010: чи знадобляться киянам човни?

Відеозапис

306 переглядів відео 306   



Цитати учасників ефіру

Григорій Марченко – директор Департаменту управління рятувальними силами МНС України: «Сьогодні є всі передумови для того, що повінь носитиме високий характер. Але для того, щоб це була неруйнівна, і тим більше некатастрофічна повінь, необхідно вживати серйозних заходів…»

Віталій Пшеничний – начальник ГУ з питань надзвичайних ситуацій КМДА: «Водопілля цього року можна порівняти з водопіллям 1979 року… Хоча у нас є сподівання, що рівень води… сягатиме позначки не більш ніж 94,5 метра… Кияни можуть бути спокійні, бо влада про них дбає. Як це не смішно, але це так і є… Сьогодні Деснянський, Дніпровський, Дарницький, Голосіївський райони підготували плани евакуації населення, яке може потрапити в зону можливого підтоплення… Немає сьогодні загрози підтоплення житлової забудови таких масивів, як Троєщина, Осокорки, Позняки, Оболонь, у тому числі Поділ…»

Орест Лотоцький – заступник міністра з питань ЖКГ України: «Турбує деяка самовпевненість міської влади щодо того, що «все буде нормально», «ми готові до всього»… На жаль, протягом всієї зими ми реально не бачили скоординованих дій тих служб, які повинні відповідати в місті за те, щоб сніг своєчасно вивозився, щоб прибиралися території. І, звичайно, ми сьогодні маємо серйозні проблеми з тими залишками снігу, які, на жаль, в місті існують… Нас як Міністерство турбує і ситуація зі зливовою каналізацією… Не хочу лякати, бо ситуація достатньо контрольована…»

Михайло Яцюк – заступник голови Державного комітету України по водному господарству: «Сьогодні нам, можливо, потрібно говорити не про човни, а про те, що кияни повинні знати про весняне водопілля… Кияни, як і інші громадяни, повинні мати повну інформацію… Говорити про сценарій  1979 року, мені здається, завчасно…»

Олег Серебряков – начальник гідрологічної станції «Київ»: «Следует помнить киевлянам о том, что мы с 1979 года живем не на берегах Днепра, а на берегах Каневского водохранилища… По имеющейся информации, со всего каскада Днепровских водохранилищ будет произведен сброс в суммарном объеме где-то порядка 10-12 кубических километров воды…»

Марк Железняк – завідувач відділу математичного моделювання довкілля Інституту проблем математичних машин і систем НАН України: «Это наводнение не является чем-то чрезвычайным на фоне того, что происходило в Украине… Не будут затоплены Русановские сады…»

Олександр Косовець – директор Центральної геофізичної обсерваторії: «…Дніпро в межах Києва має природний похил… Треба обов’язково враховувати ці обставини… Мені хотілося б, щоб більш фахово підходили до цих питань і не нагнітали зайвої паніки…»

Юрій Самойленко – голова Української екологічної асоціації «Зелений світ»: «…Міністерству з надзвичайних ситуації і управлінню в місті Києві треба вірити. Точно так, як треба вірити і головному санітарному лікарю. І не треба вірити Київській міській державній адміністрації, і не треба вірити тим, хто каже, що з Бортничами у нас все нормально… Це нам приклад: а що робити завтра?.. До кого ці питання, якщо немає фінансування?..»

Олександр Сергієнко – директор Інституту міста: «Гідрометцентр, на який тут посилаються, – це не є точна оцінка, це є прогноз… Я як колишній фізик не взявся б розраховувати задачу, де стільки змінних… Розумні люди вміють вийти з будь-якої ситуації, а мудрі люди вміють не потрапляти в такі ситуації. Ситуація в Києві штучно створена людиною, причому не простою людиною, а людиною при владі…»

Михайло Яцюк – заступник голови Державного комітету України по водному господарству: «…Міжвідомча комісія прийняла рішення про підняття рівня води в Київському водосховищі, де шар льоду 50-60 см, на 50 см. Таким чином, лід був підірваний…»

Орест Лотоцький – заступник міністра з питань ЖКГ України: «…Нас дивує система, яку обрало місто, щодо складування того снігу, який вивозився з території міста… Найбільш турбує якість питної води…»

Сергій Пастушенко – заступник головного державного санітарного лікаря м. Києва: «…Водопостачання населення міста здійснюється з трьох джерел… Ми останнім часом посилили лабораторний контроль за якістю питної води… На сьогодні фахівці «Київводоканалу» справляються з поставленим завданням… Але якість води саме з джерельного водопостачання, зокрема на Дніпровській водопровідній станції, викликає певну тривогу…»

Микола Козельський – голова садового кооперативу «Приозерне»: «…Варто тільки воді піднятися на півтора-два метри, наш найбільший садовий кооператив буде затоплений… На сьогодні ніхто ніякої роботи з нами не проводив. Ми захищаємося своїми силами… Є багато людей, які залишаться з проблемою сам на сам…»

Віталій Пшеничний – начальник ГУ з питань надзвичайних ситуацій КМДА: «…Я розумію відповідальність, яка сьогодні на мене покладена. Якщо щось трапиться, з мене спитають по закону…»

Анатолій Яцик – директор Українського науково-дослідного інституту водогосподарсько-екологічних проблем: «…Паводки відбуваються кожні 3-4 роки. Але ажіотаж, який піднявся в цьому році, ніякого відношення до цієї справи не має… У Києві, зокрема, спрацював людський фактор, і виявлено цілу «купу» проблем… Кисень впав до одиниці, це, практично, «мертва вода»… Є проблеми. Їх треба вирішувати на професійному рівні…»

Василь Мельниченко – головний інженер КК «Київавтодор»: «…Жодних сумнівів у частині проходження паводку по мостах немає… Наші водостоки готові до пропуску води…»

Євген Шевчук – заступник голови правління ВАТ «Київгаз»: «…Небезпека для нашого господарства криється в тому, щоб вода не потрапила в систему газових мереж… Сподіваємось, що весняне водопілля для нашої компанії пройде нормально…»

Борис Ященко – директор з питань охорони праці та надзвичайних ситуацій АК «Київенерго»: «…Київенерго забезпечить надійне безперебійне постачання в період проходження паводку і повені. Ми ситуацію контролюємо… Але… Підстанція «Московська» – підрозділами Київської міської державної адміністрації заплановані заходи не виконані…»

Антон Севастьянов – начальник служби утримання лінійно-гідротехнічних споруд ДКП «Плесо»: «…Нам выделены деньги на проведение расчистки гидротехнических, очистных сооружений, насосных станций… На большинстве объектах работы начались. Мы планируем завершить их до конца марта этого года…»

Микола Щепець – голова Київської міської організації «Українське товариство охорони природи»: «…Роботи на насосних станціях… ще не проводились, а кошти виділені… Спостерігаємо явище втрати кисню у міських водоймах… Хто оселився на заплавах, буде потерпати завжди. І до цього треба готуватися самому киянину… Сьогодні йде експансія на Жуків острів. Вчора така ж експансія була на Конча-Заспу…»

Едуард Багіров – член Громадської ради при Держводгоспі: «…В западных областях Украины… раздавали памятки для жителей, чтобы они знали, как поступать в каких случаях… Искусственная истерия создана для того, чтобы создать некий финансовый поток бюджета государства и направлять его в отдельные карманы…»

Олексій Василюк – заступник голови Національного екологічного центру: «…Є річка Десна, яка на рівні з Прип’яттю і Дніпром відіграє дуже важливу роль… на Десні немає водосховищ… 66% водозбірного басейну Дніпра міститься за межами України… У Києві забагато антропогенних перешкод для проходження водопілля… Інтрига найбільш ховається навколо Києва…»

 
61 коментар 61

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

  • [...] admin пишет: Хто відповість за тони вбитої риби. Рибаки називають цифру в 50-60% від загальної кількості. Ви уявіть тільки цю цифру. Браконєрів садять в тюрму, правильно. Кого потрібно посадити за цей неймовірний злочин. …. Продаю надувные лодки. Недорого!!! Под заказ изготовляю лодки с изображением Черновецкого, Кильчицкой и всей маладой каманды – пусть хоть какое-то участи примут в спасении от наводнения. Кстати,говорят, что может денежные хранилища подтопить … [...]

  • Алексей коментує:

    Київський форум…

    Подробнее читайте на сайте Актуальные проблемы медицины

  • Next коментує:

    Шуфрич заспокоює, мовляв поки що все у нормі і підвищеня рівня води у ріках контролюється. Але, правду кажучи, така підвищена увага чиновників насторожує. У нас, як завжди, поки грім не вдарить – мужик не перехреститься. Не дарма екологи попереджають про найбільше наводнення за останні 30 років.

    • Каштан коментує:

      Они все контролируют, пока вода из берегов не выходит. Я тоже могу сказать что контролирую. Контроль и реальные действия – это совсем разные вещи. А то, что денег уже лимон вбухали – так это у нас совсем не означает, к сожалению, что они пошли туда, куда нужно.

      • DBV коментує:

        Это да, деньги у наших властей чудесным образом перетекают из социально полезных проектов в сугубо личные карманы. Кстати, надо напомнить Космосу, что у него с зимы еще гипс остался. Из него же можно статую себе красивому заказать -)))

  • Gleb коментує:

    Ну, вот теперь киевлянам надо запасаться резиновыми лодками, сапогами и покупать очищенную воду. Это ситуация превращается в трагикомедию. А киевские власти только думают, где еще бабок с киевлян срубить можно.

    • Lopster коментує:

      Зате після відставки нинішньої влади можна буде сміло сказати, що кияни готові до будь-чого і переживуть усе!!! Нас просто мабуть тренують виживати в різних умовах…

  • Деседент коментує:

    Хто відповість за тони вбитої риби. Рибаки називають цифру в 50-60% від загальної кількості. Ви уявіть тільки цю цифру. Браконєрів садять в тюрму, правильно.
    Кого потрібно посадити за цей неймовірний злочин. Це ж екологічна катастрофа.

    • Stanislav коментує:

      А де ви бачили, щоби в нас хтось відповів за екологічну катастрофу, особливо, коли йдеться про чиновників. Якщо гуцул у Карпатах зрубає смереку, його швидко впіймають. А якщо чиновник вивезе 50 повних лісовозів, ніхто і не помітить. Про київську владу навіть і говорити нічого. (Подумаєш, риба дохне… Їм і людей не шкода…)

    • Шумми коментує:

      Никого не посадят, даже не надейтесь. Все тихо спустят на тормозах. В нашей стране, ответственные товарищи, обычно никакой ответственности не несут.

    • Шайтан коментує:

      Для кого катострофа? Для нас з вами, а для особнячків та угідь ні, в них там свої розклади, все згідно правил і так як має бути. Наші підвали, дачі і житло їх не хвилює.

  • Na vula коментує:

    У нас вже входить у практику, поки грім не гримне…, поки безпритульні собаки не загризуть ніхто не…, поки бокого не вбє ніхто…, поки будинок не підірветься…, поки шахта не завалиться… і так можно продовжувати безкінечно. “О, рибу роздавило льодом, не подумали – треба на 50млн. купить реактивів”, що тут скажеш.

    • Valkirija коментує:

      Коли київська влада має перейматися реактивами, колекторами, наводненням, снігом чи ожеледицею, якщо мер переважно відпочиває. Єдине, коли все вирішується оперативно, – поділ землі. Про це завжди думають заздалегідь. А людей же багато. Хіба хтось помічає тих, кого вбиває бурульками, загризають собаки, не кажучи вже про поламані руки і ноги.

  • потап коментує:

    Слышал, что в Киеве панику нагнетают – говорят, что воду будут подавать по нескольку часов в день. Что коллекторы забыты гниющей рыбой, а очищать воду нечем. Если это правда, то я себе не представляю, что себе эта власть думает. Не злюсь, просто противно видеть эти сытые, довольные рожи.

    • Tyhyi коментує:

      Через забиті колектори і місто затопити може, і кияни без води залишитися можуть. Проблема колекторів виникає практично щовесни, але віз і нині там. Чиновники про них згадують, коли екологи починають кричати про паводок. Тільки минеться, і про колектори знов забувають до наступного року.

      • Next коментує:

        Де ви бачили, щоби в нас екологів хтось серйозно сприймав. Скільки б вони не попереджали і не повторювали: “А хіба ми вам не казали?” – історія повторюється. Тим паче, коли йдеться про Черновецького і його “маладую каманду”, то нема сенсу й говорити. Ці чиновники не ігнорують тільки грошей.

        • потап коментує:

          Кстати, сам еще не проверял, но говорят вода питьевая, которая продается в 5-10 литровых бутылках в магазинах и с машин подорожала.Вот так. И друг с Воскресенки говорил, что у них уже перебои с водой в районе. Так, что будем сидеть в лужах, а напиться будет нечем.

          • Portos коментує:

            Таки да, таки подорожала. Перебоев с водоснабжением у меня лично нет, но вот вода, которую я регулярно возле дома покупаю подорожала на 10 копеек на литр.

          • Tyhyi коментує:

            Ви уявляєте, скільки тепер зароблять на киянах продавці води? А куди діватися? Просто нема іншого виходу і люди змушені купувати бутильовану воду. Сьогодні спостерігав, як сусід брав “з запасом” (20 10-літрових бутлів), бо очищена вода має ще подорожчати, принаймні такі чутки ходять. Як відомо, за чутками завжди йде подорожчання.

  • Роман коментує:

    Чим більше катаклызмів, тим більше грошенят під це виділяється, чим більше виділяється тим більше можна в кишеню потягнути, а той всі. Мені здається, що ці рятувальнички тільки й чекають на той момент і моляться, коли там вже якась катаклізма.

    • Шарлотка коментує:

      Ну, не знаю, как сами спасатели, но наша мэрия, лапу на деньги точно наложила. А, про,то как работают рядовые спасатели, мне муж рассказывал. Он был в Прикарпатье, когда там последнее наводнение случилось. Так он сказал, что это Герои. причем даже начальники плыли на лодка людей спасать. Но, что они уже могли сделать, если власть не думала заранее? Хотя предупреждали. Вот и у нас та же ситуация – власть сидит и не чешется.

  • Markos коментує:

    Віталій Пшеничний: “Кияни можуть бути спокійні, бо влада про них дбає.”

    Вот ничто так не пугает, как эта фраза киевского чиновника. Про нас уже зимой позаботились так, что мало не показалось. А заявления про разработанные планы эвакуации, напоминают пожелание из анекдота “если что, накройтесь простынкой и ползите в сторону кладбища”

    • Hilda коментує:

      Золоті слова. Як тільки влада починає дбати про киня, відразу все це киянам боком вилазить. Як не у катаклізм, то у копійку киянам влітає.

    • Виолетта коментує:

      Так и получается, что чем нам хуже им в КМДА лучше. Цены везде подняли, обслуживания нету никакого, половина коммунальных услуг не выполняется. Про наводнение – судя по тому как они все говорят, что его не будет, оно будет и в довольно крупных размерах.

      • Авокадо коментує:

        Однозначно, что наводнение будет. В том, что Киев подтапливает, нет ничего удивительного. Именно потому, власть могла заранее принять меры, но они ничего не сделали.

  • DBV коментує:

    К счастью, меня вряд ли затопит, разве-что будет “великий потоп”. А вот дачный участок тестя – очень даже может быть. Так у меня вопрос: кто возместит убытки?

  • Каштан коментує:

    Помнится, нам в начале зимы тоже рассказывали про готовность Киева к сезону. Дороги обещали расчищать и хвалились количеством выделенных денег. И что?..
    Теперь опять та же самая бодяга, но только про паводок. А последствия подтопления могут быть намного страшнее…

    • Liza коментує:

      Ага, а Черновецький, як і взимку, кудись звалить на острови відпочивати, підставить когось зі своїх замів розгрібатися. І паводок пересидить, і від роботи відмажеться. Тим паче під час всяких катаклізмів гроші легше розкрадати.

    • Брат Кия коментує:

      Найбільший катаклізм для Києва – це така влада. Що не день, так щось трапляється. Спочатку місто замело, потім на каток перетворилося (люди руки-ноги ламали, машини розбивали), навесні бурульки людей стали вбивати. А тепер – паводок, забиті колектори і т.д.

  • космос коментує:

    За что же вы господа обижаете киевскую власть они же такие хорошие, со льдом и снегом разобрались думаю что и с водой тоже справятся, она же не снег долго стоять не будет!

    • Dima коментує:

      Ну, да вода долго стоять не будет. Она быстренько все зальет и сойдет. Только вот сколько она с собой всего заберет? Сколько смоет метров дорого, к примеру?

      • Tyhyi коментує:

        Ви уявляєте, скільки завдяки тому, що вода змиє, можна буде вкрасти. Плюс-мінус парусот тисяч гривень – і вони осядуть в кишені якогось чиновника. Для влади, яка заробляє на покійниках, хворих, економить на дітях і малоімущих, паводок просто за щастя – ріг достатку.

    • Gleb Jeglov коментує:

      Леонид Михалыч, вы что ли? Я конечно понимаю, что с мэрского положения люди кажутся такими махонькими как и с самолёта, и заснеженную площадь сложно отличить от замёрзшего озера, но вы бы поспрашивали например у закарпатцев, что такое “большая вода” и чем она от снега принципиально отличается. Результат вас неимоверно удивит…

  • Чупакабра коментує:

    Поплывём как миленькие, особенно те, кто живёт в так называемых низменностях. А ещё о том, сколько коллекторов городской канализации забиты мусором и не работаю впринципе информации вобще нигде нету.

    • Анжелика Галустян коментує:

      И вот скажите,пожалуйста, кто в ответе за эти забитые коллекторы?Конечно же, городская власть.Только вот чем эта власть занимается в своем Киевсовете не совсем понятно

      • Багамот коментує:

        Коллекторы она чистить точно не будет, как бы мы ни возмущались. Другой подход нужен и средство воздействия на чиновников.

        • ледиКошка коментує:

          Предлагайте подход и средства воздействия на чиновников. Если мы все будем об этом думать, обьединять усилия, то городской власти прийдется с нами считаться. Думаю, что только так мы спасем Киев

          • Dima коментує:

            Чуть, что не так – по рукам указкой. Особо жестокие учителя в советское время подобное практиковали, но эффект был и знания в головы вкладывались и рефлексы вырабатывались. А в обще, если чиновники будут знать, что за любой недосмотр будут отвечать перед общественностью и законом то будут думать.

          • инквизитор коментує:

            есть вариант – что то не так сделали, так на дыбу по одному.
            думаю после первого 10-а, жизнь то начнет налаживаться!!!

  • Питчай коментує:

    Продаю надувные лодки. Недорого!!! Под заказ изготовляю лодки с изображением Черновецкого, Кильчицкой и всей маладой каманды – пусть хоть какое-то участи примут в спасении от наводнения. :) Кстати,говорят, что может денежные хранилища подтопить

    • Сплошное возмущение коментує:

      Боюсь, что лодкой такой проблемы не исправить. Когда в домах будет стоять вода, на Черновецкого будут сыпаться проклятия. Только ведь ему не привыкать. Когда же уже в Киеве будет нормальный адекватный мэр, способный решать все проблемы города, а не создавать их.

      • Авокадо коментує:

        Ну, наверное это случится не скоро. Хотя возможно, паводок, переполнит чашу народного терпения, сорвет платину и народный гнев вырвется наружу бурлящим потоком! Правда, мне бы честно говоря, чтобы в Киеве было восстание против Черновецкого – он даже, этого недостоин.

        • ледиКошка коментує:

          Я считаю, что действовать надо в рамках закона, более цивилизованными методами. Надо создавать общественные организации, которые будут осуществлять контроль за властями. В некоторых европейских странах так и происходит. Вот это я считаю истинной демократией

        • Брат Кия коментує:

          Черновецький, може, і не вартий повстання, але іншим способом його позбутися вже практично неможливо. Місто довів до краху. Розікрали, знищили, поприватизовували все, що погано і непогано лежало. Найгірше, що навіть елементарні комунальні питання не вирішуються. А через таку безгосподарність маленькі проблеми можуть перетворитися на велику техногенну катастрофу.

          • Dima коментує:

            Не знаю, в какой степени родства вы находитесь с Кием, но я с вами совершенно солидарен. Город просто ободрали, как липку. Кроме того, власть не может справится с теми проблемами которые годами решались без особых проблем.

  • Волошков Олег коментує:

    Люди, кому вы верите???лично я живу в подтопляемой зоне и ни разу не видел, чтобы МЧС хоть что-то делали. Прочистить стоки- много средств не надо на это, а даже эти мероприятия никто делает

    • Галина Борисовна коментує:

      А что мы ждем от этой власти?Практически, с любой проблемой нас,киевлян, оставляют наедине. Подозреваю, что и проблему наводнения каждый будет решать по мере своих возможностей, а мэр просто будет разводить руками

  • Амнезия коментує:

    Городская власть просто безответственно подходит к вопросу наводнения. Понятно, что Черновецкого лично это не коснется. А простые киевляне говорят обэтой проблеме еще с зимы

  • Шарлотка коментує:

    Что-то слабо мне верится, что Киев избежит серьезного наводнения. Может МЧС и делает, все возможное, но городская власть, извините, забила на это. Нам говорят, что затопит, только дачные участки на Осокорка и Позняках, но боюсь на этом все не закончится.

    • Бен коментує:

      Осокорки, Позняки, Троещенские эмираты, да весь Левый берег будет плавать. И ничего нынешняя власть не сделает. Нужно было думать раньше, заблаговременно принимать меры. А они только сейчас спохватились, когда наводнение, уже на носу просто.

      • Волошков Олег коментує:

        Вы говорите, что спохватились.А так ли это? Назовите хоть один из проблемный районов, где действительно ведутся работы по предотвращению бедствия.Не на бумаге, для галочки, а на самом деле.Я вам скажу- таких нет, потому что киевская власть бездействует

        • Бен коментує:

          Я наверное, не правильно выразился. Скорее не спохватились, а начали требовать денег. Кстати, кто-то знает про то ведутся ли работы по укреплению дамб в районе Бортнической станции аэрации, на это вроде как деньги выделили?

          • Анжелика Галустян коментує:

            Деньги то может и выделили, только скорее всего, их уже украли давно. В последние несколько лет именно такая тенденция в Киеве. Я считаю, что Черновецкий не справляется с обязанностями мэра

      • Чупакабра коментує:

        думаете следующая сделает? Они точно также будут ложить денежные средства выделенные на решение той или иной проблеммы себе в карман. Нету контроля за городскими властями.

        • ледиКошка коментує:

          Эту функцию должны на себя взять жители города Киева. Я считаю, что это будет правильно. Если мы не будем контролировать городскую власть, то от Киева в скором времени ничего не останется

работа инкассатором в львове, мировой бокс новости, Понизова Ольга Валерьевна, дарвин зелена фея, дать объявление акура

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.