Просимо вибачити за тимчасові незручності - веб-сайт працює у тестовому режимі

Цитата тижня

Олександр Чорноволенко – народний депутат України, НУ-НС, член комітету ВР України з питань бюджету: «…48 мільйонів гривень з державного бюджету надається для будівництва на 27-му кілометрі Столичного шосе дошкільного закладу… Там не буде ніякої школи, нічого там не буде для обдарованих дітей – там буде розважальний об’єкт…»

Опитування

Скільки ви готові платити за проїзд у київській маршрутці?

Завантаження ... Завантаження ...

Передача

13.04.2010
друкувати надіслати

В ефірі райони: сьогодення та проблеми Солом’янського району столиці

Відеозапис

301 перегляд відео 301   



Цитати учасників ефіру

Микола Підмогильний – голова Солом’янської РДА та райради в м. Києві (1990-2001 рр.): «…Змінилося життя, змінилися відносини, змінилася мораль… Ми повинні зрозуміти, що владу обирають від імені територіальної громади, яка наділяє владу певними повноваженнями, а головне – відповідальністю… Але не все вдалося владі, при якій я працював, і, на жаль, ситуація на сьогодні погіршується… Є сподівання на те, що… відносини з міською владою зараз кардинально міняються, і це надасть певного поштовху…»

Ольга Сергеєва – голова фракції ПР у Солом’янському районі м. Києва: «…Для того, чтобы провести любое решение в районном совете, нужен 31 голос… Для установки системы «Рада» в прошлом году потрачено было из бюджета 680 тыс. грн. И это в разгар финансового кризиса, это когда у нас не хватает денег на самое необходимое… Это когда в доме голодные дети, а мама купила норковую шубу…»

Дмитро Андрієвський – депутат Київради, Блок Кличка: «…Київрада дає дозволи на будівництво, Київрада приймає рішення щодо виділення земельних ділянок, Київрада фактично на сьогодні формує бюджет… На 1200 гривень мешканець Солом’янського району отримує по місцевому самоврядуванню. Навантаження по податках – 15, майже 16 тисяч гривень на кожного… Нам треба вести розмову в тому числі в площині необхідних змін у законодавстві… Треба повертати депутатів виборцям, щоб виборець знав свого депутата, і, навпаки, щоб депутат жив проблемами свого району…»

Максим Шкуро – перший заступник голови Солом’янської РДА у м. Києві: «З одного боку, є критика, з іншого, навпаки, є позитиви… Перша проблема – матеріальна, друга проблема – людське ставлення, відповідальність і людський фактор… Останні два роки ми працюємо в умовах, наближених до бойових, коли безкоштовно треба зробити дуже багато, і з тебе за це спитають. А в тебе немає для цього ніяких важелів, повноважень і грошей… У районі протягом півтора року фінансувалася тільки зарплата вчителів, і жодної копійки не було на благоустрій…»

Сергій Дєдов – голова правління Солом’янського осередку Спілки власників житла м. Києва: «Район ставиться нормально до ЖБК і ОСББ, але нам бракує уваги керівництва… Нам вдалося відстояти частину Шулявського парку…»

Тетяна Жеваго – активістка Солом’янського району: «…У нас были проблемы именно с этим парком, потому что это – рекреационная зона… Администрации нужно обращать внимание на людей, общественные организации, которые пытаются с вами работать, пытаются найти конструктив…»

Дмитро Андрієвський – депутат Київради, Блок Кличка: «…Я впевнений, що всі ми з вами чекаємо змін на краще, тому що погіршувати ситуацію в місті Києві вже неможливо… Згідно з положенням про відведення земельних ділянок, навіть погодження від району з 2006 року ніхто не вимагає… Я подав зміни до закону про місцевий референдум, щоб міська громада, обравши конкретного депутата, мала реальні важелі впливу на нього…»

Тимур Ібраімов – житель Солом’янського району м. Києва: «Нынешние политические силы построили ту псевдоэкономическую систему, которая существует в стране. Поэтому страдать от отсутствия денег – это как бы страдать от собственной деятельности… Листовка, которая была выпущена несколько лет назад: «Шкуро Максим – перший заступник голови Солом’янської РДА, депутат Київради від БЮТ – прямий виконавець фальсифікації протоколу громадських слухань від 5 жовтня». Есть документы, которые подписаны Максимом, есть свидетельства людей, есть ответ, что народ дал согласие на строительство, а есть ответ, что, оказывается, слушаний не было… Ошибся – по дурости или еще как-то – уходи из власти… Давайте учиться чести…»

Віталій Черняховський – головний координатор Форуму порятунку Києва: «…Меня очень удивил пассаж Сергеевой по поводу системы «Рада». Система «Рада» – это возможность избирателей контролировать ваши голосования. Получается, что вы против этого… Нам надо пойти на выборы и проголосовать, чтобы Ивана Петровича Сидорова никогда в Раде больше не было…»

Ольга Сергеєва – голова фракції ПР у Солом’янському районі м. Києва: «…Не думаю, что вы достаточно хорошо знакомы с работой Ивана Петровича Сидорова… Это грамотный руководитель, и только благодаря ему сегодня Соломенский район сохраняет независимость…»

Микола Підмогильний – голова Солом’янської РДА та райради в м. Києві (1990-2001 рр.): «…Відсутність бюджету – це негативне явище, яке відтягує назад розвиток і міста, і конкретно району… На сьогодні міська влада загрузла в корупції, і, на превеликий жаль, із цим ніхто не бореться… Я боровся з цим хаосом – дякувати Богові, що його не було, ні рейдерства, ні земельних питань – ми працювали в інших умовах…»

Ольга Сергеєва – голова фракції ПР у Солом’янському районі м. Києва: «…Жители Киева очень плохо понимают разделение сфер управления… У нас поэтапно забирают, забирают и забирают…»

Лариса Німак – депутат Солом’янської райради у м. Києві, директор дитсадка: «…До Нового року була заборгованість з харчування 600 тисяч гривень. Зараз є продукти в належній кількості, але якість цих продуктів незадовільна…»

Олег Андрос – член Спілки вільних журналістів «Природа над усе»: «…Протасів Яр повністю виключено з Програми розвитку зелених зон, яка була прийнята у 2005 році. Солом’янський парк майже повністю виключений з цієї Програми. У новому Генеральному плані розвитку міста Києва, який передбачається ухвалити, цих зелених зон взагалі немає…»

Валентин Карпов – директор молодіжної громадської організації «Агапе»: «Доверить парк можно сегодня только народным дружинам, потому что милиция не справляется с тем, чтобы обходить весь парк и контролировать ситуацию… Молодежь активно участвует в этой программе… Но есть проблема – у нас нет четких границ этого парка. Никто не может ответить на этот вопрос…»

Роман Головня – учасник громадського руху «Справжні кияни»: «…Зараз ми дожилися до того, що з вулиць не прибирають сміття… Якщо у вас немає влади, якщо у вас немає грошей, немає можливостей, то що ви там робите?..»

Максим Шкуро – перший заступник голови Солом’янської РДА у м. Києві: «Мешканців цікавлять сьогодні ті питання, які можна назвати одним загальним словом – житлово-комунальне господарство… Сьогодні багато питань вирішується. Анатолій Костянтинович Голубченко фактично вирішив питання з асфальтування… Наприкінці року ми побачимо, що щось змінюється на краще…»

Віктор Кутало – голова Солом’янського комітету підприємців: «…В 2007 году помещения отдавались предпринимателям по завышенной арендной ставке. Сейчас задолженности в связи с кризисом возросли… Даже коммунальное предприятие… имеет задолженность в 2 миллиона…»

Василь Заставнюк – член народного руху «Третя республіка»: «Якщо ви так переживаєте за місцеву територіальну громаду, то чому самі не йдете до місцевої територіальної громади?..»

Ірина Ральчук – член ініціативної групи за збереження Солом’янського парку і Протасового Яру: «…Мы 4 года жизни отдали за то, чтобы спасти Соломенский ландшафтный парк. Кое-что у нас уже сделано…»

Микола Підмогильний – голова Солом’янської РДА та райради в м. Києві (1990-2001 рр.): «…Необхідно переходити до мажоритарної системи обирання депутатів. Тоді депутат буде нести відповідальність… І повинен бути механізм відкликання депутата… А колегіальне рішення не приводить ні до якої відповідальності…»

Дмитро Андрієвський – депутат Київради, Блок Кличка: «…Треба розмежувати повноваження. Є повноваження державні… є повноваження стратегічного розвитку міста… і є в обов’язковому порядку повноваження районної влади. Тому що більшість питань, які тут сьогодні ставили, районної влади не стосуються…»



Коментарі відвідувачів сайту

200 коментарів 200
 

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

  • избранная рада « Эхо блогосферы, гість

    [...] admin пишет: от семе коли у нас реаль ні проблеми в місті про які дехто говорить, що навіть гірше не може бути потрібно посперечатись чого варта система “Рада”! Я розумію, що може бути багато за і проти неї тим паче в умовах кризи але я не думаю, ….. Итог- нам самим надо спасаться от власти нами же избранной. Крот, гість. 14.04.2010 13:19 | відповісти. Вот с Сергеевой соглашусь, что когда нужно БЮТ и Черновецкий голосуют синхронно, как буд-то репетировали несколько времени. … [...]

  • Дворник, гість

    Кто убрал мусорники с улиц. Уроды, весь район заставляют людей засырать. А потом кричат, что полно мусора на улицах. Нет на вас Пиночета.

    • fox, справжній киянин

      Я не здивуюсь, що йх київська влада просто списала і здала на метолобрухт і грошики поділили між собою

      • Lopster, справжній киянин

        от сміттєвозам зате прийдеться менше їздити, теж плюс в бюджет чийсь

        • студент, справжній киянин

          Не знаю як сміттєвозам,а двірникам точно більше мести прийдеться!

          • Tyhyi, справжній киянин

            Враховуючи, що більшість двірників не відзначаються великою совісністю, то розраховувати на порядок на вулицях не варто. Та і більшість народу теж не будуть обгортку від цукерки нести в кишені – кинуть де-небудь. А результат ми вже спостерігаємо…

  • Музикант, гість

    Школу музикальну відремонтували і трублять. Це не гордість – це позор, єдиний навчально-виховний заклад для величезного району. А дітям, яким не пощастить навчатись у цій школі – мабуть, дорога до тих ларьків, яких вони наставили з пивом.

    • fox, справжній киянин

      Реально позор що трудлять! Хвалити самі себе вони чудово вміють от лише за шо то я не розумію

    • Lopster, справжній киянин

      Вони не лише цим хвастаються а й одні одного хвалять! От наприклад Шкуро вихваляє Голубченка

    • студент, справжній киянин

      Реально ті ларьки і направлені на молодь,так і споюють країну,алкашами легше керувати

    • Tyhyi, справжній киянин

      На музичній школі ж нічого не заробиш. Важко наживатися на обдарованих дітях. Набагато простіше понаставляти кіосків і цих же талановитих діток споювати. Прибуток же(((

  • Доктор ХЛУС, гість

    Потрібно повернути мажоритарну систему виборів. Закріпити за кожним депутатом територіальну одиницю, за яку і на якій він відповідаєЮ, від народжених цуценят, до народжених дітей, від посаджених дерев, до зрубаних – головою. А якщо ні, то відпрацювати схему відкликання депутатів, і відповідальності, за бездіяльність, або ж незаконну діяльність.

    • fox, справжній киянин

      от як би так і справді було то може шось і з цього було б! Але реально такі реці повинні прийняти ті, кому це реально не вигідно і наврядчи вони самі проти себе проголосують!

    • Lopster, справжній киянин

      Мабуть не доживемо ми до цього…

    • Tyhyi, справжній киянин

      Мажоритарка – це добре, але навряд чи цим когось злякаєш. Не звикли наші слуги народу служити цьому народу. Плюс мажоритарки, що скарги народу мали конкретного адресата. В будь-якому випадку списки кандидатів так влаштовують весь наш політикум, що вони нізащо від них не відмовляться.

  • Сірожа, гість

    В суботу у Соломянському р-ні, неподалік пров. Чугуєвський, завезли пісок на дитмайданчик. Ура!!!
    Правда, це все було зроблено з ініціативи місцевих жителів і за наш(місц. жителі) кошт. Шкурко сказав, що завозять, думаю, ті хто чекає не дочекається.

    • Домовой, гість

      Вот оно. Если сами ничего ни сделаете, то никто за вас это делать не будет. И зачем эта районная власть, сколько денег с бюджета тянут. Мало того, исполнительная власть дублирует “законодательную”

    • Доктор ХЛУС, гість

      МИ вже давно полишили надію, що хтось нам допоможе і анологічно облаштовує майданчик для своїх дітей. Чини зайняті писульками, якими прикривають свої дупи.

      • fox, справжній киянин

        мало того що вони прикривають свої дупи вони ж і приписують ваші заслуги собі! Хтось за свій кошт завіз пісок а влада напиисала писульку що це вона та ще мабуть гроші потім заднім числов виділили

        • Lopster, справжній киянин

          Знахабнілі жирні морди! Довели країну до розколу

        • Tyhyi, справжній киянин

          Чинуші настільки обнагліли, що вони не тільки собі приписують чужі заслуги, а навіть можуть припертися на “перерізання стрічки”. Стали, таблами посвітили, акмери сфільмували. “Герої” свого часу((((

  • Lopster, справжній киянин

    “Всі депутати “состоявшиеся люди”" – слова Ольги Сергеєвой! от цікаво не були б вони депутатами чи були б вони такими?

    • Домовой, гість

      Так вы представте насколько состоятельней депутаты высших рангов. Дожились, что во власть идут только воровать и ни для кого это не удивительно.

      • fox, справжній киянин

        Я трохи навіть де в чомусь не погоджусь! Вони туди не лише грабувати йдуть а щей щоб прикрити свої зади після того як уже накрадено!

    • Доктор ХЛУС, гість

      Та чого, попадаються і нормальні, але толку, як у них відпрацьовані лише механізми грабунку.

  • Протестант, справжній киянин

    Кожен знає навіщо рвуться до влади-це халявні гроші,і робити нічого не потрібно.Я особисто проти таких чиновників,чого це кожен не може так жити?До чого ми тоді доживемося,хоча що тут говорити вже дожилися

    • Lopster, справжній киянин

      Що дожилися то дожилися! Цілком згоден з Вами

    • Домовой, гість

      Тут, тот денег в чистом виде маловато, а вот схем по которым их можно получить достаточно. Через то и плачут они, что денег не дают – значит не воруем.

    • Tyhyi, справжній киянин

      “Кожен знає навіщо рвуться до влади-це халявні гроші”
      Для них – халявні, а для нас – наші ж гроші, на які недофінансовують соціальні програми, не піднімають бюджетникам (тобто вчителям, лікарям) зарплатні, закривають гуртки для школярів, не оновлюють громадський транспорт, не ремонтують дороги. Цей список може бути безконечним…

  • Бобер, гість

    Я смотрю все представителя райрад жалуются на то, что у них отбирают полномочия и они ничего не могут сделать. Ну раз вы ничего не можете сделать, тогда зачем нам нужны райрады и деление Киева на районы? Плодить нахлебников?

    • Антон, гість

      Ділити все що награблене!!! І мати представників вищих сил в кожному районі щоб слідкували за крадіжками і недопускали “несанкціонованих”!!!

      • Орест, гість

        А ще – це непоганий стартовий майданчик на майбутнє. Наприклад, до Верховної Ради. В парламент теж просто так не беруть, треба на “придане” заробити, а райрада – чудове місце (земля, нерухомість, оренда – золота жила)…

        • Valkirija, гість

          “Ми повинні зрозуміти, що владу обирають від імені територіальної громади, яка наділяє владу певними повноваженнями, а головне – відповідальністю…”
          І як тільки язик повертається так брехати. Влада давно громаду має на увазі. Громада є тільки інструмен для досягненя мети -влади.

          • fox, справжній киянин

            Ми тут себе так називаєм нромадою а вони там реально тримають нас за бидло і все! А от на рахунок цілі заради чого ми їм потрібні то це правда гірка правда нашого життя

          • Протестант, справжній киянин

            Якби ми дійсно були громадою,то ніхто не зміг би назвати бидлом народ,який має мету,і здатен спільно діяти,а так балачки тільки!

          • Lopster, справжній киянин

            І ким же ви себе вважаєте? Запропонували б краще якусь цікаву ідею а не ображаєтетут своїх співрозмовників!

          • студент, справжній киянин

            А по-моєму ви обоє хороші,саме через таких як ви і страждає наша Україна!

          • Lopster, справжній киянин

            Дуже цікаво спілкуєтесь! Замість того щоб єднатись і єднати інших ви ткт фігньою страждаєте

        • fox, справжній киянин

          Все таки про плацдарм ви правильно гооворите. Мабуть лише із-за цього вони там сидять і як тоді можна говорити про поліпшення ситуації в місті? А якщо вони пройдуть далі, то я зовсім сумніваюсь що там вони будуть щось робити. згубимо нашу неньку

        • Протестант, справжній киянин

          Райрада -це не майданчик-це плацдарм,злітна смуга,золота жила,яку депутати використовують для того,щоб досягти будь-якої мети,і зазвичай це 100% перемога

          • Lopster, справжній киянин

            Вони там вирішують плацдарм чи майданчик а ми тут мусорник на вулиці знайти не можемо!

    • Протестант, справжній киянин

      повністю згоден,нахлібників нам не треба,нам треба реальна і дієва влада!

    • Домовой, гість

      Можно еще один вариантик.
      Это не только стартовая площадка, а это и своеобразная школа для наследников – подрастающего поколения керманычей. А так-как основной их занятостью является воровство вот они и тренируются.

  • Настя, справжній киянин

    Якщо територіальна громада наділяє владу певними повноваженнями і відповідальністю,то і повинна влада їх здійснювати,а головне відповідати перед громадою,що зараз аж ніяким чином не відбувається!

    • crazy, гість

      Попробуй застав їх відпрвідати,попривикали сидіти в зручних кріслах,приходити на роботу,і думати як його до обіду дотягнути,а потім до вечора,щоб додому звалити

      • Денис Альбертович, гість

        Наверное, потому все так печально в Киеве, что такая власть у нас.Я вам скажу, что пока к управлению городом не прийдут простые киевляне, толку не будет

        • Каштан, гість

          Если к власти придут простые киевляне, толку будет еще меньше. Работу должны делать професионалы. И не важно в какой области – сантехника, начальник ЖЕКа, мер.

          • Протестант, справжній киянин

            То на вашу думку льоньчик професіонал?його де не посій то вродить,в будь-якій області,хоч то сантехника, начальника ЖЕКа,а мера я взагалі мовчу..

          • Lopster, справжній киянин

            Щей який професіонал! Красти справно вміє! Хоча до чого тут Люнчик я не розумію…

          • Протестант, справжній киянин

            А про кого ми тут говоримо по вашому?

        • Тарас, гість

          потрібно щоб прийшли не тіки прості кияни а й були професіоналами! а то прийдуть до влади а що з нею робити незнатиму і знову почнеться безлад! потрібно трішки пропускати молодь адже свіжі поглади на життя і розвинок повинні мати місце при владі а не давно застарілі думки і методи

          • Орест, гість

            2Тарас
            Ви абсолютно праві. Навіть найпалкіший патріот і кришталево порядна людина не допоможе місту, якщо не буде професіоналом своєї справи. Яскравий приклад – “маладая каманда” разом зі своїм мером. Збіговисько випадкових людей, а дехто навіть з певним діагнозом…

          • fox, справжній киянин

            Та всі вони там з діагнозом! Для них навіть нормальних слів незнаходжу! та й незаслужила “Маладая каманда” нормальних слів! тим паче, що всі хто входить в молоду команду можливо навіть і справді професіонали але трішки не втій сфері! Черновецький був банкіром і ним залишиться назавжди але наввщо йому заробляти їх коли він сидить на мішку з ними і можна просто вкрасти?

          • студент, справжній киянин

            Вони навіть іномарками перебирають,а ви хочете,щоб вони на жигулях їздили.І все за гроші народу!

        • Каштан, гість

          Максим Шкуро: “Останні два роки ми працюємо в умовах, наближених до бойових, коли безкоштовно треба зробити дуже багато, і з тебе за це спитають»

          Ну прямо таки из своего кармана за все платят. Благодетели наши. Денег на систему “Рада” нашли, а вот на все остальное, почему-то нет

          • Valkirija, гість

            І не тільки на систему “Рада”. Що трохи більший начальник, так і машина державна (зазначте, далеко не ланос і не таврія), плюс водій. Собі ні в чому не відмовляють, а своїм виборцям все до останньої копійки порахують…

          • fox, справжній киянин

            От виборцям порахують і перерахують на свій власний рахунок! Люблять с..уки комфорт! Ніодного чиновника навіть на міському рівні не бачив на жигулях

      • Протестант, справжній киянин

        Добре,що ще приходять,є ж і такі,що з відпустки на лікарняне йдуть,а потім знову у відпустку.

        • Lopster, справжній киянин

          Ну звичайно!!! Потрібно ж після лікарні відпочити!

          • студент, справжній киянин

            Потрібно працювати,а не красти і відлежуватись!

  • Анна, справжній киянин

    Отправили на программу паренька(максима), иди отдувайся за всех, а он исправно справляется, нормально врет: мусор убирают, площадки детские ремонтируют, песок завозят и тд.. Живу в Соломенском районе и через весь район на роботу езжу ничего подобного не видела.

    • Valkirija, гість

      Отож бо й воно. І керівник кожного району скаже те саме, як вони добре працюють, а мешканці і близько цього не бачать і не відчувають. Всюди одне і те саме, а всі тільки вміють створювати видимість роботи.

      • Lopster, справжній киянин

        Вони не лише видимість роботи створюють, а ще й маюуть гроші на це все виділяють. От тільки коли роботи не видно то виходить нроші кудись жи пішли. а от в чию кишен???

        • Настя, справжній киянин

          Гроші виділяються,напевно,не малі,куди більші,чим на прибирання сміття,чи на соц потреби..а ти гни горба за ті копійки,поки за твої ж гроші чиновники живуть на “широку” ногу,жруть в дорогих ресторанах і купують нові машини

          • Денис Альбертович, гість

            Не понятно, почему нет никаких программ контроля за выделяемыми средствами.За границей бы такой номер не прошел

          • Тарас, гість

            Я думаю що внас такий контроль і не потрібен а то представте що буде ще одне відомство якуму теж прийдеться робити відкат і прийдеться відповідно ще більше красти! В нас як на ринку – чим більше посередників тим більша ціна!

          • fox, справжній киянин

            Дожилися! ринкова система у владних відносинах! Комусь розповіси з іноземців засміють. Хоча з нас уже й так весь світ сміється

          • Протестант, справжній киянин

            Ну миж не закордоном,вся країна працює на невелику групу людей,яка вважає народ бидлом,а все навпаки!

          • Lopster, справжній киянин

            Навпаки??? Тобто?

          • студент, справжній киянин

            Він мав на увазі,напвно,що влада бидло,а не народ.

  • Юпітер, справжній киянин

    Доречі, мені ця кругленька тьотя від партії РЕГІОНІВ сподобалась. Єдина, яка говорила про земні речі, і про сутність реалій.

    • Анна, справжній киянин

      Ага на передаче говорит. а на деле. Все они под чиейто рукой ходят.

      • Lopster, справжній киянин

        А що їй ще лишається робити як не просто чудового говорити! Це ж не перед виборами. що потрібно розпинатись так щоб аж пар з вух йшов!

        • студент, справжній киянин

          От нехай і покаже як потрібно працювати,щоб народ повірив їй,а то пару і диму багато,а толку ніякого

          • Николай, гість

            та нічого вона не покаже! її спарва одна – говорити і тілльки так щоб було красиво слухати і незовсім зрозуміло зміст її слів!

          • Денис Альбертович, гість

            В своем большинстве наши политики, вне зависимости от партийной принадлежности, умеют только красиво говорить.Но проблем от этого в Киеве и в стране в целом меньше не становится

          • Іванченко, гість

            Та я б навіть і не сказав що більшість а усі партійні члени тай просто представники партій на будь-якому рівні лише ті хто тільки говорячть а керують нами зовсім інші і плани в них до нас зовсім інші! А все те що ми бачимо і чуємо це лише інформаційна зброя яку вони використовують у своїх цілях проти нас!

          • Аналитег, гість

            Я бы даже сказал, что если не умеешь красиво говорить – то в политике делать нечего. Единственное исключение – это Янык, но у него свои фишки – любит “поблестеть интелектом” -))

          • Мар'яна, гість

            Правду кажуть, що з будь-якого правила є винятки от і Яник виключення з прпвил! По моєму і саме із-за цього він і програвав раніше поки не купав усіх просто

  • fox, справжній киянин

    от семе коли у нас реаль ні проблеми в місті про які дехто говорить, що навіть гірше не може бути потрібно посперечатись чого варта система “Рада”! Я розумію, що може бути багато за і проти неї тим паче в умовах кризи але я не думаю, що зараз це реально актуальне питання!

    • Анна, справжній киянин

      Да кстати меня этот факт, возмутил. какая Рада за 600 тысяч, мусор незачто убрать. Они потом будут плакать денег нет. Конечно если ими так распоряжаться то их и не будет.

      • Homless, гість

        Проблема не в браку грошей (на вивезення сміття чи ще чогось). Просто їх треба нормально розподіляти і менше красти. Коли доходить до ремонтів в начальницьких кабінетах чи ще щось, то гроші завжди знаходяться…

        • Lopster, справжній киянин

          На рахунок цього в них завжи знайдеться не одна тсяча на нове крісло чи на шкафчик! Люблять с..ки комфорт

          • Андрій Кирилович, гість

            Одна тисяча на стілець а ще пів тисячі під цим прикриттям в кишеню полюбому потрібно покласти інакше ніяк!

          • Василь, гість

            Замість світлої голови і свіжих думок про покращення стану в місті у них світлі кобанети з шикарними ремонтами і до лампочки вісі наші проблеми!

          • Ростислав, гість

            “Тому що більшість питань, які тут сьогодні ставили, районної влади не стосуються…» – це звичайно чудово, що не стосуються але мені як жителю цього району якщо чесно трішки побарабану хто буде піклуватись цими проблемами головне щоб їх не було внашому місті! Якщо рада не виконує такі питання то я думаю, що вона має вплив на того хто впливає на це!

          • Іванченко, гість

            Їм просто походу побарабану не лише хто буде піклуватись такими питаннями а те що ви про це думаєте! В них своє весілля в нас з вами своє і роки так буде ми будемо жити в г..мні а вони у своїх світлих кабінетах і далі красти

      • Денис Альбертович, гість

        Эти гады на себя, свои нужны всегда найдут полмиллиона или даже больше.А простые киевляне прозябают в нищете.И речь не только о Соломенском районе.Это касается города в целом

        • Valkirija, гість

          Правильно, того вони так і рахують кожну копійку на потреби міста, інакше – їм не вистачить. Копійочка до копійочки і на рахуночок кругленьку суму поклали. А ви виборці їздіть в аварійному громадському транспорті, аварійними дорогами, потопайти у смітті і т.д.

          • Lopster, справжній киянин

            Дуже цікаво як почувають себе такі люди? Невже в них немає ні краплинки якоїсь совісті людяності? Невже їм не соромно за своїх батьків??

    • студент, справжній киянин

      Яка криза?Це все робиться штучно,відмивка грошей.Де ще в світі криза так проявляється як в Україні?Більше того це ще один привід побільше вкрасти і сказати,що грошей нема.Ось такі справи

      • Григорій, гість

        криза кризою, але в інших більш цивілізованих країнах влада зробила так що люди ввідчули кризу по мінімуму, звичайно не без того… А в нас як завжди навпаки! Влада відчула кризу по мінімуму а народ взяв сповна!

        • Денис Альбертович, гість

          Ну вы же знаете нашу власть.Они кризис сделают даже там, где его нет

          • fox, справжній киянин

            Зе те там де яма на дорозі була там вона і залишиться

  • Phoenix, справжній киянин

    Наконец-то, хоть кто-то обратил внимание на тот беспредел, который творится в нашем районе. Я сам был активным участником “боевых действий” против рейдеров и незаконных застройщиков нашего парка, одному самому наглому даже нос разбил. А что делать, если по хорошему эти подонки не понимают?

    • Gleb Jeglov, справжній киянин

      Это вы молодец, это вы верно поступили. Только видя активное сопротивление “аборигенов”, которые не согласны терпеть беспредел в их парке, всякие рейдеры-шмейдеры начинают отступать, если бы вы бегали по инстанциям или по судам, то сейчас вместо парка у вас бы стояли высотки, да ещё бы и проблемы с оползнями бы имели. Так что вы молодцы и пример для остальных жителей стольного града Киева.

      • Денис Альбертович, гість

        Вот-вот.Если бы мы все обьединили усилия, то.возможно, и толк был бы.Все-таки с беспределом можно бороться

        • fox, справжній киянин

          Для того ми тут і спілкуємся, щоб потім зібратись усим разом натовкти пику не лише одному а всій “маладой каманде” і поламати їм трохи носи

    • Boy, справжній киянин

      Правильно,с этими дыбилами так и надо,по другому они просто не понимают!

      • студент, справжній киянин

        Вот вот,и на Софиевской только такими методами надо боротся,строение взорвать,а застройщиков гнать ко всем чертям!

        • Дащенко, гість

          Ну это вы уже черезчур…Взорвать -это уголовное преступление.Мне кажется, надо действовать умнее

          • fox, справжній киянин

            я думаю що якщо ми прийдем так пару тисяч то всіх незасудять а наступного разу вже будуть думати будувати там чи ні!

          • Lopster, справжній киянин

            та мабуть виберуть декілька лідереів і тих засудять по всій строгості закону нашого або саме тих, хто буде закладати вибухівку! це не метод… Потрібно діяти іншими методами

      • fox, справжній киянин

        Правильно то правильно от тільки тамими методами потрібно боротись масою, а то знаючи наші закони і законодавців може бути потім зле добре якщо це “зле” комусь піде на благо, а якщо ні???

        • Homless, гість

          Добре, що парк відстояли, але це ненормально, коли чиновники плювали на закони, і захистити себе миожна тільки силою. Зараз відстояли, а що буде завтра? Знову комусь пику товкти чи краще добиватися дотримання законодавства?

          • Lopster, справжній киянин

            Краще за все буде відразу натовки пику всим хто винен в такому безладді! Повиганяти їх з побитими пиками взагалі з України неньки! Жаль що зараз в сибір їх не можна відправити От лише тоді ми не будемо відстоювати те, що належить нам і охороняється законом!

          • Настя, справжній киянин

            Як треба,то і товкти,щоб знали як на закон плювати,а якщо хочете миру – готуйтесь до війни,їх вибрали слідкувати за дотриманням законів,а не їх порушувати!!!

          • Григорій, гість

            Дійсно уже потрібно рішучіше діяти з нашої сторони! Зробити в кожному районі якісь маніфестації на яких би була можливість поговорити з керівництвом району і притиснти їх, щоб уже коли йти до вищих органів влади місцеве керівництво уже виконувало свої обов”язки і йшло разом з нами!

          • Тетяна, гість

            Та хто ж з них поведеться на народ? Хто добровільно піде на рожон зі своїм керівництвом а то й кумом чи братом? У нас же в державі всі хто чимось керують мають якісь родствинні зв”язки і не інакше

          • Тетяна, гість

            Дам розвели кумовство при владі от тепер і тримаються один за одного і дають час один одному щом навіть коли вже збираються зкинути всеодно щоб замели сліди усі а то недай бог хтос розкрутить цю ниточку

          • Дащенко, гість

            Мне тоже кажется, что в правовом государстве, демократической стране вопросы надо решать более цивилизованно.Надо обьединять усилия в оргинизацию и действовать

    • Юпітер, справжній киянин

      А ці ж молодчики – інструмент рейдерів. Вчора він в тебе учився, і ти пожалівши матір 3 йому поставив по географії, щоб з школи не вигнали, а воно завтра прийде і по чиїмось вказівкам буде тебе пресувати.

      • студент, справжній киянин

        Це ще добре,якщо пресувти,а от дивись він вже в Верховній Раді,закони приймає,на мерседесі крутому їздить,от тільки подумайте що воно може там прийняти,коли таблиці множення не знає,а тільки знає як красти і відбирати

      • студент, справжній киянин

        Якщо за словами заступника Солом’янської РДА,нема грошей,повноважень і важелів,то постає питання:на що ж витрачаються бюджетні кошти і навіщо влада яка не має повноважень навести порядок?

        • fox, справжній киянин

          Цілком погоджуюсь з такою думкою! Обнагліли зовсім! Уже почали з”їжати на повноваження

          • Роксна, гість

            В такому випадку напрошується лише одне питання яке задав Роман Головня

          • Дащенко, гість

            Болтуны они все.Только почему то никто не может ответить за свои слова.Увы, реалии нашего времени и нашей страны

          • Мар'яна, гість

            а як на мене то вони чудово відповідають за свої слова от тіль не перед народом і реально “Отвечают”

    • Анна, справжній киянин

      я то по морде дать не могу, скорее мне дадут. Нужно сопротивляться, но сам факт того, что идет постоянное давление и мы должны сами защищать свои парки – зачем нам власть такая. Мы выбираем власть которая против нас.

      • Lopster, справжній киянин

        Та мабуть цю владу ми не вибирали! Вона вибрала сама себе а ми цього навіть і непомітили! Технології, які вони сьогодні використовують діють дуже ефективно!

        • fox, справжній киянин

          Інформаці на сьогодні сама могутня зброя в світі, а ми споживаєм ту інформацію яку нам дають і не факт що нами не маніполюють в такий спосі а ми про це і нездогадуємось

        • fox, справжній киянин

          «…Протасів Яр повністю виключено з Програми розвитку зелених зон, яка була прийнята у 2005 році. Солом’янський парк майже повністю виключений з цієї Програми. У новому Генеральному плані розвитку міста Києва, який передбачається ухвалити, цих зелених зон взагалі немає…» – можливо щодо цих земельок уже розроблено який план от тому і не включають???

          • Іванченко, гість

            Та таких місць в нашому місті мабуть не один десяток! В цьому ефірі говорять лише про проблеми солом”янського району а місто має не один такий район і в деяких інших куточках нашого міста проблеми значно посерйозніші

          • Дащенко, гість

            С тех пор,как Черновецкий пришел к власти, проблем в Киеве значительно прибавилось.Проблемных мест уйма, но никто не спешит решать эти проблемы.Что за власть…..

          • Мар'яна, гість

            просто раніше пролеми йшли з низу і їх хоть якось намагались вирішувати можливо не всі або не повністю але порівняно з тим, що зараз це просто жах! Сама проблема прийшла до влади і посипала на людей і місто! Ті хто мають вирішувати проблеми їх створюють і самі являються нею!

  • Віктор, гість

    Вітя-ХАМ поміняє Леню-Космоса після Параду на річницю II-ї Світової війни.

    Після цього й районні кадри розставить.

    Поки йде торг за те, хто очолить яку РДА!

    Льовочкін (Ганнуся його любить – зізналась) – ці питання зараз молотить.

    • Громик, гість

      Звыдки у вас така детальна ынформацыя, шановний, подылыться джерелом, або хоча б ссилочкою.

      • студент, справжній киянин

        Хто ж такі джерела здає?Якщо зараз поділиться,то наступного разу не буде ні інформації,ні інформатора,чи інформаторки)

        • fox, справжній киянин

          Та як думаю, що уже перевіряють усі можливі джерела…

          • Антон, гість

            Та мабуть і не перевіряють тому що навіть і інформація відповідає дійсності всеодно в неї мало хто вірить! Зараз люди зневірились повністю і не лише до влади, а й повідношенню один до оного

    • Verseau, справжній киянин

      да действительно, информация очень любопытная и интересная. Настолько интересная, что кажется это банальной уткой. Хотя хотелось бы ошибиться и чтоб вы правы были. Так достал уже этот Космос со своей “маладой камандой”, что чесное слово, хоть чёрта лысого в ступе, хоть Бабу=Ягу но только бы убрали этого нарика, причём желательно туда, где небо в клеточку. ИМХО именно там ему и место.

      • fox, справжній киянин

        а поки ми мріємо про те що Космос побачить небо в клеточку він просто насолоджується життям в кріслі мера, хоча можливо я трішки помиляюсь зі словом насолоджується з останніх подій! Може зараз і трішки пітніє

      • Юпітер, справжній киянин

        Та навіть не мрійте. Я зараз не можу продумати варіант, щоб когось з каманди прикрили. І оглянувшись назад, ну нікого незалежно не відчого не закривали.

      • Віктор, гість

        Свого часу, багато хто хотів будь-якою ціною поміняти Омельченка.

        Так само може статится й стосовно Льоні-космоса…

      • Віктор, гість

        ..

        патріотів Києва тут не видно

        ..

      • студент, справжній киянин

        Таким як він місце в спец-закладах це однозначно.Але хто поверне місту гроші і землю,яку він так нагло вкрав?Це питання неодмінно потрібно поставити!

        • Дащенко, гість

          Эта идея мне нравится.Действительно, надо провести полный аудит и вернуть награбленное народу

    • Kyyanyn, справжній киянин

      Інформація з осоистого досвіду?Чи як?

    • Анна, справжній киянин

      То что Леню поменяют, это не секрет. Сам факт того. что дали ему срок на затыкание дыр и обрубку концов говорит сам за себя так что ждемс 9 мая.

      • Lopster, справжній киянин

        Одні бандити іншим дали срок зачистити кінці а ми це розумієм і просто дивимся, як ті впевнено гублять документи, викрадають, кудись пропадають! В місті повний бандитизм!

        • Дащенко, гість

          Я бы сказал- мафия.К тому же полное беззаконие.Нет механизмов контроля за деятельностью чиновников

          • Антон, гість

            Ця мафія уже переростає в цілі клани… а це саме страшне адже клани можуть не помиритись і воювати між собою а постраждабть як завжди безневинні

  • Аналитег, гість

    Ситуация с киоском вместо фонтана очень показательна. Сначала депутаты утверждают установку киоска. А потом прилюдно разволят руками и жалуются на то, что у них нет законных оснований на его снос. А чем они думали, когда подписывали разрешительные документы на его установку?

    • Маруся, гість

      Та про все вони добре подумали. Законні підстави, бла-бла-бла – тільки локшина на наївні вуха. Хто заплатив, той і музику замовляє. За відповідну суму можна все.

    • Маркус, гість

      дайте угадаю – ммм… кошельком! Я прав?

    • Boy, справжній киянин

      Закон як дишло,як повернеш так і вийшло.От наші шановні депутати ним і крутять,як їм вийти треба.

      • Настя, справжній киянин

        Нашы депутаты не крутят,они принимают и отменяют законы под себя,и свой бизнес,а на все остальное им глубоко..

      • fox, справжній киянин

        В такому випадку цікаво те що саме депутати це дишло вирубують затесують, а потів вставляють нам і крутять ним!!!!

        • Lopster, справжній киянин

          Та доки ми будемо це дишло терпіти в себе в задниці???? Коли ми вже реально повернем це дило так, щоб воно вперлось кудись тому хто пішов проти народу!!! Доки наші діти будуть вивчати, те як крадуть люди що при владі і мріяти стати кимось що гакрасти і жити красиво????

        • Lopster, справжній киянин

          Та доки ми будемо терпіти це дишло десь там у себе позаду, що підганяє нас і в ту сторону, що йому потрібно???? ЗАКОН ДЛЯ ЛЮДЕЙ!!! І поки так не буде ми будемо жити в такому г…ні!

          • Дащенко, гість

            У нас ситуация такая, что закон писан только для простых киевлян.Для властьимущих вообще нет никаких правил, а только полное самоуправство.Это никуда не годится, я так считаю

    • Анна, справжній киянин

      Это в стиле наших мелких хапужек. Да хотябы за то, что ставите киоск садик отремонтируйте, а они денежки прикарманили и до свидание.

      • Lopster, справжній киянин

        Куму зараз потрібні ті садіки??? Коски ж набагато вигідніше!

        • Дащенко, гість

          Только с таким подходом в городе скоро никакой инфраструктуры не останется.Киев станет непригодым для жизни

  • Шумми, гість

    В перспективном плане развития Киева, парки в районе готовят к переводу в разряд “земель общего пользования”. Людям надо уже жестко выступать против. Иначе будет поздно

    • Термидор, гість

      К сожалению, люди в наше время сильно разобщены, и не только в Соломенском районе и не только в Киеве, а по всей стране это заметно. Печальным итогом такой разобщённости получаются такие вот ситуации, а спохватываются у нас как правило уже тогда, когда пол парка срубят и бороться уже не за что.

      • Барбудос, гість

        что есть, то есть… В этом вы конечно правы как никогда. Но я думаю, что это не повод опускать руки, как говорится, дорогу осилит идущий, посему нужно действовать и личным примером вдохновлять граждан на новые подвиги.

        • Настя, справжній киянин

          Боротся действительно есть за что,и с кем,а основная проблема-мер и его команда,которая так справно “защищает” нас.

          • Орест, гість

            Настя, ви праві. Мер зі своїм “захистом” намагається перетворити киян на безправне бидло, а місто – на смітникТільки вміє продавати як не землю, то нерухомість.

          • Lopster, справжній киянин

            Бидло ми для нього уже давно от ми це зрозуміли лише зараз!

          • Дащенко, гість

            Да уж, защиту этого чудо-мэра на себе ощутили мы сполна.Сами себя продали в рабство за килограмм гречки.наука нам, ведь Черновецкий на нас не с неба свалился, сами выбрали

      • Boy, справжній киянин

        Власть то и делает,что сорит народ,так им легче управлять,кому же нужна сплоченная маса людей,которая может дать отпор беспределу.

        • Kyyanyn, справжній киянин

          Вот и делайте выводы,если им нужно это,то что тогда нужно нам?

          • Настя, справжній киянин

            А если бы народ знал что ему нужно, а так жалуемся на власть,а сами ничего не делаем.

          • Lopster, справжній киянин

            Спілкування хоча б на цьому сайті уже дає свої результати, невже ви не бачите це по собі??? Більшість народу окрім того що жаліються на владу і реально нічого більше не роблять а наше спілкування безперечно призводить до хоч покищо невеликих але результатів може для когось і незрозумілих! З часом це переросте не лише в спілкування

        • Ванго, гість

          Значит надо идти от обратного.Мы понимаем, что Черновецкий боится нашего сплочения, значит надо создавать организацию и бороться общими усилиями

    • Анна, справжній киянин

      Так вы же представте до чего мы дожились, что должны парки от своей же власти, которую выбрали сами охранять и отбивать.

      • Ванго, гість

        Вы хорошо резюмировали.Итог- нам самим надо спасаться от власти нами же избранной

  • Крот, гість

    Вот с Сергеевой соглашусь, что когда нужно БЮТ и Черновецкий голосуют синхронно, как буд-то репетировали несколько времени.

    • Каштан, гість

      Они все там, когда нужно синхронно голосуют. Деньги ведь не пахнут. А поспорить кто из них больше любит избирателя можно и потом.

      • Тоффи, гість

        Всё правда.Одна шайка-лейка заправляет в Киеве.Потому и горд в помойную яму превращается

        • Аделаида, гість

          Так давайте что-то решать.Дальше ведь так продолжаться не может.Нам надо отстоять наш Киев

        • Boy, справжній киянин

          Якщо б вони думали про місто,а не про те як пузо від’їсти,то все було б нормально

          • Lopster, справжній киянин

            Тоді щож вони робили б з пузом??? Хто б їм його набив??? Головна наша проблема в тому. що до влади люди приходять не заради тієї цілі яку вони пропонують нам в своїх передвибочких програмах а за ради того щоб їх не дістав закон і можна було б трішки примножити і утримати капітіл!

    • Атон, гість

      Весь той цирк з обливання брудом один одного – це для нас, потенційних виборців. А те, що важливо, завжди залишається за кадром. Коли треба – голосують синхронно, один одному руки тиснуть, обіймаються…

      • Рокер, гість

        позвольте продолжить вашу мысль – … и договариваются о распределении ролей на следующей сессии, кто будет в позиции а кто в оппозиции. Я уже давно никому из этой шайки-лейки не верю, все они там одним миром мазанные.

        • Tyhyi, справжній киянин

          Риба гниє з голови. Коли містом керує на стільки безпринципна людина, зауиклина тільки на особистих інтерса і інтересах свого оточення, говорити про зміни, не можливо.

          • Lopster, справжній киянин

            Та які там зміни хіба в гаманці нашого очільника та іте нам показують лише задекларовані догходи причому на нього задекларованні але сто відсотків НАші!!!

    • Kyyanyn, справжній киянин

      Це лише на виборах вони воюють за мандати,і за те скільки зможуть вкрасти в наступні 5 років,а там вони відстоюють свої інтереси, і між собою мусять ділитись.А ви живіть в задниці, і пофіг кричіт не кричіт,їм все одно.

      • Настя, справжній киянин

        Так було і залишається,поки ми нічого не змінимо,доти і буде в країні і в столиці робитись безпридєл,надіятись на владу все одно,що кидати горохом об стіну.

      • Lopster, справжній киянин

        Вони воюють не лише на виборах а й у повсякденгому житті от лише ця бородь нам не відома – це по-перше а по друге борються вони аж ніяк не за наші інтереси це стовібсотково!

        • Орест, гість

          Борються тільки за свої інтереси. А нам на вуха популістську локшину вішають. Мол, давайте за мене, я вам рай влаштую. А самі вже в тому раю давно живуть і досить добре почуваются.

    • Настя, справжній киянин

      Вывод только один следует,вот вам и крики о высокой цэли и народ,интересы которого они так защищают.

    • Анна, справжній киянин

      Вот вам и вся правда жизни. Все они одним лыком шиты. И вообще кого-кого, а районную власть мы должны выносить, за неправду без всяких

  • Каштан, гість

    Проблемы Соломянского района такие же самые как и в остальных районах Киева. Грязь и все воруют.

    • Тобаго, гість

      А кто виноват?Думаете это Черновецкий виноват?Отчасти.Виноваты мы, потому что позволяем таким,как Черновецкий сидеть у нас на шее

      • Шумми, гість

        Надо меньше бумажек под ноги кидать. Глядишь чище будет. А на выборах надо головой думать. Глядишь будет меньше космосов у власти.

        • crazy, гість

          Я житель солом’янського району,в мене під будинком величезна яма.Пішов я в жек, мені сказали,що відремонтують,коли будуть вільні люди і черга дойде! І так з року в рік, а вибоїн в дворі стає все більше.Як заставити працювати владу і державні структури в нас в країні?

          • Маруся, гість

            2crazy
            Єдиний стовідсотково вірний спосіб позбутися ями під будинком – самотужки її засипати. А то з такими керівниками, вам ще не один рік доведеться ходити, оббивати пороги, а яма буде тільки більшою. Нема господаря ні в мерії, ні в районах. Можливо, якби був нормальний мер, ситуація якось би могла змінитися.

          • Gleb Jeglov, справжній киянин

            Соглашусь с Марусей, с волками жить по-волчьи выть говорят в таких случаях в народе. По-этому не будьте “терпилой”, соберитесь с соседями засыпьте яму, а если кто-то из ЖЭКа начнёт выступать – дайте ему в рыло. Поверьте, в следующий раз он первым по вашему звонку кинется исправлять будующие неполадки, зуб даю.

          • Kyyanyn, справжній киянин

            Gleb Jeglov,Якщо самотужки засипати яму,то виникає питання,за що ж ми платимо гроші?Невже за те,щоб нам ями рили під будинком?

          • Boy, справжній киянин

            Якщо хочете чогось домогтися,потрібно набриднути в жеку так,щоб вам дійсно повірити що у вас проблеми

    • Zloi, гість

      Проблеми у всіх районах однакові того, що мер один на всіх і ніяка райрада не допоможе. Райони – тільки відображення всього міста в мініатюрі.

      • Portos, справжній киянин

        В ваших словах есть огромная доля истины. Как говорится, рыба гниёт с головы, а голова столицы прогнила насквозь – коррупция, земельные скандалы, мэрский беспредел и т.д. и т.п.

    • студент, справжній киянин

      Да и не только,а бедомные собаки,дороги,жкх, етот список можно продолжать и продолжать,и решать надо их немедленно,а не гворить о них!

    • Анна, справжній киянин

      Это точно куда не сунутся всюду разруха как после набега монголо-татар

Головна, Новини, Передача, Опитування, Про нас
© 2011 ВГО “Київський форум”. Передрук авторських матеріалів можливий за умови посилання на текст оригіналу на веб-сайті www.kiev-forum.org.