незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
На головну
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти

Газета «Київський форум»

№5, липень 2012
У столиці відбувся Відкритий Експертний Форум. Актуальні проблеми столиці - план дій нової Київради. Київ без Черновецького: радіти ще рано.

№4, травень 2012
Сімейна медицина: 100 млн. грн. киян - в нікуди! Чи потрібні киянам сімейні лікарі? Андреевский без ГМО.

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи можуть мешканці Києва контролювати дії столичної влади?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Важливо

 «Київська фортеця» залишилася без директора

Передача

20.04.2010
друкувати надіслати
 

Стихійна торгівля у столиці: небезпечно для життя?

Відеозапис

301 перегляд відео 301   



Цитати учасників ефіру

Андрій  Павловський – народний депутат України, член Комітету ВР України з питань соціальної політики і праці: «…Ця проблема має дві сторони медалі… На цих стихійних ринках ми не побачимо маркування не тільки щодо ГМО, а взагалі про хімічний склад продукції. Але з іншого боку, для цих бабусь, які стоять там і торгують, – це єдиний засіб для існування і життя… Треба це вирішувати цивілізаційним способом…»

Наталія Новак – депутат Київради, член постійної комісії Київради з питань торгівлі, підприємництва, громадського харчування та послуг: «…На жаль, на ринках сьогодні місця для безпосередніх виробників не знайдеш… Торгують інші,.. а та бабуся як стояла вздовж тротуару, так і стоїть. Хоча це продукція, яку бабуся чи дідусь виростили власноруч…»

Сергій Пастушенко – заступник головного державного санітарного лікаря м. Києва: «…Абсолютно невідомо, в яких умовах виготовлені ці продукти, в яких умовах вони зберігаються. Ми є свідками того, в яких умовах вони реалізуються… Більшість інфекційно-кишкових захворювань виникає від споживання продуктів харчування, придбаних у несанкціонованих місцях реалізації…»

Тетяна  Шальман – заступник директора КП «Київський міський центр захисту прав споживачів»: «…Ми себе запитуємо: чому ми хворіємо? І навіть не шукаємо причину в тому, що колись десь купили якийсь продукт, що дав нам інфекцію, яка прижилася в нашому організмі й добряче там розвивається… Це все – наша культура споживання, ми перш за все повинні про неї дбати…»

Микола  Приступа – заступник голови Держкомпідприємництва України: «…Одна з перших нарад, проведена в Держкомпідприємництві, була присвячена цьому напрямку роботи… Сьогодні дві складові цієї проблеми: чому виникає торгівля та її негативні наслідки… Я б не хотів говорити тільки про бабусь, які торгують незначними продуктами… Це і малі архітектурні форми, це і безпека життєдіяльності, це ряд інших негативних речей…»

Іван  Слободянюк – заступник начальника відділу державної ветеринарної інспекції ГУ ветеринарної медицини в м. Києві: «…Небезпека дуже велика від продуктів звичайного тваринного походження… Кожна десята туша чимось уражена…»

Олесь Вахній – експерт Всеукраїнського об’єднання «Чесне слово», журналіст: «…Я б радив поглянути на цю проблему ширше – яка причина появи цих ринків… Ті люди, яки стоять на цих ринках, не сплачують державі податки… Платять міліціонерам, платять кримінальним угрупованням… На офіційних ринках здебільшого продають перекупники, створені… «земляцтва», які інших туди просто не пускають… Селянам не лишається вибору… Від правоохоронних органів треба вимагати виконання постанови київської міської ради…»

Олександр Кривша – старший інспектор відділу управління міліції громадської безпеки ГУМВС України в м. Києві: «Службами і підрозділами Головного управління вживаються не тільки практичні, а й профілактичні заходи щодо попередження та ліквідації осередків стихійної торгівлі… Існує проблема співпраці з судами – люди звільняються від відповідальності… Вони йдуть до цього ж місця і продовжують торгувати…»

Віталій Черняховський – головний координатор Форуму порятунку Києва: «…Сегодня бич – торговля сигаретами. Это абсолютная отрава… Что касается пирожков – это абсолютный яд… Каждый должен определиться, что есть добро, что есть зло…»

Андрій Павловський – народний депутат України, член Комітету ВР України з питань соціальної політики і праці: «… Якщо є певні базарні мафії, які захопили місця, то місцева влада може робити у певні дні виїзну торгівлю, ярмарки, щоб кожен район представляв свою продукцію… З іншого боку, коли влада має волю до того, бажання, вона може вирішити це питання… Коли деякі чиновники кормляться з цього і заплющують очі, беруть хабарі, то це питання не вирішується роками… Треба зробити більш жорсткими норми, підвищити штрафи. Вимагати від представників влади, щоб вони виконували свій обов’язок…»

Наталія Новак – депутат Київради, член постійної комісії Київради з питань торгівлі, підприємництва, громадського харчування та послуг: «…Там, де була стихійна торгівля, поставили малі архітектурні форми, торговельні ряди. Це просто псує вигляд Києва… Відбувається насилля над особистістю… Кіоски були віддані підприємцям, причому не малому і середньому бізнесу… Влада нічого не зробила… Сьогодні не має у київської влади волі, а є бажання заробити на всьому: на кожному кіоску, на кожному торговельному місці, на кожній бабусі, аби кошти йшли в їх кишені… Сьогодні міліція не справляється, або не хоче справлятися, і дуже часто «кришує» підземні переходи і місця стихійної торгівлі… Міліція не відповідає перед громадою… Влада показує повну неспроможність, повністю усунулась від вирішення проблем… При будівництві метро, підземних переходів розраховували, що це для проходу людей. Сьогодні, раптом щось, ми впевнені – будуть жертви…»

Сергій  Пастушенко – заступник головного державного санітарного лікаря м. Києва: «…Ми бачимо, що вся Україна в Києві торгує. У нас є приклади обласних центрів, просто міст в Україні, де стихійної торгівлі немає… У столиці немає того столичного лоску і тої належно організованої торгівлі, яка повинна бути… Необхідна воля керівництва міста для того, щоб упорядкувати цю торгівлю… Знають наперед, що буде рейд – стихійної торгівлі немає…»

Тетяна  Шальман – заступник директора КП «Київський міський центр захисту прав споживачів»: «…За цими бабусями приховується хороший налагоджений бізнес… Це 5-10% від усієї стихійної торгівлі… Влада не хоче в тих місцях, де є стихійна торгівля, сказати: із завтрашнього дня її заборонено… У нас законотворці не виконують закони, які самі пропонують, у нас чиновники не дотримуються законів, яких повинні дотримуватися. То народ запитує: чому я повинен дотримуватися?.. Скільки б ми не боролися зі стихійною торгівлею, ми її ніколи не переможемо – її однозначно потрібно заборонити…»

Микола  Приступа – заступник голови Держкомпідприємництва України: «…Нормативних важелів, щоб заборонити й обмежити стихійну торгівлю, в нас достатньо. Єдине, що потрібно, – це воля міської влади… Однозначна позиція голови нашого комітету – порядок ми зобов’язані наводити…»

Віктор  Трохименко – виконавчий директор ВГО «Союз споживачів України»: «…Стихійна торгівля неконтрольована з точки зору якості товарів, які продаються. Але вона контрольована з точки зору організації цієї торгівлі… Владі наплювати на громадянина – що він їсть або хворіє він чи ні… Треба, безумовно, стихійні ринки забороняти, створювати умови для цивілізованої торгівлі, треба робити вільний доступ до торгівлі виробникам… Цього влада не хоче робити…»

Віталій Корзун – заступник директора КП «Житній ринок»: «…Вы учтите, что эти бабушки не будут торговать на рынке… Она приехала на час-два – через час ей нужно уезжать… Она станет на проходе, где можно быстро продать…»

Дмитро  Бармак – заступник директора КП «Бессарабський ринок»: «…Проблем з місцями на Бессарабці немає. Я відповідально заявляю…»

Андрій  Павловський – народний депутат України, член Комітету ВР України з питань соціальної політики і праці: «…Треба примушувати міську владу на чолі з паном Черновецьким чесно виконувати свої обов’язки. А якщо вони їх не виконують, робити відповідні висновки… У київської влади є проблема – як набити власні кишені. Більше молода команда Черновецького ні про ще не дбає… Треба дивитися в корінь і міняти київську владу на кращу…»

Тетяна  Шальман – заступник директора КП «Київський міський центр захисту прав споживачів»: «…Про споживчу культуру говорять тільки громадські організації… Ми повинні вчити дітей основам споживчих знань…»

Віталій Черняховський – головний координатор Форуму порятунку Києва: «…Основываясь на существующем законодательстве, можно в течение максимум двух недель закрыть полностью всю стихийную торговлю, ларьки и незаконно установленные МАФы снести и прекратить издеваться над людьми…»

 
245 коментарів 245

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

  • Kyyanyn коментує:

    Нікому не секрет,що продукти харчування такий самий бізнес,як і колготи,де виготовити потрібно як найдешевше,а продати найдорожче

  • sdfg коментує:

    В Украине треть продуктов питания – брак!

    • Маркус коментує:

      К сожалению, с вами очень трудно не согласится. И самое интересное, что в подавляющем большинстве случаев этот брак не украинского производства, а завезённая сюда импортная дешёвая дрянь, которую ни в одну другую страну никто бы в жизни не разрешил завозить.

      • Tyhyi коментує:

        На жаль, не тільки закордонна їжа неякісна. Наші умільці вже навчилися робити ковбасу без м”яса, молоко без вмісту тваринних жирів. Ще трохи і можна буде обходитися без сільського господарства взагалі.

        • Альона__ коментує:

          ще було би пів біди, якби там тільки м”ясе не було б, але ті консерванти ще й надзвичайно шкідливі, нашу ковбасу не можна взагалі їсти. краще купити кусочок м”яса в діда чи баби в переході і пожарити, гроші такі самі получаються, або кролика якогось в селі.

        • Kyyanyn коментує:

          І без здоров’я залишитись взагалі ризикуємо!

  • Мартин Федорович коментує:

    «…Основываясь на существующем законодательстве, можно в течение максимум двух недель закрыть полностью всю стихийную торговлю, ларьки и незаконно установленные МАФы снести и прекратить издеваться над людьми…» – а що заважає це зробити?

    • fox коментує:

      Заважає те що нікому це не потрібно і не вигідно!!!! Нашим керівникам абсолютно пофіг на ті ринки, головне щоб врни мали якийсь прибуток з цього!!!

    • Tyhyi коментує:

      Закрити стихійну торгівлю, звісно, можна. ось тільки потім з кого хабарі вимагати чи просто нагло здирати бабло. Чиновникам стихійна торгівля вигідна – це як ріг достатку…

    • студент коментує:

      Правда в тому,що демократія в сучасному розумінні-це право вибору.Якщо ти хочеш нормально жити-не пий пиво,пивнушки закриються.Якщо ж вони з’являються, значить комусь це вигідно.

      • Альона__ коментує:

        Так,а що таке демократія, як вона себе проявляє в нас??? Це взагалі гріх проти людства, абсурд, вони просто створили керований хаос, за рахунок якого так живуть, і це навіть не звичайні політики, а ціла система, проблема всього людства.

      • Kyyanyn коментує:

        От скільки часу пройшло після ефіру,а ситуація не змінюється,і що робити?

  • Botan2010 коментує:

    Стихійні ринки на сьогодні проблема і не маленька але я думаю що скоро стане проблемою стіхійні пивнушки!!! Натикали їх уже дочортиків і це ще не кінець я впевнений!!! Нашу націю споюють по чорному і ніякі закони цьому не завада! З цим потрібно щось робити!

    • Мартин Федорович коментує:

      Обурює навть те, що не виконують навіть ті закони щодо алкогольних напоїм які вже існують!!! Гроші перед усім а здоров’я нації нікому не потрібне

      • fox коментує:

        Нашу націю вже давно хочуть знищити. Їх план працює справно. Населення цього навіть не помічає але якщо так буде й далі то не фак що українців прийдеться заносити до червоної книги!

        • Lopster коментує:

          А дуже багато людей не погоджується з цим! І як їм довести ці реальні речі?

          • Альона__ коментує:

            а в нас демократія, яка передбачає людину, що може вільно вибирати що вона хоче чи ні, пити чи ні і нікого ви не заставите, це буде просто проти закону, якщо взагалі заборонити пити, то це посягання на волевиявлення народу, система в нас продумана ідеально, зараз ви нікому нічого не докажете,і пити нічого не забороните, та й чи потрібно це комусь, кромі як вам з нами.

        • Kyyanyn коментує:

          Мало того,коли говориш про цей факт,тебе ще й

  • Мартин Федорович коментує:

    ось культура наших людей!!! відразу видно хто і чим займається і для чого…

  • Мартин Федорович коментує:

    «…Проблем з місцями на Бессарабці немає. Я відповідально заявляю…» – цитата заступник директора КП «Бессарабський ринок» от тільки чи мають доступ до такого ринку тіж самі бабусі про які тут так бурно спілкуються на форумі зі своїми продуктами харчування чи чимось іншим???? Мабуть ні! От тоді навіщо вести такі розмови???

    • Tyhyi коментує:

      Доступ мають переважно перекупники. Ті, хто має багато товару і найбільший прибуток. А бабуся не кожна може заплатити ринковий збір, якщо вона несе трішки з городу і ще доїжджає десь з села.

      • Альона__ коментує:

        Повинні бути ринки,в яких оренда місця коштує великі гроші і за них підприємець получає відповідний комфорт роботи, і такі ринки, куди може приїхати люба бабуся з села і щось там продати, і заплатити символічно пару гривень за місце.

  • Lopster коментує:

    Не та тема для розмови, шановні!!! Якщо вже й сваритесь то хоть би по темі а то просто фігньою страждаєте.

  • Lopster коментує:

    “У нас законотворці не виконують закони, які самі пропонують, у нас чиновники не дотримуються законів, яких повинні дотримуватися.” – ось з цього і потрібно починати !!! Це наша основна проблема а не ті бабусі що торгують трісами посеред вулиці!!!!

    • Мартин Федорович коментує:

      Беззаконня та бездіяльність в цому напрямку уже давно існує в нашому суспільстві і прижилася так що корінь цієї проблеми буде не легко вирвати!

      • Botan2010 коментує:

        А я думаю що корінь тут один і витягти його не зовім і складно от тільки потрібно бажання всих киян і не лише киян і просто злагоджені дії ! результати будуть відразу!!! Потрібно заставити нас поважати і приймати закони для нас!!!

        • fox коментує:

          Рішучі дії об’днаними силами і чіткий план !!! ось що нам потрібно а для цього нам потрібно підірвати свої жопи від стільця і щось уже робити а не просто теревенити тут!

        • Tyhyi коментує:

          Наша найбільша проблема, що чиновники не дотримуються законів, які самі й встановлюють.З простої людини готові сім шкір злупити, а самі ігнорують не тільки закони, а й банальні правила етики і моралі.

          • Альона__ коментує:

            а ви би дотримувалися всіх законів, якби були на 100% позбавлені якогось контролю, подумайте просто. а що їм залишається робити, якщо ми мовчимо і працюємо на них.

  • fox коментує:

    Дуже актуальна тема про город і картоплю!!! Зрозуміло, що без села ми ніщо але й село без нас не буде існувати!!! Зараз потрібно навести порядок скрізь!!! Адже проблеми в усіх однакові і в селі і в місті!!!

    • Альона__ коментує:

      в українському селі, я вважаю, заложений величезний потенціал, просто його потрібно з розумом використовувати, вкласти кошти в село, щоб ніхто не втікав звідти, тим самим і місто розгрузиться, і село принесе великий прибуток державі, створити там умови, дороги нормальні, маленькі містечка поробити, а не тільки всі на зациклені на мегаполісах.

  • Аня коментує:

    А чего вы в этих бабок все вцепились. Чего, вся стихийная торговля ограничивается только продажей с рук продуктов питания. А барахла сколько продают всякого: начиная от одежды заканчивая батарейками. Что, они официально налог платят, или как? А денежки там крутятся не малые.

    • Lopster коментує:

      Податок вони сплачують лише один і той в якості взятки міліціянтам які дозволяють їм працювати! ось так у нас все робиться – заплати дядькові в кашкетах і пофіг тобі на закон і на всіх поруч!!!

    • fox коментує:

      Проблема навіть не в тому що платять податок чи не платять, з такою владою ці гроші всеодно розкрадуть а от навіть естетичний вигляд столичних вулиць переходів??! Особливо в час пік коли неможна пройти, а тут ще хтось в переході сумочку вибирає!!! Ну просто прекрасно в нас в столиці!

    • fox коментує:

      «Службами і підрозділами Головного управління вживаються не тільки практичні, а й профілактичні заходи щодо попередження та ліквідації осередків стихійної торгівлі…” Прикольно говорить! Я майже щодня бачу як в переході біля метро тітоньки скидуються по десятці дядькові міліціянту щоб той відцепився від них!!!

      • Lopster коментує:

        Під цими словами він мабуть мав на увазі те що вони не лише просто беруть взчтки а ц передплату на наступний день!!!

      • Мартин Федорович коментує:

        Але він також підкресли те що їм потрібна більша співпраця з судами для конкретніших дій! Можливо він і без силий, адже в наших законах скільки шпарино що навіть дурень при бажанні може уникнути покарання або звести його до мінімума!

      • Tyhyi коментує:

        “профілактичні заходи щодо попередження та ліквідації осередків стихійної торгівлі”. Просто в аут випадаю від таких формулювань. Очевидно, це розмови “по душам” з стихійними торгівцями. Уявляєте дядька-міліціонера, який стоїть перед торгашем і сварить його пальчиком: “Ай-ай-ай, як негарно”…

  • Щепетильникова Елезавета коментує:

    читала мысль о молоковозах, действительно так, я уже и забыла, как они выглядят. А еще рядом с домом у нас пивзавод, чего то я не вижу, что бы вывозили отходы от продуктов брожения в процессе изготовления пива.

    • Аня коментує:

      так это пиво. А мясоперерабатывающие заводы, ничего не завозят, а колбасу вывозят, и таких примеров полно. Возникает мнение, что в нас нет безотходного производства, и продукцию готовят волшебники с воздуха и воды.

  • Василь Петрович коментує:

    В жодній цивілізованій країні немає такої проблеми! Стихійних ринків не повинн існувати взагалі а пенсія повинна повністю дозволяти себе забезпечити!

    • Николай коментує:

      В жодній цивілізованій країні не допустилип зека в крісло президента, а клоуна і шахрая в крісло мера столиці!!! Спочатку продаємось всі а потім дружно плачимо від того що так погано в нас жити!!!!

      • нікіта коментує:

        те що зек зараз витворяє взагалі нів’які рамки не влазить!!!

        • Івасюта коментує:

          Яник знає що він робить! Олігархи його туди висунули а тепер їм потрібно ціна на газ вигіда от і він рветься зі шкіри! А для народу покищо нічого нового він і не планує робити…

        • Падлюка коментує:

          Щоб ви не сумнівались, пан Президент відбиває вкладене бабло. Ми, мурашки, цікаві для цих цинічно-ідіотичних хижаків лише концентрацією капіталу(у кожного по чучуть і нормальна сума). А все те бла-бла – це ніщо інше, як видавання брехні за реалії. Не ведіться.

          • fox коментує:

            Вони живуть своїм життям і втілюють в життя свої плани, а ми тут просто теревені розводим!

            • Альона__ коментує:

              Підтримую на 100000000%, політика в Україні – це бізнес, спочатку в нього вкладають гроші, а після перемоги починають активно получати доходи, відбивати вложене і заробляти на наступні вибори, треба ж виборців купувати якось. Ну а ми в свою чергу продаємось на кожних виборах.

    • Падлюка коментує:

      В жодній цивілізованій країні не травлять хімією так свій народ, як у нашій, заради наживи.

  • fox коментує:

    Дуже сподобалось відео з бабусею на м. Університеті! Я коли проходжу біля неї і завжди задаю собі питання хтож купує у неї??? От саме приваблого вигляди придає от той пиріжок зверху прикріплений по декілька днів один у бабусі на кравчучці! Одразу апетит “з’являється”

  • Lopster коментує:

    Я так розумію ті хто допускає що на українських ринках керували не українці мабть з цього не погані прибутки от і все, а що буде з тією бабусею їм просто начхати!!! Саме це наша головна проблема! І взагалі потрібно повиганняти наффіг цих чорножопих на їх землі а не давати їм керувати нашими продуктами харчування!

    • Николай коментує:

      Допустили на ринок всяких довбнів кавказьких а бабасі мають продавати свій товар десь там в переході! Хоча це комусь навіть зовсім не погано: на ринку платять лица кавказькой національності а в переходах бабусі по десятці скидаються мєнтам, чодува схема!!

  • Падлюка коментує:

    В мене є дві-три бабульки знайомі з якими я домовляюсь і вони мені по совісті привозять молоко, сир, сметану, яйця, мед і тд.. Ні разу не було неякісного. А зайшов в супермаркет взяв курку, розірвав упаковку понюхав і чуть не впав.

    • Portos коментує:

      Вашей методе следуют очень многие люди, я например также. Вот именно это я думаю и не устраивает биг-боссов, владельцев всех этих шарашкиных контор. вот они видимо и педалируют тему закрутить гайки и разогнать бабок, чоб не было конкуренции для их египетской дрянной картошки (которую даже жук колорадский не ест, а мы должны её жрать) и турецким помидорам, после которых на языке краска остаётся.

      • Lopster коментує:

        Тож по вашому це добре, що бабусі продають в переходах усіх видів продукти харчування??? Я з вами не погоджуюсь, адже люди різні бувають. Одна бабуся на совість зробить той пиріжок чи не ще щось а інша навпаки щоб побільше лише бабла було! тай подивіться на ті умови в яких зберігається това і невідомо скільки!

        • fox коментує:

          Бабусь теж потрібно контролювати! Вони теж добре навчились виживати в таких умовах і добре знають кому можна і що продавати! Звичайно у них є свої певні клієнти яким вони можливо і дору продукцію продають але відсоткі 70 бабусь теж добре махлюють і це факт!

        • Біляш коментує:

          А в супермаркеті ви знаєте у яких умовах і скільки зберігаються продукція. Чи може, ви хоч раз бачили, як вивозять і викидають, просрочені харчі?

      • Олександр Антонович коментує:

        Я звичайно довіряю лише натуральним продуктам але тим що вирощую сам на дачі без хімії всякої, селітри і тому подібне! Навіть в селах люди вже навчились вирощувати тварин зі спецдобавками для прродажу! От і ті бабусі теж мабуть щось використовують

        • Костромін С.В. коментує:

          Повністю, з вами погоджуюсь. Лопату вруки і вперед, ми настільки облидачіли, що “хазяйки” забули вже, як борщ варити. А щодо, добавок, то зараз у самому глухому селі додають у харч тваринам гормональні добавки.

          • Громик коментує:

            Нащо тоді вона здалася та “хазяйка”, якщо вона навіть борщ варити не вміє? Гоніть її в шию, а то якщо по Макдональдсам і барам харчуватися, то потім ніяких грошей на лікування не вистачить

          • fox коментує:

            Цілком згоден! такі заклади як макдональдс ще шкідливіші ніж оті пиріжки з котиків у бабусь чи хачиків!

            • Володя1986 коментує:

              візьміть для експерименту, щось в Макдональдсі, і почекайте поки воно повністтю вистигне, 2-3 години, воно таке противне робиться, що дивится гидко, не те що їсти.

  • Свєта коментує:

    Я чогось супермаркетам довіряю більше, там хоч які-не-які норми, сертефікати, перевірки тощо. А стихійників хто перевіряє? Знайомі недавно так біляшами отруїлися, що 2 тижні по лікарнях провалялися.

    • Dima коментує:

      Я вам скажу, что кишечную инфекцию или чего небудь в этом духе, можно и от магазинных продуктов подцепить.

    • Hilda коментує:

      Норми і сертифікати наших супермаркетів викликають чималий сумнів. Наприклад, у Франції раз на два тижні супермаркети викидають товар, в якому закінчився термін придатності. А в нас – перебивають дати на упаковках або переробляють…

      • Dima коментує:

        Да и делают это без всякого стеснения. Прихожу я как-то в один супермаркет филе куриное купить. На развес не было. Подхожу к полкам где уже упакованное лежит. Беру одну форму и вижу что из под верхнего ценника еще один выглядывает, а верхний приклеен не к старому ценнику, а к еще одному слою целлофановой пленки, я аккуратно ее надрываю и вижу старый ценник с тем же весом и ценой, только срок употребления этого филе позавчера истек. А рядом формы с “ножками Буша”, где старые ценники по срывали, но новые наклеили неровно и видны следы от старых. Вот так. Так, что про уличных торговцев говорить?

        • Portos коментує:

          Есть на нашем ТВ такая прекрасная передача “Правила життя”, там всё чётко показывают как работают наши супермаркеты и каким дерьмом нас кормят, посмотрите не пожалеете.

          • Lopster коментує:

            Я з вами дійсно згоден щодо якості товарів і в супермаркетах! В нас не виконуються ті норми і закони, що мали б виконуватись це є великою проблемою дл я України але щодо стихійних ринків – то їх взагалі не має бути!

          • fox коментує:

            Тож кому тоді довіряти??? Влада не працює, від цього відразу і весь контроль пропадає! всі продають все що хочуть і де хочуть, медичина не відповідає нормам і що ж далі буде з нашими людьми???

            • Володя1986 коментує:

              терпіли, терпимо і терпіти напевно будемо,якщо щось сильно не поміняється, для нашого народу потрібен ШОК, наприклад щоб 3-4 місяці нікому не заплатили заробітню плату, тоді всі зробили би революцію дуже добре, встав би народ з колін. По іншому не можна.

    • Падлюка коментує:

      Ага, заходжу вчора в супермаркет “Бімаркет”, а тьотка серед білого дня стоїть і сир миє. Норально? А ви…

      • Lopster коментує:

        Це все результати роботи наших перевіряючих! ось бачимо чим займаються державні служби з переревірки придатності продуктів харчування! Навіть не ховаючись це роблять! А що ж далі???

    • Сергій коментує:

      В нашій країні я не довіряю нікому і нічому але приходиться купувати продукцію як на стихійних ринках так і в супермаркетах! Звичайно остерігаюсь і того і іншого і прискіпливо вибираю продукцію але в вибуру особо не маю тому ніколи не знаєш чого очікувати від прридбаного.

    • Щепетильникова Елезавета коментує:

      Света, дайте угадаю, у вас случайно не белый цвет волос. Супермаркеты также проверяют как и бабушек. А друзьям привет, чего то мне кажется, что они не перестали покупать беляши.

  • Заноза коментує:

    Одно знаю точно. Никогда больше не буду покупать пирожки у всяких латошников и бабушек. Один раз отравилась так, что чуть не померла. Контроль нужен. Жесткий и постоянный. Не так важно где торгую, как важно чем торгуют.

    • Dima коментує:

      С одной стороны вы правы, что важнее то что продают, но есть определенные санитарные нормы и для мест торговли. Мне например не хочется покупать продукты в ларьке возле общественного туалета. Есть такой чудный ларек на Бесарабке. Там вонь такая, что подозреваю, даже упакованные товары провонялись этим запахом.

      • Lopster коментує:

        Та навіть в переходах просто майже на асфальті продають різне м’ясо, ковбасу чи там ща щось що саме собою навіть гидко на нього дивитись адже не раз в час пік тебе хтось штовхає і ти ледве втримуєшся щоб не наступити на товар! А де гарантія що в нього хтось не вступив до тебе???

        • fox коментує:

          Звісно шкода і наших бабусь яким не легким трудом достаютьсяч такі гроші якими їм навіть приходиться ділитись з міліціянтами але все ж таки я їм взагалі не довіряю!!!

    • Сергій коментує:

      Говорячи про пиріжки – я вважаю цей бізнес занадто шкідливим для нашого здоров’я! Ніколи і ніхто не доведе якість того чи іншого пиріжка але всі купують! Люди на Україні вже мабуть зможуть з’їсти усе просто їим не потрібно говорити що вони їдять і все буде гаразд!!!

  • Бобр-добр коментує:

    Ооо, нацик детектед.
    - Во всем виноваты евреи/черные/москали (добавлять по вкусу).
    - Так что же делать?
    - Правильно, нужно мочить евреев/черных/москалей.
    - А как же бабушка?
    - А бабушка подождет, тут страну спасать нужно.

    • Gleb Jeglov коментує:

      Слушай, умник, а ты не подумал, что если “евреи\чёрные\москали” (следуя твоей логике) уйдут с рынка, то на нём освободится место для украинской бабушки? И не только для бабушки, но и например для колхозников, которые свиней продают по 17-18 грн. за кило живого веса, а к нам оно почему-то доходит уже с ценой 50-60. Или думать это так не по-антифашистски?

      • Verseau коментує:

        Погоджусь з вами. В час кризи, коли люди масово сидять без роботи, своя сорочка має бути ближчою до тіла, тому треба перед усім дбати про наших людей. А “общечеловеческие ценности” та інша беліберда почекають. А кому не подобається, айда в Росію, на Кубань, там в мене родичі живуть, багато цікавого розказали про “дружбу народів” А Москву не іначе як Москвабадом і не називають, так як там всі ринки і оптові бази позахоплювали азербайджанці і місцевого виробника ви там днем з вогнем не знайдете, його туди просто не допускають досить часто простими погрозами і побоями. А міліція на це все дивиться крізь пальці зі свого бобика, так як вони від цих азербайджанців годуються. Я особисто не хочу, щоб у нас так було і я думаю багато нормальних українців теж не хочуть.

        • Івасюта коментує:

          продали все чорножопим а тепер шукають на кого б це сперти таку проблеми адже реально можна побачити вільні місця на ринках але доступ на них неможливий для наших рідних бабусь адже заправляють там якість нехороші люди!!!

  • питчай коментує:

    Есть хорошее, хоть уже и потасканное слово – Менталитет. У нас веками вырабатывали рабскую покорность правителю и комплекс неполноценности, вот теперь и способны мы стали только разговорчики разговаривать. Даже с киевской властью, которая откровенно гадит нам на голову ничего сделать не можем.

    • Віктор коментує:

      Вихід простий – збираємось до кучи!

      Пора відірвати пивні животи від телевізора!

      На базі якого об”єднання будемо збиратись???

      Чи створимо нове?

      • Саша коментує:

        Та давно вже потрібно цих чорномазиг нафіг повиганяти з нашої неньки! Вони уже керують більшістю ринків в нашомі місті а скіль в них уже малих архітектурних споруд??? Травлять нас своєю шаурмою і всілякою годостью а ми все терпимо!

    • Строкань коментує:

      Мы можем, просто не хотим.Тяжёлый на подъем стал украинец.Уже вроде и ситуация стала критической, а народ все не хочет понять, что наша жизнь зависит только от нас

  • Віктор коментує:

    Хибна думка! – Супермаркети намагаються дотримуватись хоть якихось правил.

    Супермаркети намагаються отримувати надприбутки. І тільки.

    Яскравий приклад – “Фуршет” на Подолі.
    Власник – Председатель наблюдательного совета ЗАО “Фуршет”, депутат Киевсовета – Игорь Баленко.

    Так ось – біля магазину завжди під”їзди забиті автомобілями – відвідувачами магазину.

    І Ви думаєте хтось колдобини асфальту полатав?

    Дзуськи!

    Ну не хочеш ти як власник магазину з повагою ставитись до своїх клієнтів-відвідувачів – не ремонтуй за власний кошт!

    Відремонтуй ті 300 нещасних метрів через механізм депутатства Київради.

    Нічого подібного: бидло приїде й по ямах – через дорогу з нього паркувальники здеруть 10 гривен. – потратиться в “Фуршеті”- та й нехай валить.

    Ось як “Супермаркети намагаються дотримуватись хоть якихось правил”.

    • Потап коментує:

      ну, да таким отношением к нам вся киевская власть и живет. Им плевать, главное купонов настричь.

      • Строкань коментує:

        Это их конечная цель- настричь купонов.Они ведь и рвутся поэтому так во власть.Если повнимательнее присмотреться. то ясно, что ни один чиновник в Киевсовете не печется больше ни о чем кроме своего кармана

        • Потап коментує:

          Это видно уже и невооруженным взглядом, чтобы их алчность разглядеть даже присматриваться не нужно. А проблему с бабушками не решают, а просто переливают с пустого в порожнее.

          • Няшка коментує:

            Как это не решается? Вы видели сколько служб и сколько людей обеспокоены проблемой торгующих бабушек? Бабушки враг номер один киевской власти :)

          • Hilda коментує:

            Зате як класно створюють видимість роботи. Ніде правди діти – такими методами від бабуль ніхто не позбавиться. Вони ж торгувати йдуть не від солодкого життя. Доки юуде жебрацька пенсія, доти вони будуть стояти на вулицях…

          • Lopster коментує:

            Розмовляють лише а робити ніхто нічого не хоче! В нас корупція розрослась уже дуже набагато глибше в суспільство! Навіть працівники правоохоронних органі на самих нижчих щаблях беруть взятки, то про що тут можна розмовляти???? Сьогодні той сержант з бабусі взяв десятку завтра стане капітаном з якогось чурки візме пару сотень за щось інше а полтім стане якимось генералом і де факт що він не продасть якусь таємницю за кордон???

  • Потап коментує:

    Каждый должен решать для себя где и что покупать. А с бабками нужно бороться не изгнанием их с улиц, а созданием нормальных условий жизни при которых пенсионерам, да и в обще людям не придется торговать где непоподя, чтобы заработать себе на кусок хлеба

    • Tyhyi коментує:

      Саме так. Хіба ви побачите десь у Польщі чи ще десь в Європі бідних спрацьованих жіночок з пучком зелені чи пляшкою молока. Ганьба політикам і чиовникам, які довели людей до крайнощів.

    • Строкань коментує:

      Не от хорошей жизни бабули выходят на рынок.Для многих, это единственный способ хоть как-то наполнить бюджет.А чиновники и этого хотят лишить людей

    • Lopster коментує:

      Цілком слушна думка! за кордоном коли людина виходить на пенсію лише починають жити а в нас як не в людей пенсіяї не дозволяють навіть прожити нормально не говорячи вже про якісь розкоші! Бабісі мусять заробляти в такий спосіб але замість того, щоб створити їм нормальні умови для цього у нас в країні лише беруть взятки і пускають на такі місця всяцих чорножопих які і справді якість товару і ту купують на наших санстанціях.!

  • Дохтур коментує:

    Моя знайома працює в гігієні харчування, недавно розповіла про дослід, який проводили з добавками, які дають тваринам для стимуляції росту, так звані премікси. Дослід проводили на щурах. Спочатку годували щурів цими преміксами, впринципі росли вони змін сильних не було. А от коли почали годувати їх мясом тварин вирощених на преміксах, щурі виродились у 3-му поколінні.

    • Шарлотка коментує:

      Ну, тех кто выращивает таких животных мало интересует, что там с нашими потомками будет. Главное – прибыль. Причем, как можно скорее. А мы хаваем, что нам дают. Но, какой выход? Покупать у бабулек гниющие на солнце и пропитанное выхлопными газами мясо или идти за мясом со стимуляторами и антибиотиками в супермаркет? И где гарантия что выросшая в домашнем хозяйстве свинка не питалась всякими химическими добавками?

      • Строкань коментує:

        Думаю, что и в супермаркете и на рынке должен быть более суровый контроль за товаром.А то получается, что городские власти остаются в стороне от этой проблемы, а ведь проверкой не простые киевляне должны заниматься, а контролирующие органы

        • Lopster коментує:

          Якісну перевірку потрібно починати проводити не лише в супермаркетах, адже вони лише продають продукцію і впринципі відповідать лише за срок годності а за якість відповідають їх постачальники, тобто ті, хто це все випускає! Потрібно перевірити все що проходить товар попавши на прилавок скпермаркету ну і звичайно сам супермаркет!

    • Бобр-добр коментує:

      Ну, в таком случае через 2-3 поколения вымрут америкосы. Они там уже лет 30 жрут всякие ГМО. И почему-то им ничего не вредит. Я не призываю жрать всякую бяку, просто на мой взгляд опасность ГМО преувеличена.

      • Lopster коментує:

        От ви тут про америкосів згадали то хочу звернути вашу увагу на те який відсоток людей там страждає на ожиріння і від чого воно залежить??? я не хочу щоб таке було на Україні.

  • Дохтур коментує:

    Обурює позиція бариг з СЕС і ветеренарної служби, як переживають, інфекції. А коли повноцінно перевірявся хоч один супермаркет, де реалізують їжу, яка дійсно вбиває людей

    • Потап коментує:

      Да все проверки супермаркетов заканчиваются в кабинетах их директоров. Когда работники СЕС получают пухлый конвертик с денежными знаками то все автоматически становится чистым и безвредным.

      • Tyhyi коментує:

        Та в супермаркетах жоден товар не пропадає. Все підпсоване чи зіпсоване йде на переробку. Багато чого йде у відділ з готовими салатами і т.д. Зіпсовану ковбасу переробляють на нову, куди досипають всяких штук, котрі запах вбивають. Зрозуміло, про все це знають в СЕС (і небезплатно).

    • леонардовна коментує:

      По моему, у нас вся система постороена на убивании людей.Жизнь человека сейчас ничего не стоит.считаю, что все беды происходят от безнаказанности.Вот если бы посадили пару директоров супермаркетов за просроченный товар или производитель ответил бы по всей строгости за переработанную колбасу, тогда порядку больше было бы

      • Hilda коментує:

        Боюся, директором справу не виправиш. За купою директорів стоїть один власник, який є або олігархом, або депутатом. Так що законну управу на них не знайдеш.

    • Lopster коментує:

      Про що тут можна говорити, коли десь у попередніх коментарях написано, що власник фуршету депутат київради! От до нього перевірка мабуть заходить лише на його робоче місце і не далі!

  • ванька коментує:

    кажется у наших депутов крыша съехала на почве бабла, они считают, что с бабулек можно сбить много денег, за санпроверку, за местовое…

    • стоппер коментує:

      да, только они забыли, что б такое прокрутить нужно пенсию бабулькам увеличить раза так в два-три. И вобще не к тем прицепились. Азеров нужно ганять, и чем дальше тем лучше.

      • Сплиттер коментує:

        Пусть лучше бабульки чем айзера.Поддерживаю вас.У бабулек не боюсь покупать ничего, а вот от айзеров всего можно ожидать

        • Lopster коментує:

          Бабульок потрібно замість айзерів і все і всім буде добре!

          • fox коментує:

            Ідея звісно хороша але й бабульки тоже вже не всі підуть на ринок де потрібно постійний контроль за продукцією і платити податки постійно ще й в яких розмірах і за якими нормами. Її уже краще дати якогось червінця дядькові мєнту та далі продавати свою продукцію

  • Na vula коментує:

    Дептат видає конкретно. ГМО. Так толку, що зараз ці без ГМО , чуть на лобі всебе не ставлять, якщо немає механізму ітехніки для перевірки на його вміст. А бабульки, нехай вирізають із зошита в клітинку квадратіки, пишуть від руки без ГМО і клеять.

    • ванька коментує:

      та пусть пишут, если нашим депутатам станет легче, я уже несколько лет у одной бабки беру молочку для детей, в супермаркете страшно брать, оно ж не скисает даже в тепле.

    • Tyhyi коментує:

      Я розумію, коли, наприклад, купуєш продукти десь в Німеччині і на товарі написано “без ГМО” – значить без ГМО. А в нас це тільки для галочки запровадили і щоб можна було з когось за сертифікат отримати бабло.

  • Юпітер коментує:

    Проблема зі стихійною торгівлею єдина: Ніхто не може під себе підім’яти значний оббіг грошей, тобто нагріти руки. А то що вони говорять. що переживають за наше здоровя, не знаю хто вже цьому повірить.

    • Na vula коментує:

      Так мало того, це ще конкуренти, для “правильних” торгівців. Сам був свідком, як у Затоці(Одеська обл.), директор ринку направляв мордоворотів, щоб бабуль розганяли, бо конкуренти ринку.

      • Киянин коментує:

        Неякісна продукція на стихійному ринку трапляється значно рідше,ніж в супермаркеті,бабулька не буде пічкати хімією кіло мяса чи сиру,як це робиться в супермаркетах,вона навіть боїться таког слова”хімія”

      • Долли коментує:

        ну да, если не будет бабулек, всё равно пойдёшь и купишь в середине рынка. А там продают скупленное у бабок молоко, разбавленное водой. Короче не на том акцент делают

        • ЦваточеГ коментує:

          Нет, уж лучше на хлебе и воде, чем всередине рынка. Ну нафик, там бабища-перекупщица сначала себе зад почешет, а потом этой же рукой творог накладывать будет в кулёчек. Оно мне нужно?

      • Бобр-добр коментує:

        Наблюдал подобное в Киеве. Здоровый лоб с базара разгонял бабулек. Его главным аргументом было “валите отсюда, не создавайте мне конкуренцию “

  • Борис коментує:

    Так, торгівля в києві на кожному кроці і вона небезпечна для життя. Бабулі торгують усім чим є і якісним, і зіпсованим. Гігієнічні норми в них зовсім відсутні, мясо в неї на коробці з під сигарет, під сонцем цілий день і вона ще й каже, що воно свіжесеньке.
    Я не вигороджую супермаркети в них теж є смертельна їжа, напічкана хімікатами і недотримані правила зберігання. Супермаркети намагаються дотримуватись хоть якихось правил. З ними можно боротися в них є документи і в суді доказувати їхню недбалість, а з бабками ти не посудишся (даремно).
    Ларьки на кожному кроці, ні проїхати ні пройти. За них і Київ зовсім не видно. Я сьогодні проходив повз м. Політехнічний інститут і побачив, територію поблизу метро, зовсім в іншому ракурсі, це місце виглядало красивим і просторим а не суцільна реклама і куча хламу!

    • Віктор коментує:

      Хибна думка! – Супермаркети намагаються дотримуватись хоть якихось правил.

      Супермаркети намагаються отримувати надприбутки. І тільки.

      Яскравий приклад – “Фуршет” на Подолі.
      Власник – Председатель наблюдательного совета ЗАО “Фуршет”, депутат Киевсовета – Игорь Баленко.

      Так ось – біля магазину завжди під”їзди забиті автомобілями – відвідувачами магазину.

      І Ви думаєте хтось колдобини асфальту полатав?

      Дзуськи!

      Ну не хочеш ти як власник магазину з повагою ставитись до своїх клієнтів-відвідувачів – не ремонтуй за власний кошт!

      Відремонтуй ті 300 нещасних метрів через механізм депутатства Київради.

      Нічого подібного: бидло приїде й по ямах – через дорогу з нього паркувальники здеруть 10 гривен. – потратиться в “Фуршеті”- та й нехай валить.

      Ось як “Супермаркети намагаються дотримуватись хоть якихось правил”.

    • Юпітер коментує:

      “Мясо під сонцем” – звичайно мясо з рук купувати небезпечно. А скажіфть будь-ласка, ви знаєте скільки мясо лежить під сонцем, яке їде до нас з Аргентини місяцями.

      • Киянин коментує:

        мало того,що можливості вирощувати власне сало і мясо в україні безмежні,і продавати, то ці неуки ще і завозять чорт знає що!

        • Грач коментує:

          Предлагаю месяц кормить маладую каманду мясом из Аргентины, шо у них всё позаворачивалось, а потом пусть рассуждают о высоком.

          • Бобр-добр коментує:

            Чего вы пристали к мясу из Аргентины? Стейки из тамошних бычков “маладая каманда” с удовольствием схарчит. Просто качественные продукты стоят совсем других денег и поэтому к нам завозят всякое гуано.

          • Lopster коментує:

            Україна має найкращі умови в європі для розвитку сільського господарства, а по його розвитку займає одне з останніх місць…. от і харчуємось аргентинським м’ясом адже зробили так що воно дешевше ніж наше от і маємо

      • Kyyanyn коментує:

        І тухле його привозять до україни,переробляють і продають за величезне бабло.

    • Tyhyi коментує:

      “Супермаркети намагаються дотримуватись хоть якихось правил. З ними можно боротися в них є документи і в суді доказувати…”
      Хотілось би побачити, як у вас це вийде. Коза ностра порівняно з нашими супермаркетами відпочиває. Якось довелося в “Сільпо” бачити розгніваних клієнтів, які отруїлися тортом. Їх там не те що відфутболили, а ледь не побили. Хам-адміністратор так далеко послав постраждалих. А ви кажете суд(((((((((

  • Verseau коментує:

    Небезпечно для життя – це їсти ту хімічну їжу, яку продають в наших супермаркетах, а натуральна, вирощена на городі продукція ще нікого ніколи не вбивала. Просто хтось дуже хоче вислужитись перед СОТ та іншими закордонними патронами, щоб змусити нас їсти покупну безвкусну імпортну “їжу”

  • Gleb Jeglov коментує:

    Наталія Новак – депутат Київради, член постійної комісії Київради з питань торгівлі, підприємництва, громадського харчування та послуг: «…На жаль, на ринках сьогодні місця для безпосередніх виробників не знайдеш… Торгують інші,.. а та бабуся як стояла вздовж тротуару, так і стоїть. Хоча це продукція, яку бабуся чи дідусь виростили власноруч…»
    А теперь мой вопрос – а почему это для гостей из солнечного Азербайджана места на рынке есть, а для нашей родной украинской бабушки нету???

  • споживач коментує:

    тих бабуль також жалко ,віддали все своє життя на БЛАГА ГАСУДАРСТВА,а потім пенком під зад і живи на 456 грн,може повезе і ПРЕЗЕДЕНТ накине якусь 20 на ЛЕЧЕНИЕ,а якщо більше повезе то ціли 50 грн,щоб бабця змогла зібрати гроші на похорон(((

    • брат Кия коментує:

      То, що бабульки йдуть продавати щось зі свого городу – це ж, зрозуміло, не від хорошого життя. І торгувати йдуть на вулицю, а не на ринок, теж не від добра. Як вона несе пару пучків цибульки, зелені чи редиски або пляшку молока, то не може вона заплатити той ринковий збір, бо їй нічого не залишиться.

      • Рамик коментує:

        Да, у этих бабулек всё натуральное, и не так дорого как в супермаркетах, где залень везут из Польши и чем-то обрабатывают, что она не вянет по две недели.

        • Gleb Jeglov коментує:

          И не только зелень, но и молоко то же самое. Нас тут пугают кишечными палочками и ещё чем угодно, между тем, в США учёные провели исследование и выяснилось, что молоко … вредит здоровью. Естественно, не то молоко, которая наша бабушка надоила от своей коровы и понесла в город, чтоб продать, а то которое в тетрапаках в супермаркетах продаётся, напичканное химлом до такой степени, что стоит по полгода и не портится.

          • Киянин коментує:

            Молочнні прдукти мають термін придатності 3-4 дні.Купіть у порядної бабулі молока і поставте щоб воно постояло хоча б 3 дні,якщо не спортиться-купуйте продукцію в супермаркетах і нічого не бійтесь.

          • стоппер коментує:

            любая продкция должна иметь такой термин хранения, кисломолочная до двух недель. Касательно мяса в шаурме, хорошо ещё если это будет местный Бобик, а не завонявшееся мяско из ближайшего супермаркета, которое продали за копейки лишь бы продать.

          • Сплиттер коментує:

            то молоко, что стоит в супермаркетах то не молоко вообще.А вот за то, что нам это продают под видом молока должен кто-то понести наказание

        • Tyhyi коментує:

          Поляки, між іншим, самі не їдять того, що до нас привозять. В них нормальна їжа в супермаркетах. Ви там такого навіть не знайдете. А в нас надія тільки на бабуль, котрі торгують натуральним.

  • споживач коментує:

    Так,звичайно стихійна торгівля наче стихійне лихо,контроль не те що відсутній,його немає,ризик для споживачів схопити інфекційне захворювання,а потім викинути на лікування 2000-3090 грн існує,я вже мовчу про лавочки з шаурмою і пиріжками,які істи також не можна,хочаб з поваги до нашого здоровя,но це не хвилює ні сан станцію,ні чиновників,вони їдять найкраще,а народ нехай травиться шаурмою,і перепаленими пиріжками,там дивись і гастрит нагляне,чи язва)))))))))

    • Юлька коментує:

      Стихийная торговля бывает разная, шаурма и чебуреки, лавки с товаром или тётечки с окрестностей с домашним творогом и картошкой.

      • Lopster коментує:

        Щодо шаурми і всілякої гадості, що продають ті ж самі айзери – це ж просто жахлива картина в нашій столиці! Вони вже стільки цих мадих архітектурних споруд понатикува, що навіть пройти неможливо причому по декілька штук на одному місці! Та доки вже нашу країну будуть годувати якісь х….уї зі своєї ж….опи?

    • Portos коментує:

      А вы и не жрите шаурму, в чём проблема? Вы же знаете, что её из собак делают и прочей дряни, но всё равно покупаете. Что за люди? Не покупайте у абреков их вонючую шаурму и их киоски сами закроются от отсутствия спроса, всех делов.

      • Киянин коментує:

        Я покупаю творог вот уже 4 года у одной женщины и ёще ни разу не жаловался на качество. я знаю что я покупаю,а в супермаркете кто знает что туда намешали

      • Киянин коментує:

        На кого влада котить бочку?На своїх громадян,які без роботи і хоч якось виживати стараються.Дайте тим людям з села роботу,на місці,щоб вони не їздили за тридевять земель шукали де б це заробити,а пенсіонеру,який на заводі карячився все життя нормальну пенсію проблема вирішиться сама собою

        • Сплиттер коментує:

          Конечно, но кто же тогда будет отстегивать чиновникам разничного ранга?Ведь всем известно, с чего живут те же участковые милиционеры, на участках которых есть маленькие стихийные базарчики

  • Каштан коментує:

    Меня вопрос ведущей к нардепу удивил: “А вы покупаете продукты у бабулек?”. Конечно же он покупает, а что вы хотели? Зарплата маленькая, льгот никаких, перебивается бедолага с хлеба на воду. Вот по праздникам у бабушки может молочка бутылочку купить, порадовать себя.

    • шумми коментує:

      Депутат вообще отжог: Бабульки жеж продают продукты без нашлепки про ГМО. Как же так… Я же законопроэкт внес… А вдруг у них там ГМО… Нет, я конечно все понимаю… но все равно всех на рынки и всем нашлепки про ГМО

      • Valkiriaja коментує:

        Ой, знаєте, щось не дуже віриться, що магазинні продукти з наліпкою “без ГМО” такі вже й без “ГМО”. За відповідну суму можна будь-який сертифікат купити. А бабки, вибачте, навряд чи так розкошують, що можуть молоко виробляти з генномодифікованої пальмової олії…

        • Макароша коментує:

          та де, бабки те молоко не виробляють, виробляє корова, а ВДРУГ та корова їсть генетично модифіковану траву? Короче в нас всюда абсурд.

          • Portos коментує:

            Театр абсурда, всё по Бэккэту. Да только тут вряд ли есть повод для шуток, ведь действительно сертификацию “без ГМО” получить проще простого. А вот бабульки, которые продают качественный и недорогой товар, есть конкурент для большого бизнеса, представителем которого и есть вышеозначенный депутат.

      • Парамаунт коментує:

        Я пацталом. Канешно, у бабульки корова может быть немно выпачкана в навоз, а это ещё хуже для него чем ГМО :-)

    • Парамаунт коментує:

      Ему эти продукты привозят, из супермаркетов, где продают типо самые высококачественные продукты запечатанные в кульки. какие там продукты у бабулек.

      • Вихрь коментує:

        Ну и пусть кушают продукцию из супермаркеркетов, чаще на больничный ходить будут. Но вот вопрос ставят они неправильно, бабульки – это не есть стихийная торговля.

        • Багамот коментує:

          Вот именно, бабульки – это мелочь, основной костяк это торговля пиратскими дисками, китайским конфискатом, непонятным общепитом типа пирожков с котиками. Этих не задавишь, они ж отстёгивают кому нужно.

          • Gleb Jeglov коментує:

            Вот именно, а бабульки не отстёгивают, у них просто нет таких денег (разве что ППСникам пару рублей на пиво дадут). вот на них и ополчились власть имущие – как так бабло мимо наших загребущих рук проплывает.

  • Віктор коментує:

    Не все так просто й однозначно, але тема життєво важлива.

    Життєво! Оскільки в цілому можна зробити висновок, що люди не знають, що їдять. Це в цілому.

    Бо й насправді – ковбасу роблять з субстанції, яка виготовляється із морських водоростей. Потім додаються рідини, які привносять будь-який смак. Наприклад, на тонну замішаного “фаршу” вливаєш літр хімікалій – виходить уже зі смаком часнику.
    І так далі.
    Приклад фірми, яка поставляє ці хімікати з Німеччини –

    СПIЛЬНЕ ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВIДПОВIДАЛЬНIСТЮ УКРАЇНСЬКО-НIМЕЦЬКЕ “ЕРНСТ”

    Що характерно! Самі люди, які займаються ввезенням цієї отрави в країну, таку ковбасу не їдять. Для себе роблять окремо – за старими рецептами раз на місяць.

    От і задумайтесь.

    .

    • Каштан коментує:

      Согласен. Помнится еще смотрел передачу где доходчиво показывали как красят рыбу. На входе дешевая – на выходе красная элитных сортов.

    • Verseau коментує:

      Ну що ви, вам же ж шановане депутатське паньство ясно сказало, що проблема не в цьому, а все зло і всі отруєння від тих декількох бабусь, що продають екологічно чисту, бо вирощена на власному городі власними руками продукцію. Адже й справді: молоко яке продає бабуся скисає за декілька днів, а не стоїть по півроку як те, що в супермаркеті продають. Це ж підозріло, правда? Напевно у бабусі те молоко поганої якості, раз воно так швидко скисає. Така логіка панів депутатів і їх погляд на те, що потрібно їсти їх холопам.

  • Хочу їсти нормальну їжу коментує:

    В м.Київ декілька молокозаводів, скажіть мені будь-ласка хто останній раз бачив молоковоз. І де та нечеслена кількість корів, яка забиває молокопродуктами прилавки магазинів. Люди добрі, очі відкрийте.

    • Багамот коментує:

      На молокозаводах в основном делают всё из сухой субстанции. Тоесть молоко по сёлам они скупляют, но из него делают порошок, из которого потом бадяжат субстанцию, которая потом продаётся в магазине с надписью молоко натуральное 3.2% жирности.

  • Аня коментує:

    Вот. а как понаставили ларьков с пивом и шаурмой так это нормально, да? Вот тут то действительно травят.

  • Селюк коментує:

    Ви вкурсі, що у договорі по вступу до СОТ, є виписані статті, де забороняється торгівля з рук, тобто пряма торгівля від селян. Про що це говорить. А про то, що нас шляхом паршивих договорів змусять їсти хімічне ЄВРОПЕЙСЬКЕ гівно.

    • Хочу їсти коментує:

      Та тут ще безліч механізмів є, які обмежують торгівлю здоровими екологічно чистими продуктами.

    • Хочу їсти нормальну їжу коментує:

      В м.Київ декілька молокозаводів, скажіть мені будь-ласка хто останній раз бачив молоковоз. І де та нечеслена кількість корів, яка забиває молокопродуктами прилавки магазинів. Люди, очі відкрийте.

    • Phoenix коментує:

      А вот этого не знал, спасибо что просветили. Ну то что там вся жратва – искуственная я и так хорошо знаю. Как вы думаете, почему у нас на чернозёмах урожайность в среднем 24 центнера с гектара, а в Европе и Штатах на дернисто-подзолистых, менее урожайных априори – около 80 центнеров с га? О генномодификованных картошке, сое, кукурузе, горохе и пр. я вообще молчу.

    • Phoenix коментує:

      Вообще, вся эта проблема надуманная, в Киеве есть намного более актуальные проблемы – коррумпированность, непрозрачность и вороватость городской власти во главе с Черновецким и его бандой. вы бы лучше его жуликов так гоняли и обсуждали, чем те несчастных бабушек, которые и так еле доживают на мизерную пенсию.

    • стоппер коментує:

      пусть сами его едят, я польскую продукцию обхожу стороной, стараюсь всё равно брать у приезжих селян всё, начиная картошкой и заканчивая молочкой.

  • Дід коментує:

    Поки ще будуть стояти бабульки на вулицях Києва, доти ще є шанс у киян зїсти щось нормальне. Як би вони продавали непотріб і щось шкідливе його ніхто не купував би. А так є попит візьміть пропозицію.

    • Серега коментує:

      Мне они не нужны. Мешают пройти по тротуару, путаются под ногами, машину из за них негде поставить. Надо выметать их из города вон.

      • шумми коментує:

        А вы не ставьте машину на тротуар. Она мешает мне пройти. И вообще выметайтесь на своем авто из города вон. Глядишь дышать легче станет.
        Аналогия ясна, или продолжить дальше?

      • брат Кия коментує:

        Геть руки від бабульок і машини теж. Бабульки більше напрацюються, ніж зароблять на тому, що виростили. І ми їм за це повинні бути вдячними.

  • бабулька коментує:

    Горілка хімічна. Сьогодні на українському ринку горілка дешевше 100 грн. вся отримується технічним спопособом.

    • Багамот коментує:

      Ну самогон у левой бабаки я б тож не покупал. А вот у знаком, лимонную настоечку – всегда пожалуйста. короче кто-то оечень технично перевёл стрелки с настоящих стихийщиков на безобидных бабулек.

      • Portos коментує:

        Угу, тоже это заметил, киоски с действительно опасной “едой” как хот-доги, шаурма, чебуреки никто не трогает, а несчастную бабульку, которая пытается себе заработать на жизнь ВЫРАЩЕННОЕ СОБСТВЕННЫМИ РУКАМИ на своём огороде собираются гонять с помощью ментов. Ну не мрази же?

  • Авокадо коментує:

    Почему, например, во Львове нет такой стихийной торговли? Наверное потому, что там власть умеет навести порядок. А еще рынки продуктовые магазины размещают там где это действительно необходимо, а у нас пока до рынка доберешься то сто раз передумаешь туда ехать. Понимаю, что город большой, но все же. Кроме того, у этих бабулек часто можно купить то чего нет ни в одном окрестном супермаркете, например, нормальную картошку, а не то египетское г..но которое нам напаривают в больших магазинах.

  • питчай коментує:

    У меня прям под окнами дома, вдоль дороги выстроились вряд бабульки с картошкой-морковкой. И самой страшное, что молодые мамочки с детьми облюбовали покупать у них продукты. Сейчас вот зелень появилась молодая, так они к этим бабулькам просто табунами бегут. Неужели не понимают чем это им грозит?

    • шумми коментує:

      Если купят у бабулек лучка/редисочки то ничем не грозит. Эта зелень здоровее того унылого г-на что предлагают в супермаркетах

      • питчай коментує:

        Возможно и здоровее. но знаете сколько дорожной пыли на этой зелени? Мы на 4 этаже форточку не можем открыть, так как все сразу в пыли, а бабульки возле самой дороги стоят. Что там на той зелени скапливается страшно подумать.

        • бабулька коментує:

          А ви знаєте скільки пилюки і нітратів міститься у тїй зелені, що продається у супермаркетах.

        • шумми коментує:

          Хм, а вы пробовали эту зелень мыть? Говорят помогает -)) А то, что там скапливается за 2-3 часа, поверьте мне, ваш организм даже не заметит.

          • Valkirija коментує:

            Зрозуміло, що, купуючи в бабусі редиску чи зелень, ми не отримуємо жодної гарантії якості, але особисто мене обурює, що супермаркети на папері гарантують якість, а на ділі годують нас бозна-чим і просять зе це бозна-скільки…

          • питчай коментує:

            Хорошо, допустим редиску там и зелень всякую помыть можно, а когда такие бабульки творожок продают возле проезжей части и целлофановый пакетик раскрывают, чтоб видно было творожок? А дурочки молоденькие его покупают и потом деткам скармливают.

          • Шарлотка коментує:

            Как-то раз видела как бабулька недалеко от автобусной остановки продавала домашнюю курицу. Я даже подошла посмотреть, потому что курица просто лежала на картонной коробке из под бананов которая стояла на земле. Курица даже в целлофан не была завернута и от дорожной пыли стала серой!!! Вот так.

      • протестант коментує:

        Вельмишановні власники супермаркетів навіть і не думають їсти ту їжу,яку пропонують.Їдять собаки з власних ферм,а не те лайно,що продають.

    • Дід коментує:

      І чим це грозіт? Умнік. Що вже всі мізки хімією посадив? НЕ ЧІПАТИ МОЇХ БАБУЛЬОК.

    • Ання коментує:

      Вы знаете я постоянно, покупаю э этих бабулек продукты и не жалуюсь.Все нормально, здоровая пища вырощеная на домашних огородах. И спасибо им что спасают.

      • Хельга коментує:

        Я теж надаю перевагу бабусям. В них все свіже, овочі мають нормальний смак. А супермаркетівське завезене з-за кордону має хіба що неприродно яскравий колір і підозріло довго не псується, хіба трохи підв”яне.

    • Киянин коментує:

      зараз бабулі в місто їздять,а скоро навпаки буде,будуть їздити і самі просити дайте нормальної їжі,бо діти хворіють,на ліки більше грошей йде,чим на ту їжу з хімією.

вакансии Одесса сторож, тест на уровень iq, Клод Берри, художественная музыка, куплю ГАЗ 24 в Донецке

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.