В ефірі райони: сьогодення та проблеми Печерського району столиці

Цитати учасників ефіру

Олександр Федоренко – заступник голови Печерської РДА в м. Києві з питань освіти, культури, роботи з молоддю: «…Мною, як заступником районного голови, очолюється ціла низка комісій, рад, зокрема з патріотичного виховання, роботи з сім’ями, які опинилися в скрутних життєвих обставинах, комісія по захисту прав дітей, комісія по свободі совісті тощо… На сьогоднішній день ми повинні займатися профілактикою шкідливих звичок серед неповнолітніх, повинні займатися патріотичним вихованням… Районна влада намагається зробити все для того, щоб мешканцям Печерська жилося комфортно…»

Валерій Сандрацький – заступник голови Печерської РДА в м. Києві з питань житлово-комунального комплексу: «…Печерський район дещо відрізняється від інших районів міста Києва… В Печерському районі проживають люди не дуже бідні, і на будь-якій вулиці стоїть дуже багато машин… Старий район, старі будинки, старі комунікації, старі дороги… Всі державні органи знаходяться в Печерському районі… Печерський район за благоустроєм – один із найкращих… Але проблем у житловому господарстві, як у всьому місті Києві…»

Леонід Ємець – депутат Печерської районної в м. Києві ради: «…Специфіка проблем нашого району як центрального – це малі архітектурні форми, які абсолютно не узгоджені з громадою Печерського району… Продаж шаурми на бульварі Лесі Українки і на станції метро «Арсенальна» – це не є обличчям Києва… Ми отримали інформацію, що на площі Івана Франка заплановано будівництво багатоповерхового будинку… Потрібні депутати-мажоритарники на місцях, щоб можна було спитати з них… Є приклади депутатів, які не знають вулиць Печерського району…»

Олександр Гудима – голова Громадської ініціативи «Комітет захисту Печерська від мародерів»: «…Я зараз перебуваю на підписці про невиїзд. Проти мене порушено дві кримінальні справи з тієї причини, з якої сьогодні ведеться розмова… Перерахую об’єкти, щодо яких здійснює діяльність «Комітет захисту Печерська від мародерів»… Роль рекету зараз виконує печерська міліція… В усіх випадках міліція прикриває рейдерів – йде будівельна техніка, попереду міліцейський автомобіль, тобі погрожують, на тебе складають акти… Я стверджую: справи сфальшовані, справи замовні… Мхитарян просто по телефону подзвонив, і мене зловили, як собаку, вибачте, з людьми, з жінками… 2 березня ми пікетували Печерську районну адміністрацію, Сущенку передали листа про правопорушення, про незаконність встановлення паркану і відчуження прибудинкової території…»

Валерій Сандрацький – заступник голови Печерської РДА в м. Києві з питань житлово-комунального комплексу: «…На сьогодні виділення місць під кіоски, під забудови не погоджують з районною адміністрацією… Було прийняте рішення, що Печерська районна рада і Печерська районна адміністрація проти будь-яких забудов у Печерському районі. Жодного погодження ми не давали… Сьогодні ніхто нічого не погоджує, ми не знаємо, які ділянки відводяться…»

Олександр Матвіїв – правозахисник: «…Адміністрація взагалі не контролює тих громадських слухань, відповідно до яких громада їм щось доручила… Коли ви говорите правду?.. Є лист, який підтверджує, що те, що ви говорите, є великою неправдою…»

Олександр Федоренко – заступник голови Печерської РДА в м. Києві з питань освіти, культури, роботи з молоддю: «…Пан правозахисник дещо блефує…»

Володимир Колінько – віце-президент «Київської ландшафтної ініціативи»: «…Я бачу дві планети – влада і люди. Вони зовсім не бачать один одного… Зараз ніякі гілки влади не захищають громадян… Якщо б дві сотні чиновників вийшли під Жовтневу лікарню, під фортецю – все було б інакше. Але ви цього не робите, тому що у вас інше мислення, мислення не київське…»

Леонід Ємець – депутат Печерської районної в м. Києві ради: «…Нашим представникам адміністрації не зовсім зручно критикувати владу міста. Це їхні стосунки підлеглих… Корінь усіх проблем незаконної забудови – у Київській міській адміністрації і в її керівництві… Постійно відбуваються конфлікти, які нав’язуються нам Київською міською державною адміністрацією…»

Людмила Кулік – заступник голови Печерської РДА в м. Києві: «…У нас, на щастя, є й позитивні приклади… Треба займати активну позицію і депутатам, і мешканцям, усім…»

Юрій Щербань – депутат Печерської районної в м. Києві ради: «…Головний корінь проблем полягає в тому, що зараз не існує Генерального плану розвитку Києва, в тому числі й Печерська… Генеральний план – це закон… Київська міська адміністрація не хоче Генеральний план розвитку Києва впроваджувати… Тут треба поєднати сили всіх… Ні Дарницький, ні Дніпровський, ні будь-який інший район Києва не збільшується в десять разів протягом доби…»

Вадим Березовський – доктор медичних наук, професор Інституту фізіології ім. О.Богомольця: «…Ми пройшли один раз усі щаблі судів, і всі щаблі судів працювали на користь забудовника. Всі ті підроблені документи і відсутність висновків Головного управління охорони пам’яток культури суди визнають як натуральні документи… Народний депутат України Куровський мав повну підтримку від Верховного суду України, від пана Онопенка… Доки в нас рейдерство буде введено в ранг державної політики і доки головний міліціонер міста Києва буде кумом пана Куровського, то ніколи кияни не дочекаються захисту від міліції…»

Віктор Чумак – директор програм Міжнародного центру перспективних досліджень: «…Треба розбити цю проблему на кілька складових: це політична складова, технічна складова і складова неефективності нашої міської влади і взагалі міського самоврядування… Генеральний план забудови Києва не буде створений найближчим часом… Печерськ – це квінтесенція проблем Києва… Коли ми будемо знати реальних власників забудов, тоді можна буде до когось звертатися… Усі ті ТОВ, які створюються сьогодні, – це «фігові листки», які прикривають чиїсь інтереси… Треба об’єднувати всю систему самоврядування в Києві для того, щоб вона була більш ефективною…»

Христина Косаренко – член батьківського комітету дитсадка № 1 «Орлятко» в Печерському районі, юрист: «…Проблема не знята, бо нас закріпили за інститутом Гринченка, фактично фінансує нас Печерська рада, де-юре ми знаходимось у місті. Остання визначеність нашого садочка – де ми, що ми, з ким ми, як ми – ми не знаємо…»

Олександр Гудима – голова Громадської ініціативи «Комітет захисту Печерська від мародерів»: «Відносно будівництва навпроти театру ім. Івана Франка: висотка – це гарна позиція для снайпера, щоб стріляв по вікнах президентського палацу. Нехай будують. Я кажу риторично, тому що це – абсурд і дикість дозволити там будівництво… Хіба можна відносно жінки так чинити міліції? Я не остання людина в цій державі. Але зі мною чинили, як з худобою, як з собакою… Печерська міліція – це банда розбійників…»

Ірина Заложенкова – громадський інспектор Українського товариства охорони пам’яток історії і культури: «…Є закон про дошкільну освіту, є закон про охорону культурної спадщини. Чомусь посадові особи Печерської адміністрації не керуються цими законами… Аварійний стан об’єкта культурної спадщини не є підставою для його знищення…»

Олександр Федоренко – заступник голови Печерської РДА в м. Києві з питань освіти, культури, роботи з молоддю: «…Все, що виписано в законодавчих актах, – усе це виконується районною радою, районною адміністрацією…»

Валерій Воробйов – член Спілки власників житла Печерського району м. Києва: «…Господин Федоренко и вся Печерская администрация согласовали размещение в шедевре украинской архитектуры, башне № 5 Киевской крепости, увеселительного заведения – ночного клуба «Фаберже»… Почему все эти злачные заведения имеют адрес: Рыбальская 22, а находятся на Печерском спуске?..»

В’ячеслав Кулінич – директор музею «Київська фортеця»: «…Головне питання – це структура влади, яка вона є і які інтереси відстоює. Ми бачимо, що депутати і чиновники починають жити своїми власними інтересами на повну свою каденцію, на повну «катушку»… Вони цинічно стверджують, що вони тут хазяї… Владу повинні боятися по-хорошому… Нам дорожче обходяться ці 5 років їхнього панування, ніж вибори щороку…»

Людмила Токарева – заступник голови ОСББ «Літа», вул. Суворова, 14/12: «…Последний чиновник – это Господь Бог. Жители просто молятся о сохранении памятников в городе Киеве».

 

27.04.2010

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Голосування

Хто в умовах політичної кризи відповідає за безпеку українського народу?

View Results

Загрузка ... Загрузка ...
Про нас
Пишіть нам за адресою: [email protected]