незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
На головну
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти

Газета «Київський форум»

№5, липень 2012
У столиці відбувся Відкритий Експертний Форум. Актуальні проблеми столиці - план дій нової Київради. Київ без Черновецького: радіти ще рано.

№4, травень 2012
Сімейна медицина: 100 млн. грн. киян - в нікуди! Чи потрібні киянам сімейні лікарі? Андреевский без ГМО.

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи можуть мешканці Києва контролювати дії столичної влади?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Важливо

 «Київська фортеця» залишилася без директора

Передача

14.09.2010
друкувати надіслати
 

Удар по місцевому самоврядуванню або як політики відібрали право вибору у киян. Наслідки голосування у ВР 7 вересня

Відеозапис

223 перегляди відео 223   



Цитати учасників ефіру

Анатолій Гриценко – народний депутат України, лідер партії «Громадянська позиція»: «По-перше, я не голосував за зміни до Закону «Про столицю»… Таким рішенням Президент ввів пряме президентське правління в місті Києві… Після цього можна буде обрати будь-якого прозорливого голову міста Києва, хоч того восьминога Пауля, і посадити туди. Це не має жодного значення. Він буде просто вести засідання, як зараз Лесик Довгий, і приймати громадян. А реальна влада, реальні ресурси, реальні повноваження будуть у «смотрящего» – того, кого особисто призначить Президент, так само, як і в районах міста Києва…»

Володимир Олійник – народний депутат України, фракція ПР: «Верховна Рада не приймала рішення про неутворення районних рад у місті. Вона практично урівняла в повноваженнях територіальні громади всієї України… Я прибічник того, що потрібно зруйнувати цю радянську систему рад… Потрібно сьогодні при чергових виборах до міської ради більш принципово підходити до виборів… Нам потрібно сьогодні швидше розвивати систему самоорганізації, а не створювати органи, які будуть між собою не конкурувати, а конфліктувати… Партія регіонів має за мету реформувати місцеве самоврядування, щоб самі органи самоврядування мали свої виконавчі органи і структури, але це серйозна політична реформа. А Президент мав «око государеве». Так сьогодні реформована Польща… Ми повинні поєднати інтереси територіальних громад і інтереси центру…»

Віктор Пилипишин – голова Шевченківської райради та райдержадміністрації у м. Києві: «…Не хочу захищати районні ради, тому що вони себе дискредитували… Для мене, наприклад, як голови району, стане легше керувати. Але, з іншої сторони, існують процедурні питання, які треба буде тепер приймати через сесію Київради. Сесію Київради вже так швидко не збереш, як можна було зібрати сесію районної ради… Якщо приймається рішення про ліквідацію районних рад, то треба запускати реальний механізм роботи органів самоорганізації населення в місті Києві… Коли я дивлюся виступи Олеся Довгого і деяких депутатів Київради, в мене виникає риторичне запитання – а судді хто?.. Шевченківський район двічі проводив референдум і 4 роки боровся з цією командою… В мене виникає запитання – чому ми 31 жовтня не проводимо вибори мера міста Києва і Київради?..»

Валерій Карпунцов – депутат Київради, Блок В.Кличка: «…У нас у фракції були жорсткі дискусії, і при першому голосуванні за декларацію було прийняте рішення не голосувати… Блок Кличка стояв на тих позиціях, що потрібно було спитати киян, перш ніж голосувати… Питання повноважень мера, глави адміністрації і глави облради зовсім різні… Партії регіонів треба було сказати чесно, що якби зараз не ввели жорстку вертикаль, то і Хрещатик 36, і приміщення Кабміну були б продані так, як продані всі приміщення Головних управлінь на Хрещатику… Мене не зрозуміло, як можна бути в опозиції і бути в адміністративній вертикалі мера, якого ти критикуєш… Ми заявили достатньо чітко – якщо пан Попов та його команда будуть враховувати ті принципи, які є в Блока Кличка, і будуть працювати по цім же принципам, ми готові підставити плече. І це публічна заява…»

Вадим Карасьов – директор Інституту глобальних стратегій: «…Цинізм цієї ситуації в тому, що дійсно є криза самоврядування,.. є криза виборної демократії,.. і є криза управління містом, і в Києві ми це бачимо наочно. Тому, з одного боку, можна погодитися з аргументами влади, коли вона каже, що ради дискредитували себе, що обраний мер нічого не робив, і це дійсно так… Але замість того, щоб лікувати, реформувати самоврядування, вписувати самоврядування в модель адміністративно-територіальної реформи, щоб підсилити повноваження райрад,.. взяли і ліквідували районні ради… Питання стосується не тільки Києва і райрад. Питання стоїть масштабніше і вписується в логіку діючої влади – курс на згортання виборної демократії, курс діючої влади на «одонечування» не тільки Києва, а і всієї України,… курс на формування управлінської моделі жорсткої вертикалі…»

Михайло Погребінський – директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології: «…Присутність або відсутність районних рад не є принциповим питанням… Наші районні ради не являють собою якусь спільність… Принципово те, що з’явилася, так би мовити, вертикаль управління… Мені видається, що кияни заслуговують на таку систему, в решті, хоча б на певний період… Треба наводити якийсь мінімальний порядок. Все залежить від того, навіщо все робиться…»

Євген Копатько – соціолог: «…Любое действие не остается без последствий… Я считаю, что абсолютным мифом является то, что Кличку, Пилипишину или регионалам не повезло бы на этих выборах, не повезло бы однозначно другим партиям… Важен Закон «О столице», и опросы говорят об этом. И чтобы этот Закон «О столице» был в интересах киевлян…»

Вадим Карасьов – директор Інституту глобальних стратегій: «…Кияни помилилися з вибором мера, і немає гарантії, що вони не помиляться ще один раз. Але це не означає, що потрібно взагалі ліквідувати інститут виборів мера. Давайте змінимо виборчу формулу…»

Михайло Погребінський – директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології: «…Нужно провести реформу по всей стране, которая бы определила место и роль местного самоуправления, и Киев потом должен вписаться в эту систему… С Киевом нужно было что-то делать… Все зависит от того, что мы с этим всем будем дальше делать».

Олексій Самохін – депутат Київради, Блок Л.Черновецького: «…За попередньою системою виборів районні ради і фракції, які були присутні в районних радах, стали практично політичним інструментарієм для вищого партійного керівництва. Всі забули про роботу, якою мали б займатися депутати районних рад… Краще жорстка вертикаль, ніж той розгул демократії, який був до цього…»

Максим Шкуро – перший заступник голови Солом’янської РДА в м. Києві: «…Тот резонанс, который сейчас есть – это либо недовольство самих депутатов, которых сократили, либо недовольство тех людей, которые имели контрольный пакет в идущих на выборы партиях… Сегодня люди не знали районных депутатов и не рассчитывали на их помощь… Смысл проводить выборы, если они ничего не поменяют…»

Леонід Ємець – депутат Печерської райради м. Києва: «…Зараз вся країна отримає своїх мажоритарних представників, а кияни залишаться знову с тієї ж самою черновецькою командою ще на 2 роки… Депутати, які приймають доленосні для киян рішення, абсолютно не розбираються в тому, що реально відбувається на місцях…»

Сергій Бовсуновський – депутат Деснянської райради м. Києва, блок Л.Черновецького: «…Не вижу сегодня каких-то преград для того, чтобы такие органы с такими полномочиями, убирать… Имея полномочия депутата районного совета, практически помочь людям невозможно… Уверен, что местное самоуправление вернется, но вернется тогда, когда это будет нужно действующей власти…»

Анатолій Гриценко – народний депутат України, лідер партії «Громадянська позиція»: «…Наприкінці липня цього року, тихенько, без публікації в засобах масової інформації, уряд Януковича-Азарова приймає розпорядження, яким відкладає реформу місцевого самоврядування на 2014 рік,.. щоб на наступні президентські вибори знову обіцяти, що вони її зроблять. Хто заважає зараз це робити? Кияни повинні знати – ніякого місцевого самоврядування, ніякої реформи, передачі повноважень і ресурсів немає і не буде… Чому Черновецький на свободі?.. З ним домовилися – ти свій, тихенько відійди, ми Попова поставимо, а тебе не будемо чіпати… Страшно було піти навіть символічно на ці маленькі вибори в ради і отримати там 6, 7 або 10 відсотків… І це аморально…»

Володимир Олійник – народний депутат України, фракція ПР: «…Пред’явити звинувачення до високопосадовця непросто… Цим повинні правоохоронні органи займатися, а ми – впливати на кадрову політику…»

Віктор Пилипишин – голова Шевченківської райради та райдержадміністрації у м. Києві: «…Якщо сьогодні ліквідувати Київраду і Верховну Раду, резонансу теж в суспільстві не буде… Більш жорстокої вертикалі, ніж була при Черновецькому, в місті Києві більше не буде… Всі гроші, вся земля, всі активи знаходилися в місті. І ми бачимо результати такого «царювання»… Сьогодні на всіх нарадах піднімається питання – як децентралізувати повноваження… Те, що якісь рухи відбулися сьогодні, не можна не помітити і не констатувати. Все-таки якесь елементарне управління, якісь пріоритети міські, а не однієї сім’ї, в місті Києві з’являються… Я сказав представникам Партії регіонів – Черновецький зі своєю сім’єю задушив Ющенка в обіймах, задушив Тимошенко, тепер ви на черзі…»

Валерій Карпунцов – депутат Київради, Блок В.Кличка: «…Боротьба йде не за районну раду, а за голову адміністрації, якого Президент вимушений призначити… Поки не буде персональної відповідальності депутата, не буде ладу ані в районних радах, ані в міських…»

Володимир Жмуцький – провідний експерт Центру Разумкова з питань місцевого самоврядування міста Києва, аграрних, екологічних та земельних питань: «…Районні ради були представницькими органами територіальної громади. Я – член цієї громади. На якій підставі ви скасували мої рішення, моє голосування і знехтували моїм правом?.. Що далі? Адміністративний капіталізм…»

Максим Маньківський – перший заступник голови правління ГО «Кияни об’єднуємось»: «…Считаю, что правильно разогнали районные советы – они не могут себя защитить, как они нас будут защищать… Райсоветы изжили себя, но их надо было реформировать… Простые люди остались один на один с бюрократом-чиновником…»

Вадим Карасьов – директор Інституту глобальних стратегій: «…Чи не повертаємося ми в радянські часи, коли правили люди, а не закони?.. Пасивність киян така, яка накопичує невдоволення всередині…»

Анатолій Гриценко – народний депутат України, лідер партії «Громадянська позиція»: «…Людям треба об’єднуватися – ОСББ, будь-які інші форми об’єднання, починаючи від свого під’їзду і будинку… Можна зараз забрати і повернути в комунальну державну власність те, що вкрали. Але давайте слідкувати разом, що буде далі з цим: чи воно буде використане в інтересах міста, чи просто передадуть своїм-іншим…»

 
70 коментарів 70

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

  • Васька коментує:

    Наглость полная! Кто этим паразитам дал право решать за нас – киевлян, какой власти быть в Киеве, это вообще беспредел полный. Нет управы на них…

  • zezar коментує:

    Для України та українців наслідки януковича та партії регіонів будуть фатальними, як і всі їх голосування. Їх ціль знищення України, і вони роблять все для цього можливе. Дуже шкода що східняцьке бідло вибрало цих людей… Тепер Тимошеконо як богиню будуть сприймати, вона хоч стипухи в 5 разів підняла, а ці виродки тільки обдирають студентів, особливо взбісила плата за нб…

  • Roland коментує:

    Протестую!!!!!!!!!!!!!!!!

    Я просто в шоке вот и дожились мы дорогие горожани, что у нас забрали право выбирать кому быть мером. Просто ужасно все то, что происходит и в нашем городе и встране в целом, пришел пан и все и всех под себя подминает.

  • Шнеур-Залман коментує:

    ЗУСТРІВ ТАБАЧНИКА – ДАЙ ЙОМУ ПІДСРАЧНИКА!

    ПС1: Тупой славянский этнос не понимает, что самые страшные фашисты — это те, кто никогда нигде вслух об этом не говорит, а организует всё якобы по самым демократическим нормам…

    ПС2: Мы очень хорошо знаем, что НАЦИОНАЛИЗМ УКРЕПЛЯЕТ НАЦИЮ, ДЕЛАЕТ ЕЁ СИЛЬНОЙ…

    • Віктор Петрович коментує:

      Дуже “змістовно” і головне, що “по-темі” – будь-ласка викладайде такі сентеції на інших сайтах, котрі на цьому “спеціалізуються”. Якщо Вам нема що сказати по суті питання, то краще промовчати – буде більше користі.

    • Фома неверующий коментує:

      Главное – закинуть какую-то супер-умную фразу, чтобы человек начал шевелить мозгами, подстраивая под нее факты и рассуждения. Так сказать, подстрекая… И еще это, про “тупой славянский этнос”… ХитрО-с…

  • Павел коментує:

    Не знаю, как насчет сокращения райрад и их депутатов, но вот скоростной трамвай начали ремонтировать. А до Попова никто и не чесался, только все карманы набивали. Единицы депутатов выступали за людей (и то, мне кажется, с расчетом на будущее, небескорыстно), остальные молчали в тряпочку. Мне все равно, есть эти рады или нет, – главное, чтобы порядок был.

    • Васька коментує:

      Реконструкция скоростного уже заглохла, из всех остановок к эксплуатации готово лишь три остановки. Большая часть составов остались старыми…

  • Сан Саныч коментує:

    А как по мне, то пусть меня немного лишат каких-то прав, но наведут порядок в стране и в Киеве. Хотя надеюсь (а что мне остается делать, если от меня и так ничего не зависит в этой независимой стране), что это все не выльется в 37-й год. Оглянитесь вокруг! Простые люди живут во много раз хуже, чем при той же советской власти. Зато в то время подобные Черновецкому и иже с ним были бы расстреляны с компенсацией всего имущества или строили новый саркофаг над Чернобыльской АЭС. Честно говоря, по-моему, на данном этапе независимость, демократия и все эти “цивилизованные” штучки нужны только тем, кто на всем этом зарабатывает, дурача и околпачивая народ. И чаще вспоминаю старый советский анекдот, когда Прибалтика на 5 минут попросила независимости, объявила войну Швеции и сдалась ей всей составом. Может нам кому-нибудь сдаться? Но куда же денутся наши “бедные” правители, бизнесмены и чиновники, которые громче всех “любят” независимую Украину?
    Вот такой у меня “антигосударственный” взгляд на все, что творится в стране.

    • Павлов коментує:

      Для того, что бы навести порядок и при этом снова не повторить 37 год – нужно не сидеть дома с позицией “моя хата с краю”, а начинать наводить порядок сначала в своем дворе, потом – квартале, и т.д. Для есть куча возможностей, правда нужно потратить очень-очень много сил и нервов, плюс перестать стенать и ждать доброго царя. А то опять какого-нибудь урода дождемся..

  • Богдан коментує:

    Мені дивно що ніхто з депутатів місцевого рівня жодним словом не згалав про такий документ, як “Статут територіальної громади Києва”, адже саме в ньому розписані органзаційно-правові форми місцевого самоврядування в Києві. Звичайно до цього документу дуже багато претензій, але його необхідно виконували, а наші депутати хоча б робили вигляд, що вони їм круються. Саме там написано, що поряд з райрадам існують ОРГАНИ САМООРГАНІЗАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ, правда існували вони фактично формально, але на мій погляд саме ОСН мають працювати замість райрад. Але це не питання одного дня і навіть не одного року…

  • хто-кого коментує:

    За, що боролись на те й напоролись. Я думаю, всьому виною пасивність та нігелізм киян. Хатоскраєвість дає свої плоди, і це ще почалося з першого ПРИХОДУ Черновецького. Як прийшов, чому прийшов і саме головне, які наслідки і першопричини. Кожен живе сам по собі і перш за все обмежений своїм недолугим локальним світоглядом, нерозуміюючи і більшість всього, ніколи не зрозуміючи, що все залежить від загального…

  • Юпітер коментує:

    Самоврядування у вигляді РР у Києві звичайно потрібно, але не у такій формі як було до 7.09.2010. У підручнику для школярів: політична партія- це структура, ціль якої прихід до влади. Сьогодні навіть школярі вже знають і розуміють, чому і для чого відбувається цей хаос і метушня – прихід до влади… Але використовує цю владу кожен по своєму. Ціль – виправдовує засоби.

  • Киевляшка коментує:

    Я ни в коем случае не хочу защищать райсоветы. Убрали и хорошо. Меня возмущает одно, почему Киев, с населением по официальным данным проживало 2 786 518 человек, “ровняют” по таким городам как Черкассы, где по состоянию на 01.06.2010 г. было 285 526 жителей и Комсомольск, на 01.05.2010 г. проживало 54 414 чел. А вот как-то про город Донецк с населением около миллиона человек с девятью райсоветами, Луганск с четырьмя райсоветами – тихо забывают. Или Киев еще не дорос до них?

    • Юпітер коментує:

      Це ще раз підтверджує те, що першопричиною всіх цих маніпуляцій є розподіл ресурсів та управління ними. В Донецьку все на ручному управлінні, в Києві потрібно трішки підкорегувати, а то не доведи господи, поналазять до рад не свої, і гарлапанити будуть.

    • Хабад Любавич коментує:

      Любой яд можно продать за «лекарство».
      Иона Салк (Jonas Salk www. en.wikipedia.org/wiki/Jonas_Salk) получил Нобелескую премию за вакцину,
      которая действительно всех заражала полиомиелитом, в то время как реальный источник поражения нервой
      системы в то время был – интоксикация промышленном свинцом, в том числе и в бензине – факт,
      заболтанный самой разнообразной риторикой.

      ТАК и тут – убили райрады – хлопаем в ладоши!

      • Roland коментує:

        Еврейские ученные всегда отличались тягой к деньгам и показухе. Результат их мало беспокоил. Даже тот же Эйнштейн работал в патентном бюро и мог запросто тырить разработки и изобретения в других ученных. Европейскую медицину должны возглавлять европейцы. Евреев милости просим в Израиле вакцины свои штамповать.

    • Васька коментує:

      Это только от части хорошо, бюрократия как была так и отсалась. Вот попробуйте в КМДА справку получить…

    • Marianna коментує:

      Ho ho, who wodula thunk it, right?

  • Станислав коментує:

    Олейник говорит, что “Партія регіонів має за мету реформувати місцеве самоврядування”. Вопрос – почему они не начинают реформирование с тех регионов, где народ еле сводит концы с концами? Почему реформы начинаются в столице – городе с огромными экономическими возможностями? Ответ один – власть, власть и еще раз власть. И еще. “Око государево”. Это скоро будем называть главу Украины не президентом, не гетманом, а “государем”? Так что ли? Я понимаю, что это фразеологизм, но в устах наших политиков даже такие фразы звучат страшновато.

    • Roland коментує:

      Здесь не только Янык, а и Литвин -иудушка. Они вместе с Симоненко знали, что ничего не светит в Киеве, вот и удумали… Я удивляюсь, сколько мы уже проглотили от этого быдла и на сколько ещё у нас терпения хватит…

  • Глядачка коментує:

    Моя старенька сусідка, яка в третьому поколінні киянка, після перегляду программи спитала у мене “Чому всі говорять що мер має бути гарним господарником? Київ це що відсаючий радгосп, який потрібно дотягнути до рівня взірцевого?”

  • Иван Иванович коментує:

    Кто, как не киевляне, дважды (!) подряд избиравшие своим мэром г-на Черновецкого, заслужили к себе подобное отношение? Киевляне подали пример наплевательского отношения к своему городу и своей судьбе. Так получите и распишитесь, друзья. Это и есть демократия.

  • Петр Николаевич коментує:

    Почему Пилипишин называет себя оппозиционером Черновецкого? Люди, которые хоть немного отслеживают судьбу этого управленца, наблюдают за его хозяйствованием в районе или хоть раз пытались решить свои проблемы в Шевченковской РДА, такого сказать не могут. Я же, слушая его “гневные” речи про Черновецкого, могу сказать одно – вор у вора дубинку украл…

    • Хабад Любавич коментує:

      Итак — выборы.
      Выборы — это всегда игра, цирк, балаган, шутовство, это всегда спектакль, в котором кто бы какую роль ни играл, он играет для одного — больше собрать голосов.

      Давно известно, что народ отдает голос не лучшему, не мудрому, а наиболее искусному игроку, сумевшему подделаться под вкус толпы. Толпа жаждет не правды, не истины, не умного, мудрого слова, толпа жаждет слышать только то, что ей более всего ублажает слух. Отсюда и роль собирателя голосов на предвыборных подмостках: врать и обещать, улавливая спрос толпы. Кто сумеет вовремя поймать настроение толпы и угодить этому настроению, тот и станет народным избранником. У думающего, совестливого человека практически не остается шансов опередить в выборном поединке лицемера, лжеца, без стеснения и колебания умеющего пустить в ход любую ложь, любое обещание. Успех в этой игре определяют худшие качества человека.

  • Валерьян Сергеевич коментує:

    Реальные представители наших властей: кто-то еще отстаивает СВОЮ позицию, кто-то нехотя, с ленцой рассказывает про хорошую новую власть, кто-то пытается переметнуться, с достоинством подмахивая. Но ВСЕ очень хотят остаться у кормушки под названием Украина.

  • Степан коментує:

    Як кажуть: “Большому кораблю большоє плаванье, а малому …” Такі як Максимка Шкуро свій рейс вже відпливали і більшого вантажу чим дозволяє фартватер не візьмеш, тому і б’ють себе у груди. А почитаєш звіти роботи депутатів Солом’янської РР, плакать хочеться, ото працють. Їх не що розганяти потрібно…

  • Соломчанин коментує:

    Самое интересное, что “радетеля за народ” Шкуро половина населений Соломянского района вспоминают “не злим” словом, т.к. будучи заместителем главы райдержадминистрации он на общественных слушаниях активно “радел” за интрересы застройщиков. Видно недаром там уже года два поговорка ходит “Шкуро снимет с вас последнюю шкурку!”

    • Иванова коментує:

      Полностью согласна, недаром с одобрения райдержадминистрации на териториии района начал работать маленький мусорозжегательный заводик. Им грубоко плевать, что до ближайших домов метров 200. Вот вам яркий пример того, как администрация заботится об интересах жителей района. А что будет дальше, когда сдерживающего фактора районного совета не будет? Вот о чем задуматься нужно…

  • Віктор Шевченківський коментує:

    В цієї програмі всім спікерам від влади все одно: забрали у киян право вибору чи ні. Вони вже по-іншому не можуть. Живуть лише для себе. Гриценко сказав більш-менш зрозуміло – люди, можете ще смикатися, може щось і вийде, як у той жаби у глечику. А те що ви нікому не потрібні, то зрозуміло вже давно. Ще Карасьов непогано сказав про нові майдани. Але не хотілося б їх, бо знов якийсь Ющенко цим скористується…

  • geta коментує:

    До какой степени противно смотреть на все эти лица так называемых депутатов и руководителей районного масштаба рад. Бовсуновский, Шкуро, Самохин. Упитанные, наглые, с высокомерием в глазах. И какие принципиальные. Сидят рассказывают, как они БЕСКОРЫСТНО в поте лица трудятся и ратуют за киевлян. А их принципиальность заключается в том, чтобы принципиально делать то, что им прикажут. Подлецы. И раздражает то, что все эти морды мы в скором времени увидим на следующих ступенях политикума. Они непотопляемы.

  • Наталия коментує:

    Я простая киевлянка, но мне очень обидно, когда все вопросы функционирования советов сводятся к решению вопросов по вывозу мусора и ремонту дорог… А вот о вопросах развития районов – даже никто не вспоминает. По-моему нас потихоньку приучают к тому, что если есть вода в домах и идя по дороге мы не падаем в ямы , то это замечательная работа рад и больше нам не о чем мечтать. Но это в корне неправильно…

  • Obivatel коментує:

    Скажіть будь-ласка, якими представниками громади можуть бути депутати київради, якщо працюють вони за броньованими дверима подалі від народу та з охороною? Рішення вони приймають виключно для себе коханих, та й такі, що мабуть ми не достойні їх навіть читати, бо ніде не публікуються… Здається навіть Верховна Рада працює більш прозоро… От Вам і демократія по-київськи.

    • Roland коментує:

      Да просто нужно разогнать этих чиновников зажравшихся и сократить их количество в 15 раз, как это сделали в Грузии. Вот тогда и будет покончено с ихним беспределом и неуважением к киевлянам. Но такой президент как Янык будет делать все только хуже.

    • Васька коментує:

      Они уже давно не представляют “громаду”, они представляют бизнес. Но не людей. От людей они очень далеко.

робота геодезиста в Днепропетровске, чемпионат европы по футболу 2012, Тревор Донован, майкл джексон клипы, купить Чери Амулет в Днепропетровске

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.