незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
На головну
Чорний список / Білий список
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти

Газета «Київський форум»

№5, липень 2012
У столиці відбувся Відкритий Експертний Форум. Актуальні проблеми столиці - план дій нової Київради. Київ без Черновецького: радіти ще рано.

№4, травень 2012
Сімейна медицина: 100 млн. грн. киян - в нікуди! Чи потрібні киянам сімейні лікарі? Андреевский без ГМО.

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи можуть мешканці Києва контролювати дії столичної влади?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Важливо

 Київ перетвориться на суцільний затор

Передача

24.07.2012
друкувати надіслати
 

Київський зоопарк – в приватні руки або Як позначиться скандальне рішення Київради щодо приватизації частини звіринця на киянах?

Відеозапис

178 переглядів відео 178   



Цитати учасників ефіру

Світлана Зоріна – начальник ГУ культури КМДА: «…Ситуація, яка виникла в «Київській фортеці», дійшла до певного маразму… На сьогодні музей практично перестав розвиватися… В’ячеславу Яковичу Куліничу більш подобається поняття захисника «Київської фортеці»… Ми маємо певні обов’язки, які повинен виконувати директор музею… Музей практично перестав займатися музейною діяльністю, а завдяки директорові починає займатися піаром, криком про те, що хтось хоче забрати башту – а її хочуть забрати всі… Ситуація щодо квартири згідно з законами вимагає того, що В’ячеслав Якович Кулінич за чотири місці повинен був привести у відповідність документи…»

В’ячеслав Кулінич – екс-директор Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця»: «…Документи на квартиру оформлювали фахівці, які за чотири місяці не могли сказати, що треба зробити певні речі… Чомусь проблема з квартирою виплила тільки тоді, коли 17 липня Світлана Іванівна Зоріна вручила мені наказ про звільнення…»

Олександр Бригинець – депутат Київради, голова Постійної комісії з питань культури та туризму: «…Протягом останніх років нападів на «Київську фортецю» з боку різних забудовників і різних структур, в тому числі і державних, було безліч. Єдиним, хто міг послідовно відстоювати питання захисту музею в судах, був Кулінич… Неприємно, що звільнення Кулнича відбулося в контексті звільнення багатьох інших звільнень старих керівників закладів культури по всій Україні…»

В’ячеслав Кулінич – екс-директор Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця»: «…Світлана Іванівна Зоріна особисто виступала в судах проти музею «Київська фортеця»… Наказ про моє звільнення був виданий під час мого лікарняного… Ми повернули Києві фортецю…»

Геннадій Давидов – перший заступник начальника ГУ екології та охорони природних ресурсів КМДА: «…Зоопарк – природно-заповедный фонд, там нельзя ничего менять, и у нас есть утвержденный Проект организации территории зоопарка, утвержденный заместителем Министра экологии, который запрещает какие-либо изменения в зоопарке без согласования в Министерстве… Речь идет об инвесторе, которого хотят найти…»

Михайло Іванов – перший заступник директора КП «Київський зоопарк»: «…В Законе оговорено, чем должны руководствоваться зоопарки Украины, которые на сегодняшний день являются объектами природно-заповедного фонда… В 2010 году был сделан Проект организации территории Киевского зоопарка, на сегодня он прошел экспертизу в Министерстве экологии, подписан замминистра Вильдман и после того, как был подписан в КГГА, вступил в силу… В связи с тем, что нужно заканчивать незавершенные объекты, мы ищем на сегодняшний день инвесторов… «Подих природи» сообщили, что готовы взяться за эту работу – мы не возражаем… «Подих природи» обратились в КГГА, КГГА вынесла этот вопрос на сессию, депутаты проголосовали…»

Олексій Давиденко – депутат Київради, член постійної комісії з питань гуманітарної політики: «…Можно точно сказать, что концы в истории с зоопарком медленно, но уверенно прячутся в воду… Те люди, которые приняли решение о приватизации части зоопарка, подготовили проект решения Киевсовета, которым может быть дано разрешение руководству зоопарка заключить договор на совместную деятельность с частным юридическим лицом, и Киевсовет это решение проголосовал… Могу ответственно сказать, что псле смены власти в городе людей, которые подписывали этот проект, будут судить… В письме юридического управления написано, что данное решение противозаконно… В решении Киевсовета идет речь о том, что как только инвестор вложит в долгострой хотя бы одну копейку, он получает право собственности на территорию части зоопарка…»

Олександр Бригинець – депутат Київради, голова Постійної комісії з питань культури та туризму: «…Ще рік тому здавалося, що Гостинний двір неможливо приватизувати – насправді це зробилося кількома підписами чиновників. які були зацікавлені в цьому… За півтори роки Черновецький не підписав рішення Київради про створення Комісії, яка повинна була розслідувати ситуацію в зоопарку… Ця влада, яка пов’язана і з Поповим, і з Черновецьким, зробила все можливе для того, щоб депутатська комісія не могла розслідувати все, що відбувається в зоопарку…»

Сергій Григор’єв – голова профспілки «захист праці» Київського зоопарку: «…Постоянно от зоопарка пытаются что-то оторвать, и это не получается только потому, что очень много желающих… Это экзамен обществу, на то, кого мы из себя представляем… Власть показала, что она из себя представляет, она сняла маску перед выборами…»

Олексій Василюк – заступник голови Національного екологічного центру України: «…Зоопарк має конкретні природоохоронні і освітні функції, і в даному випадку позиція Мінприроди нам невідома… Від пана Мазурчака прозвучало, що ситуацію в зоопарку вирішать громадські слухання. Чи є хтось, хто може назвати приклад, що в Києві щось вирішено так, як сказали громадяни на слуханнях?.. Всі дельфінарії, збудовані «Немо» в України, збудовані незаконно…»

Анастасія Береза – журналіст: «…Фірма «Подих природи» в газеті «Сегодня» розказала, що будівництво в зоопарку почнеться взимку 2013 року, і прописано, що абсолютно точно будуть дельфіни і котики…»

Андрій Доманський – юрист: «…Процедура прийняття даного рішення дещо порушена, і я думаю, що вона буде оскаржуватись прокуратурою і в подальшому буде скасована…»

Оксана Котомкіна – координатор проекту Всеукраїнського юридичного журналу «конфлікти і закони»: «…Ця влада відкрила «ящик Пандори»… Чи готові чиновники йти у СІЗО за свої рішення?..»

Яна Ренк – засновник Всеукраїнської зоозахисної організації «За життя»: «…У нас нет нормального законодательства в защиту животных, и этим пользуются…»

Тетяна Павлюк – представник Всеукраїнської зоозахисної організації «За життя»: «…В дельфинариях, которые построены без согласования и не соблюдают элементарные нормы содержания животных, животные живут меньше, чем в дикой природе в несколько раз…»

Костянтин Орлов – заступник директора КП «Київський зоопарк»: «…Наш сегодняшний разговор ни о чем – никаких предложений по океанариуму нет…»

 

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

вакансии инженер-электрик Харьков, онлайн валюта, Американская история Х, онлайн аниме наруто, купить Mitsubishi Space Star Киев

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.