незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
На головну
Чорний список / Білий список
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти

Газета «Київський форум»

№5, липень 2012
У столиці відбувся Відкритий Експертний Форум. Актуальні проблеми столиці - план дій нової Київради. Київ без Черновецького: радіти ще рано.

№4, травень 2012
Сімейна медицина: 100 млн. грн. киян - в нікуди! Чи потрібні киянам сімейні лікарі? Андреевский без ГМО.

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи можуть мешканці Києва контролювати дії столичної влади?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Важливо

 Гостинний двір: боротьба триває!

Передача

07.08.2012
друкувати надіслати
 

Старт виборчої кампанії. «Ціна» депутатства: підкуп виборців, брудні технології, політичні маніпуляції. Що переможе: здоровий глузд чи пусті обіцянки?

Відеозапис

176 переглядів відео 176   



Цитати учасників ефіру

Олександр Черненко – голова правління Комітету виборців України: «… на округах ще гірше, по-перше ще не скрізь засвітились потенційні мажоритарники , але є такі округи  де більше половини не знають за кого будуть голосувати …»

Ольга Айвазовська – координатор виборчих програм  Громадянської мережі «Опора»: «… об’їжджаючи регіони України, зустрічаючись з представниками громадських організацій, журналістами і в чому числі потенційних кандидатів … можна сказати, що в округах напружена ситуація. Частина кандидатів, потенційних, вичікує реєстрацію найбільш рейтингових і потужних в плані ресурсів матеріальних, медійних, адміністративних кандидатів, тобто противників для того щоб остаточно  визначитися з округом …»

Олексій Гончарук – голова громадського комітету з питань дотримання виборчих прав громадян при Уповноваженому ВР України з прав людини: «…створена громадська інституції … ми маємо на меті об’єднати зусилля всіх громадських організацій на одній платформі, на одній площадці для того, щоб надати можливість Уповноваженому правильно оцінювати те що буде відбуватися в правовому і в політичному полі  на цих виборів … і правильно реагувати, адекватно реагувати виходячи з її інструментів…дуже важливим інструментом захисту народного суверенітету є народна активність і  громадська активність. На сьогоднішній день захистити своє право на вибір майбутнього український народ може за рахунок своєї активності …»

Віктор Чумак – директор Українського інституту публічної політики: «…ми маємо сьогодні величезний рівень недовіри і от саме цей рівень недовіри до держави і всіх державних інститутів він трансформується і до рівня недовіри до політичних партій і в тому числі ті, які ідуть на вибори, і нажаль той же самий величезний рівень недовіри до інституту виборів, як такого що може змінити ситуацію в країні або на кращу, або взагалі може змінити ситуацію … менше рівень недовіри буде формуватися виборів за мажоритарною системою …»

Євген Копатько соціолог: «…примерно пять шесть политических проектов потенциально могут пройти 5% барьер … мобилизационная готовность … абсолютно находиться на низком уровне … институт доверия к институтам власти, подчеркиваю не к персонам, институтам, находиться на довільно низком уровне … »

Валерій Гончарук – керівник департаменту виборчих технологій Агенства моделювання ситуацій: «… у виборців є певні розчарування до існуючих політичних гравців, в першу чергу ми говоримо про партії, але те, що стосується кандидатів в депутати  – це нове… мажоритарні кандидати будуть надавати додаткову мотивацію для виборців для того щоб іти голосувати за рахунок цього ці ж партії зможуть отримувати додаткові голоси …»

Ольга Айвазовська – координатор виборчих програм  Громадянської мережі «Опора»: «… 10% громадян готові продати свої голос за кошти …»

Оксана Котомкіна – координатор проекту Всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони»: «… сама політична ситуація в країні, і не зважаючи яка політична партія при влади, вони зацікавлені в тому щоб народ був дуже – дуже бідний… ми не хочемо подачки, дайте нам нормальне існування… ця влада вона ще більше зацікавлена в тому щоб було якомога бідніше населення тому, що тоді його легше купити …»

Віктор Чумак – директор Українського інституту публічної політики: «…в будь-якій країні з таким рівнем доходів населення буде існувати підкуп …»

Василь Мокан – кандидат політичних наук, аналітична група «Левіафан»: «… підкуп виборців, використання адмінресурсу, робота з виборчими дільницями це якраз ті речі на яких робиться ставка за для перемоги на сам перед на  мажоритарних округах …»

Сергій Каплін – лідер Всеукраїнського руху простих людей: «… най страшніше це там, де вибудовуються системні глибокі програми підкупу… такі програми тривають два-три роки… 20 років в країні політична дідівщина… В політиці з’являться нові обличчя і все зміниться …»

Роман Головня – голова ГО «Київський форум»: «…кульки з продуктами ми можемо назвати хочь манною небесною, але в дійсності це є тримання звичайні людей за електоральне бидло голоси яких можна купити за їжу… альтернативною може бути те … це дійсна робота з виборцями …»

В’ячеслав Школьний – член Координаційної Ради Всеукраїнського громадського руху «За чесні та гідні вибори», юрист: «… мотивація на сьогодні в суспільстві одна – це держава і доля майбутніх поколінь…  якщо громадські організації нічого не виконають, то ми завтра втратимо державу взагалі …»

 

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

коммерческий директор работа Днепропетровск, мода осень зима, Напролом отзывы, бесплатная музыка японская, цена Тойота Камри Киев

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.