незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
На головну
Чорний список / Білий список
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти

Газета «Київський форум»

№6, спецвипуск, вересень 2012
У столиці розпочато збір підписів під зверненням до Президента України щодо заборони будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива під Києвом

№5, липень 2012
У столиці відбувся Відкритий Експертний Форум. Актуальні проблеми столиці - план дій нової Київради. Київ без Черновецького: радіти ще рано.

№4, травень 2012
Сімейна медицина: 100 млн. грн. киян - в нікуди! Чи потрібні киянам сімейні лікарі? Андреевский без ГМО.

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи можуть мешканці Києва контролювати дії столичної влади?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Важливо

 Нове обличчя старого Києва: чи маємо право перебудовувати історію?

Передача

18.09.2012
друкувати надіслати
 

Хто має зробити Київ культурною столицею: влада, бізнес чи кияни?

Відеозапис

100 переглядів відео 100   



Цитати учасників ефіру

Юрій Богуцький, перший заступник міністра культури і туризму України: «…Культурну столицю, в першу чергу, визначає наявність культурного середовища, наявність традиції і наявність зацікавленості з боку влади, бізнесу і громадян…Минулі роки ні Міністерство ні інші не підтримували ГОГОЛЬFEST в достатній мірі…З часів незалежності України ГОГОЛЬFEST – це пізнавальний проект, це проект, який ідентифікує Україну…Все робитиму для того, щоб проект фінансувався і розвивався, щоб він не зник…»

Світлана Зоріна, начальник ГУ культури КМДА: «… Єдина організація, яка підтримувала ГОГОЛЬFEST протягом останніх трьох років – це була КМДА… Ми прийшли в глухий кут, ми заклали 5 мільйонів і це була сама велика ціна всіх фестивалів, які ми проводили… Для таких фестивалів, такого формату, чесно кажучи, у нас дуже великі проблеми з бюджетним законодавством…»

Юрій Богуцький, перший заступник міністра культури і туризму України: «…Міністерство культури подало декілька законопроектів з ініціативою… щоб позбавити освоєння бюджетних коштів на мистецькі проекти тендерних процедур».

Володимир Огризко, міністр закордонних справ України (2007-2009 рр.): «…Якщо у нас не нормальне законодавство, то давайте, щоб громадськість, разом з владою, разом з тими, хто є небайдужим до культури, творили такі проекти законів, які будуть допомагати розвивати цю культуру, а не ховати її…»

Андрій Халпахчі, директор кінофестивалю «Молодість»: «… У Києві є культура і є середовище. Середовище, теж формується від заходів, які відбуваються… організовуються спільні великі заходи за кордоном, які пропагують українське кіно, як в Каннах, Берліні і на тижні українського кіно…На міжнародних кінофестивалях 30% фінансує держава, 30% – місцева влада чи губернія, місто чи мерія, 30% – це завжди спонсори і десь 10% додаються від продажу квитків на кінофестиваль. У нас великий дисбаланс з тим, що надає держава і з тим, що надає місто…»

Карась Євген, галерист, засновник «Галереї Карась», керівник інтернет-порталу «Сучасне мистецтво України»: «…Культурная политика и реформа в области украинской культуры – она не происходит, она еще в наследство досталась…в государство не привлечены эксперты, есть экспертная среда, которая не участвует в политике государства…Культурой должны управлять специалисты… Чиновники должны получать директивы и следовать рекомендации экспертов…»

Світлана Зоріна, начальник ГУ культури КМДА: «…Експертна рада може існувати тільки тоді, коли принципово зміниться фінансування культури… Бюджети управління культури чи міністерства дуже великі, але це бюджети утримання, а не бюджеті розвитку… Ми утримуємо заробітні плати театрів, музеїв, бібліотек, так – 70 закладів, крім того, комунальні послуги. На сьогодні вони не живуть в ринковому механізмі, вони живуть в механізмі підтримання. Таким чином, вони не зацікавлені в підвищенні ціни на квитки…Державні замовлення ми фінансуємо 100%… все інше часткова допомога».

Володимир Огризко, міністр закордонних справ України (2007-2009 рр.): «…Хто нам заважає разом сісти і в середовищі спеціалістів, людей, які розуміються про що йдеться, написати проект Закону…через такі інструменти зробити те, що потрібно зробити».

Олексій Кужельний, народний артист України, режисер, художній керівник Державної майстерні театрального мистецтва «Сузір’я» «… Влада, бізнес, громадянське суспільство. В різні часи, ці три складові вирішували питання культурного процесу… Якщо не існує в суспільстві свята, якщо не існує ситуації, яка провокує фантазії, бажання брати участь в суспільних процесах – жоден економічний поступ нічого не вартий».

Тарас Томенко, режисер, сценарист: «…Україна залишилась хутором…Завжди будуть сварити владу, яка не даватиме грошей на культуру. Але поки самі громадяни, люди, українці не зрозуміють своє місце, так і буде продовжуватися…Кіно важко знімати на всіх етапах. Зняти, показати і продати це кіно – не можливо. Якщо я, навіть, прийду в кінотеатр з цими коробками плівок, його ніхто не візьме – немає законів».

Леся Домащенко, головний редактор газети «Київський форум» «…Перш за все, не слід відокремлювати культуру від інших сфер суспільного життя…Один приклад в столиці – це Гостина республіка, де молоді таланти, молоді композитори, музиканти… були готові демонструвати не тільки Києву, а всьому світу українську культуру. Ну, власне, не будемо казати, хто не дав їм цього зробити…»

Мирослава Вертюк, фольклорист: «…Усі багато нарікають, що є велика кількість фольклорних фестивалів, але достойного, так, як є у всьому світі, такого, на жаль, фестивалю ми – не маємо».

Віктор Хаматов, президент Асоціації арт-галерей України, президент Центру сучасного мистецтва «Совіарт»: «…Партнерство бизнеса, власти и культуры. Без этого партнерства, вообще ничего невозможно сделать… я бы назвал это партнерство социальным, потому, что культура – важнейший социальный инструмент…Сегодня состоялось собрание, на котором все организации Андреевского спуска объединились в Общественный совет «Андреевский спуск». Это, фактически, пример того социального партнерства, когда мы разрабатываем программу реализации тех иллюзий и мифов…Мы разработали концепцию Андреевского спуска, которая должна стать моделью социального партнерства в развитии культуры и искусства».

Юрій Богуцький, перший заступник міністра культури і туризму України: «…Влада має заохочувати, має створити умови, щоб і бізнес і громадяни брали участь у формуванні культурної політики. Міністерство культури розробило проект Закону «Про меценатство»… давайте разом його подивимося…»

Андрій Халпахчі, директор кінофестивалю «Молодість»: «…Безумовно, без ініціативи суспільства, митців, без ідей – неможливі якісь цікаві речі. Влада безумовно має керувати…Найкращими чиновниками – є чиновники…Бізнес, безумовно, треба заохочувати…вони мають розуміти, що Україна живе не тільки футболом…»

Катя Chilly, співачка: «…Для меня культурной столицей является ощущение – «Я»… если я люблю свой город – я предлагаю ему самое лучшее. Если я люблю мир, людей и свою жизнь, то я достойна предлагать им самое лучшее. И тогда, мой дом станет храмом и столицей мира».

 

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

вакансии видеооператора в киеве, тесты для девочек 13, http://kinoafisha.ua/persons/zelenskiy-vladimir, текст песни музыка, подробнее

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.