незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
На головну
Чорний список / Білий список
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти

Газета «Київський форум»

 
  

Опитування

Чи можуть мешканці Києва контролювати дії столичної влади?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Важливо

 З Андріївського узвозу зник найвідоміший пам’ятник

Передача

02.10.2012
друкувати надіслати
 

Закон про наклеп: захист честі та гідності чи загроза свободі слова?

Відеозапис

112 переглядів відео 112   



Цитати учасників ефіру

Юрій Стець, народний депутат України, голова Комітету ВР України з питань свободи слова та інформації: «…Для того існує Верховна Рада, щоб вносити якійсь законодавчі ініціативи… Цей законопроект є абсолютно примітивною формою спілкування з суспільством, яка можлива лише в Зімбабве…Два-три роки тому, я собі не уявляв, що подібний законопроект може обговорюватися в суспільстві і серед медівників в Україні… Цей законопроект перешкоджає діяльності та тисне на журналістів…»

Валерій Бондик, народний депутат України, заступник голови Комітету ВР України з питань правосуддя: «…Більше коментувати ми нічого не можемо, бо є подія, яка вже відбулася в стінах Верховної Ради…Баланс між мірою відповідальності і мірою свободи слова у нашому суспільстві ми вже втратили…Він не сам писав цей Закон, але щось раціональне в ньому було…»

Андреас Умланд, німецький історик, доцент кафедри політології Києво-Могилянської академії: «…Борьба с клеветой должна быть переведена с государственного уровня на гражданский уровень, чтобы само гражданское общество это решало…В Украине вопрос клеветы более остро стоит, чем в западных государствах. Есть много слухов, очень много уток, очень много инсинуаций, черный пиар…должны быть какие-то меры против этого…Сегодня Украине нужен некий гражданский комитет…»

В’ячеслав Піховшек, журналіст, телеведучий: «…Має бути…громадський регулятор. Існує два типи регуляторів. Державне регулювання – Закон «Про наклеп» і громадське регулювання…Поки не будуть вироблені такі стандарти, нічого не відбудеться…»

Світлана Остапа, оглядач сайту «Телекритика»: «…Якщо проаналізувати останнє десятиліття, такі спроби були вже неодноразово. У висновку науково-експертного управління Верховної Ради зазначається, що такі спроби були у 2003, 2004, 2008 та 2010 роках. Зареєстровані були аналогічні законопроекти, але вони не стали законами…Оскільки у нас немає чітких ознак визначення поняття наклеп, тому кримінальної відповідальності не потрібно…»

Тетяна Котюжинська, президент Асоціації медіа-юристів України: «…Наразі немає адміністративної відповідальності, є цивільно – правова відповідальність. Кожна особа може захищати свої законні права та інтереси…до 2001 року в Україні існували статті про наклеп та образу і є відповідні засуджені…»

Антон Подлуцький, шеф-редактор холдингу РБК-Україна: «…Це було замовним законом. Верховна Рада, більшість, щось намагалася сховати… Коли був прийнятий мовний Закон, тоді були внесені зміни та проголосовано…за дуже грошовиті закони…»

В’ячеслав Піховшек, журналіст, телеведучий: «…Повинно бути конкретне покарання. 100 тисяч гривень штрафу – по карману б’є, але не більше і – пів року тюрми…»

Андрій Яніцький, заступник керівника Київської незалежної медіа-профспілки (КНМП): «…99% журналистов против этого Закона…между собой мы его называем Закон «О цензуре»…»

Світлана Остапа, оглядач сайту «Телекритика»: «…Такі законопроекти з’являються саме у передвиборчий період. Можливо цим відволікали нашу у вагу від чогось іншого, більш важливого…На сьогодні, тільки у двох країнах можуть засудити за наклеп – в Італії та Білорусії. Хоча такі норми існують у інших країнах, але вони – не застосовуються…»

Михайло Свистович, громадянський активіст, редактор сайту «Майдан»: «… До провладної партії прохання, якщо ви висуваєте якийсь законопроект, то нехай це будуть люди, які мають авторитет у суспільстві…»

Андреас Умланд, німецький історик, доцент кафедри політології Києво-Могилянської академії: «…Как так может быть, что в один день большинство принимает этот Закон в первом чтении, а на второй большинство – отрицает!.

Юрій Стець, народний депутат України, голова Комітету ВР України з питань свободи слова та інформації: «…Це перемога журналістів. Не важливо, чого злякалась влада – виборів чи здоровий глузд переміг…треба привітати журналістів. Вони показали суспільству, що можна консолідуватися, об’єднуватися, можна відстоювати свої права і можна перемагати…Залиште право на професію журналістам, інакше суспільство нічого не буде знати про політиків, про громадських діячів, про партію влади і опозиції…»

Андреас Умланд, німецький історик, доцент кафедри політології Києво-Могилянської академії: «…В Украине слишком много ленивых предпринимателей, которые не хотят заниматься предпринимательством, а идут в политику для того, чтобы заработать деньги. А потом уже попадают в другую среду, где другие правила играют…»

В’ячеслав Піховшек, журналіст, телеведучий: «…У цієї влади… немає страху. Немає страху перед суспільством, перед журналістами. Той хто думає інакше, той помиляється…»

 

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

работа для менеджера по продаже автопродукции киев, скачать тесты iq бесплатно, Мадонна фото, тина кароль полюс притяжения, тут

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.