незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
На головну
Екзит-поли. Результати

ВИБОРИ 2012


Ексклюзив! Дані з виборчих дільниць

Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти

Газета «Київський форум»

 
  

Опитування

Чи можуть мешканці Києва контролювати дії столичної влади?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Важливо

 Забудовник тишком-нишком знищив Биківнянський ліс. Відео

Передача

30.10.2012
друкувати надіслати
 

Київ без тютюнового диму: обмеження реклами і заборона куріння в громадських місцях

Відеозапис

54 перегляди відео 54   



Цитати учасників ефіру

Юрій Павленко, уповноважений Президента України з прав дитини, міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту (2007–2010 рр.): «…Реклама, очевидно, не направлена на тих, хто вже споживає тютюнові вироби…в першу чергу направлена на тих, хто ще не споживає і найчастіше жертвами реклами стають діти в дуже юному віці… Чим швидше і динамічніше розвивався тютюновий ринок, чим кращими ставали спеціалісти в рекламній сфері, тим більші були бюджети тютюнових компаній і, відповідно, тим молодше ставав споживач…».

Отто Стойка, головний лікар Київського міського центру здоров’я: «…Підняття цін на сигарети – це, в першу чергу, обмежить тих, хто починає курити. Це допомога у припиненні куріння…Важливо, щоб були служби, телефонні лінії, інтернет ресурси… щоб це було доступно усім, хто хоче кинути палити…Динаміка паління за останні 5-7 років вже іде на зниження. Це і результат Закону 2005 року, в Києві це 2008 рік, коли Київрада прийняла відповідне рішення, активно працювали в цьому напрямку і ЗМІ і громадськість…».

Ганна Гопко, керівник департаменту з адвокації Коаліції громадських організацій та ініціатив “За вільну від тютюнового диму Україну”: «…Комплекс законів, звісно, допомагає українцям віддалятися від цієї залежності. За даними Міжнародного класифікатора хвороб та проблем, пов’язаних зі здоров’ям ВООЗ тютюнокуріння – це, насправді, хвороба…Сам факт, що Україна, із п’ятірки топ країн-лідерів за поширеністю куріння, була на 4 місці у світі, тепер на 27. Це говорить про те, що комплексний підхід, коли декілька законів було прийнято одночасно, вони принесли свій результат…Візьмемо 2005 рік – це був пік трагедії , коли курила кожна п’ята жінка 20%  і 67% чоловіків. Це був рекорд для транснаціональних корпорацій…».

Андрій Скіпальський, голова правління ГО «Життя»: «…Закон на першому етапі був революційним. Зараз ми визначили, що він неефективний, складний до виконання…».

 

Олена Кваша, провідний науковий співробітник ННЦ “Інститут кардіології імені академіка М.Д.Стражеска” АМН України: «… Табак – это единственный, легально доступный продукт, применение которого, по своему прямому назначению, убивает половину своих потребителей…Люди, которые курят, они крадут собственное здоровье… Пассивное курение, к сожалению, оказывает крайне неблагоприятное влияние, как на развитие онкологических заболеваний, так и на сердечнососудистых…».

Віталій Черняховський, перший заступник голови ГО «Київський форум»: «… Любые продукты горения, они, вообще , вредны, в прямом смысле, для организма…».

Олег Онікієнко, голова правління Київської асоціації офіціантів: «…Закон очень серьезно изменить культуру посещения заведений…».

 Юрій Павленко, уповноважений Президента України з прав дитини, міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту (2007–2010 рр.): «…Має бути повна заборона і максимальне обмеження…Необхідно ставитися до куріння, як до хвороби, її треба лікувати крок за кроком…».

Віталій Черняховський, перший заступник голови ГО «Київський форум»: «…Странно говорить о каком-то уменьшении курения и уровня алкоголизма, если пиво и сигареты можно свободно купить идя на работу и с работы. Уже, буквально, чуть не под ногами его продают…».

Отто Стойка, головний лікар Київського міського центру здоров’я: «…Фундаментальне право кожної людини на життя і здоров’я, воно перевищує будь-яку законотворчу діяльність… Ці всі заходи, вони стимулюють людей кинути курити…можливість дати людям більше здоров’я…».

Ганна Гопко, керівник департаменту з адвокації Коаліції громадських організацій та ініціатив “За вільну від тютюнового диму Україну”: «…84% населення в січні цього року підтримували 100% звільнення робочих та громадських місць від тютюнового диму…56% курців сказали, що право офіціантів дихати безпечним повітрям і працювати в безпечних умовах для них є вищим, ніж куріння…».

Олена Кваша, провідний науковий співробітник ННЦ “Інститут кардіології імені академіка М.Д.Стражеска” АМН України: «…Вредность есть и в пассивном и в активном курении… Дело в том, сколько мы поглощаем этого дыма…».

Олександр Ваврик, керівник ресторану “Культ Ра”: «… Чим ми вимірюємо свою ефективність? Якщо тільки грішми, тоді варто зосередитись на продажі наркотиків, зброї чи ще чогось… Зосереджуйтесь на нових тенденціях…інтелектуальних здорових людей».

Віталій Черняховський, перший заступник голови ГО «Київський форум»: «…Будем проводить микро-акции возле заведений, которые будут сопротивляться и не выполнять этот Закон…».

Андрій Скіпальський, голова правління ГО «Життя»: «…Ми плануємо провести майже в кожному обласному центрі семінари й тренінги спільно з рестораторами, офіціантами і Держспоживінспекцією, для того, щоб поінформувати, як звільнитися від куріння згідно Закону. Потім проведемо громадський моніторинг, як виконується Закон. Наша мета – не штрафи, а допомогти рестораторам, власникам закладів звільнитися від тютюнового диму».

 Ганна Гопко, керівник департаменту з адвокації Коаліції громадських організацій та ініціатив “За вільну від тютюнового диму Україну”: «…Ми підписали меморандум з Держспоживінспекцією на виконання усіх цих трьох законів…».

Отто Стойка, головний лікар Київського міського центру здоров’я: «…Курці мають зрозуміти, що все робиться для здоров’я…».

 

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

вакансии в киеве на телохранителя, тестирование, Виктор Проскурин, аниме вампиры, http://avtosale.ua/

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.