незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
На головну
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти

Газета «Київський форум»

 
  

Опитування

Чи справилася київська влада з початком опалювального сезону?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Важливо

 Лікувати за «спасибі»: перспективи столичної медицини майбутнього

Передача

14.11.2012
друкувати надіслати
 

Робота у столиці: де, кому й за скільки?

Відеозапис

188 переглядів відео 188   



Цитати учасників ефіру

Тамара Харитонова, начальник відділу організації сприяння працевлаштування Київського міського центру занятості: «…У КМЦЗ є різні варіанти співпраці з клієнтами: можна отримати консультаційні послуги, можна отримати всю інформацію про вакансії, які на сьогодні є в столиці…можна самостійно здійснити пошук роботи, для цього кожному районному центрі зайнятості є сектор самостійного пошуку вакансій, встановлені термінали з загальною базою вакансій, як по Україні так і по місту Києву. Протягом останніх десяти місяців поступило більше 50 тисяч вакансій від роботодавців… Якщо дивитися в розрізі, то на одного службовця припадає  одна вакансія, на одного робітника – чотири  вакансії, на одну людину, яка працювала без кваліфікації – п’ять вакансій…За розрахунками рівня безробіття Міжнародної організації праці, в Києві цей рівень складає 5,8%, а по Україні – 7,8%. Кожен день офіційно реєструється 2 тисячі шукачів роботи, а знаходять – 40-50 чоловік».

Андрій Новак, голова Комітету економістів України: «…За інформацією Міжнародної організації праці рівень безробіття в 4-5 разів більший ніж повідомляє Державний фонд статистики. Ситуація в столиці не є характерною ситуацією для всієї України. Столиця завжди є найкрупнішим роботодавцем та найстабільнішим…Законом не можна підвищити рівень зайнятості населення, це можна лише завдяки економічному розвитку країни, коли розвивається економіка, тоді виникає потреба в якомога більшій кількості робочих місць…Ми не зможемо при економічній деградації забезпечити вищу зайнятість населення так само, як не можна мати вищі соціальні стандарти в слабкій економіці…».

Оксана Краснощек,  віце-президент Асоціації експертів ринку праці України: «…за статистикой лишь 22 % выпускников работают по специальности, это связано с тем, что людей не устраивает график работы, нет законодательной базы, которая бы позволяла студентам проходить практики, стажировки на оплачиваемой основе, на официальных условиях…В новом законе это прописано…».

Родіон Колишко, директор департаменту розвитку трудового потенціалу Федерації роботодавців України: «…Середня вартість новоствореного робочого місця складає від 5 тисяч євро…мова йде не про офісну роботу, а про виробництво…Стосовно пільг, то порівняно з вартістю створення робочого місця, або порівняно з проблемою повернення ПДВ, то такі пільги виглядають косметичним заходом, який, безперечно, стимулює, але – не заохочує…Компенсація соціального внеску для робочих місць, які не потребують значних капіталовкладень – це є стимулюючим засобом. Але якщо мова йде про розширене виробництво, або його реструктуризацію, то цифри – недієві…В багатьох випадках, ті навики і знання, які людина отримує в навчальному закладі, вони далеко не завжди відповідають тим потребам на ринку праці…». 

Олексій Маркусь, виконавчий директор Київської міської асоціації роботодавців: «…Київ є флагманом в напрямку руху усієї економіки…За статистикою попит є на низькооплачувані професії, попит є на професії, які не потребують високої кваліфікації… За рахунок припливу з регіонів робочої сили, роботодавець Києва має вибір».

Ксенія Рожанська, експерт ринку праці: «…На рынке есть огромные залежни бухгалтеров, юристов, менеджеров среднего звена, которые при выходе из института не понимают куда они, зачем они, чем им заниматься…».

Андрій Новак, голова Комітету економістів України: «…Все криється в економічному рості різних секторів: промисловість – близько 0%, аграрний сектор – 1-2%. Один єдиний сектор, який дає значні темпи росту – це торгівля (25-30% щорічно)…».

Єлизавета  Щепетильникова, президент ВМГО “Українська асоціація студентського самоврядування” (Впровадження програм стажування студентів ВНЗ України): «…Ми маємо брак профорієнтації в середній школі, який призводить до того, що на людей дуже впливають стереотипи…».

Кирило Боханов, керівник Центру працевлаштування студентів Національного університету ім. Т.Г.Шевченка: «… Насправді жаліються і роботодавці на якість освіти і студенти на завищені вимоги…але здебільшого співпадають очікування роботодавців від випускників ВНЗ, адже роботодавці розуміють, кого реально вони мають».

Михайло Шуранов, піар-директор мережі закладів швидкого харчування: «…Люди, які вміють керувати своїм часом…вони покращують свої результати у всьому, зокрема, у навчанні».

Олексій Антонюк, голова Київської організації роботодавців сфери послуг: «… Від причини корупції йде дуже багато проблем».

Володимир Петровський, голова ВГО “Всеукраїнська профспілка працездатних інвалідів”: «…Працевлаштування інвалідів дорівнює нулю. Єдина можливість працевлаштуватися інваліду, грубо кажучи, – піти в рабство…».

Віталій Дудін, голова юридичного департаменту ЦК профспілки “Захист праці”: «…Є новий закон про зайнятість, якраз дозволяє встановити допомогу по безробіттю, яка буде нижча ніж прожитковий мінімум. Рівень цієї допомоги буде встановлюватися Кабінетом Міністрів…».

Андрій Новак, голова Комітету економістів України: «…Корупція – це один з елементів, який, на сьогодні, гальмує економічний ріст, не дає економіці розвиватися…Хочемо нові робочі місця – має бути ріст економіки».

 

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

работа онколог в Одессе, тут, Владимир Ивашов, ana baston скандал, тут

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.