незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

Наш сайт переглянули

Сьогодні3 846
З початку місяця42 085
За 2012 рік505 519
За весь час2 314 831

У цьому розділі

Місія сайту
ЗМІ про нас

        Знайти
Новий розділ
Гарячі точки Києва
Відкрити

Дайджест «Київський форум»

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи готові Ви вийти на захист зелених зон Києва від вирубки?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві
друкувати надіслати

Останній тиждень осені – передчуття Київської революції (+ відео)

Нещодавно Україна була оголошена зоною культурного лиха. Незабаром буде складена і видана Чорна книга України з іменами всіх, хто нищить в Україні культуру. Протягом тижня в багатьох куточках міста пройшли акції протесту проти будівельного свавілля та рейдерства проти культурно-мистецьких закладів.

Найбільш активно ситуація в Києві почала розвиватись у середу, коли в прямому ефірі міського телканалу „КТРК”, кияни побачили продовження розпочатого два тижні тому проекту ток-шоу «Київський форум». Нагадаємо, що тоді, в ефірі ток-шоу зібрались журналісти популярних видань, що пишуть про проблеми Києва. Цього разу, щоб обговорити столичні „недуги”, в ефірі „КФ” зібрались лідери та активісти київських громадських організацій. Упродовж останніх п’яти місяців „Київський форум” порушував найважливіші проблеми Києва. Щоразу, для обговорення у студії збирались чиновники, експерти, стурбовані кияни та громадські організації. Всі ті, хто приходив на попередні ефіри обговорювати окремі проблеми, тепер зібрались одночасно. Тепер в студії – лише громадськість і проблема обговорюється одна єдина – ЗАГРОЗЛИВА СИТУАЦІЯ В КИЄВІ.

Все сказане громадськістю в ефірі легко поєднується у спільний, логічний хід думок…

1. «Ми стрімко нарощуємо темпи руйнування міста. І це робить влада. Принаймні тому, що лише влада у місті приймає рішення». (В.Колінько, Київська ландшафтна ініціатива) «Чиновники не бачать проблем киян, бо живуть не як кияни». (С.Грязнов, Думай) «Корінь всіх проблем – корумпованість державної влади: будь-яка проблема може бути вирішена за гроші і жодну проблему не можна вирішити не за грош». (Б.Васильківський, Екоправо-Київ) «Генпрокуратура отримала 40 ділянок… Тому ні прокуратура ні РНБО не роблять нічого і не зроблять, хоча вони – реальна влада… Є вузьке коло осіб, що узурпували владу і перетворили місто на ящик, з якого можна безмежно брати гроші». (В.Бондаренко, депутат Київради) «Ніхто зараз без іронії не примінить до влади слова «честь», «совість», «правда»… Проте професійні брехуни вважають, що вони в праві розпоряджатись столицею України» (Г.Духовичний, Спілка архітекторів України) «Влада хвора на вірус мародерства. А такий вірус можна вилікувати лише ампутацією хворих частин». (В.Черняховський, Форум порятунку Києва)

Свіжий ефір: Новий ядерний могильник під Києвом: небезпеки, ризики, загрози

2. «Влада – похідне від киян. Вона гідна тих, хто її обрав. Влада не смітить на вулицях. Це роблять кияни. В місті забагато приїжджих маргинального плану, які приїжджають в Київ з єдиною метою швидкого заробітку. Такі люди не можуть асимілюватись, інтегруватись у сакральну атмосферу міста». (В.Борейко, Київський еколого-культурний центр) «Культура Києва, починаючи від поведінки киян на вулицях і закінчуючи тим, що на цих вулицях розташовано, знаходиться під великою загрозою. В місті не можна жити, треба жити містом». (О. Афонін, Українська асоціація видавців і книгорозповсюджувачів)

3. «Громадянське суспільство, як і влада, у нас не сформоване. Більшість громадських організацій складаються з лідера і натовпу співчуваючих йому. Люди не вміють, не бажають і не можуть активно захищати свої права». (Б.Васильківський, Екоправо-Київ) «В Києві існує недогромада» (А.Юсов, ПОРА) «Є відчуття нації, яку постійно хтось тиранить. Кожному слід думати про спротив. Найкращий приклад – магазин «Знання». Хамам слід давати в морду! «Київська фортеця» регулярно втрачає споруди, на Подолі розбирають історичні будинки в той час, коли Європа відновлює їх по цеглинці… Проблеми – це лінь, неосвіченість, безкультур’я (О. Доній).

В четвер, 29 листопада на Андріївському узвозі пройшла акція біля спалених художніх майстерень. Організатори назвали акцію «Галерея на попелищі – чи потрібна Януковичу і Черновецькому українська культура?». В ході акції пройшла виставка пошкоджених вогнем картин київських художників. Художники виступили з вимогою до Президента України, СБУ і МВС розслідувати злочин проти діячів мистецтва, зокрема проти підпалів художніх майстерень, які останнім часом почали відбуватись надто часто.

Відразу кілька акцій відбулись в пятницю, 30 листопада. Вже о 10-й ранку до стін Секретаріату Президента України підійшов так званий Марш безпартійних в захист Києва. Організатори маршу зібрали майже 200 представників різних ініціативних груп киян, що борються із знищенням свого міста в усіх куточках Києва. Учасники маршу вирішили поєднати зусилля для припиненя корумпованого свавілля в Києві і звергнення нинішньої міської влади. На акції небуло жодної партійної символіки або будь якої іншої, що могла б мати відношення до політичних сил, коаліцій чи постатей. Лише відчайдушний порив корінних киян врятувати своє місто від знищення. На фоні цього всього, кволо виглядала реакція самого Президента, адже ні сам Ющенко, ні жоден з відомих політичних діячів, наближених до Президента, не вийшли до учасників маршу. Зустріти киян вишли лише півтора десятки міліціонерів, що влаштували кордон на шляху маршу та декілька співробітників спецслужб, що ходили туди-сюди між учасниками акції і знімали їх обличчя на камеру.

Майже в той самий час на Хрещатику мала відбуватись інша акція. Це мала бути презентація фільму В.Арєєва «Земля в ілюмінаторі», яка проводилась за підтримки кампанії «Я – киянин». Перед стінами мерії встановили великий екран, принесли кілька ящиків роздаткових дисків із фільмом і вже ось-ось мав розпочатись прем’єрний показ, як… Із приміщення міськради повибігали невідомі, очолювані заступником мера – Голубченком і зруйнували намети і апаратуру, призначену для показу фільму. Учасники акції були шоковані і не встигли зорієнтуватись у ситуації, як нападники вже зникли в приміщенні мерії. Так згадують напад учасники. Під час цих подій не були присутні журналісти, які могли б зафіксувати злочинні дії невідомих зловмисників і особисту участь у них пана Голубченка. Відеорепортаж, зроблений журналістами ХВ через кілька хвилин після нападу, можна подивитись тут. Єдиним оперативним свідченням подій став фоторепортаж Петра Галушки, опублікований на ХВ . Врешті апаратуру перенесли до Майдану Незалежності і нормально проведи показ там.

В той же день, в приміщенні національного університету «Києво-Могилянська академія» пройшла конференція, організована братами Капрановими та громадською організацією «ОПОРА», яка зібрала діячів культури з усієї України. Резолюцією цієї конференції засудила діяльність Київської міської ради та Національної ради при Президенті з питань культури, закликаши розпустити їх як руйнівні антиукраїнські установи. Виступи деяких учасників дуже гостро налаштовували аудиторії на радикальні і навіть войвничі дії проти сил, які нищать культуру України.

Так закінчився тривожний останній тиждень осені. Протягом цього тижня, буваючи на різних громадських заходах і зустрічаючи тисячі людей, обурених подіями, які відбуваються наразі в Києві, я неодноразово чув, що давно слід робити свій, Київський Майдан. Що далі буде видно… лише вийти на площу і протриматись до ранку. Важко робити адекватні висновки і прогнозувати події, які можуть як мінімум відкрити нову сторінку історії Києва. Проте напруга, яка наразі наросла в Києві повинна отримати розрядку. Поки, починаючи від перших виступів киян проти будівельної полдітики міськради в 2003 році, такої розрядки ще не ставалось.

Останній тиждень осені – передчуття Київської революції. (+  відео)

Що далі буде видно… лише вийти на площу і протриматись до ранку.

Оригінал публікації http://h.ua/story/72793/


 
Голосую -1, мені не подобаєтьсяГолосую +1, мені подобається (Жодного голосу)   переглядів сторінки 152  

Також по темі

Бомжів на час Евро-2012 залишать у Києві
Земля возле Софии Киевской оказалась в частных руках. Видео
Київська влада відхрестилася від буклетів із повідомленнями про секс-послуги
Врачи рекомендуют жителям Киева не начинать пляжный сезон
У Феофанії введуть плату за парковку та фотографування
 
1 коментар 1

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

вакансии Одесса няня, смерть уитни хьюстон, Шалаева Мария Александровна, quest pistols дни гламура, продажа KIA Clarus

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.