незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
На головну
Чорний список / Білий список
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти

Газета «Київський форум»

№6, спецвипуск, вересень 2012
У столиці розпочато збір підписів під зверненням до Президента України щодо заборони будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива під Києвом

№5, липень 2012
У столиці відбувся Відкритий Експертний Форум. Актуальні проблеми столиці - план дій нової Київради. Київ без Черновецького: радіти ще рано.

№4, травень 2012
Сімейна медицина: 100 млн. грн. киян - в нікуди! Чи потрібні киянам сімейні лікарі? Андреевский без ГМО.

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи можуть мешканці Києва контролювати дії столичної влади?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Важливо

 Столичні чиновники вирішать долю Гостинного двору

Передача

20.03.2012
друкувати надіслати
 

Проблеми київських гуртожитків (примусове виселення, реєстрація місця проживання, приватизація та ін.)

Відеозапис

347 переглядів відео 347   



Цитати учасників ефіру

Лілія Юсупова – мешканка гуртожитку: «…До мене з’явилася жінка, яка не представилася і в грубій формі вимагала у мене ордер на кімнату. Тільки коли ми викликали міліцію, вона повідомила, що вона представник Солом’янської районної адміністрації Кривоший Ніна Михайлівна і прийшла до нас за нашою скаргою… Сьогодні в мене кімнату забирають і виселяють з малолітньою дитиною без надання іншого житла…»

Сергій Крушановський – перший заступник начальника ГУ житлового господарства КМДА: «…Кожна проблема має достатньо фактів, які існують навколо і які треба вивчати… О. П. Попов поставив завдання сприяти мешканцям гуртожитків у вирішенні їхніх проблем… Якщо є рішення суду про виселення людини, то це [(роблять. – Ред.] не органи виконавчої влади, і не треба путати їх з міською адміністрацією… О. П. Поповим як головою КМДА було направлено листа до власників гуртожитків з проханням утриматися від виселення людей… Ми не можемо собою підмінити судову гілку влади…»

Віктор Матчук – народний депутат України з фракції НУНС, член Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування, ЖКГ та регіональної політики: «…Позиція законодавця полягає в тому, що ніхто не має права вимагати ордер у випадку, якщо є офіційна реєстрація за місцем проживання… Норма закону – до 2015 року незалежно від форми власності гуртожитку ніхто не має права людей виселяти… Рішення, які приймають наші суди, дуже часто не мають якогось логічного пояснення… У нас дуже багато нібито корисних речей приймається на законодавчому рівні, тільки дуже мало з них в подальшому втілюються в життя…»

Сергій Крушановський – перший заступник начальника ГУ житлового господарства КМДА: «…Міська влада має право, що ми і використали, звернутися до власників гуртожитків з проханням не ініціювати ці судові розгляди про виселення людей…»

Юрій Одарченко – народний депутат України з фракції БЮТ, голова підкомітету з питань регіональної політики Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і ЖКГ та регіональної політики: «…О. П. Попов мусив передусім з’ясувати, яким чином ця власність [гуртожитки – Ред.] потрапила до статутних фондів якихось структур…»

Олександр Сергієнко – директор «Інституту міста»: «…За останні 6 років до комунальної власності було передано лише 4 гуртожитки… Необхідно провести судейську люстрацію, бо зрозуміло, що всі ці суди [щодо виселення – Ред.] виграні на замовлення власників гуртожитків…»

Анатолій Буднік – президент Асоціації мешканців гуртожитків України: «…Зараз знов починається виселення з деяких гуртожитків «Київміськбуду»… «Зеленбуд» говорить, а пан Мазурчак підтверджує: ми не дамо приватизацію гуртожитків…»

Сергій Крушановський – перший заступник начальника Головного управління житлового господарства КМДА: «…Щодо всіх гуртожитів, які можна віддати на приватизацію, ми підготували відповідні рішення…»

Вікторія Погорєлова – консультант Інституту місцевого розвитку: «…Проблема нашего общества в том, что мы не выполняем действующее законодательство… Все общежития, которые находятся в уставных фондах предприятий, находятся в этих уставных фондах незаконно…»

Олег Галенко – правозахисник: «…Складається враження, що депутати не знають, що відбувається в місті Києві… На рівні районних держадміністрацій відсутня трудова дисципліна… Свавілля чиновників доводить людей до того, що люди змушені пікетувати Київську міську державну адміністрацію…»

Віктор Матчук – народний депутат України з фракції НУНС, член Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і ЖКГ та регіональної політики: «…Передача гуртожитків в комунальну власність повинна здійснюватись у відповідності до Державної програми передачі гуртожитків, яка не розроблена, на затвердження до Верховної ради України не подавалася, жодної копійки в державному бюджеті на її виконання на поточний рік не передбачено…»

Юрій Одарченко – народний депутат України з фракції БЮТ, голова підкомітету з питань регіональної політики Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і ЖКГ та регіональної політики: «…У людей вимагають заяви про те, що вони не бажають проведення ремонтів… Щодо приватизації гуртожитків, які належать до комунальної власності чи там, де власником підприємства є місто, немає жодних проблем…»

Ольга Пальчикова-Козуб – правозахисник: «…Як можна було дійти до того, щоб в гуртожитках надавалися ордери серії «Б»… у зв’язку з тим, що міська влада видає квартири суддям, прокуратурам, і вони виносять незаконні рішення…»

Олександр Дядюк – юрист: «…Законом України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» я в судах практично не користуюся, я не можу на його підставі захистити мешканців, тому що він містить переважно декларативні, популістські норми, а не реальні механізми захисту мешканців гуртожитків…»

Олександр Байков – юрист: «…Законом 2008 року і відповідним проектом не передбачені права мешканців гуртожитків, які були перепродані в приватну власність фізичних осіб…»

 
4 коментарі 4

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

  • Listhar коментує:

    Hey, subtle must be your midlde name. Great post!

  • Анонімний коментує:

    Люди ,которые живут в общежитиях во всех формах власности должны объединиться и выходить пикировать КМДА, другого выхода нет, Крушиновский марионетка в руках Попова , а Попов имеет все полномочии , но не имеет желания отдать общежития под приватизацию

  • Анонімний коментує:

    Люди ,которые живут в общежитиях во всех формах власности должны объединится и выходить пикировать КМДА, другого выхода нет, Крушиновский марионетка в руках Попова , а Попов имеет все полномочии , но не имеет желания отдать общежития под приватизацию

  • Лілія коментує:

    Ніхто не думав, що народишся в гуртожитку пропишися і проживеш 30 років, а на 31 рік самоправно зайняв у батька кімнату!!! Судді Апеляції Шахова, Головачова, Поливач – ганьба
    Державне майно – бандитам не дамо…

инспектор отдела кадров вакансии, новости дня, Станислав Любшин, поиск музыки по словам, купить Toyota Yaris

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.