незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
На головну
Чорний список / Білий список
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти

Газета «Київський форум»

№6, спецвипуск, вересень 2012
У столиці розпочато збір підписів під зверненням до Президента України щодо заборони будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива під Києвом

№5, липень 2012
У столиці відбувся Відкритий Експертний Форум. Актуальні проблеми столиці - план дій нової Київради. Київ без Черновецького: радіти ще рано.

№4, травень 2012
Сімейна медицина: 100 млн. грн. киян - в нікуди! Чи потрібні киянам сімейні лікарі? Андреевский без ГМО.

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи можуть мешканці Києва контролювати дії столичної влади?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Важливо

 У будинки киян повернули гарячу воду

Передача

11.09.2012
друкувати надіслати
 

Київський референдум: реальний інструмент місцевого самоврядування чи передвиборчий піар голови КМДА? Продовження

Відеозапис

47 переглядів відео 47   



Цитати учасників ефіру

 Ірина Геращенко, народний депутат України – «… Влада на місцях зобов’язана звіряти свій годинник з місцевою громадою, радитись з місцевою громадою як її діяти… Сам перелік питань виглядає кон’юнктуро тому, що коли першим питанням ставиться будь-яка соціальна ініціатива, кожна нормальна людина це підтримає, а далі, вже можна, під шумок, закласти все що завгодно… Ми бачимо, що під такою красивою шапкою, насправді, відбувається підміна понять, коли під виглядом того, що ми радимось з громадою, просто протягується ініціатива, яка не має нічого спільного зі справжнім діалогом громади й влади».

Наталія Новак, заступник голови фракції «УДАР» в Київраді – «… Зареєстровано десь біля 60 ініціативних груп, тобто, було проведено не менше, як 60 зборів громадян по місту, але справа в тому, чи були ці збори реальними, а не фальшивими… Референдум, який формувався на завідомо неправдивій основі – не може бути законним…».

Тетяна Монтян, адвокат «…Ми знаємо ціну цих ініціативних груп, ми знаємо скільки обіцяли тим, хто збирав підписи і на скільки їх «кинули»… Цікаво, скільки тих підписів насправді – справжні? Я підозрюю, що дуже-дуже мізерна частина… Це відбулася спроба дискредитації референдуму – плебісциту, як потужного інструменту прийняття колективних рішень територіальної громади міста Києва».

Марина Бурмака, виконавчий секретар Громадянського форуму Києва, президент Українського Центру суспільного розвитку – «…Неодноразово наголошувалося про обличчя артистів і зірок. Фотосесія проводилася абсолютно безкоштовно, це був їхній внесок у компанію по популяризації референдуму…Всі витрати, які стосувалися саме видачі буклетів, виробництва якоїсь поліграфічної продукції , звичайно, взяли на себе юридичні особи, тобто громадські організації , які увійшли до складу Громадянського форуму Києва…».

Ірина Геращенко, народний депутат України – «… Ці 375 гривень на кожного пенсіонера є в бюджеті Києва, де їх взяти? Ви гарантуєте, що вони будуть виплачені?»

Марина Бурмака, виконавчий секретар Громадянського форуму Києва, президент Українського Центру суспільного розвитку – «… Референдум дає можливість правильно розподіляти ці кошти і дає можливість киянам впливати на перерозподіл…»

Сергій Левада, учасник, робочої групи Громадянського форуму Києва – «…Сегодняшнее законодательство – это, наверное, единственный механизм, который нам обеспечивает хоть какие-то права получить эту норму как Закон… В референдуме я вижу, скорее всего, изменения формата Киеврады… »

Олександр Сергієнко, директор Інституту міста – « … У нас, в Україні, був лише один референдум не спекулятивний – 1991 року. Все інше, це була суцільна спекуляція… За чотири роки правління Черновецького, до Генплану було внесено 1143 зміни. Роль громади … щоб оці 1143 зміни, а це – 3,5 тисячі гектарів зелених зон, повернути Києву».

Віктор Чумак, директор Українського інституту публічної політики – «…Україна жодного дня не жила, як демократична держава. В демократичних державах референдуми працюють, тут – це, абсолютно, маніпулятивна технологія… Вся проблема криється в процедурі…по-перше, процедура збирання підписів і виходу на референдум; по-друге, процедура обговорення цих питань…»

Леонід Ємець, голова ГО «Фонд муніципальних ініціатив» – «… Насправді, ніякого Генерального плану не має. Є план замилювання очей, є фікція…»

Юрій Крикунов, виконавчий директор Громадської організації «УСІ» – «…Цей референдум має одну назву – нісенітниця. Але, я готовий його підтримати за умови, що туди буде включене одне єдине питання – повноваження Київського міського голови… Я впевнений, що не 300 тисяч, а всі кияни його підтримають і не буде проблем зі збором підписів».

Марина Бурмака, виконавчий секретар Громадянського форуму Києва, президент Українського Центру суспільного розвитку – «…Законодавство, на сьогоднішній день, не вимагає, щоб участь в обговоренні референдуму брали абсолютно усі мешканці. Законодавство вимагає, щоб це було не менше 10% територіальної громади…це буде 226 тисяч голосів…».

Наталія Новак, заступник голови фракції «УДАР» в Київраді – «…Питання винесені на референдум повинні відповідати діючому законодавству. В Законі «Про референдум» чітко сказано, що референдум може проводитися з питань віднесених до компетенції міської ради… Конституція також каже, що не можна проводити референдум з питань бюджету… Референдум – це не тільки демократичний інструмент, це дорога забаганка…»

Тетяна Монтян, адвокат «…Кияни можуть показати зворотну реакцію і проголосувати проти третього пункту, заради якого, весь цей референдум і затівався… Можливо дійде і до розслідування, хто і які кошти витратив на організацію цього референдуму і з якою метою… Виникає питання, чи не пора притягнути до відповідальності тих людей, які затіяли цю профанацію …»

Олександр Дядюк, юрист – «… Значна частина населення, сьогодні, живе на рівні прожиткового мінімуму, а то й нижче… ці люди проголосують. Якщо буде питання соціальних доплат, то всі інші пункти їх просто не цікавлять, навіть, якщо там буде йти пункт про життєве рабство, багато хто все одно проголосує …»

Анастасія Зернова, юрист, учасник робочої групи «Демократичний Київ» Громадянського форуму Києва – «…Всі три питання, згідно з постановою ЦВК…будуть голосуватися по окремим бюлетеням…»

Олександр Борщевський, головний редактор журналу «Світ єдиноборств», член Національної спілки журналістів України – «… Це бомба уповільненої дії для киян… Можливо, потрібно зробити депутатський запит на Генеральну прокуратуру чи на Прокуратуру міста Києва, про ті сумніви, особливо, з фінансами, які надходили для цього референдуму…»

Віталій Черняховський, перший заступник голови ГО «Київський форум» – «…Инициатива по организации референдума преследует исключительно корыстные интересы строительных компаний…»

Марина Бурмака, виконавчий секретар Громадянського форуму Києва, президент Українського Центру суспільного розвитку – «… 330 тисяч підписів киян, які поставлені, абсолютно, добровільно за референдум, не дають жодних підстав говорити, що кияни не мають жодного відношення до цього референдуму…»

У травні 2012 року в ефірі «Київського  форуму» відбулося обговорення теми «Київський референдум: реальний інструмент місцевого самоврядування чи передвиборчий піар голови КМДА?»

Відео ефіру за 15.05.2012 року можна переглянути тут.

 

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

резюме оператора call-центра, любовные тесты, Мартин Кэмпбелл, музыка египта, avtosale

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.