незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
На головну
Чорний список / Білий список
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти

Газета «Київський форум»

№6, спецвипуск, вересень 2012
У столиці розпочато збір підписів під зверненням до Президента України щодо заборони будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива під Києвом

№5, липень 2012
У столиці відбувся Відкритий Експертний Форум. Актуальні проблеми столиці - план дій нової Київради. Київ без Черновецького: радіти ще рано.

№4, травень 2012
Сімейна медицина: 100 млн. грн. киян - в нікуди! Чи потрібні киянам сімейні лікарі? Андреевский без ГМО.

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи можуть мешканці Києва контролювати дії столичної влади?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Важливо

 Хто має зробити Київ культурною столицею: влада, бізнес чи кияни?

Передача

15.05.2012
друкувати надіслати
 

Київський референдум: реальний інструмент місцевого самоврядування чи передвиборчий піар голови КМДА???

Відеозапис

252 перегляди відео 252   



Цитати учасників ефіру

Володимир Бондаренко – народний депутат України, фракція БЮТ: «…Гра в народне волевиявлення, яка затіяна з цим референдумом, на мій погляд, безчесна і ненормальна… Місцеве самоврядування в Києві знищене комплексно… Ми маємо сьогодні унікальне явище, коли, прикриваючись таким нібито благородним дійством як референдум, йде підміна дискусії по дуже важливих питаннях фактично прийнятими владою рішеннями…»

Микола Катеринчук – народний депутат України, фракція НУ-НС: «…Таке враження, що всіх нас вважають дурнями, яких втягують у певну гру… Можливо Попов хотів виділитися (референдумом – ред.) серед тих, хто претендує на участь у «битві за Київ», але це дуже невдала спроба… Референдум – необхідний інструмент, який використовується всюди, але у нас на сьогоднішній день не існує відповідної законодавчої бази… Цю ініціативу (проведення референдуму – рад.) роблять не самі кияни, а робить влада, яка поводить себе у Києві як загарбники, і довіри до цієї ініціативи у киян не буде…»

Леонід Косаківський – Київський міський голова (1993-1998 рр.): «…Референдум – це добре, це форма прямої демократії… Ініціатива проведення референдуму повинна йти від громадськості, і питання вибрані абсолютно недоречні – не можна на референдумі затверджувати Генеральний план, тим більш такий, що не відповідає потребам сьогоднішнього дня…»

Олександр Черненко – голова Комітету виборців України: «…Сьогодні, нажаль, стало звичною практикою, що такі демократичні процедури як вибори, референдум, громадські слухання грають роль ерзацу, таких собі симуляторів…»

Сергій Бовсуновський – член Ініціативної групи по проведенню загальноміського референдуму: «…Це перший Київський референдум, і ніхто не знає, яким чином це повинно відбуватися за визначеною процедурою… Головна мета референдуму – розпочати, принаймні, обговорення цього питання…»

Леонід Косаківський – Київський міський голова (1993-1998 рр.): «…У 1993 році була прийнята програма «Турбота», в якій були передбачені доплати, які хочуть винести на референдум… В той же час є багато кричущих питань, на які немає відповідей, а ми вважаємо, що їх не потрібно виносити на обговорення киян…»

Олександр Сергієнко – директор Інституту міста: «…Ніякий референдум немає законної сили, тому що прийняття бюджету – виключно повноваження Київради… Цей референдум теж саме, якщо б на міський референдум винесли обговорення геометрії Лобачевського…»

Микола Катеринчук – народний депутат України, фракція НУ-НС: «…Команда, яка затіяла цей абсурд (референдум – ред.), не хоче, щоб Попов був мером…»

Сергій Таран – політолог, директор Міжнародного інституту демократії: «…Кияни про діяльність влади дізнаються не на референдумі, а із щоденній діяльності… Якби влада була справді щира, ми це бачили в її щоденній роботі… Влада повинна нести політичну відповідальність не лише за питання, які вона схвалює, а і за ті питання, в яких вона не має підтримки… Цей референдум перетворюється на абсурд і, взагалі, на пародію на демократію…»

Андрій Странніков – депутат Київради, фракція «УДАР В.Кличка», член Постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку: «…Люди починають серйозно обговорювати абсолютно безглузду ідею… Найкраща боротьба з ідеєю цього референдуму – це здоровий людський сміх та іронія…»

Лариса Дехтярьова – член Ініціативної групи по проведенню загальноміського референдуму: «…Зараз люди голосують не за питання, які виносяться для обговорення, зараз ставиться питання – чи запровадиться інституція референдуму в Києві…»

Олександр Черненко – голова Комітету виборців України: «…В Києві уже ініціювалося декілька референдумів по відставці Черновецького, який на той час просто не реєстрував ті ініціативні групи…»

Микола Катеринчук – народний депутат України, фракція НУ-НС: «…Зараз під виглядом цього референдуму йде збір бази даних людей, яких, можливо, потім будуть використовувати на виборах…»

Леонід Косаківський – Київський міський голова (1993-1998 рр.): «…Ми можемо дискредитували ідею референдуму таким підходом до його проведення…»

Євген Карась – активіст Громадянської ініціативи «Збережи старий Київ»: «…Основна стратегічна мета цього референдуму – навіщо купувати киян, давайте їх замінимо штучними ініціативними групами…»

Олена Єскіна – член ГО «Кияни для киян»: «…Ми не можемо проводити референдум зараз і в тих умовах, які склалися… Політика влади направлена на створення кишенькової громадськості… Цей референдум – маніпуляція, яку кияни не повинні приймати…»

Тетяна Шевчук – представник Шевченківського району: «…Мені представниками ініціаторів було запропоновано створити перелік «адекватних» осіб, які прийдуть на збори по створенню ініціативних груп в Шевченківському районі, і будуть спілкуватися з питань Генерального плану…»

Ірина Олексієнко – представник Подільського району: «…После собрания всем представителям инициативных групп раздавали бланки заявлений на имя Черновецкого о том, что они будут участниками этого референдума…»

Федір Баландін – голова ГО «Київ. Стратегія 2025»: «…Пан Попов працює – ми бачимо адекватну людину при владі…»

Віталій Черняховський – перший заступник голови ГО «Київський форум»: «…Киевлянам предлагают проголосовать за путь развития гетто, план уничтожения Киева – грязный воздух, отсутствие детских площадок, забитое метро…»

 
2 коментарі 2

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

  • Анонімний коментує:

    Шановні друзі!
    Я впевнений поки не буде скинути головний злодій Янукович, поки він не буде сдіти в буцегрні за свої злодійства, неякий референдум то що не допоможе.
    Отже потрібно направити всі зусилля на відсторонення від влади головного диструктива, Януковича, дорога йму до тюрми.

    Президентський Гамбіт
    http://cenzoriv.net/index.php?name=pages&file=Gambit

  • Киянин коментує:

    невже я схожий на ідіота? там нищать паркову зону,там замість дитячого майданчика стоянка авто!!! я буду голосувати? дідька лисого!!!!дивлюсь на дівчаток, хай трохи грошей зароблять

Днепропетровск архивариус вакансии 2010, криминальные новости, Джастин Тимберлейк фильмы, смотреть аниме бесплатно, куплю Geely FC

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.