незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
На головну
Чорний список / Білий список
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти

Газета «Київський форум»

№6, спецвипуск, вересень 2012
У столиці розпочато збір підписів під зверненням до Президента України щодо заборони будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива під Києвом

№5, липень 2012
У столиці відбувся Відкритий Експертний Форум. Актуальні проблеми столиці - план дій нової Київради. Київ без Черновецького: радіти ще рано.

№4, травень 2012
Сімейна медицина: 100 млн. грн. киян - в нікуди! Чи потрібні киянам сімейні лікарі? Андреевский без ГМО.

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи можуть мешканці Києва контролювати дії столичної влади?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Важливо

 Столичні чиновники вирішать долю Гостинного двору

Передача

31.01.2012
друкувати надіслати
 

Чи готові комунальні служби міста до зими?

Відеозапис

164 перегляди відео 164   



Цитати учасників ефіру

Володимир Стороженко – начальник ГУ житлового господарства КМДА: «…В 2011 році ми своєчасно, практично в травні, розпочали підготовку міського господарства до роботи в зимових умовах… У перші дні снігопадів усі спрацювали, в принципі, організовано… У цілому ситуація в місті Києві керована, і ми успішно пройдемо зимовий період…»

Сергій Садовой – начальник ГУ контролю за благоустроєм м. Києва: «…О 10 годині ранку я вже мав інформацію, де у нас проблемні питання на тій чи іншій території… На сьогодні силами управління складено близько 400 протоколів адмінвідповідальності… Я вдячний нашим студентам, військовим, які вийшли на допомогу комунальникам…»

Олександр Клюс – депутат Київради з фракції «УДАР Віталія Кличка», член Постійної комісії з питань ЖКГ та ПЕК: «…Організаційні питання щодо підготовки міста Києва до зими були проведені вчасно… На жаль, були розроблені заходи, створений штаб, але кошти не були виділені… Цьогоріч у міському бюджеті виділено коштів, яких не вистачить навіть на погашення заборгованості за виконані роботи в попередньому році…»

Тетяна Монтян – адвокат: «…Можна людям сплатити нічні, якісь гроші за понаднормову роботу, щоб вони вийшли і все прибрали. Але на це треба кошти, яких шкода, тим більше, що сніг все рівно скоро розтане…»

Олександр Косяков – головний травматолог м. Києва: «…Бурульки – смішна проблема, яку ніхто не може вирішити, тому що не хоче цим займатися… У місті Києві травматичної «епідемії» немає – є сезонне підвищення травмування пацієнтів, яке трапляється кожної зими з погіршенням погодних умов… Стало більше важких травм…»

Дмитро Чубенко – радник голови КМДА, президент Міжнародної асоціації термоенергетичних компаній: «…Всі системи зараз, в такий мороз, працюють на межі, на повну потужності, а це може призвести до виникнення проблем… До таких тяжких наслідків, як розморожування будівель або людські жертви, ми не дійшли…»

Олександр Ніколаєнко – координатор програм з енергетики Проекту USAID «Реформа міського теплозабезпечення в Україні»: «…Утеплення наших дахів – вирішення питання з бурульками… Близько 30% теплових мереж вже вичерпали свій ресурс… Потрібно починати з енергетичної ефективності будівель…»

Володимир Александров – заступник командира Комунальної аварійно-рятувальної служби «Київська служба порятунку»: «…Працюють всі підрозділи, які можуть бути задіяні, але виконати за короткий час такий обсяг робіт неможливо… Служба працює передусім на соціальних об’єктах…»

Олена Билінська – голова ОСББ «Замок Лева», Солом’янський район: «…Несмотря на тарифы, мы умудрились купить снегоуборочную машину для своего большого дома, но тротуары близлежащих домов не вычищены…»

Тетяна Бойко – керівник житлово-комунальних програм Громадянської мережі «Опора»: «…Київ чи не єдине місто в Україні, в якому не визначені виконавці житлово-комунальних послуг і немає виробників гарячої води і опалення…»

Володимир Стороженко – начальник ГУ житлового господарства КМДА: «…Сьогодні економічно вигідно, коли є така «прокладка» як ЖЕК… Ми хочемо, щоб першим етапом будинками ОСББ були укладені прямі угоди і визначені виробники та виконавці послуг…»

Сергій Садовой – начальник ГУ контролю за благоустроєм м. Києва: «…(050) 380-75-75 – це мій особистий телефон… Менталітет нашої людини такий, що поки його «копійкою не вдариш», він не підніме ані голову, ані руку…»

Тетяна Монтян – адвокат: «…Є пряма зацікавленість – знижувати температуру, тому що це дешевше, все одно люди платитимуть в квадратних метрах… Якщо в будинку немає господаря, який проконтролює, скільки в будинок зайшло гігакалорій, то там люди будуть сидіти в холоді і платити невідомо за що…»

Анатолій Любаревич – керівник проекту Єдиної державної системи моніторингу ПЕК і ЖКГ: «…Основна проблема в тому, що гігакалорію дають суб’єкти господарювання… Ніякі ЖЕКі і ОСББ не змінять ситуацію, поки не буде створено ринку…»

Олександр Клюс – депутат Київради з фракції «УДАР Віталія Кличка», член Постійної комісії з питань ЖКГ та ПЕК: «…Ніде в світі немає, щоб люди платили за нормами, всі платять за фактом [тобто відповідно до обсягів спожитого тепла. – Ред. ]…»

Антонина Тимошенко – голова правління «Спілки власників житла» Дніпровського району: «…У тих, хто сьогодні відповідно до показів лічильників платить за фактом – упродовж опалювального періоду і є по 5 і по 6 гривень з квадратного метру – все залежить від навантаження…»

Максим Маньковський – координатор громадських проектів ГО «Київський форум»: «…Странно было бы, если бы ситуация с уборкой снега не улучшилась в данный момент… Какими бы ни были чиновники, но очень многое зависит и от людей…»

Тимур Ібраімов – «Збережи старий Київ»: «…Колоссальная проблема заложена бездарной политикой всех наших руководителей, начиная со времен Омельченко… У нас нет главного стимула для дворника и сотрудника – пропала система служебных квартир…»

Федір Судницин – експерт з питань ЖКГ: «…Отсутствует программа конкретных действий… Наличие снега во дворах проивело к тому, что не вывозится мусор…»

Тетяна Монтян – адвокат: «…Там, де є господар, там – порядок. Якщо господаря немає, а люди не люблять порядок, то там буде те, що ми бачимо на вулицях Києва…»

 
1 коментар 1

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

харьков работа, главная новость дня, Билл Пэкстон, cd музыка, avtosale

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.