незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
На головну
Чорний список / Білий список
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти

Газета «Київський форум»

№6, спецвипуск, вересень 2012
У столиці розпочато збір підписів під зверненням до Президента України щодо заборони будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива під Києвом

№5, липень 2012
У столиці відбувся Відкритий Експертний Форум. Актуальні проблеми столиці - план дій нової Київради. Київ без Черновецького: радіти ще рано.

№4, травень 2012
Сімейна медицина: 100 млн. грн. киян - в нікуди! Чи потрібні киянам сімейні лікарі? Андреевский без ГМО.

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи можуть мешканці Києва контролювати дії столичної влади?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Важливо

 Столичні чиновники вирішать долю Гостинного двору

Передача

06.03.2012
друкувати надіслати
 

Чи потрібні Києву малі архітектурні форми?

Відеозапис

291 перегляд відео 291   



Цитати учасників ефіру

Ксенія Ляпіна – заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва, народний депутат України: «…Якщо якійсь рішення порушують закон, то це підкладає відповідну міну під підприємців і народжує природне незадоволення громадян… Рішення Київради виходить за межі повноважень місцевого самоврядування, не встановлює передбачені законом норми, а встановлює і легалізує додаткові платежі, створює відповідні підстави для корупції…»

Олександра Кужель – координатор руху «Громадський опір», екс-голова Державного комітету України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва: «…Йде перерозподіл ринку – одні [МАФи – Ред.] знімають і ставлять свої… Благоустрій – перша найбільш корумпована організація, яка за кошти може зняти МАФ, може продовжити на кілька днів оренду, це ворони малого бізнесу… Влада не має жодного права збирати пайові внески, вона має існувати на податки, які сплачують підприємці… Київраді треба знайти можливість запитати у громади – де їй потрібні ці кіоски… Прибігали хлопчики від Дениса Басса, щоб погоджувати з нами порядок, в годинниках тисяч по 400…»

Наталія Новак – заступник голови фракції «Удар» у Київраді, член Постійної комісії з питань торгівлі, підприємництва, громадського харчування та послуг: «…Ситуація з тимчасовими спорудами набула неконтрольованого характеру… Рішення про легалізацію – визнання того, що у нас більшість тимчасових споруд абсолютно незаконно стоять на території міста Києва… Неврегульована ситуація з МАФами вигідна владі, тому що у мутній воді вигідно ловити рибку…»

Людмила Денисюк – начальник ГУ промислової, науково-технічної та інноваційної політики КМДА, голова Комісії з впорядкування тимчасових споруд в м. Києві: «…З 2007 року 4 рази змінювалися умови видачі документів дозвільного характеру для малих архітектурних форм… Хто стоїть за МАФами, ми всі прекрасно знаємо, бо будь-якому пересічному громадянину складно поставити тимчасову споруду по місту… Задля того, щоб виконати наказ Мінрегіонбуду, було прийнято політичне і адміністративне рішення, яке було підтримане депутатами Київради, про те, що на сьогоднішній день дати всім підприємцям працювати і прибрати ті тимчасові споруди, які є небезпечними для мешканців нашого міста…»

Лаліта Картозія – голова ВГО «Трудова співдружність»: «…То, что городская власть отлучила предпринимателей от права пользования землей законным способом, для них является страшной трагедией… Я не воспринимаю того, что городская власть начинает придумывать какие-то схемы, потому что есть закон, который все четко расписывает…»

Артем Кузнєцов – голова юридичного департаменту Асоціації власників малого бізнесу та МАФів: «…Створена реальна можливість підприємцям легалізувати свій бізнес…»

Микола Криворот – директор Київського комітету порятунку бізнесу: «…Решение Киевсовета, которое было принято, не имеет ничего общего с Законами Украины… В Киеве 2000 МАФов, которые не имеют ни одного документа… Я не слышал, чтобы за последнее время кто-то выступил и сказал, что мы открыли предприятие, завод, создали десятки или тысячи рабочих мест…»

Максим Вірич – голова правління ГО «Київська спілка захисту підприємців»: «…МАФи, які були раніше, не займали проходи, а створювались для жителів кожного будинку… Ми хочемо працювати з владою більш плідно, щоб влада дослухалася до підприємців…»

Оксана Романюк – представник міжнародної журналістської організації «Репортери без кордонів» в Україні: «…Завдяки рішенню Київради в Києві зараз процвітає бандитизм – люди масово ставлять МАФи, вирубають дерева, сквери, відбувається самозахоплення території…»

Ксенія Ляпіна – заступник голови Комітету ВР України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва, народний депутат України: «…Закон передбачає те, що місто повинно розробити схему розміщення МАФів, яка повинна пройти процедуру і мусить пройти реальне громадське обговорення…»

Наталія Новак – заступник голови фракції «Удар» у Київраді, член Постійної комісії з питань торгівлі, підприємництва, громадського харчування та послуг: «…Наша влада доводить ситуацію до абсурду, коли люди, мабуть, скоро самі будуть зносити кіоски, а потім починає її вирішувати…»

Віталій Андреєв
– заступник голови Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця», співголова Координаційної ради з питань розвитку малого та середнього підприємництва при Кабміні: «…На сегодняшний день основная проблема – отсутствие план-схемы размещения киосков…»

Геннадій Черевко – голова ГО «Правозахист»: «…Киевлян и предпринимателей очень сильно интересует демонтаж незаконных торговых точек…»

Олексій Біловол – кореспондент інформаційної агенції «РБК-Україна»: «…Необходимо нанять консалтинговую компанию, которая подсчитает, где нужен этот МАФ…»

Віталій Черняховський – головний координатор Форуму порятунку Києва: «…Киевляне не хотят существования ларьков…»

Леонід Ємець – екс-депутат Печерської райради: «…Питання обличчя міста – останнє питання, яке нас має хвилювати, тому що у нас немає зарплат, немає пенсій, нам потрібно отримувати робочі міста…»

 
11 коментарів 11

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

  • poriya коментує:

    If time is money you’ve made me a weahltier woman.

  • Константин коментує:

    Тот самый Константин… Ну что сказать, ответа я, как Киевлянин, не услышал. Проникся, конечно, проблемами г-жи Кужель, которая высаживаясь на Печерске по б.Леси Украинки напротив Владимирского рынка (так и не понял?), из представительского мерса на VIP стоянке, ну никак не может найти мальчика с нужной газетой, и подавно улыбчивого восточного парня в киоске с лавашом, поэтому будем собирать всем Академгородком ей на домашнюю хлебопечку, а по поводу газет – неплохо бы вспомнить про услуги подписки с доставкой в почтовый ящик.
    И посему в передаче я увидел лишь обиженных предпринимателей которые обложили город металлическими ящиками, и с другой стороны, власть, которая решила содрать под этот шумок дополнительной зелени с обиженных предпринимателей. Киевлянам, которые робко попросили расчистить пути подступления к станциям метро и перестать по ночам вырубать деревья под их окнами, очень энергично заткнули рот. В общем, за передачу спасибо, попиарились.
    Мое предложение в силе “…в час пик на Житомирской” протащите свое “отощавшее” без буханки хлеба тело в метро – прозреете.

  • Підприємець коментує:

    Необ”єктивно висвітлили проблему. По-перше зібрали незбалансовану аудиторію. Майже всі спікери виступали з критикою Рішення Київради, не даючи натомість інших пропозицій – як цю проблему мона вирішити в Києві? Чому ніхто з них не запропонував вихід з проблеми? Тільки голослівна критика. Хоча деякі конструктивні моменти озвучила Ляпіна, але вони стосуються довгострокових перспектив роботи МАФ в Києві. По-друге, з тих, хто міг пояснити переваги цього Рішення було всього дві людини – Денисюк і Кузнєцов. Але і їм не дали висловитися. Того ж Артема Кузнєцова такі “зубри”, як Кужель і Ляпіна буквально зацькували. І знову ж таки, Черняховського забагато в ефірі, і він лише забирає час, інформації від нього корисної нуль.

  • гість коментує:

    Стосовно виступу пані Романюк.Це рішення Київради не дає право ставити нові МАФи.На даний момент діє мораторій на встановлення нових кіосків.Тобто, влада не дає дозволу на їх встановлення цим рішенням.Це рішення дасть змогу виявити реальну кількість МАФів, власники яких хочуть працювати легально.А інші будуть демонтовані.Це рішення – вагомий крок київської влади на зустріч підприємцям та ілюстрація того, що вона готова навести порядок в цьому питанні.Також, слід зазначити, що це рішення прийняте на перехідний період.А з 2013 року в дію має вступити комплексна схема, розробка якої акитивно проводиться вже зараз.

  • гість коментує:

    В нашій державі ніколи не було порядку і не буде,бо верхи не можуть розподілити між собою куски.Хто такий Артем Кузнецов,чий і від кого???Слова не міг сказати.А хто входить до складу коміссі той самий Івченко у якого пів Киева МАФів??? БЕЗЛАД а не ДЕРЖАВА

    • Анонімний коментує:

      КИЯНКА. Зі всіх 1500 кіосків по місту Києву,приблизно біля 350 кіосків,які мають хоч якусь погоджувальну документацію. 1200 кіосків належать: “народним” депутатам,прокурорам та міліції -які повинні захищати Конституцію та права свого народу.Що вони захищають сьогодні??? Вони плюють на Коституцію,грабують свій народ та пакують свої кишені нашими кровно заробленими копійками.
      Люди добрі!!!вам ще не набридло перемивати в інтернеті кістки кінченим -нікчемним людям,чи не час добувати свободу іншими методами!!! По моєму буде ефективніше.Бандитам не місце в нашій країні!!!!!!!!!!!!

работа программистом с++ в львове, последние новости украины самые свежие, Дон Омар, рок-н-ролл, Chery 2011

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.