Спортивна столиця: скільки коштує фізичне виховання маленьких киян

Цитати учасників ефіру

Леонід Новохатько, заступник голови КМДА: «…Якщо взяти середньо українські показники, я б Київську інфраструктуру оцінив би на четвірку… До п’ятірки не дотягує чисельність добре обладнаних дитячих майданчиків по мікрорайонах, по школах середньоосвітніх загальних і по дитячих спортивних школах… За 20 років…занедбано по інфраструктурі більше, ніж побудовано нового».

Сергій Глущенко, перший заступник голови Державної служби молоді та спорту: «… Мы живем на руинах советской системы, это очевидно всем, кто любит спорт. Мы за 20 лет не построили ничего толкового, крупного, кроме стадионов для ЕВРО, нескольких коробок, не Дворцов спорта, для хоккея и несколько сотен площадок 42Х22, очень низкого качества…».

Сергій Бобровник, начальник Київського міського  управління з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України: «…По сравнению со странами Европы, то нам даже нет оценки…Тренера из глубинки  которые приезжают к нам в Киев, говорят: «вы тут как в раю живете, у вас в школе есть мячи»…».

Стелла Захарова, олімпійська чемпіонка, заслужений майстер спорту, президент Благодійного фонду «Спорт і діти»: «…Мы, спортсмены, которые знаем и понимаем, что такое поражение и что такое победа, что за этим стоит, и что нужно делать.. Давайте правде смотреть в глаза, что мы сегодня имеем, и не будем вуалировать и говорить открыто, что у нас все хорошо и у нас все  есть. А говорить то, что нужно сделать на будущее для того, что бы наши олимпийские чемпионы готовились достойно к Олимпиаде и приносили медали».

Леонід Новохатько, заступник голови КМДА (щодо скандальної забудови по вулиці Курській): «…Приблизно 3-3,5 роки тому Соломянська районна рада дозволила приватизувати цей об’єкт… у травні був припис благоустрою та протест прокуратури з приводу цього будівництва. Зараз воно призупинено, зараз там нічого не ведеться…детальніше можу проінформувати пізніше…».

Володимир Вовк, начальник ГУ у справах сім’ї, молоді та спорту КМДА: «…Точаться дуже серйозні баталії, в тому числі постійні зустрічі з Міністерством оборони України по збереженню усієї інфраструктури Збройних сил, яку ми зараз використовуємо для розвитку дитячо-юнацької спортивної школи в Києві…Сподіваюся, що вся інфраструктура, яка працює на базі «ЦСК», на базі «Динамо», «Спартака» буде і в подальшому розвиватися».

Оксана Посипайко, директор дитячо-юнацької спортивної школи Київського Палацу дітей та юнацтва: «…Є ще такі у Києві оазиси, де можна безкоштовно займатися спортом… В нашій спортивній школі близько 600 дітей…Фінансування недостатнє, але не дивлячись на це, ми маємо і чемпіонів світу і світову чемпіонку з шахів 2010 року».

Юрій Зозуля, президент Федерації вейкбордінгу та воднолижного спорту України: «…”X-PARK в городе Киеве, который включает на сегодняшний день 37 площадок и 69 видов активности…это инновационные виды спорта…У нас прошел фестиваль Free Games… было 40 тысяч посетителей. Государство не вложив ни копейки, но дав возможность развиваться частным инвесторам,…решило этот вопрос…».

Сергій Данілов, тато вихованця спортивно-хокейної школи «Сокіл»: «…Мы хотим понять, корда будет построен каток, реконструкция которого началась в 2010 году. КГГА выделила на этот каток 35 млн. грн и это дело стоит на месте…».

Володимир Вовк, начальник ГУ у справах сім’ї, молоді та спорту КМДА: «…Останні три роки ми, як правило, працюємо з наслідками, які ми мали за попередні періоди. Перші кошти з тих 37 млн., які були освоєні на «Авангарді» були закладені і використані ще у 2010 році…Найближчим часом вийде розпорядження, буде змінений замовник і ті кошти, які там залишилися, за різними підрахунками ї х від 8 до 12 млн., будуть освоєні…».

Тетяна Назаренко, дитячий психолог:  «…Дети приходят с катастрофически низкой спортивной подготовкой…Культура здорового образа жизни есть, а вот физической подготовки все равно не хватает…».

Олесь Маляревич, засновник дитячого футбольного клубу «JUNIOR»: «…Мы попросили Попова и Глущенко совместно с нами восстановить стадион на Русановке…нам, просто, нужно забрать этот стадион у застройщиков…».

Стелла Захарова, олімпійська чемпіонка, заслужений майстер спорту, президент Благодійного фонду «Спорт і діти»: «…Сегодня бизнес должен открыться, а для этого нужны правильные условия…Давайте рассматривать совместно вопросы для того, что бы создавать спортсменам, тем, которые сегодня хотят что-то делать, рабочие места…Нам очень сложно, очень тяжело…мы хотим, что бы вы услышали нас и для того, чтобы мы могли мобилизироваться, открывайте перед нами двери, а мы сделаем в два раза больше…».

Сергій Тимофєєв, віце-президент Федерації роликового спорту: «…Треба створювати умови для розвитку спорту. Використовувати не тільки державну модель побудови інфраструктури, але й приватно-державне партнерство».

Сергій Глущенко, перший заступник голови Державної служби молоді та спорту: «…Соотношение в инвестирование спорта в мире 1 к 1000. Меценаты – 1, а 1000 – предприниматели. Спорт –это очень выгодная отрасль. В США – это третья статья ВВП, 300 млрд. долларов ежегодного оборота…у нас не созданы условия до сих пор инвестирования в спорт…».

Леонід Новохатько, заступник голови КМДА: «…Київ дуже спортивне місто, в рік  приблизно відбувається 160 Всеукраїнських і міжнародних змагань. Плюс 450 змагань київських… В цьому розі вперше в КМДА відбулося утворення структури – Консультативна рада при голові КМДА…Завдяки роботі цієї Ради, в 6 разів зменшено оренду для спортивних шкіл…була ставка 17%, стала – 3%…був податок на землю 3%, сьогодні – 0,1%…».

Сергій Бобровник, начальник Київського міського  управління з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України: «…Тренер – до сих пор не имеет статуса педагога…В селах, преподаватель физкультуры не хочет быть тренером, потому, что ему не дают ряда льгот…». 

 

24.10.2012

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Голосування

Хто в умовах політичної кризи відповідає за безпеку українського народу?

View Results

Loading ... Loading ...
Про нас
Пишіть нам за адресою: [email protected]