незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
На головну
Чорний список / Білий список
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти

Газета «Київський форум»

№6, спецвипуск, вересень 2012
У столиці розпочато збір підписів під зверненням до Президента України щодо заборони будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива під Києвом

№5, липень 2012
У столиці відбувся Відкритий Експертний Форум. Актуальні проблеми столиці - план дій нової Київради. Київ без Черновецького: радіти ще рано.

№4, травень 2012
Сімейна медицина: 100 млн. грн. киян - в нікуди! Чи потрібні киянам сімейні лікарі? Андреевский без ГМО.

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи можуть мешканці Києва контролювати дії столичної влади?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Важливо

 Столичні чиновники вирішать долю Гостинного двору

Передача

27.03.2012
друкувати надіслати
 

Чи потрібні ринки у столиці? (Нові рейдерські захоплення, знищення малого й середнього бізнесу та ін.) Позиція влади і думка киян

Відеозапис

441 перегляд відео 441   



Цитати учасників ефіру

Експертний блог головного редактора дайджесту «Київський форум» Лесі Домащенко «Экспансия столичных рынков: смена собственников или планомерное уничтожение?!»

Олексій Омельяненко – депутат Київради, голова фракції Партії регіонів, член Постійної комісії з питань земельних відносин, містобудування та архітектури: «…Скорее всего, урегулирование этого конфликта возможно в юридическом поле, и правоохранительные органы должны дать свою оценку действиям тех людей, которые принимали участие в этом процессе… Если люди, которые работали на рынке, останутся работать на нем и не было изменения целевого назначения после купли-продажи объекта, то это и будет урегулированием конфликта…»

Людмила Венедіктова – заступник начальника – начальник відділу ринків ГУ внутрішньої торгівлі та побутового обслуговування населення КМДА: «…Наше управління підтримує, щоб це підприємство працювало як ринок…»

Оксана Продан – голова Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця»: «…В минулому році був підписаний Меморандум між підприємцями, власниками ринків і адміністрацією міста, з якого був виконаний один пункт, всі інші питання не вирішуються…»

Тетяна Монтян – адвокат: «…Справжні власники комунальної власності – територіальна громада, кияни, а оскільки кияни не здатні дати лад навіть своїм будинкам, то як вони можуть дати лад міським землям… Як це так – три роки люди з «Квіткової галявини» нібито вигравши аукціон, чекали невідомо чого?..»

Андрій Семидідько – директор «Антирейдерського союзу підприємців України»: «…Не секрет, что Шевченковский районный совет предыдущего созыва фактически распродал весь район… Имеется информация, что есть проект реконструкции Лукьяновской площади. И попытка захвата и дальнейшего перепрофилирования Лукьяновского рынка вкладывается в эту концепцию… Публичность, «включение света и шума» над ситуацией – единственное спасение в условиях, когда административный ресурс на стороне нападающего…»

Роман Ропотан – заступник генерального директора ТОВ «Лук’янівський ринок»: «…Всі проблеми почалися у 2006 році, коли наше підприємство після закінчення повної реконструкції ринку звернулося до пана Пилипишина для отримання свідоцтва на право власності… Жоден з нападників не показує посвідчення, вони показують рішення Господарського суду… 150 осіб розторощили кафе, молочний і м’ясний павільйони, позривали в приміщеннях вогнегасники, які летіли потім в нас…»

Руслан Секела – голова Всеукраїнського комітету «Наступ»: «…Ми більш як 20 днів разом з підприємцями Лук’янівського ринку чергуємо і намагаємося надати максимальну публічність цьому процесу. В нашій країні це чи не єдиний засіб захисту…»

Сергій Мельниченко – голова правління ВГО «Коаліція учасників помаранчевої революції» (КУПР): «…Жодного разу, коли рейдери заходили на об’єкти, не було такого, щоб це питання не погоджувалося з керівництвом міліції…»

Олег Юзьков – директор ТОВ «Форест-груп»: «…В 2011 році був захват Лісового ринку за приписом прокурора, який організували депутат Київради і голова адміністрації нашого району…»

Олена Каганкова – заступник директора ТОВ «Лівадія»: «…На нашому ринку, ТОВ «Лівадія-груп», 21 лютого була спроба захоплення ринку особисто керівником Деснянської райдержадміністрації Віктором Жеребнюком та його першим заступником Костюченком приблизно о 5 годині ранку за підтримки близько 200 працівників міліції…»

Олексій Омельяненко – депутат Київради, голова фракції Партії регіонів, член Постійної комісії з питань земельних відносин, містобудування та архітектури: «…Вопрос [с рынками. – Ред.] будет урегулирован только тогда, когда будет принята Стратегия развития Киева…»

Віталій Славов – юрист: «…Історія з Лук’янівським ринком дуже нагадує історію із Сінним ринком, який був куплений за копійки, стоїть на двоповерховому бомбосховищі, і його неможливо було приватизувати…»

Оксана Продан – голова Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця»: «…Є свідоме і відкрите, записане на відео перешкоджання підприємницькій діяльності…»

Тетяна Монтян – адвокат: «…Виходить, що влада в Києві взагалі відсутня… Досвід всіх ринків свідчить про те, що дерибаном займаються саме чиновники, а не сторонні покупці…»

Тетяна Шальман – голова Київської обласної організації «Союз споживачів України»: «…Ринок на Окружній [«Столичний». – Ред.] простоює, і це означає, що всіх киян потрібно змусити без права вибору їхати в один ринок, за яким стоїть велика влада… Доки ми мовчимо і байдуже ставимося до того, як на наших очах дерибаниться наша власність, будемо через 3 роки дізнаватися про те, що ще щось продали…»

Діана Держакова – голова ГО «Одне питання»: «…Я буду призывать к публичности, потому что еще никто не отменял 5 статью Конституции Украины о том, что источником власти является народ…»

Олег Верник – голова центрального комітету профспілки «захист праці»: «…Пан Голубов висловив позицію влади: є спір між господарюючими суб’єктами, і ми не втручаємося… Київська міська влада – це та система, яка має втручатися, бо йдеться про соціально-значущі об’єкти…»

Людмила Венедіктова – заступник начальника – начальник відділу ринків ГУ внутрішньої торгівлі та побутового обслуговування населення КМДА: «…На сьогоднішній день на ринках Києва облаштовано 43 тисячі робочих місць, з яких 5 тисяч вільні. І на муніципальних ринках теж є вільні місця. Тож, якщо до нас будуть звертатися, ми будемо сприяти працевлаштуванню суб’єктів підприємницької діяльності…»

Олексій Омельяненко – депутат Київради, голова фракції ПР, член Постійної комісії з питань земельних відносин, містобудування та архітектури: «…Мы как ваши представители в Киевсовете можем этому вопросу придать публичность…»

Денис Хоменко – голова ініціативної групи підприємців із захисту Лук’янівського ринку: «…Получается, что депутаты Киевсовета согласны с тем, что рынок был незаконно продан, и торговцев оттуда вышвырнут…»

 
3 коментарі 3

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

  • Гусак коментує:

    Колись на Володимирському ринку можна біло купити сільхозпродукти у селянок за невеликі гроші. Перебудували ринок. Зараз там перекупки. Бабок вигнали, бо дешево торгують, а за місце торгове великі гроші теж сплатити не можуть. А зараз на перекупок прийшла нова хвиля гонителів.
    Що можна сказати? Не рий могилу сусіду, бо завтра в такуж попадеш. Звісно і перекупок жалко, бо і у них діти.

  • А коментує:

    Рейдерство чистой воды – и слепому видно.
    Попробовали бы землю под Верховной Радой втихаря якобы “продать,” а потом вломиться с огнетушителями.

    Почему молчат правоохранители и власти???
    Квалифицируйте “аукцион” с силовым захватом и отреагируйте по закону!
    Рейдеров и заказчиков – за решетку!

    Журналисты! Больше шума и света!

  • Андрей коментує:

    Руки прочь от Лукьяновского рынка, Пилипишин и Лещенко

работа мастер прораб Харьков, it новости, Развод Надера и Симин, Hives Tick Tick Boom, BMW 328 продам

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.