незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

Наш сайт переглянули

Сьогодні2 866
З початку місяця41 105
За 2012 рік504 542
За весь час2 313 854

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти
Новий розділ
Гарячі точки Києва
Відкрити

Дайджест «Київський форум»

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи готові Ви вийти на захист зелених зон Києва від вирубки?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Безпритульні тварини у столиці: як вирішити проблему?  1695
На продовження медичної теми. Вакцинація: за і проти. Чому все більше людей відмовляється щеплюватися?  1028
Будівельні афери у столиці: чому кияни інвестують у віртуальне житло та як не втрапити в будівельну халепу? (Проблеми знедолених інвесторів, доступність житла у столиці тощо)  797
Новий Житловий кодекс: чи безпечно для життя? (основні ризики, новації та сюрпризи)  643
Портрет київського студентства: які проблеми найбільше хвилюють сучасну молодь (якість вищої освіти, стипендія, нестача місць у гуртожитках, працевлаштування, оплата за навчання, тощо)  457
Чи потрібні ринки у столиці? (Нові рейдерські захоплення, знищення малого й середнього бізнесу та ін.) Позиція влади і думка киян  413
Секонд-хенди під прицілом: чи зникне дешевий одяг зі столичного ринку?  412
Сніг у Києві: природній катаклізм чи безпорадність влади  391
Як убезпечити споживачів фінансових послуг (позичальників, вкладників) під час економічної кризи?(Хто захистить людей від колекторів, чи існує фінансова справедливість та чому й досі не сформована єдина державна політика і система захисту прав споживачів фінпослуг)  384
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або Допоможи собі сам: що перешкоджає реформі ЖКГ у столиці?  383

Ігор Добруцький, заступник голови КМДА: щодо ситуації навколо Київського зоопарку

Шановні кияни, гості нашої столиці!

На жаль, не мав змоги бути присутнім на ефірі даної програми, та все ж таки, хочу коротко окреслити основні моменти даної теми. Адже Київський зоопарк є гордістю нашого міста. І та невтішна ситуація, що відбувається у ньому сьогодні – велика прикрість і біль для нас усіх.

За час мого нетривалого кураторства, я ознайомився з роботою зоопарку, і для початку хочу навести кілька цифр, які характеризують динаміку роботи цього підприємства.

За останні три роки зросла відвідуваність зоопарку: у 2007-му вона склала 708 тис. 805 осіб, у 2008-му – 745 тис. 177 осіб, у 2009-му – 781 тис. 105 осіб. Як бачимо інтерес громадян до пізнання дикої природи зростає, і роботу у цьому напрямку можна було б вітати.

Відповідно, зросли доходи підприємства від продажу квитків: у 2007-му – 7 млн. 258 тис. грн., у 2008-му – 9 млн. 216 тис. грн., у 2009-му – 16 млн. 68 тис. грн.. Також зросли доходи зоопарку і від підприємницької діяльності: у 2007-му – 624, 622 тис. грн., у 2008-му – 711,444 тис. грн., у 2009-му – 913, 344 тис. грн.. У минулому році дохід лише від атракціонів, розміщених на його території склав 285,889 тис. грн..

Бюджетне фінансування зоопарку у 2007-му році склало 8 млн. 386 тис. грн., у 2008-му – 9 млн. 854 тис. грн., у 2009-му – 7 млн. 651 тис. грн., на цей рік заплановано виділити – 12 млн. 651 тис. грн..

Разом із тим, слід відзначити, що ростуть витрати на забезпечення тварин їжею у 2007-му році витрачено 3368,8 тис. грн., у 2008-му – 5825,2 тис. грн., у 2009-му – 7020,3 тис. грн..

Капітальне будівництво, ремонт та реконструкція закладу у 2008-му році коштували 7 млн. 318 тис. грн., у 2009-му – 2 млн. 738 тис. грн., у 2010 році на ці потреби буде виділено 3 млн. грн..

У той же час серйозно турбує стан колекції зоологічного парку – за три роки кількість ссавців скоротилася на 102 особини(!), а їх видів стало менше на 8. Лише за період з грудня минулого року загинули чотири великі тварини(білогрудий ведмідь, амурський тигр, зебра і слон). Птахів було 111 видів і 773 особини, стало – 100 видів і 583 особини. Плазунів також стало менше на 13 видів і 24 особини. Безхребетних хоча й стало більше на 3 особини, але було втрачено 5 видів.

На сьогоднішній день, у зоопарку працює 297 чоловік, з них 155 чоловік працювали до приходу Світлани Берзіної на посаду директора підприємства, і продовжують працювати далі. Проте, досить таки неоднозначні оцінки як її діяльності, так і особи, з боку колективу, колишніх працівників та фахівців у сфері захисту тварин, не можуть залишатися поза увагою.

З огляду на це, очевидно, що ситуація у Київському зоопарку, однозначно, вимагає термінового втручання.

Однак, до вирішення проблеми слід підходити ґрунтовно та системно. Саме з огляду на це, я особисто увійшов до спеціальної комісії при Міністерстві охорони навколишнього природного середовища по розгляду причин гибелі тварин у Київському зоопарку. Крім того, сьогодні, 17 червня буде створено спеціальну робочу групу з числа депутатів Київради, котра займеться розглядом справи щодо Київського зоопарку. На сьогоднішній день, ми маємо різні думки щодо гибелі тварин, однак вони принципово різняться. Тому, мною направлено запит до Прокуратури щодо винесення остаточного рішення та роз’яснення. І, я переконаний, що після цього ми отримаємо відповіді на багато питань – були це нещасні випадки, професійна недбалість чи злий умисел. Винні в цьому особи, обов’язково будуть притягнуті до відповідальності.

Лише хочу звернути увагу на те, що не варто надто політизувати тему Київського зоопарку. Багато звинувачень звучить на адресу місцевої влади. Можливо, частина із них і не безпідставні. Шукати крайнього можна довго, і на це може піти багато часу. Однак, сьогодні задача полягає у тому, щоб зберегти колекцію зоопарку, забезпечити тваринам належні умови утримування, розвивати заклад як науково-пізнавальну установу. А це можливо здійснити лише об’єднавши зусилля. Влада, експерти у сфері живої природи і екології, та громадськість повинні виступати в цій ситуації одним фронтом. Тільки за таких умов ми зможемо здійснити якісні зміни в управлінні зоопарком та забезпечити його розвиток.

Найближчим часом я планую провести прес-конференцію, на якій буде окреслено поточну ситуацію на підприємстві. Також на огляд громадськості буде представлено стратегію його розвитку.

До цього на зустріч у КМДА будуть запрошені представники неурядових організацій із захисту тварин. Їхня думка та позиція є дуже важливими, і без її врахування не буде прийнято жодного владного рішення.

Також хочу зазначити, що мною підготовлений проект розпорядження «Про підпорядкування Київського зоологічного парку Головному Управлінню екології та охорони природних ресурсів».

З повагою,
Ігор Добруцький
Заступник голови КМДА

вакансии оператора 1С Одесса, чемпионат россии по футболу, трейлер Я ненавижу тебя, отец, видео без регистрации, Киа Кларус цены

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.