незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

Наш сайт переглянули

Сьогодні24
З початку місяця3 488
За 2012 рік466 991
За весь час2 276 303

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти
Новий розділ
Гарячі точки Києва
Відкрити

Дайджест «Київський форум»

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи готові Ви вийти на захист зелених зон Києва від вирубки?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Безпритульні тварини у столиці: як вирішити проблему?  1686
На продовження медичної теми. Вакцинація: за і проти. Чому все більше людей відмовляється щеплюватися?  1028
Будівельні афери у столиці: чому кияни інвестують у віртуальне житло та як не втрапити в будівельну халепу? (Проблеми знедолених інвесторів, доступність житла у столиці тощо)  717
Новий Житловий кодекс: чи безпечно для життя? (основні ризики, новації та сюрпризи)  643
Портрет київського студентства: які проблеми найбільше хвилюють сучасну молодь (якість вищої освіти, стипендія, нестача місць у гуртожитках, працевлаштування, оплата за навчання, тощо)  456
Секонд-хенди під прицілом: чи зникне дешевий одяг зі столичного ринку?  411
Чи потрібні ринки у столиці? (Нові рейдерські захоплення, знищення малого й середнього бізнесу та ін.) Позиція влади і думка киян  406
Сніг у Києві: природній катаклізм чи безпорадність влади  391
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або Допоможи собі сам: що перешкоджає реформі ЖКГ у столиці?  383
Як убезпечити споживачів фінансових послуг (позичальників, вкладників) під час економічної кризи?(Хто захистить людей від колекторів, чи існує фінансова справедливість та чому й досі не сформована єдина державна політика і система захисту прав споживачів фінпослуг)  342

Передача

13.09.2011
друкувати надіслати

ОСББ як вихід із комунальної кризи, або Допоможи собі сам: що перешкоджає реформі ЖКГ у столиці?

Відеозапис

383 перегляди відео 383   



Цитати учасників ефіру

Юрій Юсипець – начальник Управління житлової політики Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України: «…С каждым годом количество ОСББ у нас в стране увеличивается…»

Олександр Мазурчак – перший заступник голови КМДА: «…Цього року ми виділили 40 мільйонів гривень на ремонти в діючих ОСББ, 78 мільйонів – на будинки, де планується створення ОСББ, 288 мільйонів – на заміну і реконструкцію ліфтів…»

Олексій Кучеренко – міністр ЖКГ (2007–2010 рр.), голова ВГО «Спілка власників житла України»: «…Ми живемо в страшенно корумпованій країні, де бюджетні кошти, як мінімум, половиняться… Я не бачу вирішення головної проблеми – залучення інвестицій до модернізації застарілого житлового фонду… Не поспішайте брати будинок на баланс, якщо не переконані, що держава і муніципалітет виконають свої зобов’язання щодо капітального ремонту й стимулювання енергозберігаючих проектів…»

Дмитро Корчак – президент ГО «Київський центр сприяння розвитку ОСББ», член Координаційної ради КМДА з питань сприяння розвитку ОСББ в м. Києві: «…На сьогодні ОСББ – не панацея, а система керування своїм будинком…»

Тетяна Монтян – юрист: «…Відповідальність за будинки давно вже лежить на самих мешканцях… В країні практично немає ЖЕКів, які б легітимно управляли будинками… ОСББ – це механізм прийняття колективних рішень, а не аналог ЖЕКу…»

Тетяна Бойко – керівник житлово-комунальних програм Громадянської мережі «Опора», член Координаційної ради КМДА з питань сприяння розвитку ОСББ в м. Києві: «…Наявні ОСББ не можуть стати тими історіями успіху, які без слів пояснюють іншим, що створення ОСББ дає якісь привілеї…»

Олександр Мазурчак – перший заступник голови КМДА: «…Києву треба більше 20 мільярдів гривень для того, щоб провести капітальні ремонти всіх будинків…»

Олексій Кучеренко – міністр ЖКГ (2007–2010 рр.), голова ВГО «Спілка власників житла України»: «…Принципова помилка казати, що ОСББ замінять ЖЕКи…»

Станіслав Тягульський – голова ОСББ «Квазар-10»: «…Из-за долгов мы были в течение года бесхозными и были вынуждены сами создавать свое управление…»

Нана Саніна – керуючий справами ОСББ «Кристал-5»: «…Мы еще до создания ОСББ ушли от ЖЭКа, потому что мы деньги платили, но ничего не получали… Перед тем, как создать ОСББ, нужно подготовить свои кадры по квалифицированному управлению и хозяйствованию…»

Олександр Мазурчак – перший заступник голови КМДА: «…В законодавстві є цілий ряд прогалин, що стосуються ЖБК, тому можуть виникнути проблему з фінансуванням…»

Тетяна Монтян – юрист: «…Доки не будуть внесені докорінні зміни в чинне законодавство, ми можемо відібрати свої будинки тільки фізично…»

Олена Бабак – директор інституту місцевого розвитку: «…Створення ОСББ не є панацеєю задля того, щоб реформа була успішною… Інвестиції від держави – це разові заходи…»

Олександр Мазурчак – перший заступник голови КМДА: «…На сьогодні тарифи в місті Києві підніматися не будуть, принаймні ті, які ми контролюємо…»

Дмитро Корчак – президент ГО «Київський центр сприяння розвитку ОСББ», член Координаційної ради КМДА з питань сприяння розвитку ОСББ в м. Києві: «…Люди на місцях не знають, що таке ОСББ, зовсім…»

Олексій Кучеренко – міністр ЖКГ (2007–2010 рр.), голова ВГО «Спілка власників житла України»: «…В Україні немає інституції, яка б розробляла житлове законодавство…»

 
1 коментар 1

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

  • Олег Петрович коментує:

    Політикани свідомо загнали комунальну систему в той стан, в якому вона знаходиться. Україна постійно перебуває у виборчому процесі: то вибираємо мера міста, то президента. А депутати завжди за рахунок ЖЕКів робили вибори, тому їм вигідно «тримати» дома у комунальній власності.
    І в той час поки колишні країни СРСР, наприклад, прибалтійські республіки приводили комунальні тарифи у відповідність з ринковими цінами, то у нас цю різницю намагалися дотувати з бюджетів різних рівнів. Це призвело до того, що ні іноземні, ні вітчизняні компанії не хотіли виходити на комунальний ринок. На даний час немає ні ринку, ні законодавства, яке б його регулювало.
    Необхідно усвідомити той факт, що у держави немає і ніколи не буде грошей, щоб вирішити проблеми комунальних будинків. Немає цих грошей і в міському бюджеті, тому київська влада займається тільки латанням дірок в авральному режимі.
    Та чим раніше сформується ринок, і ціни будуть відповідати дійсності, і чим раніше жителі заберуть будинки у ЖЕКів, тим краще. Наші будинки вже давно сироти — про них ніхто не піклується.

ищу работу киев, чемпионат украины по боксу, Мира Сорвино, япония видео, универсал чери

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.