незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

Наш сайт переглянули

Сьогодні100
З початку місяця43 916
За 2012 рік507 348
За весь час2 316 660

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти
Новий розділ
Гарячі точки Києва
Відкрити

Дайджест «Київський форум»

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи готові Ви вийти на захист зелених зон Києва від вирубки?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Безпритульні тварини у столиці: як вирішити проблему?  1695
На продовження медичної теми. Вакцинація: за і проти. Чому все більше людей відмовляється щеплюватися?  1028
Будівельні афери у столиці: чому кияни інвестують у віртуальне житло та як не втрапити в будівельну халепу? (Проблеми знедолених інвесторів, доступність житла у столиці тощо)  805
Новий Житловий кодекс: чи безпечно для життя? (основні ризики, новації та сюрпризи)  643
Портрет київського студентства: які проблеми найбільше хвилюють сучасну молодь (якість вищої освіти, стипендія, нестача місць у гуртожитках, працевлаштування, оплата за навчання, тощо)  457
Чи потрібні ринки у столиці? (Нові рейдерські захоплення, знищення малого й середнього бізнесу та ін.) Позиція влади і думка киян  413
Секонд-хенди під прицілом: чи зникне дешевий одяг зі столичного ринку?  412
Сніг у Києві: природній катаклізм чи безпорадність влади  391
Як убезпечити споживачів фінансових послуг (позичальників, вкладників) під час економічної кризи?(Хто захистить людей від колекторів, чи існує фінансова справедливість та чому й досі не сформована єдина державна політика і система захисту прав споживачів фінпослуг)  386
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або Допоможи собі сам: що перешкоджає реформі ЖКГ у столиці?  383

Передача

17.05.2011
друкувати надіслати

Новий «містобудівний закон»: в інтересах забудовників чи пересічних громадян?!

Відеозапис

98 переглядів відео 98   



Цитати учасників ефіру

Ігор Соколов – заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України: «…Я оцінюю цей Закон [містобудівний. – Ред.] як оптимістичний… Ми плануємо спростити дозвільну систему з метою зменшення корупційних діянь в сфері будівництва…»

Тетяна Тимочко – голова Всеукраїнської екологічної ліги: «…Новий містобудівний закон не має прямої дії, як і більшість законів в нашій країні… Ніякої революційності тут немає… Цей закон почав регулювати абсолютно непритаманні для містобудівної галузі сфери… Краще навести порядок в процедурі підготовки і видачі екологічних висновків, ніж взагалі ліквідувати цей інструмент… Нас відкидають цими рухами від Європи…»

Лев Парцхаладзе
– депутат Київради, голова Ради директорів Української будівельної асоціації (УБА): «…Те результаты, которые мы сегодня имеем, – это последствия старого советского закона, старой власти, и той коррупции, и тех правил, которые были… Мы делаем важным один принцип – единым заказчиком должна выступать Городская администрация, которая должна готовить документацию в интересах киевлян… Мы этим законом наводим порядок…»

Юрій Сербін – народний депутат України, член фракції «БЮТ – Батьківщина», заступник голови Комітету ВР України з питань будівництва, містобудування, ЖКГ та регіональної політики: «…Я в цілому оцінюю цей закон як позитивний… Але, на жаль, розробкою закону керував непрофесіонал… Ніякого зонінгу немає, і його не буде ще років п’ять… Терміни введення закону в експлуатацію – це чистої води популізм і обман громадськості… Все ж таки в законі написані дійсно прогресивні речі…»

Андрій Вавриш – заступник начальника ГУ містобудування та архітектури КМДА: «…Новий закон закладає велику кількість нових засад, які б мали бути на місцях… Корупція виливалася не в рядок «кошти», а в затримку в часі…»

Евеліна Кравченко – секретар Спілки археологів України: «…Якщо археологічну експертизу почнуть робити пожежники, то навряд чи від цього ми отримуємо якийсь результат…»

Андрій Миргородський – депутат Київради, член Ради директорів Конфедерації будівельників України, архітектор: «…Новый закон реально революционный… Мы сегодня выводим все процессы из сферы ручного управления…»

Георгій Духовичний – архітектор, член Національного союзу архітекторів України, віце-президент Київської організації ЮНЕСКО: «…Этот закон, безусловно, движение вперед, но на сегодня этот закон считать совершенным нельзя… Закону должна быть придана схема прохождения объекта… Нам не нужна экспертиза, нам нужна грамотно сделанная концепция, которая направляет проект в нужное русло в самом начале работы…»

Сергій Кролевець – голова Всеукраїнської асоціації музеїв: «…Сьогодні є велика недовіра у киян до забудовників і до тієї ситуації, яка склалася… Можливо, забудовникам треба зібратися і на себе взяти зобов’язання не забудовувати центральні частини й охоронні зони…»

Олена Сердюк – віце-президент Українського національного комітету ІКОМОС, директор Науково-дослідного інституту пам’яткоохоронних досліджень: «…У нас під загрозою сьогодні опинилася вся сфера містобудування… Треба було почати з прийняття містобудівного кодексу…»

Богдан Кожушко – член колегії Головної ради Українського товариства охорони пам’яток історії та культури (УТОПІК): «…Коли звертався президент Національної академії наук Патон, що цей закон не можна приймати, тому що питання охорони культурної спадщини значно страждають, не було розуміння… Висновки експертів, фахових людей, які працюють у Верховній Раді, рекомендують цей закон не приймати взагалі…»

Сергій Кучер – в.о. начальника інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Києві: «…Закон нужно принимать, когда есть все подзаконные акты…»

Юрій Сербін – народний депутат України, член фракції «БЮТ – Батьківщина», заступник голови Комітету ВР України з питань будівництва, містобудування, ЖКГ та регіональної політики: «…Потрібно вводити цей закон в дію тільки після того, як були б розроблені всі 27 постанов…»

Олексій Самохін – депутат Київради, член Постійної комісії з питань земельних відносин, містобудування та архітектури: «…Як можна казати, що закон поганий, якщо він не пропрацював жодного дня… В цьому законі майже нічого не сказано про розвиток села…»

Юрій Зозуля – голова комісії Спортивного комітету з розвитку інфраструктури неолімпійських видів спорту: «…Спортивные площадки сносятся в первую очередь… В стране, где растет только количество больной молодежи и стариков, внимание, которое должно уделяться спортивным площадкам, – одно из базовых…»

Ігор Соколов
– заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України: «…Я бы не применял к закону термин «революционность», я бы назвал его эволюционным… Давайте дождемся результатов работы этого закона…»

Євген Карась
– активіст громадської ініціативи «Збережемо старий Київ»: «…Киян турбує не те, як спростити життя забудовнику і не те, що подешевшають квартири, а те, яким буде Київ, і щоб в законі було питання відповідальності забудовника…»

Андрій Миргородський – депутат Київради, член Ради директорів Конфедерації будівельників України, архітектор: «…Старая законодательная база не обеспечивает выполнений Генерального плана застройки… Мы сегодня движемся в сторону того, чтобы горожане получили тот город, который они хотят видеть…»

Тетяна Тимочко
– голова Всеукраїнської екологічної ліги: «…Зміни до українського законодавства потрібні, але вони повинні бути професійними…»

 
0 коментарів 0

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

вакансия, медицина, все тв, бесплатная клубная музыка 2009, автобазар украина продажа

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.