незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

Наш сайт переглянули

Сьогодні100
З початку місяця43 916
За 2012 рік507 348
За весь час2 316 660

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти
Новий розділ
Гарячі точки Києва
Відкрити

Дайджест «Київський форум»

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи готові Ви вийти на захист зелених зон Києва від вирубки?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Безпритульні тварини у столиці: як вирішити проблему?  1695
На продовження медичної теми. Вакцинація: за і проти. Чому все більше людей відмовляється щеплюватися?  1028
Будівельні афери у столиці: чому кияни інвестують у віртуальне житло та як не втрапити в будівельну халепу? (Проблеми знедолених інвесторів, доступність житла у столиці тощо)  805
Новий Житловий кодекс: чи безпечно для життя? (основні ризики, новації та сюрпризи)  643
Портрет київського студентства: які проблеми найбільше хвилюють сучасну молодь (якість вищої освіти, стипендія, нестача місць у гуртожитках, працевлаштування, оплата за навчання, тощо)  457
Чи потрібні ринки у столиці? (Нові рейдерські захоплення, знищення малого й середнього бізнесу та ін.) Позиція влади і думка киян  413
Секонд-хенди під прицілом: чи зникне дешевий одяг зі столичного ринку?  412
Сніг у Києві: природній катаклізм чи безпорадність влади  391
Як убезпечити споживачів фінансових послуг (позичальників, вкладників) під час економічної кризи?(Хто захистить людей від колекторів, чи існує фінансова справедливість та чому й досі не сформована єдина державна політика і система захисту прав споживачів фінпослуг)  386
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або Допоможи собі сам: що перешкоджає реформі ЖКГ у столиці?  383

Передача

30.08.2011
друкувати надіслати

Українська незалежність. 20 років потому

Відеозапис

82 перегляди відео 82   



Цитати учасників ефіру

Лариса Скорик – народний депутат України I скликання, професор архітектури, член-кореспондент Академії мистецтв України: «…Ми живемо так, як заслуговуємо. Треба заслужити, щоб жити так, як хочеш… Нашій державі треба стати професіоналом в державному будівництві… В такій справі, як будівництво держави, треба включати передусім великий і дуже тверезий розум. Емоції мають бути на останньому місці…»

Іван Драч – народний депутат України І, ІІІ та ІV скликань, Герой України, поет: «…Народні депутати за весь цей час не спромоглися наробити таких документів, які зробив Народний Рух України за часів Перебудови…»

Елла Лібанова – директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України, доктор економічних наук, професор: «…Всі 20 років ми, на жаль, невпинно, послідовно втрачали демографію. Все, що могли, ми втратили… Ми не встигли сформувати відповідального громадянина…»

Віктор Мусіяка – співавтор Конституції України, народний депутат України ІІ і ІV скликань, професор права: «…Якби широкий людський загал брав участь у державотворчому процесі, тоді б ми і мали державу… Кожен повинен розуміти: в тому, що існує, є прояв наявності або відсутності нашої волі… Ідей, які б зачепили широкий загал, не так багато…»

Ірина Бекешкіна – старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України, директор Фонду «Демократичні ініціативи»: «…Люди вважають, що вони більше втратили, шкодують за Радянським Союзом… Чим ближче було опитування до 20-річчя Незалежності, тим більше зростала кількість тих, хто проголосував би за незалежність…»

Михайло Погребінський – директор Київського центру політичних досліджень та конфліктології, політолог: «…Патриотизм, и нас этому учили, воспринимался исключительно как реализация этнического самосознания украинской нации… Создание и существование Украинского государства – необратимо… Должно пройти довольно долгое время по формированию и становлению гражданской нации, когда человек, говорящий по-русски, чувствовал бы себя патриотом страны, потому что таким он себя ощущает… Сейчас Европа и Россия раздирают Украину…»

Олександр Мосіюк – один із лідерів Народного Руху, в.о. голови Київради у часи здобуття незалежності України: «…Київрада на той час була драйвером незалежності… Можна було ухвалювати рішення на рівні Києва, які мали величезне значення для долі держави…»

Елла Лібанова – директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України, доктор економічних наук, професор: «…Треба формувати власні українські традиції… Має бути повага до державної мови, до Державного прапору…»

Віктор Мусіяка – співавтор Конституції України, народний депутат України ІІ і ІV скликань, професор права: «…Щодо параду на День Незалежності треба сказати, що міць не треба демонструвати, про неї треба дбати… Немає державної політики, немає від держави тих дій, які б викликали відповідну реакцію у суспільства…»

Олександр Власюк – казкар-лірник, музикант, письменник: «…Ми маємо право на свою національну державу… Не треба мені показувати військового параду, у нас нема чого показувати. Можна показати вертольоти, на які пішли наша міць, наша армія, наші гроші… Мені треба, щоб мене в моїй державі не принижували… Наша держава зараз, по суті, є антиукраїнською… Дуже жаль, що 20 років виявилися втраченими…»

Максим Маньківський – перший заступник голови правління ГО «Кияни об’єднуємось»: «…Хотел бы, чтобы мы разделяли Украину на Украину как Родину и на Украину как государство и репрессивный аппарат…»

Тарас Федюк – президент Асоціації українських письменників: «…В мене є пропозиція – на День Незалежності проводити парад «Беркуту»… Ми живимо так, як заслуговує більшість народу України, яка голосувала замість Чорновола за Кравчука, потім замість Кравчука – за Кучму…»

Олексій Толкачов – президент Європейської асоціації українців: «…Ми намагалися популяризувати саме країну, а не державу, тому що Україну часто сприймають через політичні негаразди, корупцію, відсутність демократії і всі проблеми, які існують в зв’язку з існуванням нашої держави… Україна є спадкоємицею найсильнішої країни середньовічної Європи – Київської Русі… Мабуть, найбільше, що ми втратили, це – віра в Україну…»

Володимир Янченко – автор проекту «Парк Київська Русь»: «…Главная задача, которую мы себе поставили, – это поднять имидж Украины…»

Роман Головня – лідер Київської міської громадської організації «Народний фронт»: «…Святкування Дня Незалежності у нас перетворилося на суцільне «попоїще»… Це повинно бути сімейне свято, свято України і українців… Державу то ми створили, а чи трансформували ми свою особистість під цю державу – це питання…»

Юрій Андрєєв – президент Всеукраїнського громадського об’єднання «Союз. Чорнобиль. Україна»: «…Независимость определяется уютностью жизни людей в стране. Этого уюта нет… Независимость у нас обрела только власть – она полностью независима от мнения народа…»

 
0 коментарів 0

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

работа сегодня, первое свидание, тв программа на сегодня, видео бесплатно без смс, автобазар в николаеве

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.