незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

Наш сайт переглянули

Сьогодні128
З початку місяця43 944
За 2012 рік507 376
За весь час2 316 688

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти
Новий розділ
Гарячі точки Києва
Відкрити

Дайджест «Київський форум»

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи готові Ви вийти на захист зелених зон Києва від вирубки?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Безпритульні тварини у столиці: як вирішити проблему?  1695
На продовження медичної теми. Вакцинація: за і проти. Чому все більше людей відмовляється щеплюватися?  1028
Будівельні афери у столиці: чому кияни інвестують у віртуальне житло та як не втрапити в будівельну халепу? (Проблеми знедолених інвесторів, доступність житла у столиці тощо)  805
Новий Житловий кодекс: чи безпечно для життя? (основні ризики, новації та сюрпризи)  643
Портрет київського студентства: які проблеми найбільше хвилюють сучасну молодь (якість вищої освіти, стипендія, нестача місць у гуртожитках, працевлаштування, оплата за навчання, тощо)  457
Чи потрібні ринки у столиці? (Нові рейдерські захоплення, знищення малого й середнього бізнесу та ін.) Позиція влади і думка киян  413
Секонд-хенди під прицілом: чи зникне дешевий одяг зі столичного ринку?  412
Сніг у Києві: природній катаклізм чи безпорадність влади  391
Як убезпечити споживачів фінансових послуг (позичальників, вкладників) під час економічної кризи?(Хто захистить людей від колекторів, чи існує фінансова справедливість та чому й досі не сформована єдина державна політика і система захисту прав споживачів фінпослуг)  386
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або Допоможи собі сам: що перешкоджає реформі ЖКГ у столиці?  383

Передача

20.09.2011
друкувати надіслати

Столиця майбутнього, або Стратегія розвитку Києва до 2025 року» (Громадське обговорення у прямому ефірі за участю фахівців, експертів та киян)

Відеозапис

251 перегляд відео 251   



Цитати учасників ефіру

Віра Сирота – голова Громадської ради при КМДА: «…Стратегія [розвитку Києва до 2025 року – Ред.] – це ніби генеральний проект, до якого будуть прийматися всі положення про вирішення тих чи інших питань… Ми розраховуємо, що нас почують…»

Ірина Скорнякова – завідуюча відділом Інституту економіка та прогнозування НАН України: «…Стратегия нужна для того, чтобы улучшить жизнь киевлян…»

Наталія Новак – депутат Київради, заступник голови фракції «УДАР Віталія Кличка»: «…Перед прийняттям Стратегії взагалі не було ні жодних обговорень, ні її представлення, не було можливості висловити свою думку, якою б ми хотіли бачити цю Стратегію… Стратегія потрібна, тому що Генеральний план – це просторове бачення Києва, але у нас є охорона здоров’я, освіта, житлово-комунальне господарство, культура, які не можуть бути відображені в Генеральному плані… Ця Стратегія більш нагадує імітацію діяльності…»

Іван Салій – екс-голова КМДА: «…Для такого документа [як Стратегія – Ред.] потрібно запрошувати експертів не тих, яких обирають, а тих, хто розуміє… Нова команда взялася розробляти своє бачення [розвитку Києва. – Ред.], і нічого в цьому поганого немає…»

Володимир Фесенко – голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог: «…У нас, на превеликий жаль, дуже часто політику ототожнюють з піаром… Замало написати план реформ, потім виникають проблеми… Я не здивуюся, якщо через рік-два буде або новий документ, або будуть суттєві зміни до цього…»

Іван Плачков – депутат Київради, фракція «УДАР Віталія Кличка»: «…Стратегия – очень глубокий, стратегический документ для города… Разрабатывали Стратегию не мальчики с улицы, а очень грамотные и мудрые люди, которые выполнили поставленное задание великолепно…»

Ірина Скорнякова – завідуюча відділом Інституту економіки та прогнозування НАН України: «…Точками роста [экономики Киева – Ред.] будут информационные технологии, точное машиностроение и электроника, фармацевтическое производство, пищевая промышленность, наука, образование, культура, телекоммуникации, сферы торговли и обслуживания…»

Наталія Новак – депутат Київради, заступник голови фракції «УДАР Віталія Кличка»: «…Кияни повинні брати участь у розробці Стратегії… У Стратегії переплутані основні стратегічні напрямки, механізми і наслідки… Все повністю треба переробляти і визначати нові пріоритети…»

Іван Салій – екс-голова КМДА: «…Стратегію розвитку Києва на 15 – 50 років повинні розробляти нобелівські лауреати, а не громадські експерти…»

Віктор Грінюк – депутат Київради, голова фракції «Спортивний Київ»: «…Главное в городе Киеве – это здоровый, счастливый киевлянин, который может в этом городе комфортно находиться и передвигаться…»

Валентин Олійник – голова виконкому ГО «Об’єднання депутатів Києва “Порада”»: «…Я очень боюсь, что 15-летнюю стратегию развития Киева постигнет участь 20-летнего построения коммунизма…»

Ярослав Биструшкін – лідер громадської кампанії «Київ – наш дім»: «…Влада досягла того, чого хотіла – всі про неї розмовляють. Це прекрасна піар-акція, яка втілюється в життя за малі гроші…»

Максим Борода – заступник директора Міжнародного центру перспективних досліджень: «…Неможливо одночасно займатися і житлово-комунальним господарством, і інфраструктурою, і культурою…»

Віталій Славов – голова Президії громадської організації «ГОРА»: «…Ця Стратегія – бізнесово-політичний проект, який зроблений як піар акція… Роль і місце цієї Стратегії в системі законодавства не визначені…»

Олег Дубовик – адвокат: «…Стратегія – це гарна книжечка, але я думаю, що вона не буде виконуватися саме як документ… Законодавством не передбачено відповідальності за невиконання Стратегії, а це – величезні кошти, зокрема й кошти киян…»

Олександр Сергієнко – директор Інституту міста: «…Як тільки ми відходимо від економіки, то в Стратегії залишається тільки «дитячий лєпєт»…»

Віра Сирота – голова Громадської ради при КМДА: «…Вчора на зустрічі ми дали свої пропозиції і щодо фізкультури, і щодо будівництва, і щодо переробки відходів…»

Максим Маньківський – перший заступник голови правління ГО «Кияни об’єднуємось»: «…В этой Стратегии не чувствуется духа Киева…»

 
0 коментарів 0

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

работа в одессе, пройти онлайн тесты, программа телепередач тнт, подарок руководителю, bmw цены

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.