незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

Наш сайт переглянули

Сьогодні2 866
З початку місяця41 105
За 2012 рік504 542
За весь час2 313 854

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти
Новий розділ
Гарячі точки Києва
Відкрити

Дайджест «Київський форум»

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи готові Ви вийти на захист зелених зон Києва від вирубки?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Безпритульні тварини у столиці: як вирішити проблему?  1695
На продовження медичної теми. Вакцинація: за і проти. Чому все більше людей відмовляється щеплюватися?  1028
Будівельні афери у столиці: чому кияни інвестують у віртуальне житло та як не втрапити в будівельну халепу? (Проблеми знедолених інвесторів, доступність житла у столиці тощо)  797
Новий Житловий кодекс: чи безпечно для життя? (основні ризики, новації та сюрпризи)  643
Портрет київського студентства: які проблеми найбільше хвилюють сучасну молодь (якість вищої освіти, стипендія, нестача місць у гуртожитках, працевлаштування, оплата за навчання, тощо)  457
Чи потрібні ринки у столиці? (Нові рейдерські захоплення, знищення малого й середнього бізнесу та ін.) Позиція влади і думка киян  413
Секонд-хенди під прицілом: чи зникне дешевий одяг зі столичного ринку?  412
Сніг у Києві: природній катаклізм чи безпорадність влади  391
Як убезпечити споживачів фінансових послуг (позичальників, вкладників) під час економічної кризи?(Хто захистить людей від колекторів, чи існує фінансова справедливість та чому й досі не сформована єдина державна політика і система захисту прав споживачів фінпослуг)  384
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або Допоможи собі сам: що перешкоджає реформі ЖКГ у столиці?  383

Передача

05.10.2011
друкувати надіслати

Картка киянина: експеримент починається. Чи вдасться міській владі ефективно реалізувати соціальний проект?

Відеозапис

181 перегляд відео 181   



Цитати учасників ефіру

Алла Шлапак – голова Постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціального захисту, депутат Київради, голова депутатської групи «Соціальна справедливість»: «…В зв’язку із зміною керівництва міста проект [з упровадження карток киянина, – Ред.] припинився, і зараз реанімується… Соціальна картка не повинна мати за мету спрощення роботи влади… На сьогоднішній день в бюджеті на 2011 рік кошти на реалізацію і впровадження проекту соціальної картки відсутні…»

Кирило Куликов – народний депутат України, голова правління ГО «Я – киянин»: «…Социальная карточка – это финальный продукт. Для того, чтобы сделать социальную карточку, необходимо создать единый реестр людей, которые получают социальные льготы… Это вымывание денег из карманов наших граждан… Все льготы нужно монетизировать…»

Тетяна Меліхова – голова фракції БЮТ у Київраді: «…Проект ніде не обговорювався… На сьогоднішній день говорити про те, що соціальна картка запрацює з 1 жовтня, – це блеф… Соціальна картка тільки покращує організаційні заходи для влади…»

Станіслав Каплуненко – директор КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр», секретар конкурсної комісії: «…На сегодняшний день нас только подключили к проекту… Сегодня никто не знает, сколько людей, имеющих право на льготы, ими пользуются…»

Олексій Маркусь – виконавчий директор Київської міської асоціації роботодавців: «…Ніхто з присутніх не дасть відповіді на те, якою повинна бути картка киянина. Це має бути колективне рішення… Головне – залучити фахівців до процесу, щоб він не спрямовувався однією стороною – владою…»

Кирило Куликов – народний депутат України, голова правління ГО «Я – киянин»: «…Если для проекта нет финансов, то это – прожект…»

Володимир Петровський – голова ВГО «Всеукраїнська профспілка працездатних інвалідів», інвалід І групи по зору: «…Кияни не готові, щоб була така картка…»

Ірина Старук – заступник начальника ГУ праці та соціального захисту населення КМДА: «…В пілотному проекті передбачається, що в першу чергу картку отримають кияни, які за законами України, не мають права безкоштовного проїзду в метрополітені…»

Алла Шлапак – голова Постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціального захисту, депутат Київради, голова депутатської групи «Соціальна справедливість»: «…Картка киянина має бути – вона позитивна і для людини, і для роботодавця, і для профспілок, і для влади…»

Володимир Петровський – голова ВГО «Всеукраїнська профспілка працездатних інвалідів», інвалід І групи по зору: «…За великим рахунком, ні мені, ні тому, хто лежить, пільги не потрібні були б взагалі, якби нам платили відповідну пенсію, якби у нас були відповідні зарплати…»

Кирило Куликов – народний депутат України, голова правління ГО «Я – киянин»: «…На сегодняшний день льготы – колоссальная проблема, которая стоит перед постсоветским государством… Все ключи от большинства программ, которыми пользуется государство, в руках частных компаний-разработчиков…»

Лілія Бородуліна – член Київської міської асоціації роботодавців, виконавчий директор консорціуму «АСТЕК»: «…Проект социальной карточки необходим для страны, и успех его реализации зависит от власти… Сейчас нужно заплатить 30 тысяч гривень для того, чтобы только узнать, что мы хотим проинвестировать…»

Олексій Маркусь – виконавчий директор Київської міської асоціації роботодавців: «…Головне, чого зараз уникає влада, – це прозорість процесу…»

Тетяна Меліхова – голова фракції БЮТ у Київраді: «…Якщо держава не гарантує соціальні гарантії пільговикам, то виконавчий орган повинен залучати і експертів, і науковців, і роботодавців, і тих людей, які отримують пільги…»

Ольга Сушко – юрист Інституту медіаправа: «…Питання прозорості процесу дуже важливе…»

Роман Головня – лідер Київської громадської організації «Народний фронт»: «На сьогодні пенсіонерів і пільговіків загнали в соціальні рамки і «футболять» їх, як хочуть… Навіщо створювати обхідні механізми, на яких заробляти гроші…»

Тарас Тимчук – директор напряму Ресурсного центру розвитку громадських організацій «Гурт»: «…Інформації дуже мало, і, швидше за все, будь-яка інновація приречена на провал…»

 
2 коментарі 2

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

  • Roriainvarden коментує:

    Компания “Электрик Хаус” выполняет все виды электромонтажных работ. Электромонтажные работы включают в себя не только вызов электрика, монтаж, но и предварительную оценку, а также последующие услуги электрика по наладке, электрика бани. Электромонтажные работы можно доверить только электрикам – специалистам, которые знают, как выполнить их качественно и в тоже время быстро, с минимальными денежными затратами. Вызов электрика особенно актуален в крупных городах, где быстрый темп жизни вынуждает выполнять электромонтажные работы как можно быстрее.

  • Roriainvarden коментує:

    Компания “Электрик Хаус” выполняет все виды электромонтажных работ. Электромонтажные работы включают в себя не только вызов электрика, монтаж, но и предварительную оценку, а также последующие услуги электрика по наладке, электрика коттеджа. Электромонтажные работы можно доверить только электрикам – специалистам, которые знают, как выполнить их качественно и в тоже время быстро, с минимальными денежными затратами. Вызов электрика особенно актуален в крупных городах, где быстрый темп жизни вынуждает выполнять электромонтажные работы как можно быстрее.

вакансии фельдшера в Днепропетровске, проишествия киев, Шукшин Василий Макарович, наруто 129 серия, автомобили

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.