незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

Наш сайт переглянули

Сьогодні128
З початку місяця43 944
За 2012 рік507 376
За весь час2 316 688

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти
Новий розділ
Гарячі точки Києва
Відкрити

Дайджест «Київський форум»

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи готові Ви вийти на захист зелених зон Києва від вирубки?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Безпритульні тварини у столиці: як вирішити проблему?  1695
На продовження медичної теми. Вакцинація: за і проти. Чому все більше людей відмовляється щеплюватися?  1028
Будівельні афери у столиці: чому кияни інвестують у віртуальне житло та як не втрапити в будівельну халепу? (Проблеми знедолених інвесторів, доступність житла у столиці тощо)  805
Новий Житловий кодекс: чи безпечно для життя? (основні ризики, новації та сюрпризи)  643
Портрет київського студентства: які проблеми найбільше хвилюють сучасну молодь (якість вищої освіти, стипендія, нестача місць у гуртожитках, працевлаштування, оплата за навчання, тощо)  457
Чи потрібні ринки у столиці? (Нові рейдерські захоплення, знищення малого й середнього бізнесу та ін.) Позиція влади і думка киян  413
Секонд-хенди під прицілом: чи зникне дешевий одяг зі столичного ринку?  412
Сніг у Києві: природній катаклізм чи безпорадність влади  391
Як убезпечити споживачів фінансових послуг (позичальників, вкладників) під час економічної кризи?(Хто захистить людей від колекторів, чи існує фінансова справедливість та чому й досі не сформована єдина державна політика і система захисту прав споживачів фінпослуг)  386
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або Допоможи собі сам: що перешкоджає реформі ЖКГ у столиці?  383

Передача

15.09.2009
друкувати надіслати

Чи загрожує Києву зрив опалювального сезону?

Відеозапис

40 переглядів відео 40   



Цитати учасників ефіру

Едуард Соколовський – голова правління АК «Київенерго»: «Коммунальные хозяйства, имеется в виду ЖЭКи, в том числе, на которые подаются теплоносители, они не готовы. Из-за неудовлетворительного состояния внутридомовых сетей даже качественно поданный носитель на 50% снижает его эффективность… В настоящее время долги АК «Київенерго» составляют 640 миллионов гривень».

Віталій Яковенко – голова Асоціації теплотехнічних компаній України (АТКУ): «Есть все основания опасаться, что отопительный сезон в Киеве не начнется, а если начнется, то может очень быстро закончится… Команда Черновецкого усугубляет ситуацию, резко повышая тарифы, либо не рассчитываясь по своим долгам…».

Юрій Бондар – голова Постійної комісії Київради з питань ЖКГ та ПЕК, голова правління ЗАТ «Київенергохолдинг»: «На каждой сессии, на каждом заседании нашей комиссии все те вещи, о которых сейчас говорят, они постоянно звучат… В течение последних 15 лет почти никто не занимался вопросами развития инженерных сетей… Кабинет Министров Украины принял решение о том, что в Киеве необходимо ввести тарифы ниже их себестоимости…».

Олександр Гудима – член Комітету ВР України з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки: «Незважаючи на фінансову світову кризу України зуміла, уряд, НАК «Нафтогаз», накопичити в своїх підземках близько 26 мільярдів метрів кубічних газу, і про ніяку загрозу замерзання міста Києва не йдеться… Міський голова Черновецький знає прекрасно, що прем’єр Тимошенко не позволить щось зробити з киянами зимою. Через то всі проблеми, про які ми говоримо…».

Олександр Мазурчак – перший заступник Міністра з питань ЖКГ, начальник Державної житлово-комунальної інспекції: «Сьогодні киянам не загрожує страшні перспективи, які намальовані… Але, дійсно, підтримую інших спікерів про те, що проблеми дійсно існують…».

Едуард Соколовський – голова правління АК «Київенерго»: «Мы никого не пугаем – мы хотим донести ту объективную информацию, которая есть о компании и ситуации… Это иллюзия, что Киев полностью рассчитывается за тепло, это – миф».

Юрій Бондар – голова Постійної комісії Київради з питань ЖКГ та ПЕК, голова правління ЗАТ «Київенергохолдинг»: «Самая большая угроза Киеву – это как раз политика, потому что политики, не гнушаясь ничем, будут расплачиваться безопасностью киевлян».

Василь Яструбинський – начальник ГУ з питань цінової політики КМДА: «Місто за газ вже заплатило більш 1 мільярду 300 мільйонів гривень із власного бюджету. Це покриття різниці в тарифах… Політикою дешевих тарифів ми датуємо багатих людей міста…».

Сергій Корнієнко – заступник голови правління ВАТ «Київгаз»: «Безкоштовно газ ніхто не буде роздавати. З початком опалювального сезону потрібно підвищувати тиск, збільшувати кількість подачі газу в газовій мережі. Не думаю, що НАК «Нафтогаз» при боргах в 600 мільйонів компанії «Київенерго» збільшить подачу газу до міста Києва».

Олександр Гудима – член Комітету ВР України з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки: «Власником 60% «Київгазу» є народний депутат від Партії регіонів Хмельницький. За «Київенерго» повну політичну відповідальність несуть міський голова Черновецький, пан Ахметов и пан Хмельницький… Під час фінансової кризи прем’єр Тимошенко вважає аморальним піднімати ціни на газ і електроенергію, і перекладати всі світові проблеми і українські проблеми на плечі киян…».

Олесь Вахній – журналіст, газета «Літературна України»: «Гадаю, що Києву не дадуть в цьому році замерзнути, тому що настають президентські вибори… Але це не вирішує проблеми остаточно… Кожен рік постає така проблема… Не повинно бути монополії».

Олег Соскін – директор Інституту трансформації суспільства: «Скільки не кажи: «Цукор, цукор», в роті солодше не стане. Не можна казати, що газу вдосталь… «Київенерго» не буде отримувати газу від НАК «Нафтогаз» України, тому ніякого опалювального сезону не почнеться. Тому що «Нафтогаз» не може постачати газ в кредит…».

Олексій Голобуцький – заступник директора Агентства модулювання ситуацій: «Для мене серйозна проблема – за мене вирішують коли митися мені гарячою водою – коли не митися, грітися – не грітися і так далі, і так далі. Це питання настільки політизоване абсолютно, що відповіді зараз ніхто не дасть… Ми завалимо ЖКГ, воно буде завалено через рік, через два, через три, тому що політичні доцільність і моменти стоять попереду економічних…».

Віталій Кулик – директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства: «Частина киян дезорієнтована – за якими тарифами платити».

Віталій Славов – юрист: «Скільки не плати, гроші зникають у «чорну диру». Ця «чорна дира» навмисно створена міськими органами влади… Для  вирішення питання – заключення договорів із споживачем, необхідно, щоб громада приймала в цьому участь, бо бізнес і влада між собою ніколи не домовляться».

Сергій Михальченко – голова правління корінних киян «Київське земляцтво»: «Собралось несколько компетентных людей, которые забросали нас цифрами, и мы поняли одно – ребята, платить надо. Но те услуги, которые вы оказываете нам, жителям Киева, не стоят ничего или 20 копеек…».

 
18 коментарів 18

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

  • лорд коментує:

    Сколько той зимы… Так наверное Черновецкий размышляет сидя возле бассейна в своем роскошном доме и наслаждаясь ароматами цветов в зимнем саду

  • Анонімний коментує:

    Да Черновецкий это горе нашего города.Коммунальное хозяйство разваливается, земля дерибанится- скоро Киев вообще перестанет быть пригодным для жилья.А мер сидит в своем кресле и некому его привлечь к ответственности

  • Анонімний коментує:

    Я вообще не понимаю для чего Черновецкий Киеву.Ни одной проблемы решить в городе не может, зато создает их массу для жителей

  • Анонімний коментує:

    Прорывы то тут, то там. В некоторых местах вообще кап. ремонт труб. Эти экономисты хреновы ноют что денег нет. Так какого рожна ремонтируют зимой? Ремонт дешевле что-ли?

  • Анонімний коментує:

    Вызывали мы и представителя жека, и не один раз. Оказывается температура в квартире 14 градусов “цілком придатна для життя” Вобщем, за тепло платим и дальше, и мёрзнем.

  • Анонімний коментує:

    Зрив опалювального сезону по Київу кожного тижня в різних регіонах. І так всю зиму. Хто винен – напевно таки влада

  • Анонімний коментує:

    красота. А почему не до следующей осени. Они таким образом средства экономят, а мы мёрзним в квартирах.

  • Анонімний коментує:

    Оставить целый микрорайон без тепла и горячей воды в феврале месяце для проведения планового ремонта – такое возможно только у нас

  • Анонімний коментує:

    Да уж, действительно, о какой готовности тут так важно рассуждали господа в галстуках, если они делают ремонт в феврале месяце при минусовой температуре?

  • Анонімний коментує:

    на Оболони хоть авария была, это форс-мажор,а у нас на Теремках они посреди зимы ремонт затеяли делать. Это вообще ни в какие ворота, а весна-лето-осень для чего нужны, чтоб груши околачивать?

  • Анонімний коментує:

    Києву загрожує не просто зрив опалювального сезону (це не найстрашніше), Києву загрожує таке керівництво (Черновецький зі своїми 17-ма замами). За що б вони не взялися, все не як в людей (певно руки не з того місця виросли чи в дитинстві на голови падали часто?)

  • Анонімний коментує:

    мда, когда у нас на Оболони на прошлой неделе тепло вырубили, то я думал, что мы с женой и ребёнком коньки отдадим до утра такой холод в квартире стоял.

  • Анонімний коментує:

    Только с таким мэром, как Черновецкий можно в феврале провалить отопительный сезон(((((

  • Анонімний коментує:

    Такое руководство свидетельствует об импотенции власти. Какой мэр, такая и его команда. Они ни с чем не могут справиться – ни с отопительным сезоном, ни с уборкой снега, не могут навести порядок в ЖКХ.

  • Анонімний коментує:

    Посеред зими відключати десятки будинків від тепла через ремонт тепломереж – це діагноз цієї київської влади. За таку халатність чиновників треба щонайменше звільняти.

  • Анонімний коментує:

    Киеву могут угрожать любые техногенные катастрофы, пока у власти абсолютно не компетентные люди во главе с Космосом. Привыкли только воровать.

  • Анонімний коментує:

    Как по мне название передачи должно звучать не как вопрос, а скорее, как утверждение. Тот факт, что киевляне в любой момент могут остаться без тепла в своих квартирах уже давно общеизвестен. Нынешняя власть ничего не предпринимает, что бы котельни работали в нормальном режиме, чтобы трубы не прорывало, чтобы все работало надлежащим образом.

  • Анонімний коментує:

    С нашей бестолковой властью хорошего ожидать не приходится.Думаю, Киеву может угрожать не только срыв отопительного сезона, но и много других неприятностей, пока Черновецкий мер

работа водитель-телохранитель Одесса, тест на профориентацию, Фолькер Шлёндорф, скачать музыкальные клипы, продажа Киа Карнивал

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.