незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

Наш сайт переглянули

Сьогодні128
З початку місяця43 944
За 2012 рік507 376
За весь час2 316 688

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти
Новий розділ
Гарячі точки Києва
Відкрити

Дайджест «Київський форум»

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи готові Ви вийти на захист зелених зон Києва від вирубки?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Безпритульні тварини у столиці: як вирішити проблему?  1695
На продовження медичної теми. Вакцинація: за і проти. Чому все більше людей відмовляється щеплюватися?  1028
Будівельні афери у столиці: чому кияни інвестують у віртуальне житло та як не втрапити в будівельну халепу? (Проблеми знедолених інвесторів, доступність житла у столиці тощо)  805
Новий Житловий кодекс: чи безпечно для життя? (основні ризики, новації та сюрпризи)  643
Портрет київського студентства: які проблеми найбільше хвилюють сучасну молодь (якість вищої освіти, стипендія, нестача місць у гуртожитках, працевлаштування, оплата за навчання, тощо)  457
Чи потрібні ринки у столиці? (Нові рейдерські захоплення, знищення малого й середнього бізнесу та ін.) Позиція влади і думка киян  413
Секонд-хенди під прицілом: чи зникне дешевий одяг зі столичного ринку?  412
Сніг у Києві: природній катаклізм чи безпорадність влади  391
Як убезпечити споживачів фінансових послуг (позичальників, вкладників) під час економічної кризи?(Хто захистить людей від колекторів, чи існує фінансова справедливість та чому й досі не сформована єдина державна політика і система захисту прав споживачів фінпослуг)  386
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або Допоможи собі сам: що перешкоджає реформі ЖКГ у столиці?  383

Передача

29.09.2009
друкувати надіслати

Хто наживається на киянах, завищуючи ціни на ліки?

Відеозапис

28 переглядів відео 28   



Цитати учасників ефіру

Петро Багрій, президент Асоціації фармацевтичних  виробників України: « Не все у вартості вітчизняних ліків залежить від курсу долара: на 50-60%, в залежності від форми лікарського засобу, курс долара впливає на формування вартості препарату»

Олена Пруднікова, голова робочої групи Ради підприємців при КМУ з антикризових питань фармацевтичної галузі України: «Зараз нас  Держлікінспекція вернула в 90-ті роки: ви бачите певний дефіцит лікарських засобів, завтра можливо будуть продавати ліки з валіз і їх якість ніхто не буде гарантувати…»

Дмитро Шеремет, директор департаменту «Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ/СНІД»: «Министерство здравоохранения, у одного и того же производителя умудрилось купить препараты на 32 миллиона дороже, чем наша организация, в результате 14 тис. человек осталось без лечения»

Костянтин Косяченко, заступник голови Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів МОЗ України: «Ми повинні говорити вже зараз не про ціну лікарського засобу, а про вартість лікування і відшкодування вартості лікарських засобів, як складову частину лікування»

Олександр Вахній, журналіст:« Я би шукав причину проблеми, яка зараз виникла, в самій системі. На жаль ми живемо в на пів тоталітарній державі, де працівникам владних структур дуже невигідно аби громадські організації мали право контролювати…»

Роман Головня, учасник громадського руху «Справжні кияни»: «Величезна реклама лікарських препаратів повинна  стримуватися державою…Кожного українця зараз підсадили на ліки, ніколи ще не було такої масованої пропаганди ліків »

Станіслав Клих, « Фармацевтический монстр, имеет  мощное лобби в органах власти, имеет мощную медийную поддержку, но его надо как-то останавливать…Мы забыли упомянуть, что аптеки стали местом сбыта наркотических препаратов…»

Юрій Зозуля, президент Української федерації воднолижного спорту: «Наше «Министерство здравоохранения» нужно переименовать в «Министерство здраволечния», потому что охраной здоровья в нем не пахнет…что нам нужно, для того чтобы пропагандировать простейшие вещи, мы с детства помним солнце, воздух и вода – наши лучшие друзья… пусть 30%  рекламы фармацевтические фирмы пускают на рекламу здорового образа жизни»

 
2 коментарі 2

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

  • Gleb Jeglov коментує:

    да методика этой наживы проста как дверь – сначала создаётся паника в связи с каким-нибудь “хомячковым грипом”, население массово начинает скупать разнообразные препараты, цены на которые, из-за повышения спроса резко возрастают. Под шумок незаметно поднимаются цены и на другие лекарства, которые ну вообще никак с “хомячковым гриппом” не связаны, но во время паники на это никто не обращает внимания, а потом и привыкают потихоньку. Рынок стабилизируется, но ненадолго, до следующей вспышки какого-нибудь “страусиного гриппа” и всё повторяется по новой.

  • Portos коментує:

    наживаются на нас все кому не лень, но им всё мало и мало. Вон уже детские стоматполиклиники стали захватывать, чтобы сделать их коммунальным предприятием, следовательно, чтоб и услуги в ней были платными для населения. Это полный

вакансии риэлтор Харьков, тесты для девочек, Лорен Хаттон, аниме парни, Тойота Превиа купить

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.