незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

Наш сайт переглянули

Сьогодні2 866
З початку місяця41 105
За 2012 рік504 542
За весь час2 313 854

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти
Новий розділ
Гарячі точки Києва
Відкрити

Дайджест «Київський форум»

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи готові Ви вийти на захист зелених зон Києва від вирубки?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Безпритульні тварини у столиці: як вирішити проблему?  1695
На продовження медичної теми. Вакцинація: за і проти. Чому все більше людей відмовляється щеплюватися?  1028
Будівельні афери у столиці: чому кияни інвестують у віртуальне житло та як не втрапити в будівельну халепу? (Проблеми знедолених інвесторів, доступність житла у столиці тощо)  797
Новий Житловий кодекс: чи безпечно для життя? (основні ризики, новації та сюрпризи)  643
Портрет київського студентства: які проблеми найбільше хвилюють сучасну молодь (якість вищої освіти, стипендія, нестача місць у гуртожитках, працевлаштування, оплата за навчання, тощо)  457
Чи потрібні ринки у столиці? (Нові рейдерські захоплення, знищення малого й середнього бізнесу та ін.) Позиція влади і думка киян  413
Секонд-хенди під прицілом: чи зникне дешевий одяг зі столичного ринку?  412
Сніг у Києві: природній катаклізм чи безпорадність влади  391
Як убезпечити споживачів фінансових послуг (позичальників, вкладників) під час економічної кризи?(Хто захистить людей від колекторів, чи існує фінансова справедливість та чому й досі не сформована єдина державна політика і система захисту прав споживачів фінпослуг)  384
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або Допоможи собі сам: що перешкоджає реформі ЖКГ у столиці?  383

Передача

26.04.2011
друкувати надіслати

До 25-річниці трагедії на ЧАЕС. «Уроки Чорнобиля: чи може бути корисним досвід України для Японії?!»

Відеозапис

113 переглядів відео 113   



Цитати учасників ефіру

Анатолій Кінах – народний депутат України, фракція ПР: «…Останнє десятиріччя у нас дещо знизилася увага і рівень відповідальності до того, що відбулося в Чорнобилі 25 років тому, і до того, що відбувається сьогодні в Чорнобильській зоні… Змінювалися уряди, змінювались кольори влади, а Чорнобильська зона, на жаль, залишалася територією, яка не бачила майбутнього, численні державні рішення, включаючи програми, не виконувалися, спрямовані кошти, в тому числі з державного бюджету, не давали необхідного ефекту…»

Анатолій Гриценко – народний депутат України, голова Комітету ВР України з питань національної безпеки і оборони: «…Прем’єр-міністр України Азаров сьогодні обманув все суспільство… По всіх категоріях: по тих, хто захищав і став інвалідом, хто був ліквідатором, хто проживає в зонах забруднення – по всіх без винятку завдають удару по пільгах…»

Анатолій Семинога – народний депутат України, голова Комітету ВР України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи: «…Наша країна сьогодні практично залишилася наодинці з чорнобильською проблематикою…»

Богдан Соколовський – уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки (2008–2010 рр.): «…Сьогодні не варто в минуле заглядати із прив’язкою до конкретних прізвищ… Кожний уряд діяв відповідно до свого уявлення, що там відбувається, і фінансових можливостей… За часів незалежності України завжди були ініціативи вийти у світ з метою більш широкого залучення світової громадськості до ліквідації чорнобильської проблеми…»

В’ячеслав Потапенко – головний консультант Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України: «…Жодного разу ті пільги, які визначені законами Радянського Союзу, не були сплачені в повному обсязі…»

Володимир Кобчик – голова Товариства ветеранів-інвалідів ліквідації аварії на ЧАЕС: «…Мы отказываемся от льгот – мы хотим получать ту пенсию, которую мы заработали…»

Анатолій Колядін – голова Всеукраїнської спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86»: «…Главное в законе, что мы требуем выполнять, – это компенсация за ущерб здоровью…»

Анатолій Гриценко – народний депутат України, голова Комітету ВР України з питань національної безпеки і оборони: «…Якби до нас звернулися я як представник опозиції сказав би, де взяти гроші… Бракує не коштів – бракує відповідальності і моралі…»

Анатолій Кінах – народний депутат України, фракція ПР: «…Образа для держави – всі ці проекти з точки зору туристичних маршрутів… Україна повинна домагатися, щоб на території Чорнобильської зони працювали потужні міжнародні науково-дослідні центри… Треба формувати і затверджувати на найвищому рівні довгострокову програму ліквідації наслідків…»

Анатолій Семинога – народний депутат України, голова Комітету ВР України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи: «…У нас сьогодні є проблема номер один – це злощасний законопроект 7562…»

Микола Проскура – заступник голови Державного агентства України з управління зоною відчуження МНС України: «…Підготовчі роботи [зі спорудження укриття ЧАЕС – ред.] проведені, ведуться дуже масштабні роботи, і закладені технічні рішення будуть реалізовані…»

Анатолій Морозов – директор Інституту проблем математичних машин і систем НАН України: «…И сейчас нет жесткого и четкого научного обоснования [рішення проблеми – ред.]… Достаточно много принимается необоснованных решений… Надо обязательно заставить науку, которая сейчас практически отброшена, работать на Чернобыль…»

Богдан Соколовський – уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки (2008-2010 рр.): «…Неодноразово і не одному уряду України ставилося питання про розробку обґрунтованої, прозорої, чіткої комплексної програми… Програм приймалося не менше десятка, мабуть, за останні років 18 – жодна не була виконана…»

Олексій Толкачов – голова Громадського комітету національної безпеки України: «…Основна проблема Чорнобиля в тому, що його долю вирішують некомпетентні люди… На рівні технологів досвід Чорнобильської станції засвоєний… Наш досвід багато в чому є незатребуваним…»

Юрій Урбанський – член ревізійної комісії Національного екоцентру України: «…Вся Європа відмовляється від атомної енергетики, а наш уряд готовий будувати атомні електростанції і постачати атомну електроенергію в Європу і тримати у нас ці проблеми й ризики…»

Анатолій Чумак – завідувач відділу ДУ «Науковий центр радіаційної медицини АМН України»: «…Медицина, мабуть, одна з галузей, яка отримала найбільший досвід від Чорнобильської катастрофи…»

Тимур Ібрагімов – журналіст: «…За 20 лет в стране для страны не сделано вообще ничего, зато сотни людей стали миллиардерами…»

Анатолій Гриценко – народний депутат України, голова Комітету ВР України з питань національної безпеки і оборони: «…Питання безпеки є ключовим для того, щоб не розгрібати десятиріччями проблеми, а краще їх не допускати… Уряд не повинен ховати в законопроекті з іншою назвою зміни до 18 законів, серед яких зняття заборони на приватизацію стратегічної газотранспортної магістралі…»

Анатолій Кінах – народний депутат України, фракція ПР: «…Досвід Чорнобиля не був врахований в подальшій тактиці, стратегії розвитку атомної енергетики, і приклад Японії дуже наочний…»

 
1 коментар 1

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

  • Альф коментує:

    Подивився передачу, і одне питання цікавить: де бабло??? де бабло, розпильщики? усі уряди продовжують тягнути його як можуть, а віз і нині там.

работа в киеве, как пригласить мужчину на свидание, киноафиша киева, скачать новую музыку, daewoo

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.