незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

Наш сайт переглянули

Сьогодні100
З початку місяця43 916
За 2012 рік507 348
За весь час2 316 660

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти
Новий розділ
Гарячі точки Києва
Відкрити

Дайджест «Київський форум»

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи готові Ви вийти на захист зелених зон Києва від вирубки?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Безпритульні тварини у столиці: як вирішити проблему?  1695
На продовження медичної теми. Вакцинація: за і проти. Чому все більше людей відмовляється щеплюватися?  1028
Будівельні афери у столиці: чому кияни інвестують у віртуальне житло та як не втрапити в будівельну халепу? (Проблеми знедолених інвесторів, доступність житла у столиці тощо)  805
Новий Житловий кодекс: чи безпечно для життя? (основні ризики, новації та сюрпризи)  643
Портрет київського студентства: які проблеми найбільше хвилюють сучасну молодь (якість вищої освіти, стипендія, нестача місць у гуртожитках, працевлаштування, оплата за навчання, тощо)  457
Чи потрібні ринки у столиці? (Нові рейдерські захоплення, знищення малого й середнього бізнесу та ін.) Позиція влади і думка киян  413
Секонд-хенди під прицілом: чи зникне дешевий одяг зі столичного ринку?  412
Сніг у Києві: природній катаклізм чи безпорадність влади  391
Як убезпечити споживачів фінансових послуг (позичальників, вкладників) під час економічної кризи?(Хто захистить людей від колекторів, чи існує фінансова справедливість та чому й досі не сформована єдина державна політика і система захисту прав споживачів фінпослуг)  386
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або Допоможи собі сам: що перешкоджає реформі ЖКГ у столиці?  383

Передача

07.06.2011
друкувати надіслати

Битва за Київ: чи бути перевиборам? (Легітимність процесу, можлива дата перегонів, ймовірні кандидати та електоральні настрої)

Відеозапис

71 перегляд відео 71   



Цитати учасників ефіру

Андрій Павловський – народний депутат України, фракція «БЮТ-Батьківщина»: «…Киян ганебно позбавили місцевого самоврядування… Кияни ніколи не сприймали Партію регіонів, тому вони [регіонали. – Ред.] будуть відтягувати вибори якомога довше… Блок Юлії Тимошенко дотримується позиції, що в Києві треба терміново відновити самоврядування, відправити у відставку непрацюючого мера Черновецького, провести дострокові вибори… Черновецький, його блок і Партія регіонів – це одне ціле у розкраданні майна і землі Києва…»

Кирило Куликов – народний депутат України, екс-керівник Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування діяльності влади Києва: «…Больше всего город Киев пострадал от Ющенко… На сегодняшний день Киев проигран всеми политическими силами, кроме одной… Если назвать киевлянам имя человека, который владеет «Киевэнерго», кому передаются теплосети «Киевэнерго», то можно будет отказаться от кандидата Попова… В 2008 году, когда Кличко имел все шансы выиграть выборы, демократические силы пошли друг против друга…»

Володимир Фесенко – голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента»: «…Для Партії регіонів зараз йти на вибори – неминуче їх програти… Вибори в Києві будуть не раніше осені наступного року…»

Олександр Черненко – голова правління Комітету виборців України: «…Не мають вибори виходити і призначатися з політичної доцільності… 25% киян хочуть позачергових виборів найближчим часом…»

Кирило Куликов – народний депутат України, екс-керівник ТСК ВР України з питань розслідування діяльності влади Києва: «…Выборы в городе Киеве по Закону должны были состояться 14 октября 2010 года, когда состоялись все местные выборы… В постановлении Временной следственной комиссии ВР Украины было четко прописано Виктору Андреевичу Ющенко требование про отстранение на два месяца Леонида Михайловича [Черновецкого. – Ред.] до изучения вопроса и проведения перевыборов в городе Киеве…»

Тетяна Меліхова – голова фракції БЮТ у Київраді: «…На сьогоднішній день «призначенці» працюють, презентують стратегії, передають в концесії наше майно, і за цім стоять одні і ті ж люди… Однозначно, треба йти на вибори, і кияни мають визначатися…»

Євген Копатько – соціолог: «…Мы сейчас имеем последствия той мины, которая была заложена в 2008 году, когда народ насильно вывели на досрочные выборы… Людей, которые готовы участвовать в избирательной кампании, должна быть какая-то критическая масса… В 2011 году, скорее всего, выборов не будет. Это не выгодно власти и это не выгодно тем силам, которые могут противостоять ей на сегодняшний день…»

Олександр Сергієнко – директор Інституту міста: «…У 2008 році була відверта «підстава» – Юлю [Тимошенко. – Ред.] підставили. Вона пішла з Турчиновим, пішов Кличко, а виграв в результаті Черновецький… По Конституції вибори мають бути 30 жовтня 2011 року… Ці вибори недоцільні, бо система виборів у нас «шулерська»… В разі, якщо оберуть, припустимо, Кличка головою міста, то ні у кого немає сумніву, що головою Київської міської державної адміністрації буде призначений Попов. Киян змусили грати крапленими картами в ті ігри, правил яких вони не знають…»

Андрій Павловський – народний депутат України, фракція «БЮТ-Батьківщина»: «…Киян позбавили принципів місцевого самоврядування. У киян забрали магдебурзьке право… Треба для великих міст запровадити два тури виборів…»

Кирило Куликов – народний депутат України, екс-керівник ТСК ВР України з питань розслідування діяльності влади Києва: «…Мы – город, представляющий из себя техногенную аварию…»

Максим Маньківський – перший заступник голови правління ГО «Кияни об’єднуємось»: «…Надо идти разными путями – кому-то пикетировать Киевскую раду, кому-то – Кабмин, кому-то подавать представления в КС… У нас нет легитимного мэра, в Киевсовете сидят депутаты, половина которых нелегитимна…»

Наталія Новак – заступник голови фракції «УДАР Віталія Кличка»: «…Єдина ознака демократії – це проведення виборів… Мер навіть не робить вигляду, що він працює. Але чомусь Президент, Прем’єр-міністр і Верховна Рада роблять вигляд, що мер працює, не покладаючи рук… Сьогодні є всі підстави оголосити дострокові вибори…»

Володимир Фесенко – голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента»: «…В Києві зараз абсурдна управлінська система… З точки зору суспільства, щоб змінилася ситуація, доцільно провести вибори одночасно з виборами в країні…»

Олексій Самохін – депутат Київради: «…Кияни втомилися від виборів і перевиборів… Давайте зробимо такі умови, щоб на вибори прийшло 70–80% киян… Кияни не знають персонально своїх депутатів…»

Роман Головня
– громадський діяч: «…На жаль, сьогодні ми, кияни, стали заручниками ситуації, коли Київ містить в собі величезний фінансовий шматок у вигляді землі і заводів… Сьогодні ми, кияни, на жаль, маємо набагато менше прав, ніж люди з будь-якого села…»

Олексій Кляшторний – голова Всеукраїнської профспілки «Народна солідарність»: «…Блок Юлії Тимошенко робить «подачу» Партії регіонів для того, щоб вона мала можливість шляхом призначення своєї людини здійснювати фактичну владу в місті і легітимізувати цю владу…»

 
1 коментар 1

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

работа, женская психология, Челентано, музыка бесплатно без регистрации смс, автопоиск

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.