незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

Наш сайт переглянули

Сьогодні100
З початку місяця43 916
За 2012 рік507 348
За весь час2 316 660

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти
Новий розділ
Гарячі точки Києва
Відкрити

Дайджест «Київський форум»

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи готові Ви вийти на захист зелених зон Києва від вирубки?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Безпритульні тварини у столиці: як вирішити проблему?  1695
На продовження медичної теми. Вакцинація: за і проти. Чому все більше людей відмовляється щеплюватися?  1028
Будівельні афери у столиці: чому кияни інвестують у віртуальне житло та як не втрапити в будівельну халепу? (Проблеми знедолених інвесторів, доступність житла у столиці тощо)  805
Новий Житловий кодекс: чи безпечно для життя? (основні ризики, новації та сюрпризи)  643
Портрет київського студентства: які проблеми найбільше хвилюють сучасну молодь (якість вищої освіти, стипендія, нестача місць у гуртожитках, працевлаштування, оплата за навчання, тощо)  457
Чи потрібні ринки у столиці? (Нові рейдерські захоплення, знищення малого й середнього бізнесу та ін.) Позиція влади і думка киян  413
Секонд-хенди під прицілом: чи зникне дешевий одяг зі столичного ринку?  412
Сніг у Києві: природній катаклізм чи безпорадність влади  391
Як убезпечити споживачів фінансових послуг (позичальників, вкладників) під час економічної кризи?(Хто захистить людей від колекторів, чи існує фінансова справедливість та чому й досі не сформована єдина державна політика і система захисту прав споживачів фінпослуг)  386
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або Допоможи собі сам: що перешкоджає реформі ЖКГ у столиці?  383

Передача

27.09.2011
друкувати надіслати

МАФіозний бізнес у столиці, або Дозволити не можна заборонити: чому Київрада знову дозволила торгувати алкоголем та тютюновими виробами?

Відеозапис

214 переглядів відео 214   



Цитати учасників ефіру

Андрій Пінчук – народний депутат України, фракція Партії регіонів, автор законопроекту щодо заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів у МАФах: «…На кожному кроці продаються цигарки і пиво, що і є прямою рекламою… Можливо, цей закон зараз і не на часі, тому що дуже багато моментів і аспектів…»

Лев Бірюк – народний депутат України, фракція БЮТ: «…Не було жодного депутата, який би проголосував проти цього закону… Наша біда в самовільному будівництві і в розумних корупціонерах…»

Олексій Давиденко – секретар Постійної комісії Київради з питань освіти та науки, секретар фракції «Республіка Київ»: «…Юридическое управление Киевсовета, умышленно или случайно, упустило норму, в результате чего мы пошли в разрез с всеукраинскими законодательными актами… В Киеве 90% МАФов стоят незаконно… По статистике на каждый демонтированный незаконно установленный МАФ устанавливается 2 новых незаконных МАФа… Вопрос демонтажа незаконных МАФов откровенно саботируют милиция и прокуратура… В Киевсовете существует большое лобби МАФов…»

Ганна Гопко – керівник департаменту Коаліції громадських організацій та ініціатив «За вільну від тютюнового диму Україну»: «…Укотре комерційні інтереси перемогли інтереси держави Україна… Є проблема демографічної кризи, вимирання населення України…»

Микола Криворот – директор Київського комітету порятунку бізнесу: «…Мировая практика говорит, что просто взять и запретить – это не выход… Вопрос состоит в том, чтобы формировать у детей отношение к спиртному и к сигаретам… Киевсовет взял на себя полномочия, которые принадлежат Верховной Раде…»

Андрій Пінчук – народний депутат України, фракція Партії регіонів, автор законопроекту щодо заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів у МАФах: «…Треба підвищувати рівень культури, але, з іншого боку, не треба популяризувати і продавати спиртне і цигарки на кожному кроці…»

Владислав Лук’янов – народний депутат України, фракція Партії регіонів: «…Дуже важливо, щоб зникла реклама, яка підштовхує молодь до вживання алкоголю та тютюну…»

Костянтин Красовський – завідувач сектором контролю над тютюном ДП «Український інститут досліджень МОЗ України»: «…Ситуація з МАФами щодо продажу сигарет або алкоголю дітям принципово відмінна від супермаркетів… МАФи задля виживання вимушені йти на дрібні порушення закону…»

Артем Ступаков – координатор Київського осередку ГО «Твереза Україна», засновник Центру ефективного зростання та корисних звичок: «…Потребление любого наркотика, в том числе алкоголя и табака, – признак полного бескультурья… Необходимо защитить человека от этого биологического и генетического оружия…»

Віта Шутенко – начальник відділу торгівлі ГУ внутрішньої торгівлі та побутового обслуговування населення КМДА: «…Якщо ліцензія видана, то її має право анулювати лише орган, який її видав…»

Олексій Давиденко – секретар Постійної комісії Київради з питань освіти та науки, секретар фракції «Республіка Київ»: «…Мы добьемся того, чтобы запретить продажу алкоголя и табака в МАФах…»

Ганна Гопко – керівник департаменту Коаліції громадських організацій та ініціатив «За вільну від тютюнового диму Україну»: «…Ми хочемо заборонити торгівлю в МАФах, не виконавши закон про заборону вуличної торгівлі сигаретами поштучно…»

Владислав Лук’янов – народний депутат України, фракція Партії регіонів: «…Заборони реклами алкогольних виробів і тютюну недостатньо, треба системно вирішувати цю проблему…»

Ярослав Биструшкін – голова ГО «Лівий берег – наш дім»: «…Коли були районні ради, то всі кіоски «кришувалися» ними…»

Олена Дуб – координатор проекту «Київ без тютюнового диму» Інституту медіаправа: «…В жодній країні немає такої величезної кількості ларьків. Це нищить обличчя нашого міста…»

Віктор Грінюк – депутат Київради, голова депутатської фракції «Спортивний Київ»: «…Нет общественного спроса людей на здоровый способ жизни… По поводу запрета торговли мы приняли невзвешенное решение, и нас тут же поправили суд и прокуратура…»

Микола Криворот – директор Київського комітету порятунку бізнесу: «…Необходим единый подход ко всем, как это сделано во всех европейских странах…»

Роман Головня – лікар-нарколог: «…МАФи – це створена ними доступність до алкоголю і цигарок…»

Владислав Лук’янов – народний депутат України, фракція Партії регіонів: «…Повинні бути і економічні важелі, які б робили невигідним торгівлю алкогольною і тютюновою продукцією…»

Віталій Черняховський – головний координатор Форуму порятунку Києва: «…За 21 год Украина потеряла 6 миллионов 400 тысяч человек…»

 
1 коментар 1

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

работа днепропетровск, гороскоп на 2009 лев, Е Лоу, стальной алхимик аниме, авто renault

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.