незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

Наш сайт переглянули

Сьогодні100
З початку місяця43 916
За 2012 рік507 348
За весь час2 316 660

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти
Новий розділ
Гарячі точки Києва
Відкрити

Дайджест «Київський форум»

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи готові Ви вийти на захист зелених зон Києва від вирубки?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Безпритульні тварини у столиці: як вирішити проблему?  1695
На продовження медичної теми. Вакцинація: за і проти. Чому все більше людей відмовляється щеплюватися?  1028
Будівельні афери у столиці: чому кияни інвестують у віртуальне житло та як не втрапити в будівельну халепу? (Проблеми знедолених інвесторів, доступність житла у столиці тощо)  805
Новий Житловий кодекс: чи безпечно для життя? (основні ризики, новації та сюрпризи)  643
Портрет київського студентства: які проблеми найбільше хвилюють сучасну молодь (якість вищої освіти, стипендія, нестача місць у гуртожитках, працевлаштування, оплата за навчання, тощо)  457
Чи потрібні ринки у столиці? (Нові рейдерські захоплення, знищення малого й середнього бізнесу та ін.) Позиція влади і думка киян  413
Секонд-хенди під прицілом: чи зникне дешевий одяг зі столичного ринку?  412
Сніг у Києві: природній катаклізм чи безпорадність влади  391
Як убезпечити споживачів фінансових послуг (позичальників, вкладників) під час економічної кризи?(Хто захистить людей від колекторів, чи існує фінансова справедливість та чому й досі не сформована єдина державна політика і система захисту прав споживачів фінпослуг)  386
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або Допоможи собі сам: що перешкоджає реформі ЖКГ у столиці?  383

Передача

25.10.2011
друкувати надіслати

Комунальне господарство столиці: яким буде опалювальний сезон, чи вдасться уникнути підвищення тарифів на комірне, як київські ЖЕКи стягуватимуть борги за компослуги та ін.

Відеозапис

238 переглядів відео 238   



Цитати учасників ефіру

Олександр Мазурчак, перший заступник голови  Київської міської державної адміністрації: «Я вважаю, що в цьому році опалювальний сезон почався нормально, без великих проблем, тому  що в попередній рік ми мали проблеми до листопада місяця і практично цілий місяць входили дуже складно в сезон»

Едуард Соколовський, генеральний директор ПАТ «Київенерго»: «Есть четыре основные причины по которым отопительный сезон может пойти успешно: первая – это наличие топлива, вторая – хорошая подготовка компании к отопительному сезону, третья причина – это долги потребителей, четвертая причина – это те смежные предприятия, которые также участвуют в передаче тепла (ЖЕКи, ОСББ). Что касается компании «Киевэнерго» и ее уровня подготовки к  отопительному сезону: в этом году было заменено рекордное за последние десять лет количество сетей»

Іван Плачков, депутат Київської міської ради, генеральний директор ПАТ «Київенерго»1995-2005  рр., екс-міністр палива та енергетики України: «Действительно, подготовка и начало отопительного сезона – сложный процесс. И с тем  состоянием сетей, которые находятся не в самом хорошем состоянии, нужна очень четкая подготовка и  совместная работа как компании «Киевенерго» на уровне районов, служб, заместителей городской администрации, непосредственно мера и т.д. »

Тетяна Монтян, юрист: «Наші люди в дуже рідкісних випадках знають, кому вони сплачують, з чого складається ця сума та чи доходить вона до «Київенерго». Що стосується «Київенерго»  – претензія одна: досі не створено громадську раду. Про яку прозорість, про який контроль може іти мова, якщо «Київенерго» відмовляється створювати громадську раду… »

Володимир Стороженко, начальник Головного управління житлового господарства КМДА: «Незважаючи на складний економічний стан, кризу, і те, що протягом останніх років кошти на ремонт інженерних мереж, і в тому числі на житловий фонд, практично не направлялися, в цьому році підготовка та початок опалювального сезону в місті Києві розпочалися своєчасно. І якщо порівнювати з іншими регіонами України, то місто Київ запустило систему та підключило будинки одними з перших… У нас дійсно складна ситуація в Києві з технічним станом інженерних мереж…в цьому році  «Київенерго» направило кошти на заміну труб… але вони щоденно «рвуть»…»

Дмитро Арлачов, радник голови Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг України: «Как бы мы не хотели получить тепло в нужный срок, но все равно существует реальная проблема сетей. Совершенно справедливо было отмечено, что существующий тариф не  содержит достаточную часть на то, что бы проводить работу по модернизации существующих сетей. И, обратите внимание, компания не знает, где произойдет порыв в конкретный момент времени – это возникает только в начале отопительного сезона. Поэтому основная задача – изменить методологию, связанную с тарифообразованием, как это было сделано на примере Великобритании»

Сергій Рюмшин, голова Святошинської РДА у м. Києві: «Раніше було поривів не менше, ніж зараз… Труби більше 20 років не лежать, ми їх в дев’яносто першому – дев’яносто третьому переклали майже 100 відсотків – пройшов двадцять один рік і все сьогодні потрібно перекладати… Проблема в тому, що старіння мереж відбувається набагато швидше, ніж ми їх відновлюємо »

Владислав Ярцев, заступник голови Солом’янської РДА у м. Києві член Постійної комісії Київради з питань ЖКГ та ПЕК: «На сьогоднішній день немає жодного будинку, які б не були підключені до тепломережі по вині житлових організацій…Солом’янський район – це перша і друга індустріальна забудова, і деяким мережам шістдесят і більше років, тому на сьогоднішній день є пориви…»

Андрій Щербина, директор КП по утриманню житлового господарства Шевченківської РДА в м. Києві: «В цьому році у нас немає багаточисельних скарг…Більшість наших споживачів спокійно розпочали опалювальний сезон і ніяких проблем ми не бачимо »

Олександр Мазурчак, перший заступник голови  Київської міської державної адміністрації: «Кожен рік у нас додавалося до десяти відсотків поривів. Ми вийшли в попередньому році на вісім тисяч поривів в рік, це до тридцяти поривів на добу – і це сьогодні реальність, яка є в місті на  чотири з половиною тисячі кілометрів тепломереж. При цьому у нас є 2500 будинків, де порушена циркуляція гарячої води – це сьогодні реалії і факти…Цього року було вкладено 400 мільйонів, що більше сумарно за попередні п’ять років, було поміняно 57 кілометрів труб»

Едуард Соколовський, генеральний директор ПАТ «Київенерго»: «Компания и сети остро нуждаются в инвестициях. Сегодня проблема в той системе тарифообразования, которая на  пятьдесят процентов покрывает себестоимость, это без инвестиционной составляющей. Сегодня киевляне, рассчитываясь по тем счетам, которые им выставляют, условно говоря, платят за половину батареи. Компания, изучив опыт ведущих стран мира, говорит о том, что проблема не нова и есть путь ее решения. Что нужно на самом деле сегодня сделать – привлечь инвестиции. Когда придет инвестор – когда будут созданы условия для того, чтобы инвестиции были вложены, инвестиции были возвратные, была прозрачная система тарифообразования, понятная каждому. И сегодня есть для этого предпосылки… Нужно привлечь длинные и дешевые  кредитные ресурсы, проведя модернизацию, уменьшив себестоимость производимой гигакалогии, в дальнейшем иметь возможность, практически не   повышая тарифа, рассчитываться за него»

Іван Плачков, депутат Київської міської ради, генеральний директор ПАТ «Київенерго»1995-2005  рр., екс-міністр палива та енергетики України: «Нужно принимать системные  решения. Город выступает в роли надсмотрщика, а нужно, чтобы город стал партнером «Киевэнерго», тогда инвесторы увидят, что город берет на себя часть ответственности и это будет одним из условий привлечения больших кредитов с небольшими процентами»

Тетяна Монтян, юрист: «В Києві абсолютно ганебна ситуація із загальнобудинковими лічильниками тепла. Липневі дані – в Києві всього 33-35 відсотків мають загальнобудинкові лічильники, і можна порахувати, скільки тепла спожив будинок. Для порівняння: у Івано-Франківську – 54 відсотки, у Вінниці – 69. Відсутність загальнобудинкових лічильників дає можливість стягувати вартість тепла, розраховану у квадратних метрах, і при цьому тепла не давати»

Сергій Корнієнко, заступник голови правління з питань газопостачання ПАТ «Київгаз»: «…На місто Київ на наступний рік виділено коштів аж на шість тисяч лічильників, які встановлюються в кожній квартирі»

Андрій  Білик, заступник генерального директора  з технічних питань  ПАТ «АК «Київводоканал»: «Київводоканал» має потенційне джерело тепла, як каналізаційні стоки, також потенційне високоефективне джерело тепла, як підземні води артезіанських свердловин, тому ми спільно з КМДА опрацьовуємо питання застосування альтернативних джерел теплової енергії, поки що на власних спорудах, а в принципі є напрацювання   і, можливо,  в 2012 році спробуємо проекти з впливом на інших споживачів»

Дмитро Арлачов, радник голови Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг України: «…Основная  задача национального регулятора – перейти к стимулирующей модели тарифа…»

Олег Дубовик, адвокат: «Вся судова практика, яка на сьогодні існує, складається з того, що суди задовольняють позови саме ЖЕКів. Перша причина цього – низька правова свідомість киян, і друга – нещодавні зміни в законодавстві, що дозволили стягувати борги за комунальні послуги в порядку наказного провадження»

 
1 коментар 1

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

  • [...] «В этом году мы начали отопительный сезон с 5 октября – запустили все дошкольные, школьные и лечебные учреждения. За два дня до начала отопительного сезона – а официально он начинается с 15 октября или тогда, когда температура ниже 8 градусов держится в течение трех суток, а до 15 числа не было такого, у нас уже были подключены к теплу более 80% домов. На 15 октября у нас было включено уже более 90%, и на 17 октября у нас осталось порядка 170 домов, где были порывы, и эти порывы ликвидируются», – отметил А.МАЗУРЧАК. [...]

резюме, бесплатные тесты, Робин Уильямс, тихая музыка, куплю пежо

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.