незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

Наш сайт переглянули

Сьогодні100
З початку місяця43 916
За 2012 рік507 348
За весь час2 316 660

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти
Новий розділ
Гарячі точки Києва
Відкрити

Дайджест «Київський форум»

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи готові Ви вийти на захист зелених зон Києва від вирубки?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Безпритульні тварини у столиці: як вирішити проблему?  1695
На продовження медичної теми. Вакцинація: за і проти. Чому все більше людей відмовляється щеплюватися?  1028
Будівельні афери у столиці: чому кияни інвестують у віртуальне житло та як не втрапити в будівельну халепу? (Проблеми знедолених інвесторів, доступність житла у столиці тощо)  805
Новий Житловий кодекс: чи безпечно для життя? (основні ризики, новації та сюрпризи)  643
Портрет київського студентства: які проблеми найбільше хвилюють сучасну молодь (якість вищої освіти, стипендія, нестача місць у гуртожитках, працевлаштування, оплата за навчання, тощо)  457
Чи потрібні ринки у столиці? (Нові рейдерські захоплення, знищення малого й середнього бізнесу та ін.) Позиція влади і думка киян  413
Секонд-хенди під прицілом: чи зникне дешевий одяг зі столичного ринку?  412
Сніг у Києві: природній катаклізм чи безпорадність влади  391
Як убезпечити споживачів фінансових послуг (позичальників, вкладників) під час економічної кризи?(Хто захистить людей від колекторів, чи існує фінансова справедливість та чому й досі не сформована єдина державна політика і система захисту прав споживачів фінпослуг)  386
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або Допоможи собі сам: що перешкоджає реформі ЖКГ у столиці?  383

Передача

01.11.2011
друкувати надіслати

Яке майбутнє чекає на столичний зоопарк, або Чи вдасться звіринцю повернути колишній імідж?

Відеозапис

179 переглядів відео 179   



Цитати учасників ефіру

Олексій Толстоухов, генеральний директор КП «Київський зоопарк»: «В Киевском зоопарке происходит планомерная работа над созданием новых условий для содержания животных, для улучшения кормления животных, которые находятся у нас в коллекции, для улучшении труда работников киевского зоопарка. И мы строим большие планы на будущее, которые собираемся претворить в жизнь, чтобы Киевский зоопарк вернул свой имидж среди европейских зоозащитных организаций, жителей города Киева и гостей столицы… Кто ставит вопрос о том, что Киевский зоопарк потерял свой имидж? То, что его исключили из Европейской ассоциации [зоопарков. - Ред.], еще ни о чем не говорит, потому, что есть политика двойных стандартов. Киевский зоопарк является официальным членом Евроазиатской региональной ассоциации зоопарков и аквариумов, которая входит во всемирную ассоциацию… Коллекция Киевского зоопарка старая, многие животные пережили свой репродуктивный возраст. После распада Советского Союза были единичные случаи завоза новых животных, молодых и репродуктивных, в Киевский зоопарк… »

Олексій Давиденко, депутат Київської міської ради, секретар Постійної комісії з питань освіти та науки: «Каждый директор, практически каждого зоопарка в Украине, а особенно директора Киевского зоопарка, которые были за последнее время, должны считать большим счастьем то, что животные не разговаривают… Можно точно сказать: есть проблемы. Эти проблемы были до Толстоухова, он их принял, и они остаются в этом зоопарке… На сегодняшний день работа зоопарка перестала быть публичной»

Андрій Капустін, керівник громадської організації «Експертна рада», журналіст: «По сравнению с тем, когда у власти была Берзина [екс-директор Киевского зоопарка. - Ред.], ситуация ухудшилась. В первую очередь это касается того, что мы не имеем доступа к информации…Киевский зоопарк в Украине не один – есть зоопарки Харькова и Николаева.., там животные размножаются. Понятно, что господин Толстоухов принял зоопарк в “убитом” состоянии, но нельзя же его взять и добить»

Тамара Тарнавская, президент міжнародної організації захисту тварин «SOS»: «Міжнародні організації моніторять Київський зоопарк з 1998 року, і ситуація там ніколи не була райдужною. З цього року зоопарки підпадають під юрисдикцію Европейської комісії, і зараз буде більше можливостей чинити тиск на Україну в цьому питанні, навіть попри те, що Україна не є членом Євросоюзу, а тільки подала заявку. Є відповідне звернення до Президента Євросоюзу щодо стану речей з безпритульними тваринами та зоопарками»

Денис Москаль, депутат Київської міської ради, голова Постійної комісії з питань екологічної політики: «Перед виїздом в зоопарк ми викликали керівництво на засідання постійної комісії, після численних заяв у ЗМІ про порушення та загибель тварин. Не отримавши відповіді на запитання, ми призначили виїзне засідання з пулом журналістів. Ми пройшли по всьому зоопарку, заглянули в кожну клітку. За результатами цього виїзду ми готуємо пропозиції, тому що, дійсно, є багато проблем. І, як відзначила комісія, найбільшою проблемою є «вузький фокус», у якому ми дивимось на сьогоднішню проблематику зоопарку. Там дійсно є багато проблем – завищені ціни на продукти, неналежне утримання тварин тощо. Але, якщо Київ зміг реконструювати «Олімпійський», збудувати за рік сучасні транспортні розв’язки, – чому ми не звертаємо увагу на те, що Київський зоопарк потребує серйозної реконструкції»

Леся Карнаух, заступник директора департаменту заповідної справи Мінекології та природних ресурсів України: «Зоологічні парки, як об’єкти природозаповідного фонду, відповідно до нашого законодавства, – це дуже складні об’єкти… Як показує історія розвитку саме Київського зоологічного парку, в нього були різні періоди: і занепаду, і розквіту. Нинішній період, якщо взяти економічну криву, йде трохи до спаду, ще не дійшов до свого дна. Можливо буде ще гірше, але поліпшитись ситуація повинна обов’язково»

Віктор Кобилянський, юрист: «Зоопарк є об’єктом природозаповідного фонду… Розпорядження землями таких об’єктів – виключна прерогатива Кабінету Міністрів України. Але, знаючи практику вітчизняних рейдерів, можу одразу намалювати схему, як можна забрати землю в зоопарку. Треба створити там певні проблеми. Потім поставити слухняного керівника, який, посилаючись на проблеми, скаже, мовляв, нам дорого платити за всю цю землю і ми добровільно відмовляємося від певної частини… Єдина запорука того, що така схема не спрацює, – це постійна увага до цих проблем, це відкритий доступ до інформації, це слово журналістів…»

Михайло Іванов, заступник генерального директора Київського зоопарку: «…Согласно Закону Украины «Про природозаповедный фонд Украины», мы в прошлом году разработали проект организации территории Киевского зоопарка, в котором на сегодняшний день отражено все: бюджетные деньги, которые были вложены за последние 70 лет, все незаконченное строительство в Киевском зоопарке… То есть мы создали документ, который является основой для дальнейшего планомерного развития зоопарка…»

Микола Марчук, начальник юридичного відділу Київського зоопарку: «Киевский зоологический парк, как и другие коммунальные предприятия и организации, которые имеют дело с государственными деньгами, работает на основании Закона Украины «Об осуществлении государственных закупок»… Почему никто не обращает внимания на то, что морковка в апреле стоила 12 грн 51 коп., а в зоопарк она поступала по цене 7 грн 98 коп…»

Олексій Толстоухов, генеральний директор КП «Київський зоопарк»: «В Киевском зоопарке рептилий не продают. В нашем зоопарке два сотрудника, которые работают в отделе акватеррариума, продали удава, которого они вырастили у себя в домашних условиях. Многие работники зоопарка содержат у себя дома и рептилий, и птичек, и рыбок…»

Анжеліка Комарова, начальник відділу зв’язків із громадськістю КП «Київський зоопарк»: «Мені дуже смішно, що були закиди, що журналістів не пускають…»

Олексій Давиденко, депутат Київської міської ради, секретар Постійної комісії з питань освіти та науки: «Абсолютно все коммунальные предприятия города Киева, для директоров назначенных там, являются кормушкой. Разница есть только в том, что одни работают и для себя, и для предприятия, на котором они руководят, а другие – успевают работать на себя, но не успевают работать на предприятие…Основная проблема Киевского зоопарка с 2006 года – это проблема управленцев»

Леся Карнаух, заступник директора департаменту заповідної справи Мінекології та природних ресурсів України: «Для нас, як для управлінців, дуже важливо, які кроки були зроблені, коли ми почали говорити про Київський зоопарк, і що буде реалізовано в найближчі пару років. Розроблений проект і є планом розвитку зоопарку на найближчі 10 років…»

Тамара Тарнавская, президент міжнародної організації захисту тварин «SOS»: «Більшість зоопарків не дотуються з бюджетів міст, а самі заробляють на себе… »

Андрій Капустін, керівник громадської організації «Експертна рада», журналіст: «…С учетом того, что мы живем на постсоветском пространстве, где любят рассказывать о громадье планов, и весь наш чиновничий аппарат просто пропитан работой с бумагами и планами с великими подписями великих чиновников, этот зоопарк может и будет развиваться, но там никто не будет жить… »

Ася Серпінська, президент Київського міського товариства захисту тварин, президент Всеукраїнської асоціації зоозахисних організацій: «В таком виде, как сейчас, это не зоопарк, это – тюрьма пожизненно заключенных животных… »

Інна Чкан, голова Товариства захисту тварин «Help»: «Мы видим решение этой ситуации в присвоении Киевскому зоопарку статуса «национальный»…»

Ігор Марійчук, завідувач відділу копитних тварин Київського зоопарку: «Ми перестали один в одному бачити людей. Я і мої колеги не демони, ми любимо тварин, ми розуміємо проблематику, ми знаємо, що наш зоопарк, на жаль, знаходиться в глибокій кризі»

Денис Богуш, віце-президент Української PR-ліги: «”Отмыть” имидж зоопарка в сложившейся ситуации, гораздо сложнее, чем его создать… »

Анжеліка Комарова, начальник відділу зв’язків із громадськістю КП «Київський зоопарк»: «Журналісти більш охочо йдуть на погані новини, ніж на хороші. Якщо їх немає – то вони їх придумують…»

Леся Домащенко, кореспондент інтернет-видання «Кияни»: «В Лукьяновское сизо журналисту проще попасть, чем в Киевский зоопарк. И это неправильно…»

 
0 коментарів 0

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

работа днепропетровск, славянские имена, Ален Шаба, календарное планирование по музыке, новые бмв

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.