незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

Наш сайт переглянули

Сьогодні44
З початку місяця5 927
За 2012 рік469 421
За весь час2 278 733

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти
Новий розділ
Гарячі точки Києва
Відкрити

Дайджест «Київський форум»

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи готові Ви вийти на захист зелених зон Києва від вирубки?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Безпритульні тварини у столиці: як вирішити проблему?  1689
На продовження медичної теми. Вакцинація: за і проти. Чому все більше людей відмовляється щеплюватися?  1028
Будівельні афери у столиці: чому кияни інвестують у віртуальне житло та як не втрапити в будівельну халепу? (Проблеми знедолених інвесторів, доступність житла у столиці тощо)  739
Новий Житловий кодекс: чи безпечно для життя? (основні ризики, новації та сюрпризи)  643
Портрет київського студентства: які проблеми найбільше хвилюють сучасну молодь (якість вищої освіти, стипендія, нестача місць у гуртожитках, працевлаштування, оплата за навчання, тощо)  457
Секонд-хенди під прицілом: чи зникне дешевий одяг зі столичного ринку?  411
Чи потрібні ринки у столиці? (Нові рейдерські захоплення, знищення малого й середнього бізнесу та ін.) Позиція влади і думка киян  407
Сніг у Києві: природній катаклізм чи безпорадність влади  391
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або Допоможи собі сам: що перешкоджає реформі ЖКГ у столиці?  383
Як убезпечити споживачів фінансових послуг (позичальників, вкладників) під час економічної кризи?(Хто захистить людей від колекторів, чи існує фінансова справедливість та чому й досі не сформована єдина державна політика і система захисту прав споживачів фінпослуг)  364

Передача

28.02.2012
друкувати надіслати

Чи загрожує столиці весняна повінь? Можливі наслідки та прогнози експертів

Відеозапис

165 переглядів відео 165   



Цитати учасників ефіру

Вікторія Бойко – начальник відділу гідрологічних прогнозів Українського гідрометеорологічного центру: «…Сніг, який лежить у Києві, не має жодного впливу на рівень води у Дніпрі… Український Гідрометцентр прогнозує, що в цьому році весняне водопілля на Дніпрі, звичайно, буде, але для пересічного громадянина і для території міста не несе жодної загрози…»

Віталій Пшеничний – начальник ГУ з питань надзвичайних ситуації КМДА: «…Плани евакуації існують, але це не означає, що цього року ми їх будемо застосовувати…»

Вадим Рассовський – головний інженер – заступник генерального директора ПАТ «Укргідроенерго»: «…По результатам плановой проверки 2009 года было определено, что Киевская ГЭС находится в работоспособном состоянии, готова выполнять свои функции в проектных режимах и никаких серьезных замечаний установлено не было… С точки зрения надежности, никакой угрозы для киевлян нет…»

Анатолій Яцик – директор Українського науково-дослідного інституту водогосподарсько-екологічних проблем: «…Київське водосховище прийняло на себе удар Чорнобильської стихії, і в ньому знаходиться 90 мільйонів кубічних метрів радіоактивного мулу… Необхідні компенсаційні заходи… Все під контролем, і наукове забезпечення у нас на досить серйозному рівні…»

Тетяна Тимочко – голова Всеукраїнської екологічної ліги: «…Абсолютно недостатня інформаційна робота в суспільстві, а також відсутня система державного екологічного інтегрованого моніторингу… Державна водогосподарська політика спричиняє масштаби повені… Без розливу річка не існує, але вже давно забудовані заплави… Щороку можна списувати гроші або на додаткові заходи, або на відшкодування збитків…»

Олексій Чунарьов – заступник голова Державного агентства водних ресурсів України: «…Ніхто не ставить під сумнів той факт, що повені і масштабної катастрофи для Києва і киян не буде…»

Олександр Чистяков – голова Асоціації рибалок України: «…Никакой угрозы для рыбы сейчас не существует… Сейчас разрабатывается паспорт рыболова, то есть каждый рыболов будет виден на экране…»

Денис Москаль – голова Постійної комісії Київради з питань екологічної політики: «…Якщо у нас все добре, то чому щороку повторюється істерія з повінню… Недолуга інформаційна політика, зокрема й київської міської влади, призвела до неспокою киян…»

Микола Мовчан – заступник директора Департаменту охорони природних ресурсів та екомережі Мінекології та природних ресурсів України: «…Великою проблемою для нас стала забудова прибережно-захисних смуг… У нас має бути передбачено, щоб прибережні смуги були в руках держави…»

Федір Судницин – експерт з питань екологічної безпеки: «…Киевлян интересует – возможна ли ситуация взрыва и не постепенного спуска воды с Киевского водохранилища, а гидроудара и нестандартной ситуации…»

Зоя Безрук – старший інспектор Державної екологічної інспекції у м. Києві: «…На сьогоднішній день,, на превеликий жаль, система моніторингу в столиці похована… Проблема з підтопленням на території Києва є дуже серйозною…»

Віталій Черняховський – головний координатор Форуму порятунку Києва: «…Строения, которые нарушают Водный кодекс и безопасность Киева, должны быть решительно снесены…»

Олександр Лещенко – заступник директора Департаменту цивільного захисту МНС України: «…Головна функція нашого міністерства – забезпечити оперативну готовність наших підрозділів до відповідного реагування та надання допомоги населенню, а також допомоги місцевим органам виконавчої влади в тих можливих надзвичайних ситуаціях і аваріях, які будуть спричинені весняною повінню…»

Максим Маньковський – координатор громадських проектів ГО «Київський форум»: «…Для того, чтобы успокоить жителей Киева, заявление должны сделать руководители города…»

Леся Домащенко – головний редактор дайджесту «Київський форум»: «…Непонятно, кто отвечает за строительство в рекреационных зонах… Почему-то сегодня никто не вспомнил, что в июне прошлого года Киев буквально тонул – плавали маршрутки, в подземных переходах была вода…»

Анатолій Яцик – директор Українського науково-дослідного інституту водогосподарсько-екологічних проблем: «…У нас немає інтегрованого управління водними ресурсами…»

Олександр Заклецький – незалежний журналіст: «…Якщо треба відволікти увагу від якоїсь проблеми, то починаються чутки про дамбу…»

 
1 коментар 1

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

  • Небайдужий коментує:

    Дуже треба булоб помити трохи місто, а то за два останні роки щось Київ підзахезавсь на Донецьк починає змахувати

работа в донецке, логотип евро 2012, Ширли Найт, Анна Седакова скачать mp3, Renault Харьков

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.